Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pulutodurumo
őstag
válasz Csari93 #209500 üzenetére
Ilyen órákat liciten kell venni 1500-ért.
Nekem is van pár. A titok az, hogy mindenféle alkatrészekből összedobált frankenwatchok. A Citizenek főleg. A HMT-k esetében meg leget úszni egy többé-kevésbé jól sikerült újrafestett számlappal.
Nagy bajod nem lesz ha veszel egyet, csak tisztában kell lenni vele, hogy nem egy szép vintage órád lesz. Kicsit kókányul vannak összerakva, kitakarítva, de használhatóak. Rengeteg ilyen készül Indiában, nem a minőség, a mennyiség a lényeg."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
nagyúr
válasz Csari93 #209502 üzenetére
A HMT nemhiába ment tönkre.
És osztom a dolgot. Minden svájci-, japán-, egyéb csoda indiából majdnem kuka, de legalábbis erősen véleményes. Úgy-ahogy vannak összerakva. Soha ilyen kinéző órák a gyári katalógusban sem voltak.
Alkatrész hiányában már nem is javíthatóak ezek.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
soldier2
őstag
-
vinczetibor
aktív tag
válasz Csari93 #210180 üzenetére
Szerintem csak az a visszás, hogy olyan dolgokat veszek, amire nincs szükségem. Az, hogy utána elajándékozgatom azokat és ezzel örömet szerzek a szeretteimnek az jó dolog.
Ha esetleg visszakerül valami hozzám az megint csak jó, mert így háromszor örülök ugyan annak a dolognak.
Először, amikor megveszem. Másodszor, amikor elajándékozom és látom, hogy örülnek neki és harmadszor, amikor visszakerül hozzám.
A rokonságomban már Dunát lehetne rekeszteni az órákkal és a drága 50 ezer forint feletti túracipőkkel, amiket magamnak vettem, de soha nem viseltem. Most minek álljanak nálam, ha más esetleg használni is tudja...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Csari93 #210831 üzenetére
Nem nagyon tudok róla. Szerintem az oroszok azt a vonalat nem lovagolták meg. A lengyeleknek volt ugye saját sportkocsi tervük, a Skoda is viszonylag sikeres volt, az NDK-nak meg ott volt a Melkus sportkocsi. Csakhát a sport ezen formája kissé dekadensnek lett ítélve.
Szerintem a Lada ázsiója a rendszerváltás után emelkedett, mikor az egyéni versenyzők akár csavarkompresszorral is fel tudták papríkázni a kocsikat. Amolyan jó nyers magyar módra.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
csabulaxi
senior tag
-
g0n21
senior tag
válasz Csari93 #211257 üzenetére
Nekem olyan fura volt megint látni magam
Örülök, hogy vártad/vártátok. Az első két rész ilyen téma lesz, aztán jönnek az érdekességek... Szerintem izgalmas ősz/tél lesz[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
fagyalllo
őstag
válasz Csari93 #211623 üzenetére
Ne parázz, olyan nincs, hogy az egész szerkezet kuka, lehet csak meg kell húzni egy csavart, vagy max 1-2 alkatrészt cserélni az automatikában (sokkal több nem is nagyon van benne), szerintem nem lesz drága a javítás.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
fagyalllo
őstag
válasz Csari93 #211870 üzenetére
Engem nem zavar, ahogy a szívemhez közel álló Seiko másolatok se.
Még egy versenyző, a Geckota E-01@mriya@: Mi lenne, ha legalább a képeket ON-ba raknád?
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Leavemealone
tag
válasz Csari93 #212161 üzenetére
Köszönöm, igen gyönyörű az is, lehet ez lesz a következő amit beszerzek. De most megrendeltem a BM7251 53L órát a timecentertol. Nagyon jó arc a főnök :)) Alig várom, hogy megjojjon gyönyörű óra. Köszönöm mindenkinek a segítséget.
PC: ASUS ROG Strix-H Z790; Intel i7 14700k+Be Quiet Silent Loop2 360mm; 2x16 GB G.Skill Trident Z 6000 Mhz, Samsung 990 Pro, Be Quiet Straight Power 11 1000W, XFX Merc 310 Black Edition 7900XTX , Phanteks NV7, WD Red 4TB, Windows 11 Pro 23H2
-
csabulaxi
senior tag
-
Lev Abalkin
tag
válasz Csari93 #212384 üzenetére
A Bulova Moonwatchhal crono-sóvárgásomat - úgy érzem - évekre kielégítettem. (persze...és az Okean?) MkII, Smith: egy Hamilton Khaki King is a célkeresztben van. Traska: ránéztem, és javult a torokgyulladásom...
A Balaton az tényleg ott van! Tipográfia, magyar nyelvű feliratok (Herdsman?), igazi stílusbravúr!
-
Lev Abalkin
tag
válasz Csari93 #212396 üzenetére
Lehet, félreérthető voltam...Nekem az utolsó csavarig bejön a Balaton.
Egy ilyen óra viselése számomra sokkal rokonszenvesebb, igazabb gesztus, mint a leócsított (van ilyen szó?) Nemzeti Jelképek tartalmatlan viselése autón, kávésbögrén, pizsamán stb.Nyilván a Balatonnál a szerkezet, alkatrészek nem lehet más, mint ami, de az nem baj.
[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
válasz Csari93 #212570 üzenetére
Megfigyeljük persze, ám az érdeklődés nyilván függ a viselő személyétől. Például ha számunkra érdektelen ember visel érdekes órát egy munkahelyen, akkor nem fogunk érdeklődni és beszélgetésbe elegyedni vele róla. Akit pedig kedvelünk, annál egy DW órát is megdicsérünk, hogy milyen jól áll neki.
