Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1501) madd dogg


madd dogg
senior tag

a zalman mellett csak a fogyasztásmérő szól. de őszintén. egyszer az ember leméri, kicsit nézegeti. egy ilyet viszont évekre veszel. szerinted fél év múlva ugyan annál a konfignál naponta rá fogsz nézni a fogyasztásra? :)

(#1502) Flashget válasza A_ScHuLcZ (#1499) üzenetére


Flashget
félisten

vagy esetleg ez

Realme GT Master Edition

(#1503) A_ScHuLcZ válasza madd dogg (#1501) üzenetére


A_ScHuLcZ
addikt

Nekem a Zalman tetszik jobban, nem a fogyasztásmérő miatt, hanem megjelenésében, a kijelzett dolgok miatt (pl tetszik, hogy pörögnek rajta a ventik), de pont ezért kértem a tanácsotokat, mert nem csak a kinézetre szabad hagyatkozni. A Scythe olyan egyszerűnek, letisztultnak tűnik, talán ez az, ami kevésbé tetszik benne.

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#1504) plaszy válasza A_ScHuLcZ (#1499) üzenetére


plaszy
őstag

Szia!

Zalman MFC2-m volt kb. 2 hónapig, amíg le nem cseréltem a ZM-MFC3-ra. Nagyon pöpec, nekem mindenre elég. Elosztóval akár 8 ventit is rá lehet tenni.

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy

(#1505) sestertius válasza A_ScHuLcZ (#1503) üzenetére


sestertius
őstag

Nálam meg a Zalman ZM-MFC1 Plus melózik. Igaz, nem tudja kikapcsolni a ventit, de hat csatornás, tök egyszerű, matt fekete, ezért illik a házba, valamint azért teljesen letekerve a venti ha nem is kapcsol ki, de "éppen hogy létezik"... Szóval pár hónapja van nálam, de nincs rá panasz. :)

[ Szerkesztve ]

Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...

(#1506) A_ScHuLcZ válasza plaszy (#1504) üzenetére


A_ScHuLcZ
addikt

Az MFC2-eshez is jártak elosztók? Nekem a Zalman tetszik jobban képeket, videókat elnézve, de lehet a Scythe ki is esik a képből, mert mégsem adja el a tulaj, újonnan meg drága, annyit nem szeretnék kiadni érte.

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#1507) plaszy válasza A_ScHuLcZ (#1506) üzenetére


plaszy
őstag

Igen, jártak ahhoz is gyárilag.

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy

(#1508) mrbig25


mrbig25
őstag

Üdv Mindenkinek!

Régebben olvasgattam a topikot és láttam, hogy többen ajtóütköző-gumibakot használnak, hogy a ház alja magasabban legyen és több levegőt kapjon a táp.
A kérdésem pedig az lenne, hogy valaki, aki ilyet használ, nem-e akar megválni a házhoz járó eredeti talpaktól [természetesen jutányos áron]? Értelemszerűen mind a négy darab kellene, rögzítéssel.

Remélem valaki tud segíteni :R

...

(#1509) VGYke


VGYke
addikt

Sziasztok! BUÉK mindenkinek!
Hamarosan én is 922-es leszek, egy komplett konfig. (Gigabyte X58+I7-950+HD6970) társaságában.
Első kérdésem az lenne, hogy szerintetek ha Alpenföhn Matterhorn hűtőm lenne, ami 16cm "magas" attól még elférne az oldalsó ház (ajtó) ventilátor?
Második kérdésem: még mindég nem tiszta, hogy hány db és milyen méretű, fordulatú ventiket kapok hozzá, és azok 3 vagy 4 tűs csatlakozósak?
Harmadik: elriasztotok a venti szabályozóval. Az alaplap nem szabályozza korrektül a légkavarókat? (Mármint hogy halk is legyen, meg hűtsön is)

[ Szerkesztve ]

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#1510) sestertius válasza VGYke (#1509) üzenetére


sestertius
őstag

Alaplap vs. szabályzók csatájára nézve olvass vissza. Mindkét megoldás megfelelő igazából, ki melyiket szereti...
Ventik: a CM hivatalos lapján pontosan megvan, de azért
- felül egy fekete 20-as
- elől egy kapcsolható ledes 20-as
- hátul egy 12-es

A 16-os proci hűtődnek pedig be kell férnie, ha nekem a Mugen 2 befért - az is 158 cm. :)

[ Szerkesztve ]

Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...

(#1511) madd dogg


madd dogg
senior tag

Hopp, tényleg. Akinek van feleslegbe egy 5,25"-ös rácsa elölre, attól szívesen megvenném. Még jobb lenne a floppys verzió, amiből kivehető a kis közép. Ajánlatok privibe jöhetnek ezerrel, szükségem lenne rá :)

vagy ha tudtok helyet ahol ilyet kaphatok (kb nem létezik sz.tem) akkor linkeljetek :)

[ Szerkesztve ]

(#1512) VGYke válasza sestertius (#1510) üzenetére


VGYke
addikt

Köszönöm válaszod. Igazából egy kicsit visszaolvastam éppen ezért kérdeztem rá, mert "ahány ház, annyi szokás" :) Bár közben rájöttem, hogy az alaplap szabályozza kontra kontroller vezérelje kérdést nagyban eldönti az alaplap típusa (van alaplap amelyik jobban teszi a dolgát, van amelyik kevésbé).
Nekem Gigabyte GA-X58A-UD7 lap lesz, ahol van (CPU hűtőn kívül) SYS_FAN1/2/3 amiből 1db 4tűs, a többi 2db 3tűs, PWR_FAN és NB_FAN 1-1db 3tűs csatlakozó, viszont a lap BIOS-a (CPU-n kívül) csak System és MCH hőmérsékleteket mér. (Bocsánat ha hülyeségeket írok, a lap csak megrendelve van, a manual-t olvasgatom).
Kinek van tapasztalata HAF922-nél ezzel a lappal? Ha nem akarok külső venti vezérlőt, melyik ventit hová kössem? (Nyilván ha az összes gyári venti 3tűs, akkor a 4tűsre nem dugom, bár a gyári venti 3-4pin kérdésre a CM honlap sem adott választ)

Második kérdésem az, hogy kell nekem az előlapi ventilátor, amikor 1db boot SSD és 1db HDD lesz benne (de ez AHCI miatt szunnyadhat is ha akar)?
Szóval ha 2-3 hét múlva megérkezik minden alkatrész, hogyan kezdjek neki az összerakásnak hogy 1 hét múlva ne kelljen ismét szétszedni a nagy szélzaj miatt?

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#1513) sestertius válasza VGYke (#1512) üzenetére


sestertius
őstag

Tény és való, egy vezérlő ezért kényelmesebb megoldás - szerintem. Ha olyat veszel, akkor akár ki is kapcsolhatod vele azt a ventit, melyet nem akarsz használni vagy nem látod szükségesnek, hogy menjen. Így nem lesz szélzaj... Mindegyik venti 3PIN-es csatival van, plusz molex átalakító.
Az alaplap - egy megfelelő - is tudja kezelni jól a ventiket, de a Gigabyte lapokban nem vagyok otthon... Gyakran olvasgatják ezt a topikot mások is, egy hozzá értő talán megadja neked a választ. :)

Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...

(#1514) pottyantós válasza VGYke (#1512) üzenetére


pottyantós
aktív tag

Nekem nem UD7 van "csak" UD5.

Ha rákötöm bármelyik ventit a 4 tűs csatira akkor sokkal halkabb, de nem szabályoz! Ezért hangos ventit kötnék csak rá, és utána vezérlőt raknék be. A CPU hűtőn kívül mást nem tud ezért a lap szabályozni, mert a ház nincs 4pines ventivel felszerelve.

Ezért tervezem a ventikontrollert mert így mindent tudok állítani.

[ Szerkesztve ]

!!!!Més que un Club Barcelona!!!

(#1515) madd dogg válasza pottyantós (#1514) üzenetére


madd dogg
senior tag

Annyit tudok, hogy az Asus lapom szabályzott 1000 alá is, régen a TX2 a Phenom I-es procival 560-800 között pörgött, alaplapot cseréltem, a Gigabyte meg 1500-1800 között tartja. Lehet kézzel lejjebb venni, de ha automatára lövöm be, magasan tartja a fordulatot.

VGYke:

Viszont akkor is a Giga lapot venném, jobb tapasztalataim vannak. Plusz a konfig amit leírtál... ott már +10 egy minőségi vezérlőre szvsz semmi :)

[ Szerkesztve ]

(#1516) VGYke válasza sestertius (#1513) üzenetére


VGYke
addikt

sestertius, pottyantós, madd dogg, köszönöm válaszaitokat!
Kezdek a Scythe Kaze Server 5.25 irányába hajlani, bár ha megvenném, akkor is kérdés:
Előlapi 200 mm-es 700 RPM/19dB piros LED-es ventilátornak van-e értelme az előlapon, amikor 1db HDD és 1db SSD lesz benne elől? Nem kellene ezt a ventit oldalra átszerelni?
És még kérdés ha beszerelném a "szabályzót", kössek-e házventit az alaplapra (pl. hátsó szívót) és kihasználva az automata vagy félautomata üzemmódokat, hová tegyem a hőszenzorokat és melyik házventit honnan szabályoztassam velük... van 4 "csatorna".
Elnézést a sok-sok kérdésért :R Ha lenne már tapasztalatom, biztos célirányosabban kérdeznék.

