- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
fene_vad
senior tag
válasz
Kiskutya #12021 üzenetére
Az a baj, hogy nekem rengeteg régi filmem van, sd-ben. Beszerezhetetlenek más felbontásban, streamelni sem lehet. Egy 2021-es QLED tv-nek tudnia kéne ezeket legalább olyan minőségben lejátszani, mint egy 10 éves középkategóriás sima lcd tv-nek. De nem tudja.
A sw frissítés sajnos nem téma, akkor ugrott a visszavitel lehetősége. Pláne ha elrontom.
A beállításokat kb minden permutációban kipróbáltam. Az első az volt, hogy movie mód, és minden képjavítás kikapcsolva. Sajnos akkor is sokkkkkkal rosszabb a kép, mint a régi tv-n.
Hát ez van.
Remélem ez nem valami trend vagy a qled sajátossága, és más gyártónál nem ez a helyzet. -
fene_vad
senior tag
sziasztok
3 napja vagyok 43c725 tulaj, de úgy néz ki, hogy inkább visszaviszem a tv-t a boltba...
Probléma 1: Elvileg a legfrissebb rendszer van rajta, de amint felteszem a Plex appot, 10-15 perc múlva uninstallálja magát. Ezután nem is engedi hogy újra feltegyem, csak restart után - majd újra eltűnik.
Probléma 2: PVR-Timeshift nincs - ezt persze tudhattam volna, ha minden apróbetűst elolvasok vásárás előtt, TCL oldalán mindenesetre az van, hogy Yes/Yes...
Probléma 3: A képminőség katasztrofális.
4K-HDR tartalmakkal rendben van, de bármilyen más forrással néztem, irtózatos volt a kép.
SD tartalomnál az árnyékos részletek tele hullámzó fals színekkel, emberi bőrszín hasonlóan, a haj katasztrofális amorf pixeltömeg. 720-1080 esetén a kép mákos, a finom részletek helyett mintha kis pálcikák izeg-mozognának folyamatosan. Gandalf szakálla mintha férgekből lett volna fonva. Minden képbeállítást próbáltam, minden esetben rosszabb volt a végeredmény mint a 10 éves LG LCD tévémnél. Az összes képprofil többé-kevésbé ugyanazt hozta, teljesen kikapcsolt képmódosító funkcióknál és bekapcsolva is. Neten talált kalibrált-ideális beállításokkal is.A 4k-HDR azonnal jó volt, pici finomhangolás után tökéletes képet adott.
Mi lehet ennek az oka?
10 éve nem vettem tévét, ez valami trend, hogy letojják a nem-4K/HDR forrást?
Más gyártóknál is erre számítsak? De akkor mire cseréljem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHD filmek lejátszása
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Filmvilág
- AliExpress tapasztalatok
- Ne felejtsd el a páncélt lemeríteni!
- Vizsgálat indult, a Meta chatbot gyerekekkel folytatott romantikus beszélgetést
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- 16 GB-os RTX A4000 HP - garanciával
- Apple iPhone 16 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest