- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Samsung Galaxy S23 és S23+ téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor77
titán
válasz
EAndrew #12780 üzenetére
Ha gondod lesz, azt észreveszed. De nagy általánosságban nem szokott.
Cache törlés a végén azért nem árt.
Amúgy akár csinálhatod belakással is, csak minden legyen felszinkronizálva Samsung, Google felhőkbe.
Ha ezek megvannak, ugyanúgy kapod vissza a telefont mint ahogy resetelted. Nyílván ujjlenyomat ilyesmik, kelleni fognak újra. -
törölt tag
válasz
EAndrew #6937 üzenetére
Én 2 nap, 2 éjszakát hozok ki belőle. Igaz, bohócórám nincs, de 2 simmel és minden fogyasztóval használom.
Korábban ilyen akkuteljesítményt nem láttam és el se hittem volna, ha más mondja. Nekem a korábbi telefonokkal jó, ha estig kihúzta mikor reggel levettem töltőről. -
Addel
senior tag
válasz
EAndrew #5445 üzenetére
Semmi gond ha többet fizetsz a kasszánál, jelzed az ügyfélszolgálaton, hogy nem a kiírt áron kaptad, az 1999ft alatt a kód megeggyezik a dobozon lávővel, nincs elcserélve, kötelesek annyiért adni amennyi a kiírt ár. Nem MM-ban, de már jártam így, simán visszakaptam a különbözezet.
-
ttt1
őstag
válasz
EAndrew #5410 üzenetére
The new update to the Galaxy S23 series adds the 2x zoom toggle in the camera app. The phone uses an in-sensor crop from the primary 200MP camera to offer zoom quality closer to optical quality. It also improves digital zoom quality by using AI-based deep learning techniques. Portrait Video now offers smoother videos as Samsung has bumped up the video frame rate from 24fps to 30fps at 4K resolution for Big Circle, Color Point, and Glitch effects. Super Steady videos should appear sharper and smoother at QHD 60fps. The selfie camera now offers more natural face shape correction.
Samsung has also improved image and focus quality in shots where the subject is close to the camera. This issue was termed “bananagate” by some Galaxy S23 series users, and the problem has been reduced. The South Korean firm also claims that it has reduced the shutter lag problem on the Galaxy S23 series, resulting in better images of kids and pets. The noise in the shadow areas has been reduced in 50MP and 200MP modes. The blur effect now appears more natural.
-
-
válasz
EAndrew #2066 üzenetére
A telefon használhatatlanná vált hétfőre. Töltést nem vette fel, a telefon magától is melegedett, illetve lemerült asszem 2 óra alatt 30%-ot használat nélkül. A banános kameráról már tudtam, de emiatt nem vittem vissza. Viszont , ha már a telefon lehalt nem egész 1.5 hónap alatt, nyilván a kamerát is szóvátettem, amit cseréltek szó nélkül.....
-
<Adamsky>
nagyúr
-
Sisco2
tag
válasz
EAndrew #2005 üzenetére
Ezt én is észrevettem már az első naptól kezdve, hogy a kép elkészülte után még 3-4 mp -ig mókol a képekkel (ha rögtön bemegyünk a galériába ott látszik ez a progress).
Több mindent csinál a saturácion kívül nem tudom milyen filtereket rak még rá talán valamilyen elmosásokat is csinál, egyébként jobb lesz a kép a túl saturálást leszámítva.
Viszont kerestem hogy hol lehet kikapcsolni, vagy a mértékét állítani de nem találtam. Viszont Pro módban nem csinálja. -
EAndrew
aktív tag
válasz
EAndrew #2004 üzenetére
Bocsánat, kicsúsztam a szerkesztési időből:
Szóval még azt is látom, hogy egy szép kis körben pontok köröznek, mint a Windows karika, és egyszer csak a kép túlszaturált lesz, kb ilyen:
Ilyen volt amikor elkészült és amíg pörgött a kis karika:
Utóbbi ami szín helyesebb, és ilyen lenne a 12mpx-és kép is, ott nem pörög a karika a kép elkészülte után.
A minőséget ne nézzétek, ezek screenshotok.
-
törölt tag
válasz
EAndrew #1853 üzenetére
#1852 mucsgyver70 Köszi a választ.
#1853 EAndrew Az igen. Akkor kicsit morci volt a futárod.
Egyenlőre benne hagyom a dobozba amibe belecsomagoltam. Aztán majd megküzdünk a futárral. Nekem is azt mondta a TMX-es hölgy, hogy jó alaposan csomagoljam be. Ezek szerint ezek nem beszélnek egymással. Mondjuk a Postától sokat nem lehet várni. Remélhetőleg faxán megcsinálják az én Note 20-am is. Majd kiderül. Köszi neked is.
-
Mike81
senior tag
válasz
EAndrew #1819 üzenetére
Extra gyorsak a Samsungnál. Végül ma délben adtam le a rendelésem egy fekete 256-os S23+-ra, és már jött is az infó hogy a futárnak átadták
Nekem meg még arra sem volt időm hogy tokot vagy üveget nézzek rá. Valaki használ kameravédőt? Vagy nem jellemző hogy karcolódna az üveg az optikán?
-
Mike81
senior tag
válasz
EAndrew #1797 üzenetére
Igazából egyik telefonom sem akarom elküldeni nekik mert jobban járok ha magam adom el(S21 Plus). Akkor ha mondjuk belököm a rendszernek az s21 adatait és úgy kosárba rakom a telót és megjelenik a 474 plusz a kupon akkor utána már nem is kell foglalkoznom a tmx-el hogy küldözgetnek emailt stb ha jól gondolom.
Nagyon sokat segítettél!
Köszönöm -
Luigi962
őstag
válasz
EAndrew #1536 üzenetére
Nekem ma jött az árajánlat az S21-re ami szerintem korrekt is. Én csak az akksit gondoltam cserélni, de ők így látják jónak.
Megnevezés Db Nettó ár ÁFA(27%) Bruttó ár
Akkumulátor 1 5854 Ft 1581 Ft 7435 Ft
Érintőplexi + LCD Szürke HU 1 45292 Ft 12229 Ft 57521 Ft
Hátlap Szürke 1 5650 Ft 1526 Ft 7176 Ft
USB panel 1 5032 Ft 1359 Ft 6391 Ft
Árajánlatban szereplő alkatrészek összege: 61828 Ft 16694 Ft 78522 Ft
Munkadíj 1 7874 Ft 2126 Ft 10000 Ft
Az ÁFA-val (27%-al) megnövelt teljes javítási költség elfogadott árajánlat esetében 88522 Ft -
David3
őstag
válasz
EAndrew #1462 üzenetére
Eszem ágában sincs eladni. Kis trollkodást viszont megengedtem magamnak.
#1463 TODI111: Pontosan erre gondoltam. Nem tudtam, csak reméltem, hogy van olyan alkalmazás, ami kezeli is. Kár, hogy gyárilag nem lehet rá beállítást találni. Simán kiválthatná az értesítési LED-et.
-
fehér_ember
addikt
válasz
EAndrew #1396 üzenetére
Elsején kaptam meg, még épp 14 napon belül vagyok, így állok el.
Nem érzem unfernek, mert erről a kamera dologról előtte nem hallottam/tudtam + én is buktam rajta/vele, időt (a telefon megismerésével, belakásával ...stb.) + vettem tokot + kijelzővédőt + külső dacot is (persze ez utóbbit majd remélhetőleg fel tudom használni más telóhoz is a jövőben, illetve ha nagyon akarnám gondolom azt is vissza lehetne küldeni). -
Tin
veterán
válasz
EAndrew #1363 üzenetére
Kétlem, hogy visszahívás lenne a vége, az túl nagy költség. Aki nagyon pampog, annak cserélik, amúgy meg szoftverből korrigálják, amennyire lehet. Ezt csinálták az S20FE-nél is, pedig ott a kijelző rosszul érzékelt, és az sokkal nagyobb probléma, minthogy egyeseknek nem tűéles a dokumentum szkenneléskor a kamerája. Valamennyit biztos vagyok benne, hogy tudnak szoftveresen javítani.
Mellesleg egy kérdés: ha mondjuk "nagyjából" kijavítja a hibát a Samsung, vagyis ott lesz a banán-forma, de már csak tényleg górcsővel nézve, vagyis nagyjából jó lesz, de azt mondja, hogy aki beviszi, annak cserélik mondjuk június 1-ig, akkor te szétszedetnél és újrarakatnád a kamerát a telefonodban?
-
Tin
veterán
válasz
EAndrew #1355 üzenetére
Skacok,
Látom komolyan kibontakozott a kamera-gate ügy, és mindenki, mindenféle szakmai háttértudás nélkül puffogtatja az okosságokat, de azért mielőtt ítéletet mondtok, nem árt tisztában lenni a technikai háttérrel.
Ez egy fix gyújtótávolságú és fix blendéjű, de autófókuszos kamera (beleértve persze a lencsét). Mivel autófókuszos, ezért a szenzor előtti lecsét mozgatni kell előre-hátra, hogy éles legyen a kép mind közel, mind távol, vagy pedig a lencse görbületét kell állítani. Megmondom őszintén, nem tudom, hogy utóbbi végül belekerült-e az okostelefonokba, pár éve már volt hír róla. Jelentősége nincs, a lényeg, hogy vagy a kamera előtti lencse, vagy annak görbülete változik a tárgytávolság függvényében fókuszáláskor.
A dokumentum fotózás relatíve közeli tárgytávolság. A kamerák a közeli fókuszáláskor eleve torzítanak valamennyit, hiszen a lencse úgy van belőve, hogy átlagos (3 métertől) távolságban adjon jó képet, hiszen így készül a fotók többsége. Megcsinálják a lencsét ilyenre, a fókusz-kezelést szintén, és aztán a közeli fókusznál meg próbálnak korrigálni a képen valahogy.
A gond az lehet ezzel a banános elmosódással, hogy a lencse nem tud ilyen közelre normálisan fókuszálni. Valószínűleg azért jó egyiken, és rossz másikon, mert ezeknek a kétforintos műanyag lencséknek egy része jobban, másik rosszabbul sikerül, és erre egyébként van megoldás, pl. az, hogy meghatározza a gyártó a minimum fókusztávolságot, és ami annál közelebbi, azt egyszerűen nem kezeli jól. Fix obikkal is lehet félig éles képet kapni közelre fotózáskor, de ott már kijöhet a lencse torzítása. Nagy valószínűséggel ez jön ki itt is.
Ha néhányaknak jó, a többségnek nem, akkor azt mondanám, hogy egyszerűen a lencse minőségi kihozatala, vagy az összeszerelés illesztése nem volt pontos. Magyarul mondhatjuk, hogy a kamera defektes, de itt lehet 0.1mm elcsúszás, amit ki tud kompenzálni az egyik kamera, de nem tud a másik, mert neki hiányzik az a 0.1mm a fókusz tökéletes állításához. Vagy pedig csak a kalibráció rossz a készülékek nagy részében, ami pontatlanság távoli fókusznál nem, de közelinél sokkal inkább kijön.
Volt egy videó a neten a reddit fórumon S23 Ultrához(!), amiben a srác manuálisan fókuszált Pro módban, és jól látszott, hogy van olyan fókuszálás, ahol a közepe éles, a "banán" pedig ezen is életlen, tehát ezen lencsék mindegyike képez ilyen banános elmosódást, csak éppen az Ultrában sokkal kisebb ez, és az autófókusz egy pirinyóval odébb áll be, ahol viszont a teljes kép éles. A sima S23/+ 50MP-es kamerájánál pedig valószínűleg kicsit "nagyobb" a banán-effekt, és amikor fókuszál, pont úgy fókuszál, hogy a banán-effekt is kijön. Ezt valamennyire lehet javítani (kompenzálni) szoftverből, ahogy pl az S23U-n sem látható, kérdés annyi, hogy mennyit tudnak kompenzálni belőle. Gyanítom, hogy így is lesznek, akiknek cserélni fogják, mert ütik az asztalt, de a szoftver valamennyit biztosan javítani fog rajta.
Amúgy emlékezzetek az S20FE kijelzőjének fantom-érintés problémájára. Az is eltartott vagy fél évig, amire kireszelték, és az sem lett tökéletes, csak 80-90%-os, viszont mivel így már gyakorlatilag alig vette észre valakit, nem kellett foglalkozniuk az üggyel. Én azt gyanítom, hogy itt is ez lesz.
-
fehér_ember
addikt
válasz
EAndrew #1012 üzenetére
#1013 David3
Jó ez a szín.
Ilyen kábelt nehogy vegyen valaki. Minden ellenállás nélkül megy be a telefonba és az utolsó 1-1,5mm-en óriási erőt igényel mind feltoláskor mind lehúzáskor. Így nem merem használni, mert óhatatlan lenne hogy kinyírjam a telefonét vele. Úgyhogy KUKA.
-
David3
őstag
válasz
EAndrew #1012 üzenetére
Erre gondolsz? Mert szerintem ebből a fajtából ez van csak. Nekem a Ringke Fusion van, ott csak a bekapcsológomb enyhén recés, minden más sima felületű.
-
worxland
addikt
Én még IMEI számot se adtam, a rendelési számra hivatkozva kértem, hogy küldjék el a garijegyet, ez volt a válasz:
"Tisztelt xxx yyy!
Megkeresését továbbítottuk illetékes kollégáink részére! A garanciajegyeket postai úton küldjük ki Önnek.
Továbbra is készséggel állunk szíves rendelkezésére e-mailben vagy pedig a díjmentesen hívható 06- 80/773-6486-es ügyfélszolgálati telefonszámunkon bármely, Samsung Webshoppal kapcsolatos kérdés esetén."
-
skul0
aktív tag
Szia!
Spigen ultra hybrid frost blacket vettem rá. A tok f@szán passzol, kivágások elég nagyok, gombok nyomáspontja rendben van. Hátlap számomra kicsit csúszós, lehetne tapadósabb is. Mivel a kamera lencsék fölé nyúlik, így érezhetően vastagabb lesz tőle a telefon.
Valamint a kamera kivágások éleit be kellett festenem fekete festéktollal, mert a vaku fényét a kamera lencséhez vezette a tok, a sötétben készített képek bal alsó negyede emiatt fátyolos lett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!