Ugyanez visszafelé is érvényes, tehát egy érdekes órával sem fogjuk tudni magunkra felhívni a figyelmet, ha az alapból nem biztosított.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
pulutodurumo
őstag
válasz Csari93 #212802 üzenetére
Oké hogy svejci a szerkezet benne, de a közel 700$ azért kicsit (nagyon) sok érte. Ez volt 550. Vagy ott a Phoibos Eagle Ray. Bronz tok, meteorit számlap, SW-200 520$.
[ Szerkesztve ]
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
nagyúr
válasz Csari93 #212802 üzenetére
Múltkor néztem ezt a projektet...
De az ár az nagyon "lefölözős". Gondolom valami eredetiséget akartak a miyota helyett bevinni, amit extrán feláraztak a "kedves érdeklődőknek".
Ez a program esélytelen nálam. A Nivrel, Gigandel németek és jobb ár/érték arányúak. A német piacon amúgy is van sok izgalmas és érdekes cég.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
-
Szulita28
senior tag
válasz Csari93 #212968 üzenetére
Kicsit hangulattalan rész volt.
Viktor, milyen óra volt Dávidon ezen részben?
(esetleg kezdhetnétek/zárhatnátok az adásokat azzal, kin mi van éppen és miért az..nem mindig jön le, pedig érdekes lehet )Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
Nimda
addikt
válasz Csari93 #212968 üzenetére
Elhiszem, hogy az olcsó Orientek unalmasak egyes drágább órákhoz képest, viszont valakinek már ez is luxus, örül, hogy az ilyet is meg tudja fizetni. Persze a kevésbé tehetős ember, az olcsóbb órákban is meglátja a szépet
Dávidon látszott, hogy nagyon nem volt kedve ehhez az egészhez.Viktor próbálta neki eladni, de lényegében ez inkább a nézőknek szólt. Én örültem, hogy volt egy ilyen adás is, kedvelem az Orienteket (is)
MARVEL Kaptam apámtól egy mechanikust még gyerekkoromban, a típusára viszont egyáltalán nem emlékszem (túl sokáig nem hordtam). Majd mikor kitört a digitális őrület, a Casiókba szerettem bele, meg a 7 zenés csodákba
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz Csari93 #213246 üzenetére
Mit értesz stílusmix alatt? Nálam ez egy egyszerű "field" (van erre magyar szó?) karóra. Egy-egy részletet kiemelve nyilván lehet asszociálni nagyobb gyártók megoldásaira, de az összkép szerintem rendben van. Az más kérdés, hogy 100 ezer környékén már nem egy 8-as Miyotás Rotaryt vennék.
-
dzsi23
addikt
válasz Csari93 #213262 üzenetére
Addig nem off, amíg órákról beszélsz, nem egyezhet mindenkivel a véleményed... unalmas is lenne, ha mindenki ugyanolyan órában járna.
Amúgy milliós óráknál is előfordul fényes korona matt tok mellett, a többi részbe meg nyilván bele lehet látni dolgokat, ha az ember bele akarja látni. Ezt bármelyik óra esetén eljátszhatnánk. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz Csari93 #213295 üzenetére
Kék számlapos? Azt nem ismerem. Fekete v fehér számlapos van, és zafír csak a sima dátumosban van, ha jól tudom - day-date kerülendő. Gyári képnél csak rosszabbat tudok küldeni, 16cm-es csuklótól felfelé jó a mérete /40mm tok, rövid tokfülek/. Élethű, amit a gyári oldal készít, nincs benne sumákság. SuoFei kereskedőt ajánlom, mert ha másnál nagyon akciósan vásárolsz, belefuthatsz régi csövekbe gyengébb fénnyel. Nekem a 12-es vari jött be leginkább /acél, zöld csövek sugár irányban/.
Nimda : Nekem átcsúszott mindkettő, szerencsém volt. Egyébként +27% meg a kezelési költség meg még három hét. Legalább két éve van meg az első, talán három - nem akart szétesni eddig. Zafírt is bemértem, tényleg az. Nyomáspróba elmaradt, nem viszem vízbe.
[ Szerkesztve ]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
dzsi23
addikt
válasz Csari93 #213887 üzenetére
A leírásban is egyik helyen 300m, másik helyen 30m szerepel. Nem egy tipikus pancsolós óra, szal ha a 10 bart bírja, az már bőven elég, csak akkor ne írjanak a hátlapra többet. De végül is van menetes hátlap, koronazár, szal akár még igaz is lehet, ha normális tömítés van benne.
-
csabulaxi
senior tag
válasz Csari93 #214322 üzenetére
Vagy húsz (2003) éve -még sehol GPS- így mértem meg a Fiat Brava-m (1,6) végsebességét.
Autópálya, nyélgáz, kilométerkő, megnyom a stopper, majd a következő kilométerkőnél újra megnyom a stopper.
és íme, 184 km/h[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
dzsi23
addikt
válasz Csari93 #214322 üzenetére
"Legalább 60 km/h sebességnek kell lenni..."
Erre ugye a példa is rácáfol egy hozzászólással a tied felett.
"Ha a mért távolság 0,5 kilométer és a stopper másodpercmutatója a „90” értéken áll, akkor:
„90” (tachymeter skála értéke) x (kilométer vagy mérföld) = 45 kilométer/óra vagy mérföld/óra"
Vagyis kisebb sebességet is lehet mérni, csak kisebb távon.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest