Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
-
LOGOUT
Távcsövekről általában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Capricornus
aktív tag
Ja igen,a ''100 000 Ft-tól jó'' szabály a bolti cuccokra is igaz,szóval én ezzel a 29 rugóssal is vigyáznék.
Elmondom hogy az én hamám mire képes:
gyakorlatilag csak a legkissebb nagyítással használható,nagyobb nagyításon olyan szinten előjön a színi hibálya hogy az valami félelmetes.Tavaly nyáron pl. a Mars szivárvány összes színében pompázott
A Jupitert borsószem nagyságúnak lehet látni vele,meg látszik a 4 hold.Nagy vörös foltról mér álmodni sem merek.Szaturnusz u.ez.Látszik a gyűrű,meg valami bogyó a gyűrűben és ennyi.Csillagokra alapból óriási a szini hibája.A keresőtávcsöve u.úgy sz*rt se ér mint az álványa.Olyan szinten szenvedés vele beállítani valamit,hogy az ember inkább feladja.És nem azért mert nem szeretem a csillagászatot,hanem azért mert egyszerűen már nem éri meg a befektetett munka az élményt amit a távcső ad.
Szerintem ugyan ezekkel az ismérvekkel rendelkezik az összes távcső amit nem szakboltban veszel,és a szakboltiak alsó kategóriája is.Vehetsz olcsó távcsövet,de hamar meg fogod bánni hidd el nekem. -
Capricornus
aktív tag
A 27 rugós hamát kerüld mint a tüzet,nekem is ilyen van és porfogónak jó,másra nem igazán.

Ha mindenképpen spórolni akarsz,akkor inkább próbálkozz használtan venni egyet,vagy csinálni/csináltatni.Inkább adj ki több pénzt,mert ha olcsó sz*rt veszel azt úgysem tudod használni.Hidd el ez így van,én is szívtam.
Még egy fontos dolog: egy távcső mechanikája legalább olyan fontos mint maga a távcső.Hiába tök jó az okulár meg az összes optika,ha egyszer nem birod rendesen beállítani az objektumokat.Ha sokat kell szenvedni egy idő után feladod.Ez szintén személyes tapasztalat,de mások is mondják.
Mint már említettem,olvasd el az amatőrcsillagászok kézikönyvét,bármelyik könyvtrárban megtalálható(mondjuk ebben nem vagyok teljesen biztos
.Abban minden benne van amit egy amatőrcsillagásznak tudnia kell a távcsövekről.
Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
- Peugeot, Citroën topik
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tesla topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Sage Barista Touch garanciával/ 2x lefőzés csak!!
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- DeLonghi Magnifica S I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Apple Homepod Mini
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 512GB 14" áthajtós-érintős FHD+ Gar.: 1 év
- HP EliteBook 840 G7 14" i5 10210u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HP EliteBook 830 G5, G6 13,3" i5, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! 1TB NVMe SSD, 1 év gar 2230
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.Abban minden benne van amit egy amatőrcsillagásznak tudnia kell a távcsövekről.
lugosi