Hirdetés

2022. december 6., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Resident Evil 2 (2019)

[link]

"1998 szeptemberében egy halálos vírus pusztította ki Raccoon City lakosságát, és változtatta őket gyilkos zombikká. Leon S. Kennedy a helyi rendőrkapitányságra tartva mit sem sejtett ebből, ám hamarosan a legendás események közepébe kerül… Éld át újra a klasszikus Resident Evil 2 történetét úgy, ahogyan még soha nem láthattad! A teljesen megújult, váll feletti kameranézetnek köszönhetően új nézőpontból járhatod be az eredeti játék helyszíneit, a legfrissebb Capcom grafikus motornak köszönhetően soha nem látott kidolgozással és félelmetes hangulattal, akár 4K felbontásban is. Válassz Leon S. Kennedy vagy Claire Redfield karakterei közül, és játszd végig a legendás kalandot két eltérő szemszögből is! A Resident Evil sorozat egyik legkedveltebb epizódja modern formában, megújult játékmenettel, de a régi hangulattal tér vissza, hogy ismét rémületbe kergesse a játékosokat!"

Megjelenés napja: 2019. január 25.

Célplatformok: PC, PlayStation 4, Xbox One

Digitális változat beszerzése:

-Steam
-PlayStation Store
-Xbox Live

Launch trailer

Megjegyzés: A topik a PC-s részlegre lett létrehozva, de konzolos játékosok is nyugodtan beszélgethetnek róla itt, ne legyen vita erről!

Live-Die-Respawn

(#2) Rage47


Rage47
veterán

A DLC-k fizetősek lesznek?

(#3) oriic válasza Rage47 (#2) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

A ruha DLC-k fizetősek, a The Ghost Survivors ami jövő hónapban jön az free.

Live-Die-Respawn

(#4) #78687232 válasza Rage47 (#2) üzenetére


#78687232
törölt tag

A Ghost Stories biztos ingyenes lesz és az alacsony poligonszámú skinek is ugyanekkor kerülnek be a játékba.

Gyorsabb voltál :DDD

[ Szerkesztve ]

(#5) CptAdamica


CptAdamica
veterán

Elvileg már készül a RE3 Remake is. :) Meg a RE8, de előbb a remake fog jönni. Remélem mind a kettő lesz ilyen jó, ehhez pedig még várunk tartalmakat. :)

Megyen!

(#6) Rage47


Rage47
veterán

Áh köszii :)

(#7) Imilenni válasza oriic (#3) üzenetére


Imilenni
addikt

Azért durva hogy mindössze pár skin fizetős, de a történet DLC-k pedig ingyé lesznek :C

Press "F" to pay respects.

(#8) ΞΔGLΞ


ΞΔGLΞ
nagyúr

Frankó játék nagyon, mestermű lett belőle újból. Talán a standard mód egy hangyányit lehetett volna normáltabb. :D

Volt, hogy órákig rohangáltam ide-oda heal és lőszer nélkül megsebezve.
A hard fokozat elég durva lehet...

(#9) Fitzgerald válasza ΞΔGLΞ (#8) üzenetére


Fitzgerald
veterán

Szerintem rendben van a normál mód, 1-2x én is kifutottam a lő/gyógyszerből, de mindig sikerült megoldani a szitut. A Mr. X egyszer úgy kergetett mindenfelé a rendőrségen, hogy se lőszerem nem volt, se késem/gránátom, és még sántikáltam is. A lényeg, hogy a játék első felében csak azokat az ellenfeleket vágd haza, akiket muszáj. Aztán később amikor visszajössz tele lőszerrel meg gyógyszerrel, akkor haza lehet tenni majdnem mindenkit. Én pl. egyetlen licker-t sem hagytam életben, és a sima zombik közül is csak keveset.
Késből és gránátból mindig a lehető legtöbbet viszem magammal, ha tudom hogy olyan helyre megyek ahol sokan vannak, és sanszos hogy meg fognak kóstolni ha megpróbálok elskerázni mellettük..

(#10) #78687232 válasza Fitzgerald (#9) üzenetére


#78687232
törölt tag

Én normalban toltam a Leon kampányt és szinte 100 százalékosan megtisztítottam a terepet. Annyira nem lehetetlen.

(#11) ΞΔGLΞ válasza Fitzgerald (#9) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nyilván ez lehetett a fő gond, hogy már az elején lövöldöztem mindenkire. :-)

(#12) Zolibá69


Zolibá69
addikt

Az eredeti zenéért is pengetni kell, és muszáj is, mert az nélkül "lélektelen" 😀

***12 éve a PH-n! Zolibá69 felhasználónak 648 pozitív értékelése van***

(#13) Rage47 válasza Zolibá69 (#12) üzenetére


Rage47
veterán

És ha fogalmam sincs, milyen az eredeti? Persze ezt nem fogod tudni, mert te ismered a régit. Én viszont nem.

(#14) Zolibá69 válasza Rage47 (#13) üzenetére


Zolibá69
addikt

Akkor másként fogalmazok!
A sima változatban semmi azaz zéró zenei aláfestés van, na már most az eredeti vagyis inkább újrakevert változattal olyan szinten fog változni az élményfaktor, hogy az ember maga alá csinál a gyönyörtől👍
KB 50%-ot dob az élményen ami így sem sz@r🤣

***12 éve a PH-n! Zolibá69 felhasználónak 648 pozitív értékelése van***

(#15) gejala


gejala
őstag

Megosztok gyorsan jó pár tippet az új topic tiszteletére. Enyhe spoilerek.

1. Itt is vannak végtelen fegyver unlockok.
Kés: összes (15) Mr. Raccoon bábu, Samurai Edge: Standard S rank, SMG: Hardcore S rank, Rakétavető: Leon Hardcore S+ rank (csak Leon használhatja), Minigun: Claire Hardcore S+ rank (csak Claire használhatja)

2. S rankhoz csak az idő számít, S+ esetén max. 3 mentés lehet és végtelen fegyverekből csak kést lehet használni. Halál utáni load game esetén folyamatosan számolja az időt, úgyhogy ilyenkor a menüből töltsd vissza az előző mentést, hogy csak onnan számolja. Esc (konzolon Start) menüben nem telik az idő, cutscene-k alatt sem.

3. A ne használj healt/item boxot/max 14 000 lépésből végezz acsikat meg lehet csinálni Assisted nehézségen is, egy végigjátszásból. A megtett lépések folyamatosan megnézhetők a Records/Small Carbon Footprint részen. A körbefordulás gyorsan növeli a lépések számát, a létrázás viszont nem számít.

4. Kés nagyon hasznos, lickereket stunolja folyamatosan, így könnyű megölni őket. A G-tyrant bossnál (első boss alagsorban) is működik, oda kell menni mellé és szétkéselni. Hardcore-on is simán.

5.Leon kampányában, miután kinyitod Club Key-vel a Records Roomot a nyugati folyosón, zörgesd meg a Heart Key ajtót itt (csak Claire-el nyitható). Ettől despawnol a licker + zombi a túloldalon a folyosón.

6. Bedeszkázandó ablakok a maximális kényelemhez.
Leon: Dark Roommal szemben, East Office és Watchman's Room között, a Break Room előtti folyosón a 4 ablakból 3 (a lépcsőhöz legközelebbi nem kell), a Records Room Club Key ajtajával szemben.
Claire: Dark Roommal szemben, East Office és Watchman's Room között, East Office-ban lévő ablak, a teljes nyugati folyosó (Records Room, Operations Room folyosója).

7. Marvin nem ébred fel soha, ha nem mész közel hozzá, miután visszajöttél a parkolóból.

8. Hasznos, ha zombiktól rögtön teljesen megtisztítod: West Office és Dark Room közti folyosó, Library.

9. Mr. X. soha nem megy be: Dark Room, Interrogation/Observation Room, S.T.A.R.S Office, Clock Tower, Boiler Room, Break Room (csak Leonnál), Chief's Office (csak Claire-nél).

10. Preorder/Deluxe Samurai Edge-kről infó.
Jill: gyorsabb weapon draw, Chris: gyorsabb célkereszt fókusz, Wesker: legnagyobb sebzés a 8 mm handgunok közt

[ Szerkesztve ]

(#16) ΞΔGLΞ válasza Zolibá69 (#14) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Kösz az infót, ahogy olvastalak, már rohantam is megvenni.
Ez a játék az original zenével a legbrutálisabb, ahogy szinte szobánként/helyiségeként volt rá komponálva, szinte beleborzongtam most, hogy újra hallom, nekünk ez egyszerűen kell, kik a psx-en anno megszámlálhatatlanul pörgettük ki a játékot egymás után. :R
Ettől függetlenül, aki nem ismeri az eredeti zenét, vegye meg hozzá, mert így lesz ebből RE2.

(#17) 30z.Samu válasza ΞΔGLΞ (#8) üzenetére


30z.Samu
félisten

Inkább az a baj, hogy a sebzés full random, legalábbis én így vettem észre. Van, hogy egy lövéstől szétloccsan a zombi feje, van hogy csak akkor fekszik meg, ha belelövök fél tárat és még utána is felkel. Tegnap pont ezen bosszankodtam, többször vissza kellett tölteni a mentést, mert nem akartak meghalni. Ráadásul mind a négyszer teljesen más volt a "hitbox". Próbálkoztam úgy is, hogy közvetlen közelről lövöm fejbe, az sem segített..

Ami a játék eleji tisztogatást illeti, én akkor megtettem és a későbbiekben jobb volt úgy szaladgálni a rendőrségen (nem akarom konkrétan leírni mikor, nem akarok spoiler-ezni). Igaz egy-egy még bemászik de összességében így haladósabb utána. Tegnap toltam vagy két órát, de hű de sokat nem haladtam előre. Ebben benne volt az is, hogy mint korábban írtam többször vissza kellett tölteni a mentést, mert a zombik beírták az IDDQD-t.

[ Szerkesztve ]

Sic Parvis Magna

(#18) mcwolf79


mcwolf79
veterán

Csak én érzem úgy, hogy második nekifutásra a Claire kampány sokkal nehezebb :F Nagyon hiányzik a shoti, ez a kis SMG nem tűnik nagyon hatásosnak. Mintha Licker-ből több lenne, és hamarabb is találkozunk az elsővel. Leon-nal könnyebben haladtam, és nem is haltam ilyen sokszor.

Xbox Series X ; GT: Mcwolf79xy

(#19) ΞΔGLΞ válasza 30z.Samu (#17) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Inkább az a baj, hogy a sebzés full random, legalábbis én így vettem észre

Pontosan, így volt nálam is. Kiürült a tár, de még fel kell. A másiknak meg loccsant szét a feje elsőre.
Lehet, hogy van egy adott pont a fejükön, amit pontosan kellene eltalálni, vagy tényleg full random?

[ Szerkesztve ]

(#20) 30z.Samu válasza ΞΔGLΞ (#19) üzenetére


30z.Samu
félisten

Én nem tudom, én azt az adott mentést négyszer töltöttem vissza emiatt és mind a négyszer másképp történt. Volt hogy az egyik halt meg egy lövéstől volt hogy a másik, volt hogy egyik se.

Sic Parvis Magna

(#21) ΞΔGLΞ válasza mcwolf79 (#18) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Jah elég hamar kapjuk a nyalókákat, meg úgy mindent kapásból.
De ha azt nézzük, hogy Leon-nal meddig szaladgáltunk ide-oda míg találkoztunk Claire-el, ahonnan most ő folytatja, akkor valahol érthető, hogy rögtön a nyakunkba szórnak "mindenkit". Mondjuk az más kérdés, hogy akkor minek kell újra bezárni az ajtókat és kulcsok után rohangálni, amit Leon eddig a pontig már kinyitott?

De nagyon jó ez így is :)

[ Szerkesztve ]

(#22) ΞΔGLΞ válasza 30z.Samu (#20) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Volt egy olyan rész, amikor az alagsorba kellett eljutnom a házból és oda kellett lőszer a kutyák miatt főleg, De még sok zombie állta az utam, nos azt vagy hússzor töltöttem újra, mire eljutottam úgy az alagsor előtti mentési helyre, hogy nem sebeztek meg. Megtanultam, hogy mikor induljak, várjak, rohanjak. :DDD

(#23) Nimda


Nimda
addikt

Valaki tud valamit a pc-s magyarításáról? Lesz majd a közeljövőben? A Resi 7-nek nagyon jól sikerült.

30z.Samu persze nyilván, de csak készül valamikor erre a remekműre :)

[ Szerkesztve ]

(#24) 30z.Samu válasza Nimda (#23) üzenetére


30z.Samu
félisten

A közeljövőben szerintem nem lesz, ezt nem két perc összedobni. :N

Sic Parvis Magna

(#25) 30z.Samu válasza Nimda (#23) üzenetére


30z.Samu
félisten

Gondolom megcsinálják majd, persze. :)

Sic Parvis Magna

(#26) #78687232 válasza 30z.Samu (#17) üzenetére


#78687232
törölt tag

Én ezért untam rá az első végigjátszás után, utálom az ilyen unfair dolgokat.

(#27) ΞΔGLΞ válasza Zolibá69 (#14) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

West Office-ba mikor belépsz, az a brutális 80-as évekre hajazó horror zene! Mindent visz!
Emlékeztem rá, hogy ne emlékeztem volna! :D

[ Szerkesztve ]

(#28) ΞΔGLΞ válasza Nimda (#23) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Én egyszer nekikezdtem a RE7-nek, azóta már elkészült Panyi-tól, amolyan önszorgalomból, de kb 10% után el/belefáradtam, itt még több a szöveg, pedig az angol nálam szinkrontolmács szintű. Sajnos, nincs elég időm rá a család mellett. Szerintem max jövő ilyenkorra...talán PANYI-tól!

[ Szerkesztve ]

(#29) 30z.Samu válasza #78687232 (#26) üzenetére


30z.Samu
félisten

Lehet, hogy az első végigjátszás után én is fogom pihentetni egy kicsit.

Sic Parvis Magna

(#30) #78687232 válasza 30z.Samu (#29) üzenetére


#78687232
törölt tag

Elkezdtem Claire kampányt, viszont itt már kiteljesedett rajtam ez az érzés. Értem, ez inkább túlélőjáték mintsem akció, de mégis mi a franc ez... Lángszóróval adsz a zombiknak, kifekszenek. Ennek ellenére fent a lángoló helikopter mellől mászó lángoló zombik vígan sétálgatnak. A golyó annyira idegesítően random sebzésű, van olyan dög aminek a fejében legalább 5-7 lyuk van, mégis simán felkel. Szeretem a kihívásokat, de itt nem tudok eligazodni, a képzeletbeli csaló játékok listámon simán felkerült dobogós helyre a resi 2.

(#31) 30z.Samu válasza #78687232 (#30) üzenetére


30z.Samu
félisten

Ha sokan panaszkodnak erre, szerintem fog ezzel valamit kezdeni a Capcom, vagy legalábbis bízom benne. Szeretem a kihívást, hogy "tanulmányozni" kell a dolgokat, hogy tovább tudj menni. De itt full random a hitbox és ez a bosszantó. Végig akarom tolni teljesen, hogy teljes legyen a story, de ez egy érdekes lesz.

Sic Parvis Magna

(#32) ΞΔGLΞ válasza #78687232 (#30) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Ez ilyen volt "original" korában is. Ez nem akció játék, hanem túlélő (horror) kaland, sok rejtvénnyel.
Csak azok a helikopteres zombie-k égnek.

(#33) #78687232 válasza ΞΔGLΞ (#32) üzenetére


#78687232
törölt tag

Valahol sejtettem, ezért sem foglalkoztam vele komolyabban. Jó hülyén van összedobva, mert normalon ehhez képest tele vagyok lőszerrel és tényleg majdnem mindenkit megöltem.

(#34) Imilenni


Imilenni
addikt

(#35) ΞΔGLΞ válasza gejala (#15) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Most olvastam egy külföldi fórumon, hogy mentés nélkül HARD-on végig vitték (CSAK) késsel a játékot és hamarosan kikerül a Youtube-ra. Az elvetemült! :DDD

(#36) CptAdamica válasza Imilenni (#34) üzenetére


CptAdamica
veterán

:DD

Megyen!

(#37) Imilenni


Imilenni
addikt

Hát, nálam most megölte a játék a hangulatot. Dark Roomból jövök ki, X nem láthatott, nem hallhatott, lejött a lépcsőn és célirányosan jött a Dark Room ajtaja felé (résnyire volt nyitva, amint leért a lépcsőn hátráltam)
Reméltem hogy nem "wallhack" alapon járkál körülöttem, hanem a pályán bárhol és ha meglát akkor jön rám.

Egyébként Clair-nél ha gránátvetővel lősz akkor teleportál a körülötted lévő helyre.

Press "F" to pay respects.

(#38) ΞΔGLΞ válasza Imilenni (#37) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Erre nyilván lejön hamarosan egy frissítés. Én is észrevettem, hogy Tyrant úrnak túl jó a hallása és nagyon gyorsan ott tud lenni bárhol, ahol nem kellene ott lennie elméletileg. Lépcső aljába melletti save szobánál a lépcső mellett állt elég sokáig. Nyitott ajtónál félig kinézve teszteltem, de csak akkor mozdult meg ha rálőttem.
De akkor egy pillanat alatt ott termett és bizony falon keresztül is betalált a jobbos karlendítése! Tehát legalább 1 méterrel beljebb kell lenni, mint az ajtó (fal).

[ Szerkesztve ]

(#39) Zolibá69 válasza ΞΔGLΞ (#35) üzenetére


Zolibá69
addikt

A Resi1 remake-nél még trófea is kötődik a késsel végigvitelhez, annyira nem elvetemült anno én is megcsináltam, büszke is vagyok arra a trófeára😀 Ja meg a mentés nélkül és semmi gyógyítást nem használhatsz trófeára is 👍 De igen mondjuk azér csak késsel hardcoreon mentés nélkül, na az a mennnyyy a pics@ba kategória :DDD

És igen itt a zene mindent visz, az nélkül üres a játék nagyon...
Amúgy itt a nehézséget szerintem jól belőtték gondolva a casual gamerekre is, nekem a Hardcore pont a normálnak felel meg, így hamar meg is lesz a platina😀

MrX Hardcore-on is, egy magnum lövés a fejbe és le térdel vagy 5db sima pisztoly lövés is megteszi, onnantól azért elég sok idő van elslisszolni👍

[ Szerkesztve ]

***12 éve a PH-n! Zolibá69 felhasználónak 648 pozitív értékelése van***

(#40) gejala válasza Zolibá69 (#39) üzenetére


gejala
őstag

Ja, a Standard tényleg elég könnyű lett, végtelen késsel nagyon laza az S rank.
Én a lickereket már csak késelem, fel se tudnak kelni úgy. Alagsori bossra is csak gránát és lerambózom a késsel, durván sebzi a weak spotját.
A Minimalist acsi, ami érdekes még, hogy nem lehet item boxot használni. Na azt csinálja meg valaki Hardcore-on. :DDD

A sok lövéstől haló zombik a furán működő (bugos?) adaptive difficulty miatt vannak. De úgyis csak pár zombit kell megölni az egész játékban, többit stunolni és elfutni mellettük. Legtöbb helyre nem kell visszamenni, hadd csináljanak, amit akarnak.

[ Szerkesztve ]

(#41) 30z.Samu


30z.Samu
félisten

Kis közvélemény kutatás: Ki melyik platformon tolja a játékot? :D Én PS4, de filózom rajta, hogy Claire-rel már PC-n fogok szaladgálni.

Sic Parvis Magna

(#42) ΞΔGLΞ válasza Zolibá69 (#39) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Mentés nélküli trófeám nekem is volt. :)
----------

PC: 21:9-ben minden fullon, hát odabax!

[ Szerkesztve ]

(#43) 30z.Samu válasza ΞΔGLΞ (#42) üzenetére


30z.Samu
félisten

PS-en is szép és a framerate is rendben van. 1080p-ben menne az PC-n is 60fps-sel, de bátyámnak csak PS-e van, gondoltam akkor leszek olyan jó fej, megveszem arra hogy tudja Ő is tolni. Erre közli hogy annyira mégsem érdekli..hát gondoltam köszi. :D Ha ezt tudom, kapásból PC-re veszem meg, de egyébként PS-en is élvezhető. Csak kicsit lassúnak érzem az analog érzékenységét még úgy is, hogy maxra tettem. :D

Sic Parvis Magna

(#44) gejala


gejala
őstag

Vannak már modok is a játékhoz.
Még csak a DLC skineket lehet cserélni, mert azok külön pak fájlban vannak. A fő pak-ban levő main fájlokkal még nem tudnak mit kezdeni.

(#45) Zolibá69 válasza gejala (#40) üzenetére


Zolibá69
addikt

Minimalist trophy nem vészes, mondjuk standardon csináltam meg de Hardcoreon sem lehetetlen👍
Eleve Hardcoreon elég gyorsan fogynak a cuccok így nem igazán van mit belepakolni az item boxba :DDD
Végtelen pisztollyal meg késsel meg egyáltalán nem kell gyüjtögetni semmit, tehát.... 😀

[ Szerkesztve ]

***12 éve a PH-n! Zolibá69 felhasználónak 648 pozitív értékelése van***

(#46) mcwolf79


mcwolf79
veterán

Végére értem a Claire kampánynak. Jó volt, csak a nehézség hullámzó (mármint a lőszer mennyisége okán kialakuló nehézség). Kb. Szerintem ott van egy nehèzsèg "spike" , mikor eloltom az égő helit, és felbukkan megint mr. X. Na onnantól kb. Addig amíg lejutok a csatornába szópóka. Folyamatos menekülés, bujkálás (ami nem sokáig tart, mert x-nek jó a füle). Onnan hogy G megöli X-et gyakorlatilag sètagalopp a játék (közepes fokozaton). Szarásig van lőszer, nagyon spórolni sem kell, nyugodt szívvel lehet mindenkit lelövöldözni. A boss-ok sem olyan nehezek, főleg úgy, hogy már Leon-nal egyszer legyőzték őket.

[ Szerkesztve ]

Xbox Series X ; GT: Mcwolf79xy

(#47) Fitzgerald válasza 30z.Samu (#41) üzenetére


Fitzgerald
veterán

Pécén (7700k, 1080 Ti, 16GB ram, 860 EVO). Maxon minden, rendering scale 120-on 1440p-ben. Keyboard-al nyomom, gondolkodtam hogy bekötöm a PS4 kontrollert (PS4-em nincsen, de a DualShock 4-et megvettem pécéhez vagy 5 éve), de nekem manapság a GTA -típusú játékokon és talán a Witcher 3-on kívül sehol nem áll kézre a kontroller.
Néha van egy kis drop random helyeken (ilyenkor 20-30 fps-re is leesik a framerate 80-90-ről), de semmi komoly. Majd javítják. Claire első végigjátszás felénél járok kábé, Leon megvolt tegnapelőtt.

(#48) 30z.Samu válasza Fitzgerald (#47) üzenetére


30z.Samu
félisten

DX 11 vagy 12 van beállítva? Elvileg 11 alatt stabilabb a frame.

Sic Parvis Magna

(#49) gejala válasza Fitzgerald (#47) üzenetére


gejala
őstag

Nálam 1060 6 GB-al fix 60 fps 1080p-ben eggyel visszavett shadow quality/volumetric lighting és SMAA mellett. Nagyon jól optimalizált ez a RE Engine.

Egyedül az a bug zavaró, hogy a Spark Gun lövésénél mindig beesik 45 körülre, de alig észrevehető.

[ Szerkesztve ]

(#50) 30z.Samu válasza gejala (#49) üzenetére


30z.Samu
félisten

A 7 alatt sem volt gond, azt PC-n toltam végig és ennél jóval gyengébb volt a vas. Mégis high grafikán ment 60fps mellett. Nagyon gondolkodom, hogy átviszem PC-re a játékot, mert egérrel jobban feküdne a téma.

A Doom-nál nem lesz kérdés, hogy mire veszem meg. :))

Sic Parvis Magna

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.