[ Szerkesztve ]

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#1517) Narasim válasza A_ScHuLcZ (#1499) üzenetére


Narasim
aktív tag

nekem a kaze server sajnos csinál néha olyat, hogy a gép bekapcsolásakor nem indítja el a ventit. olyankor megint ki kell kapcsolni a gépet és újra beindítani, hogy menjen a venti is. ez csak a 20-as ventikkel jön elő, a 12-essel még soha sem volt ilyen.
3 db 20centi van a gépben (vettem egy piros CM-t oldalra is) és azok közül random, hogy éppen melyik nem indul el. persze nem mindig csinálja, de engem a ritkán is nagyon idegesít.
a kábeleket megmozgattam többször is, megcserélgettem, lábakat megcsiszoltam kicsit, de így is.

हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे हरे Góranga!

(#1518) Narasim


Narasim
aktív tag

ami még nem tetszik a scyte kaze serverben, hogy a földön van a házam, és csak akkor látom a kijelzőt normálisan, ha hátrébblököm magam székestől, vagy bedőlök a ház elé, mert csak pont szemből látszik jól.

mostanában úgy állítom le a ventiket, hogy auto-ra kapcsolom gépleállítás előtt és azóta egyszer sem jött elő a probléma, hogy ne indulna be venti. olyan ez mint annak idején a trabant. azt is szivatóval kellett leállítani, máskülönben nem indult be reggel. a gáz az, hogy 11ezret adtam egy ventiszablyzóért és nem úgy működik ahogy szeretném.

[ Szerkesztve ]

हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे हरे Góranga!

(#1519) VGYke válasza Narasim (#1517) üzenetére


VGYke
addikt

kaze server sajnos csinál néha olyat...
Csak nem hibás a széria? Mert akkor nincs keresnivalója a HAF922-ben...

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#1520) madd dogg


madd dogg
senior tag

Ez nem a kaze server hibája. Ha nagyon letekered a szabályzót, nem kap elég kakaót a venti, és nem tud elindulni. Nekem sima 12V-5V kapcsolóim vannak, és minden indításnál be kell kapcsolnom a 12V-ot, aztán vissza 5-re, mert 5v-on egy ventim sem indul el, csak bemozdulnak néha. Én a Kaze Master Pro-nál láttam ezt a jelenséget, de csak annyi, hogy egyszer beállítod a lehető legalacsonyabb fordulatot amin még indul, és úgy használod. Én biztosan nem használnám auto-n, a hőszenzoroknak sem látom értelmét. Ezért sajnálok 11k-t egy vezérlőért, mert egyszer fixre belőném, és úgy is maradna. Így meg szívok, mert 5V-on minden halk, csak nem indul el. :D

(#1521) madd dogg


madd dogg
senior tag

Sziasztok. Felkerült 3 hirdetésem, nem reklám, az egyikben keresek alaplapot :)

[Katt ha érdekel]

(#1522) Narasim válasza madd dogg (#1520) üzenetére


Narasim
aktív tag

nem a venti elindulással van gond. annyira nincs letekerve, hogy ne bírjon elindulni. egyáltalán ki sem világít a panelen annak a ventinek a kijelzője, mintha nem is lenne arra a portra kötve semmi. a gépet újraindítom és akkor meg minden jó.

játék alatt jó az auto beállítás nekem, mert mivel nincs bekötve a hőszenzor, így maxon tekeri a ventiket. netezéskor meg csak visszakattintom manualra és jó csendes.

हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे हरे Góranga!

(#1523) sestertius


sestertius
őstag

Mit tudtok, a HAF 922 RED kapható vagy kapható volt itt nálunk Magyar honban? :F

Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...

(#1524) plaszy válasza sestertius (#1523) üzenetére


plaszy
őstag

Hát keresgettem neten, de nem találtam infót a magyar forgalmazásáról. Egyébként f@szán néz ki, csak kár, hogy az oldalára plexit tettek. Jobb lett volna, ha megmarad az oldalsó venti beépítés lehetősége.

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy

(#1525) okilay7


okilay7
csendes tag

HAF 922-esem van és venti szabályozót szeretnék bele tenni, a 3 db gyárit szeretném leszabályozni, halkabbá tenni. Amiket kinéztem:

[link]

Aerocool Modern-V

Aerocool Touch 2000

Aerocool V12XT

Melyiket ajánlanátok? Fontos, hogy ki tudjam kapcsolni a képernyőjét.. Illetve ezeket a ventiket ezekkel a szabályozókkal teljesen ki tudom kapcsolni?

[ Szerkesztve ]

(#1526) sestertius válasza plaszy (#1524) üzenetére


sestertius
őstag

Az ebay-en találtam németben, valamint azokat is, melyek feketék, csak ablakos oldal lappal vannak szerelve - a plexis. Igen, a plexi nagyon mutatós, csak akkor az oldalsó venti valóban ugrott, aminek pedig szerintem is jelentős hűtő szerepe van vagy lehet, pláne SLI vagy tuning esetén...
De mivel nálam egyik sincs - csak ici-pici tuning... :DDD -, így az elégedetlenségnek nyoma sem lehet. :D

[ Szerkesztve ]

Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...

(#1527) plaszy válasza sestertius (#1526) üzenetére


plaszy
őstag

Meg kellene kérdezni SimonYana-t, hátha ő tud szerezni. :F

[ Szerkesztve ]

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy

(#1528) sestertius válasza plaszy (#1527) üzenetére


sestertius
őstag

Éppen nem is mondtál csacskaságot... :DD
Rákérdezünk a nagy gurunál, hátha...!

Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...

(#1529) madd dogg válasza okilay7 (#1525) üzenetére


madd dogg
senior tag

Ventiket úgy tudom nem kapcsolják ki, a kijelzője mindegyiknek kikapcsolható. V12Xt a legmutatósabb sz.tem, de ezek most feleslegesen drágák. Akkor voltam hülye mikor 8k-ért nem vettem meg...

(#1530) madd dogg


madd dogg
senior tag

sestertius!

mi ez a ház eladás mizéria? megosztod velünk? :)

(#1531) sz.j válasza madd dogg (#1530) üzenetére


sz.j
nagyúr

Mivel "elég sűrűn" fordul meg a 912-es ház topikjában, elképzelhető, hogy arra akar váltani. :D

De majd Ő megmondja a tutit .....

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#1532) plaszy válasza madd dogg (#1530) üzenetére


plaszy
őstag

E szerint HAF-X-e lett. :)

:C

[ Szerkesztve ]

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy

(#1533) sz.j válasza plaszy (#1532) üzenetére


sz.j
nagyúr

X? :U

Ő tudja ..., bár nem teljesen értem ...

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#1534) pottyantós válasza plaszy (#1532) üzenetére


pottyantós
aktív tag

Lehet valami nagy fejlesztésre készül amihez kicsi a 922? :))

!!!!Més que un Club Barcelona!!!

(#1535) sz.j válasza pottyantós (#1534) üzenetére


sz.j
nagyúr

Talán valami komolyabb vízhűtésen töri a fejét.

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#1536) pottyantós válasza sz.j (#1535) üzenetére


pottyantós
aktív tag

Az is benne van a pakliban... :DD

Lehet egy 285 SLI vízzel, 1db kari már adott, jó áron vesz még 1db-ot, apróban röhejes áron találni hozzá blokkot, és kész.. és oda a 922 már tényleg kicsi...

Más:
Az ígért képek:[link]

[ Szerkesztve ]

!!!!Més que un Club Barcelona!!!

(#1537) plaszy válasza pottyantós (#1536) üzenetére


plaszy
őstag

Hát igen, kicsit elüt a feketétől. :D

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy

(#1538) pottyantós válasza plaszy (#1537) üzenetére


pottyantós
aktív tag

Jaja, de alig észrevehető.. :DDD

!!!!Més que un Club Barcelona!!!

(#1539) sestertius


sestertius
őstag

Tisztelet fórumtársak! :R

Hát igen... kicsit hirtelen is jött, és nem is annyira terveztem, de így lett.
Remélem nem fogom megbánni, habár a HAF családban nem igazán hiszem, hogy csalódni lehetne. :D

Egy olyan "ajánlat" volt, mely nem csak a házról szólt, voltak egyéb előnyei is, így bele mentem. A gép különböző dolgait valóban "aránylag" sűrűn cserélgetem, de ezt a 922 házat valóban úgy vettem, hogy soká megmarad. Hát úgy tűnik, ez egy év lett. Arra viszont ez elég volt, hogy ezután örökre dicsérjem majd! :DD

Arról nem is beszélve, hogy kellemes partnerekre találtam itt a topikban, akiknek külön köszönet, amiért részt vállaltak a ház szépítésében/fejlesztésében. Remélem én is hozzá tudtam járulni a ház tökéletesítéséhez... :R

A tapasztalatokat majd ezzel a házzal is igyekszem megosztani - habár talán HAF X topik még nincs is, talán nyitni kellene egyet...

Egyébként valóban fejlesztések is tervben vannak, aztán meglátjuk, mi lesz belőle.

Hajrá HAF!!! :DDD

[ Szerkesztve ]

Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...

(#1540) plaszy válasza sestertius (#1539) üzenetére


plaszy
őstag

:C

Itt van egy teszt az X-ről, folytatása a fórumban.

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy

(#1541) pottyantós válasza sestertius (#1539) üzenetére


pottyantós
aktív tag

Gratula, használd egészséggel, és megelégedéssel! :R

kíváncsian várom a tapasztalataid, pláne a 922 után, remélem majd én is követhetlek egyszer.... :B

!!!!Més que un Club Barcelona!!!

(#1542) sestertius válasza pottyantós (#1541) üzenetére


sestertius
őstag

:R

Egyébként köszönöm a képet is, az X-ben hátul a 14-esnél nincs porvédő, oda gondolkozok valami okosságon, illetve meglátom, hogyan válik be a gyári porvédő alul és oldalt is. Valóban kicsit érdekesen néz ki a fekete házban... hm... de továbbra is gondolom a legolcsóbb a feszített harisnya lenne, csak nem tudom, azt hogy rakjam fel. :U

Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...

(#1543) pottyantós válasza sestertius (#1542) üzenetére


pottyantós
aktív tag

Szívesen!

Kifeszíted, rárakod a ventire, kilyukasztod a csavarok helyén, hogy ha betekered ne gyűrődjön fel és úgy rakod fel a helyére a légkavarót. Utána körbe vágod a venti körül és nincs fölösleg rajta.

[ Szerkesztve ]

!!!!Més que un Club Barcelona!!!

(#1544) okilay7 válasza madd dogg (#1529) üzenetére


okilay7
csendes tag

Kaze Szerver kikapcsolja a ventiket, illetve a kijelzőt is ki lehet - lehet az lesz a választásom.

(#1545) madd dogg válasza okilay7 (#1544) üzenetére


madd dogg
senior tag

Az ki, csak te aerocool dolgokat linkeltél :) Amúgy a scythe jobb választás, könnyebben gyorsabban szabályozható, szerintem jobb alkatrészekből. Az Aerocool meg menőbb, szerintem nagyon jól néz ki ahogy ott feszít a ház elején a nagy kijelző. Ezért maradtam a 12v-5v kapcsolóknál :D

(#1546) VGYke válasza okilay7 (#1544) üzenetére


VGYke
addikt

Én is ezt néztem ki, viszont itt csak márciusban lesz beszerezhető :O

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#1547) VGYke válasza madd dogg (#1545) üzenetére


VGYke
addikt

Ha már nagyon off-nál tartunk, van valakinek Zalman ZM-MFC-3 vezérlője?
Hogy illik a házhoz? Nagyon elrondítja?
Mondjuk zavaró hogy nem lehet kikapcsolni a világítást és a nem bekötött vent+hőfokszenzor nem sötét, hanem nullát mutat...

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#1548) VGYke


VGYke
addikt

Nem akarok tolakodni, de ezen kérdésem azon :) kérdésére miszerint "kell nekem az előlapi ventilátor, amikor 1db boot SSD és 1db HDD lesz benne (de ez AHCI miatt szunnyadhat is ha akar)?" és ezt a ventit nem kellene átteni inkább az oldallapra, mi a véleményetek?

[ Szerkesztve ]

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#1549) pottyantós válasza VGYke (#1547) üzenetére


pottyantós
aktív tag

Egy kis segítség!

Nekem bejön, szívesen betenném a házba! :K

Nem árt ha ott van az első 20-as, mert így kiegyensúlyozott a levegő áramlása a háznak. Én inkább a felső ventit raknám oldalra és egy, vagy kettő db 12cm-es darabot meg felülre!

[ Szerkesztve ]

!!!!Més que un Club Barcelona!!!

(#1550) okilay7 válasza VGYke (#1547) üzenetére


okilay7
csendes tag

Nekem a házba nem passzol.. Mindenkinek más jön be. a fekete lenne, nem kérdés mit vennék.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.