- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
burgatshow
veterán
A nagy A-ra 20 évestől lehet menni?
Kocsiba ha nagyon választanom kell olyan 5-6 millaban akkor egy Skoda Octavia sportot vennék! Egyébként valami Daewoo! 1 mert ilyen van itthon és kurva jó másrészt olcsóak és télleg jók! Lassan megyek de a válaszod még megvárom!
Hol lax?
[Szerkesztve] -
pubwart
aktív tag
válasz
burgatshow #96 üzenetére
Jó span vagy te öccse...
Pont ugyanígy vagyok.Bár a kocsik közül nemsok izgat, egyszer szeretnék egy RX8ast venni majd valamikor, ha már dolgozok, de amúgy leszarom őket.
A Motorok közül minden stimmel, én is speedes vagyok. Egyből nagyAra megyek, azaz kéne menni, de majd...
Az 1000RR. Hát igen.
Sírni fox, ha azt mondom, hogy vezettem már és az egyik legjobb haveromnak ilyen van??Szerintem igen. Mindegy, jó gép na, kegyetlen, mikor megláttam az átvételen asztem sírvafakadok. De tényleg.Egy csoda...
Egyszer majd felugrok haverhoz, komolyan elviszlek, csak annyi dolgom van a nyárra, hogy félelem belegondolni, hogy erre is alig lesz időm...
De mesélek majd a gépről, hogy érdekel -
burgatshow
veterán
Mondom mi a tervem: jövőre lerakni a kocsit! Azt hogy milyen autót szeretnék az még elválik, de egy 4-es golfra fáj a fogam! Vagy 5-ös szóval az új fajta ami az NFS Undergroundban van!
Motor: huhh, szóval én egyből a ''nagyra'' szeretném letenni am ezekszerint a nagy A és nekem a legeslegjobban a Superbike-ok jönnek be! Ami tetszik az egy Honda FireBlade!1000cm^3 172LE!
otalbike.hu/motorteszt/cbr1000rr/+Honda+CBR900RR+FireBlade&hl=en&lr=lang_hu" target="_blank">Bővebben: link Vagy egy Honfa Blackbird
Neked?
[Szerkesztve] -
pubwart
aktív tag
válasz
burgatshow #94 üzenetére
Utána kisA nagyA, hogy smint, célok, tervek, milyen gépet szeretnél? Speed, terep, cross, enduró, trial, supermoto?
-
burgatshow
veterán
-
pubwart
aktív tag
válasz
burgatshow #92 üzenetére
Pfuh, jah Blackbird, jó jószág.Bár cask eddig 12Rhez volt szerencsém, azon mondjuk csak ültem,d e nagyon komoly volt
Öregszel öccse... -
pubwart
aktív tag
válasz
burgatshow #90 üzenetére
''őstag'' 15 years old
))))))
Bocsi, asztem komolyabban nyomod. Amúgy sose, de sose ne nyomd cucc nélküld.Sokba kerül.És lehet akármilyen csilivili géped, ha le kell öltözni, hogy elkapd a csajt, csúnya a vadbőr...
Mivel szaggatatok? -
pubwart
aktív tag
válasz
burgatshow #86 üzenetére
Attól, hogy valaki állat, és így megy, abból még nem lesz ''sztár''. Szégyenletes, már bocs. Jah és mentem már 250el
-
pubwart
aktív tag
válasz
burgatshow #86 üzenetére
Bocs, de tudod, aki rövidgatyában megy 250el, annak azt kívánom, hogy bukjon.Ezt most komolyan mondom. Nem genyóságból. Állat, aki ilyet tesz.Kegyetlenül fel tud háborítani ez a dolog
Már láttam ilyen embereket, és úgy, hogy ruhájuk is volt, csak nem volt kedvük felvenni.Szerették őket a balseben meg a plasztikain őket.
Az orvosok ''donor''-oknak hívják az ilyeneket.
Nálam a sztár egy boxer (meg bukó, az fullalap), semmi más, még cipó sem.Nah tehát egy boxer volt rajtam és 90 egy CBR600-al. Persze még hülye koromban
Bocs -
burgatshow
veterán
-
pubwart
aktív tag
válasz
Cathfaern #83 üzenetére
Kellemtlen dolog ez így összességében, de tegyük hozzá, hogy a kocsi meg a motor ég és föld.Én sem vagyok egy túlkoros a kemény 21évemmel, de szerencsére sok amotoros barátom, és sok haveromnak emelett nagyon jó gépei vannak. Így van lehetőségem olyan dolgokra, amikre nagyon sok csak vágyakozik. (pl a pesti srácoknak be van rendelve az új 1000-res paletta). tehát tudom énis miaz a motorozás.Sajnos elég soo balesetet hallottam, és voltam már párnak tanuja is, és volt barátom aki meg is halt
Sajons a családomban is van egy versenyő, aki 20éve le van bénulva, pedig anno olyan tehetség volt, mint Rossi (ezt mások mondták). Ez a vér bennem is bennem van, szerncsére nem este, de nem tartom logikusnak a mai rendszert. Mert van olyan 50es gép ami megy 160 km/h-val (ültem rajta). Meg van ugye a szoci 125ösök, meg a robogók, szóval, valahogy nincs meg az egyensúly.Persze a jogsi sem jelent semmit. :u
Egyik sulistársam 20.szülinapjára kapott egy 600RR-t. Benne is volt már hétre rá a a tényekben (meghalt) Szóval nem kellemes ez ami itt van.
Az autó az biztonságosabb, de nem is ezért ülünk motorra. És a légkondi nem egy rossz dolog... Lehet izzadni motorosruhában elég komolyan... -
Cathfaern
nagyúr
válasz
burgatshow #81 üzenetére
''nyáron 40C°-ban kellemesebb mint a kocsi akkor is ha van klíma!''
Biztos vagy te ebben?Ültél már normális klímás kocsiban? (nem feltétlenül automata) Sajnos a kocsik többségében (sokszor a drágákban is) csak lity-löty klíma van, ami tényleg nem ér semmit
-
Szeke
senior tag
válasz
burgatshow #81 üzenetére
B-s jogsival mehetsz robogóval is. De 125-össel _MÉG_ egy darabig biztosan nem lehet, úgyhogy ne próbálkozz vele
-
burgatshow
veterán
Én is így 'vok vele! Jövőre leszek 17 addig meg kibírom! Azt uccu neki autó, akkor meg már a robogóra is meg elvileg (??)
a 125-ös is ülhetek! Aztrán majd 20 évesen meg go to 500+
Szeke: Teljesen igazad van! A 4 kerék sokkal stabilabb!Én a motort kizárólag majd hobbira meg nyárra mert azért valjuk be: nyáron 40C°-ban kellemesebb mint a kocsi akkor is ha van klíma! De azzal is tisztában kell lenni, hogy a motorosokat nem veszik emberszámba az autósok és a kamionosok!
[Szerkesztve] -
Szeke
senior tag
Nekem is 14 éves koromba lett smkp jogsim. Azóta is megtartottam (7 éve), ha simsonozok. Ha el akar venni a rendőr egy jogsit mindenáron, ne a B-st, hanem azt a kicsit vegye el
Fasza dolog a motorozás, de csak 1x fogsz igazán nagyot esni, többet nem
Ismerősék mentek Pestre, Dunaharasztinál egy kereszteződésben egy öreg traktoros bácsi kihajtott 2 vadállat keménycsávó motoros elé, mert nem látta szegény, hogy 200-al jönnek. Az első motoros leugrott a motorról, és túlélte, a második már csak későn vette észre. Bőven 100 fölötti tempóval kenődött fel a traktorra. A bukósisakja az ismerősömék kocsijának a szélvédőjét törte be... Kiskanállal összeszedés bejátszott.
Azért a kocsit jobban túl lehet élni... Persze, tisztában vagyok mind2 előnyeivel és hátrányaival, de a kocsira szavazok -
atus
senior tag
-
Szeke
senior tag
Nem 10 éve hozták a 40km/h szabályt, volt az már akkor is, amikor még volt új Simson
Ezért is volt kissé kakukktojás.
125-ös motort vezetni B-s jogsival.... Hülyeség. Nem mondom, praktikus lenne, mert van egy Pannóniánk amin jó lenne nyomulni külön A-s jogsi nélkül. Ha meg ezt bevezetnék, akkor kötelezővé kéne tenni a motoros kresz és motoros rutinvizsga stb. oktatását is, mert különben nagyon balesetveszélyes lehet a dolog. 17 éves kiscsákó felül a 125-ös sport Cagivára (mer' ugye neki van rá jogsija) és feltekeredik az első fára -
pubwart
aktív tag
Szerény véleményem azonban az, hogy ezt a jó a B 125ccm-es dolog el fog nagyon tűnni a sűlyesztőben, mert akkor megszűnne az A1 értelme, és kell a sok zseton az embereknek, meg az államnak is természetesen.Bár kitudja hogy lesz.Az A1 engedélyezni a 16év feletti max 125ccmes gépek vezetését. A B meg csak 17éves kortól nyomható.Nemtudom megéri e az az egy évért.Bár sok fiatalabb haveromnak hajtásija is van, tehát gondolom igen
-
pubwart
aktív tag
Egy normális állapotó simson (!!!) megy 90el.Nemrégiben rektunk össze egy ilyet, azaz fullra felújítottuk. Ha bejáratod (az már be van), akkor az is örökéletű. De legalább 5-7 évig elmegy úgy, ha normálisan használad (hideg motort nem húzatod, rendes benzin, rendes olaj, stb)
-
atus
senior tag
Nincs ebben ellentmondás. Az 50-eseket 40hm/h-ra a 125-söket pedig 15LE-re fojtják le gyárilag. Asszem 50-esnél ez nem működik normálisan ki hazánkban. Amikor levizsgáztatod nagymotornak, akkor kiveheted a fojtást, és száguldozhatsz 60-nal az autópályán. Persze minden tulaj kiszedeti a fojtást még mielőtt átvenné az új motorját.
-
Szeke
senior tag
És itt jön be a KRESZ ellentmondása:
''Segédmotornak minősül, ha önerőből 40km/h-nál gyorsabban haladni nem képes''
Na már most a simsont le lehet vizsáztatni nagymotornak, és ugye nagymotorral mehetsz autópályán, ahol pedig 60 a minimum sebesség. Szóval hipp hopp egy vizsga, és a motor megtáltosodik -
net84
őstag
tudtommal nem számít nagymotornak az, ha 2 személyes ülés és plusz lábtartó. A kresz csak a motor méretét köti meg, az pedig 50ccm-ig kismotor. A rendőrök 99%-a nem tudja megállapítani egy nagytestű robogóról, hogy mekkora motor van bent. Ha a papíron 50ccm van, akkor meg nem is nagyon pattoghat, igaz ha megnézi és bele van ütbe egy nagyobb szám, akkor már nagy gáz van.
A KPM-el már más a helyzet! Ők szét is szedhetik a motort egy igazoltatás során.
Az 50ccm-es motort is le lehet vizsgáztatni, ha megfelel minden követelménynek. Ezekután az illető kap rá egy rendszámot, és máris furikázhat vele, mint egy nagymotorral. -
pubwart
aktív tag
Mivel Euba léptünk megszünt minden szarság, azza PÁV, meg hasonló, mostmár csak 21évesnek kell lenned és mehetsz isteni hírível vizsgázni.Ennyi
Vagy 18évesen korlátost leteszed és 2év után (20évesen) mehetsz NagyA-ra.
Valaki írta, hogy nagygépet akar 50es robesz után.Nem ajánlom, nem árt fokozatosság, főleg, hogy a robeszen váltó sincs.
Jah egy motor tényleg 500ccm-felett kezdődik, de nem nagyképűség miatt.Mert ha vki így gondolja akkor a fegyverek közé sorolnám -
danzi
tag
Nekem egy Aprilia robogóm van, 50-es, de azért nem kevés az a 90, amennyivel mentem már vele... amúgy 21 évesen már lehet menni megkötés nélküli A-ra, azt hiszem... csak kell kiegészítő PÁV IV-et csinálni, amit én meg is csináltam a Corvin mozi mögött!! Tök poén volt, szerintem érdemes elmenni, mindenféle kőkorszaki játékgépet ki lehet próbálni
ha nem lenne drága, megcsinálnám poénból megint!
Én egy váltós kismotort szeretnék, max 250-es chopperbe gondolkozom amúgy is... Egy Yamaha Virago vagy egy kisebb Suzuki chopper kurvára bejönne...
talán előtte megtanulok váltani egy simsonnal -
atus
senior tag
válasz
burgatshow #58 üzenetére
Ha jól tévedek
14 évesen kaphatsz smkp. - max 49ccm illetve 40km/h
16 évesen A1 - max 125ccm és asszem 15 LE
18 évesen A(korl) - 250ccm és megintcsak asszem 25LE
21 évesen A - bármilyen
motorra jogsit.
Illetve ha 16 évesen A1-et szereztél, akkor a két évnyi motorozás után 18 évesen leteheted rögtön nagymotorra, azaz a sima A-ra
Ezt nem ma olvastam, szóval nyugodtan javítsatok ki, ha hülyeséget írtam. -
burgatshow
veterán
Az járható út, hogy 17 évesen leteszem kocsira a jogsit, aztán utánna a nagymotorra?? Nálam a nagymotor az 500cm^3 és a felett van de ebben nem 'vok tájékozott, hogy milyen jogsi kell hozzá!
-
pubwart
aktív tag
Simán kimagyarázható, hidd el, de ha lehet, akkor kerüld a motorn lővő szám (125 4000 600 1000) feliratokat.
Mellesleg régóta motorozom, sajna még jogsim nincs rá, majd, de már állítottak meg egy CBR600-al. Annyi mákom volt, hogy a rendőr csak meg akarta nézni, mert nagyon tetszett...
El is engedett -
Bagoly
senior tag
Elvileg igaz, de a kormányzat töketlenségének hála jelenleg nem lehet MO.-n korlátlan A-ra jogosítvát szerezni sehogy.
Bővebben: link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest