Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) wolfman


wolfman
veterán

'élvezhetően tágas a hangtér, még ha egy Sony vagy Jabra csúcsmodell szintjét nem is sikerül elérnie'

Folyamatosan zavart érzek az erőben az ilyen TWS füles teszteknél. Néha van olyan érzésem, mintha hasraütésre menne a leírás és/vagy nem igazán van megfogalmazva, hogy a jó, rossz, elfogadható, nem túl acélos, stb. megjegyzések milyen kategóriára értendőek.
Jelen esetben azért idéztem, mert nagyon sok helyen a csúcs Sony fülesekre azt mondják, hogy nagyon szépen szólnak, de terük, az ami nincs. A zene tisztán, erősen, de érezhetően az agyadban fog szólni, de legfeljebb a füledben, nagy távolságokat nem kell várni és ezt a legújabb WH-1000XM5-re is rendre megjegyzik. Na most akkor ezt a szintet térben igen könnyű megugrani, nem? Vagy ha azt sem éri ez el, akkor az nagy baj. Ha meg azért minden fülest a maga kategóriájában kellene értékelni, akkor meg ne hasonlítgassuk a Sony csúcsmodeljeihez, ahol a kis tér is nagyobb nagyobb, mint a Buds 5 Pro-nál.

Most akarok én is venni TWS-t. Kinéztem magamnak párat különböző kategóriákban. Van hogy egy 20eFt-os jobb minősítést kap mint egy 120eFt-os, de ez így összevissza. És nem gondolnám, hogy amúgy a 20eFt-os jobb lenne, csak utóbbinál már ugrunk pár szintet mikor kritikát kell megfogalmazni. Így véletlenül sem lehet belőni, hogy akkor most mi mennyivel jobb vagy rosszabb adott cuccnál.

Nemrég vettem kollégámnak egy JBL Wave Flex-et. 10 pontból ilyen 7-8-as értékeket kapott. Nos, mivel semmiféle külső hangszűrése nincs, hangerőt meg nem lehetett ráadni, hogy élvezzem is amit hallgatok, így nekem ez instant kuka lett volna, minősíthetetlen kategória. Zajos környezetben már mindegy is milyen minőséget képviselne, mert az emberi beszéd is belepofátlankodik a zenébe. Ha belenyomtam a fülembe, akkor elzárta a kinti zajokat, úgy már elment, de ugye az ember nem nyomja azt oda, mert nemár!

[ Szerkesztve ]

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#2) bollokcs80 válasza wolfman (#1) üzenetére


bollokcs80
Korrektor

Eléggé szubjektív műfaj, szerintem nehéz leírni, hogy mit tud egy adott füles. Nekem egy Xiaomi Air 2 van, az elején vékonynak éreztem a hangját, az idő előrehaladtával valahogy mintha jobban szólna (csak sajna az akksija kezd meghalni).

Egyébként "nem-agybadugós" nincs is a kínálatban? Lassan keresném az utódot, de nem sok alternatíva van a 20-30 ezres ársávban. :F

B.Cs.

(#3) wolfman válasza bollokcs80 (#2) üzenetére


wolfman
veterán

Azért a kategorizálás ne legyen már szubjektív! Ha azt mondom 5 fülesre, hogy nincs terük, akkor a legolcsóbbat a legdrágábbhoz hasonlítani, hogy azért azt nem éri el minőségben kicsit összekutyulja az elképzelést.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#4) vilmose33


vilmose33
őstag

Köszönöm a tesztet :R

A jövő most van

(#5) viragdani01 válasza wolfman (#3) üzenetére


viragdani01
HÁZIGAZDA

Köszi a visszajelzést, vettem. :R

Kérlek, ha hibát látsz egy cikkben, ha bármilyen észrevételed van, írj PÜ-t, mert arról egyből kapok értesítést! Köszi!

(#6) kutyek válasza wolfman (#1) üzenetére


kutyek
senior tag

TL;DR: a "térérzet", vagy térábrázolás mindig probléma a füles/fejes esetben, a működésük jellegéből adódóan...

Általános probléma amúgy minden fülessel / fejessel. Az oka az, hogy míg a zenéket alapvetően sztereo hangsugárzós rendszereken keverik, ahol mindkét hangsugárzó hangja eljut (valamilyen mértékben) mindkét fülbe, és a fülcimpák miatti visszaverődések, illetve a fejmozgás által indukált változások is hozzá tesznek a térérzethez, addig a füles / fejes használata esetén ezek közül csak az első tud teljesülni (vagyis mindkét csatorna mindkét fülbe eljut valamilyen mértékben), de csak akkor, ha ún. binaurális mixet hallgatsz. Ilyen keverésekből alig van, én pár zenei albumról tudok csak. Ezzel szemben bizonyos VR műfajokban, pont a térérzet javítása esetében, kb. etalon a binaurális hang.
Binaurális mix hiányában marad valamilyen crossfeed plugin, amikkel emulálható valamelyest a binaurális hatás (ezek a megoldások tipikusan mindkét oldalra rákeverik a másik csatorna enyhén basszuskiemelt, halkított, késleltetett jelét.

(#7) RedCactus


RedCactus
senior tag

Nem tudom mikor íródott a cikk, de azóta jelentősen mérséklődtek az árak.

(#8) forumpista válasza wolfman (#1) üzenetére


forumpista
aktív tag

A fenti szavaknak alapbol nincs ertelme egy agybadugos fullhallgatonal.

Olyan mintha egy csattogos lepkenel beszelnek sebessegrol meg gyorsulasrol…

(#9) Predatorr válasza wolfman (#1) üzenetére


Predatorr
őstag

Nézegess Hayloukat. Azok itt sosem szerepelnek, pedig vannak jók, próbáltam többet is. A Buds 5 árának feléért tuti sokkal jobbat kapsz annál.
Ha itt minden alkalommal leírnák a fülesek valós teljesítményét (pl. frekv. átvitelt), semmilyen plecsnit nem ragaszthatnának rájuk, csak akkor oda a reklámbevétel.

[ Szerkesztve ]

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#10) wolfman válasza forumpista (#8) üzenetére


wolfman
veterán

Térérzetről beszélsz? Hát azért a nemrég meghalt Anker Soundcore Liberty 2 Promnak volt tere, bár nem sok. Kollégának vett JBL Wave Flex-nek meg semmije nem volt. Ha vennél egy fasza vezetékes fülest 100e+ Ft-ért lehet kerekedne a szemet, ott már mit kapsz a pénzedért (de nem is igazán az ár a meghatározó, csak árban felfelé egyre kevesebb kompromisszumot kötsz). Na ezt itt TWS témában semennyire nem érzem, mert mindegyik mindenféle. Simán tesztekben egy belépszintűre adnak 5 5 5 5 5 pontokat, majd egy Bower & Wilkins 200eFt körülire meg 4 3 4 5 3 pontokat. Na akkor kategóriájában ennyi vagy nagyglobálba????

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#11) wolfman válasza Predatorr (#9) üzenetére


wolfman
veterán

Ajánlj nekem jó Haylout. Lehet drága is, csak szépen szóljon, jól izoláljon, Qi-t tudjon, lehetőleg fizikai gombja legyen (mert manapság ez is luxus), beszéd hangra is megfeleljen!

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#12) OSERANSKY


OSERANSKY
junior tag

Tegnap érkezett meg, épp mStore.hu-ról az Égkék változatban rendeltem.

[link]

Szerintem ennyiért teljesen megérős vétel / választás volt, Redmi Buds 3-at váltotta.
Sok panaszt láttam a Xiaomi Earbuds app-ra kb. 2 hete, de nálam tökéletesen működik minden.
Csak ajánlani tudom, nagyon rendben van a cucc, külön tetszik, hogy végre egy arra fejlesztett appban tudok mindent beállítani hozzá.
A Bluetooth beállításoknál ki kellett kapcsolni az Abszolút hangerőt, mert halk volt első alkalommal.
Más nyűg nem fordult elő, v. nincs vele idáig.
A basszus kiemelés funkció elég ütős, de bőséges a testreszabási lehetőség minden egyéb irányba is:C

[ Szerkesztve ]

If it’s not broken, keep fixing it until it is...

(#13) Zsolt,72


Zsolt,72
aktív tag

Jelenleg egy Redmi Buds 4 Active-ot használok, könnyen lehetséges, hogy majd a teszt alanyainak egyike fogja váltani. Elégedett vagyok vele.

Bízom benne, hogy nem lesz változás a párosítás egyszerűségét illetően, mert a jelenlegi fülesem minden zökkenő nélkül tudott csatlakozni iPhone-hoz, a bölcső első felnyitásakor. Dani ugyan nem tért ki erre, de úgy gondolom, ez a továbbiakban is könnyen fog menni, nem csak Android alatt.

(#14) freeapro


freeapro
senior tag

Nekem Redmi Buds 4 vitality edition van. Munkáhához használom zenehalgatásra, és telco meetingekre. Az ANC kicsit hiányzik belőle. Ezek halk zene mellett mennyire nyomják el egy iroda zaját? Főleg a mászkálás és a beszédzaj érdkel.

(#15) zola899


zola899
tag

Buds-ot vennék, és sikerült leszűkítenem a jelölteket két versenyzőre:

Redmi Buds 5 Pro illetve Galaxy Buds FE...

S23+hoz venném.
Adná magát a Buds FE, de teszteket olvasva róla hááát... nem vagyok elájulva tőle.
A Buds 5 Pro jobb vételnek tűnik.
Viszont lenne olyan feature, ami Samsung telón nem működne?

Nem tudok dönteni :F

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S23+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds FE

(#16) szkaroly


szkaroly
senior tag

Valószínűleg láma kérdés: használat után amikor visszakerül a fülhallgató a tokba akkor automatikusan elkezdődik a töltése?

Poco X3 Pro

(#17) Fishor


Fishor
senior tag

Sziasztok!

Nekem Redmi buds 4 pro van, és ezt saját igényeimhez jónak is tartom. Zajszűrés is jó, csak ha nagy a szél, az zavaró egy kicsit, de alapzajt nem vettem észre amíg nem indul el a zene addig sem. Ehhez képest az új redmi buds 5 pro zavaróan zajos lenne? A beszédhang áteresztés miatt érdemesebb ezt venni a korábbi helyett? Gondolom fülben ugyanúgy illeszkedik, ugye?

Üdv: Fishor

(#18) Szeko2 válasza szkaroly (#16) üzenetére


Szeko2
tag

Redmi Buds 5 Pro-m van.
Igen, a töltés elindul egyből, mikor a tokba visszateszed.

(#19) eclipse19


eclipse19
senior tag

Engem az érdekelne, hogy akkor mi van, ha a tok töltöttsége a végére ért miközben feltöltötte a f.hallgatókat?
Bekapcsolnak olyankor, ha kiveszem őket a tokból?
Az elődnek volt (van) egy kellemetlen bug-ja ebben a tekintetben (t.i. ilyenkor nem kapcsolója be az egyébként feltöltött füleseket a tok, amíg nem kap egy kis feltöltést).

Köszönöm.

Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....

(#20) Fishor válasza eclipse19 (#19) üzenetére


Fishor
senior tag

Én neg a buds3 mini ben utáltam, hogy ha lemerült a tok, akkor a füles úgy érzékelte, hogy kivettem belőle és a telefon arra váltott. Csak azt érzékeltem hogy nem hallok semmit a telefonban, meg nem szólt rajta hang se. Aztán rájöttem hogy olyankor a bt re váltott.

(#21) Predatorr válasza wolfman (#11) üzenetére


Predatorr
őstag

Fizikai gombos sztem nincs, de nem is éreztem szükségét. Modell választékot nézd, mert frissül. Moripodsom volt, klasszisokkal jobb a Samu AKG vezetékesnél (meg is lepett), de tönkrement, és nem tudták cserélni, csak X1 Pro-ra (vagy gyengébb nem aptx-re), amely nem bűnrossz, de az aptx hiányát nagyon érezni, kisebb a hangsugárzó, sokat kellett eq-val is játszani (jetaudio 20 sáv megoldotta), mert nem egyenletes a hangképe. Szóval ezt nem ajánlom. A sima Moripods akkor szuper, ha illik a füldebe, ezért mondtam, h ki kell próbálni, mert ha kimozdul, vesznek a basszusok.
Beszédre mindegyiket jónak találtam, zajban is.
Izoláció nálam nem pálya, nem akarok sehol meghalni, mert a veszélyt meg nem hallom, otthonra van rendes füles. QI értelmét nem látom, mert régimódi vagyok, nekem a töltés maradjon a vezetékben.
Nekem leginkább a hangzás számít, és hogy legyen esetleg játékmód.

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#22) Arm_64 válasza Szeko2 (#18) üzenetére


Arm_64
csendes újonc

Neked az aksi meddig bírja?

(#23) Arm_64


Arm_64
csendes újonc

Mert tény hogy a gyártó honlapján 10 órát bír de én ezzel szkeptikus vagyok mert általában kevesebbet bír mint amit a gyártó mond.

(#24) szkaroly válasza Arm_64 (#23) üzenetére


szkaroly
senior tag

50 százalékos hangerőre érvényes a 10 óra. Ennél azért általában hangosabban megy a zene.

Poco X3 Pro

(#25) freeapro válasza freeapro (#14) üzenetére


freeapro
senior tag

Sziasztok, mégegyszer megkérdezem, hátha tud valaki válaszolni: iroda zaját mennyire szűrik ki ezek a fülhallgatók? Érdemes vele kísérletezni, vagy erre a célra csak passzívan is izoláló, teljes fület körbeölelő fejhallgató való?

(#26) Predatorr válasza freeapro (#25) üzenetére


Predatorr
őstag

Enyém 30%-os, az már kiszűri. Persze kérdéses, hány a rikácsina a büróban. :D

Szkaroy: 67%-nál.figyelmeztet a teló. Nálam a Haylouk 60%-on túlteljesítették az üzemidőt. Több mint 1ó után ugrik le 90%-ra.

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#27) njnl


njnl
aktív tag

A Redmi Buds 3 Promat gondoltam, hogy lecserélem majd erre az új szériára, de számomra inkább csalódás. Alapból, hogy csak száras kivitel van, nekem kizáró ok. Elhagyták a vezetéknélküli töltést amibe nyilván nem halunk bele, de néha hasznos amikor csak a telefon hátlapja elérhető a töltéshez. Imádom a mostanit, mind hangzásban, mind kialakításban. Viszont az aksi gyengülés ellen nincs mit tenni. A gyakori napi 6-7 óra használat mindent megviselne. Várok még egy évet, hátha nem kell gyártót váltanom.

Az pedig, hogy a Xiaomi Earbuds alkalmazás nem kezeli a 3 Prot és külsős alkalmazással kell állítgatni meg megint érdekes vevő viszony...

Cs.A K. [SX-Z] [H7] [H8] [H-P30P] [I13P] [H-M5P]

(#28) freeapro válasza njnl (#27) üzenetére


freeapro
senior tag

Melyiket próbáltad? En megrendeltem egy oro-t.

(#29) njnl válasza freeapro (#28) üzenetére


njnl
aktív tag

Lehet félreérthető voltam. Nincs személyes tapasztalatom, szimplán a teszt alapján írtam.

Cs.A K. [SX-Z] [H7] [H8] [H-P30P] [I13P] [H-M5P]

(#30) szkaroly


szkaroly
senior tag

Meglepően jó hangja van a sima Buds-nak. Mondjuk én nem vagyok egy audiofil, de pariban van a kábeles fülesemmel.

Poco X3 Pro

(#31) yodamastah válasza freeapro (#25) üzenetére


yodamastah
őstag

Szerintem nem jó iroda zaját (beszédet) csökkenteni. Hiába rakod a zajszűrést "deep"-re kikapcsolt adaptív ANC mellett is visszavesz ANC-ből, ha nincs folyamatos nagy háttér zaj.

Sajna a Sony WH-1000XM5 is ezt csinálja, azért is tartottam meg az XM3-at.

[ Szerkesztve ]

(#32) freeapro válasza yodamastah (#31) üzenetére


freeapro
senior tag

Még irodában nem tudtam kipróbálni az 5 prót, de nagyon jó hangja van.
Santana Ultimate-el tesztelek :)
A mélyeket tényleg kicsit túltolja.

(#33) tomika1988


tomika1988
csendes tag

Sziasztok!
Redmi buds 5 pro t használok. Olyat tapasztalatom van vele, hogy az Adaptive sound kikapcsol ha megállítom és elindítom a zenét. Van hogy a következő zeneszámnál pár másodperc után bekapcsol, de nem mindig. Valaki tapasztalt ilyet? Adaptive sound nélkül élvezhetetlen a zene.

(#34) Joe.36 válasza tomika1988 (#33) üzenetére


Joe.36
addikt

Most vettem a Redmi Note 13 pro hoz egy Redmi bus 5 . Nagyon jó telefonálásra, zenére, számomra eddig ez a legjobb ! Ajánlom mindenkinek ! :)

[ Szerkesztve ]

A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /

(#35) LQRT


LQRT
csendes tag

Sziasztok, Érdemes lehet váltani Redmi Buds 3 Pro-ról?
Cserélnem kéne de nem tudom hogy vegyek-e még egy Buds 3 pro-t vagy frissítsek buds 5 re vagy a pró-ra...

(#36) szkutyi


szkutyi
őstag

Sziasztok! Szerintetek ez(buds 5 pro) felér a Huawei freebuds pro 3-hoz?
Mert adatok szerint igen...árban viszont 3x olcsóbb... :Y

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.