Hát úgy képzeld el a pávát, hogy leteszem elé a kaját, és nem jön rá, hogy az ennivaló. Tíz percig nézegeti, körüljárja, otthagyja, elfelejti, visszamegy, megint észreveszi, megint elmegy, aztán véletlenül csipegetés közben megint megtalálja, rájön, hogy azt szereti, és eszik belőle két falatot. Örül az ember, ha megtalálják a kaját, mert ha odébbtesszük az etetővályút, lehet, hogy lesoványodnak. A gazdáját alig szokja meg, mindig vad marad, pedig a csirke, gyöngytyúk vagy bármi egyéb még vállonülésre is idomítható. De nem, páva az páva, és köztudott, hogy gyépés. A legviccesebb, mikor a pulyka méretű pávakakas megijed a 10 grammos csibétől, és ijesztgeti a faroktollaival, mire a csibe meg sem rezzen.
Amúgy legális tojótápba (EU-ban) tilos hormont tenni - biztos vagy te ebben a hormonos dologban? A tojótáp ásványianyag-keverék, darált takarmánnyal extrudálva, leginkább. Persze, attól még a verebeket is turbózza.
(Amúgy mi hatan vagyunk a családban, és úgy számoltunk, hogy talán úgy 30 db, egyenként évi 160-170 tojás termelésű tyúk fedezné a saját fogyasztást. Elég csak belegondolni, a panírba mennyi megy rántáskor, kapásból vagy 50 tojás.)