Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karavik
veterán
Van egy újszerű, hibátlan, karcmentes Mi2S-em amit nem használok. Vadi új eredeti fehér hátlappal, dobozzal. Mit lehetne érte kérni? Eladnám...
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 1.1.4.0.VNCEUXM]
-
sputyi70
aktív tag
-
sputyi70
aktív tag
válasz Alex kettő #19306 üzenetére
-
Karavik
veterán
Azt hittem 30k-t megér egy legutolsó szériás megkímélt karcmentes Mi2S. Minden pöpec rajta, a közelségszenzor is tökéltessen működik. Dobozában, eredeti fehér tartalék hátlappal és ami rajta van az is eredeti fehér hátlap ráadásul mindkettő karcmentes + eredeti MHL HDMI és USB OTG kábellel.
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 1.1.4.0.VNCEUXM]
-
Karavik
veterán
Így ezt nem lehet összehasonlítani,...az enyém karcmentes én neveltem újkora óta és hozzáadok egy csomó mindent...
-
Disque
aktív tag
válasz Karavik #19311 üzenetére
Hát nem tudom, hogy annak, hogy te nevelted mennyi a hozzáadott értéke, ( gondolom egy flakon kontakt és egy flakon sűrített levegős spray ára tuti Tudom az már összetörött, de ezt nem lehetett kihagyni ) de ez a vevőket sajnos nemigen szokta meghatni.
Aki ilyet vesz már csak azért veszi, mert olcsóbb mint egy hasonló tudású új, márpedig 30k körül már van új teló is, garanciával. -
DrKapocs
őstag
válasz Disque #19313 üzenetére
Én az mi2s-el kímélem a Redmi 4 Prime-ot. Edzőterembe, strandra, koszos helyekre (de még mindig tokban), stb az mi2s-t viszem, egész nap a neten lóg kímélve a Prime akkuját, navigációra szintén tökéletes. Foltos kijelzővel, hibás proximity szenzorral (nálam az üveg már a perem fölé emelkedett az MI feliratnál) is jól használható telefon. A Nohon akku pedig jól teljesít benne.
Lehet egy flakon kontaktspray segítene a proximityn.
-
Karavik
veterán
Látom megragadtátok a lényeget...és látom az időskori szenilitás tipikus jeleit is rajtatok több szempontból is
Emlékeztetőül:
2db Mi2S-em volt egyik a legelső szériából aminek minden baja volt már pl. besárgult kijelző, kiálló kijelző, proximity sensor hiba és ennek bosszantó velejárói, camera nem működött megfelelően, random kikapcsolások...szóval számos hw hiba, így gyakorlatilag rizikómentesen kikísérletezem a tisztítással, mert amúgy is kib@sztam volna a pics@ba. Tehát alaplapig szétszedtem majd az alaplapot chip kontakt spray-vel letisztítottam és sűrített levegővel kiszárítottam. Nos ennek következtében a microphone tönkrement ugyan, de más negatív hatása nem volt a beavatkozásnak. Mic filléres alkatrész amit meg is rendeltem aliról 10db-ot (ez volt a min. rendelhető mennyiség) de a cserére sajnos nem kerülhetett sor, mert a szülinapi bulimon egy nemkívánatos ellenkezőnemű személlyel chateltem titokban szexuális élményekről és tervekről, amit az asszony észrevett és kikapta a kezemből a telót (sajnos a reflexeim alkohol hatására már nem voltak a helyzet magaslatán). Kihasználva az alkalmat, belemászva privát szférám sötét rejtelmeibe, ezt egy gyors és rövid olvasgatás követett a részéről ami olyan heves reakciót váltott ki belőle, hogy gyakorlatilag sose látott módon azonnal kivégezte az Mi2S-em (még jó hogy nem engem ) az alaplap is kettétört, az aksit pedig 1 évre rá találtam meg egy nagytakarítás alkalmával számomra is hihetetlen helyen
A másék Mi2S-em (32GB) a legutolsó rendelhető darabok egyike volt ami tökéletes állapotban, alig használtan, használaton kívül pihen a fiókban már jó ideje. Sok tartozék jár hozzá (mikrofon, hátlap, sárgult kijelző, MiKey, flip tok, becsúsztatós tok, MHL HDMI kábel...mind gyári Xiaomi) és a sokat emlegetett ominózus eset után megmaradt fél flakon chip kontakt és sűrített levegő spray-t is hozzáadom bónuszba
[ Szerkesztve ]
-
Karavik
veterán
válasz Alex kettő #19317 üzenetére
25k ?
-
Zamasun
aktív tag
válasz Karavik #19318 üzenetére
Miért adod el ? Igazi legenda. Nekem is megjelenése óta megvan. Nem kicsit járult hozzá a brand fellendítéséhez, de ezt nálad nem tudja más jobban.
Nyilván már mást használok néhány éve, most a kocsiban van, mint tracker. 15-20 ezer Ft-nál nekem sokkal többet ér. 30+ ezerért meg van újonnan Redmi 3-4, nyilván azt veszik. Én nem adom el sosem az tuti[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
válasz Zamasun #19320 üzenetére
Én kicsit továbbmegyek: nem is olyan nyilvánvaló, hogy mást használ az ember. Én vígan elvagyok az Mi2-essel. Ez az első telefonom, amiben 2 GB RAM csücsül, emellett nekem a CPU és a GPU is bőven elég mindenre, amire a telefont használom (plusz jó a GPS és a kamera is). A mérete pedig - számomra - verhetetlen. Néha elgondolkozom egy nagyobb kijelzős készüléken, de amikor farmerben is kényelmesen zsebrevágom, és még akkor sem törik ketté a kijelző, ha leülök, akkor mindig eldöntöm, hogy amíg működik, addig marad!
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
Lordus
senior tag
válasz interstate76 #19322 üzenetére
a számból vetted ki a szót
amíg működik, marad. főleg, hogy nincs alternatíva, csak tégla van a piacon. a teljesítménye, formavilága ma is tökéletes. egy hasonló, korszerű, 4.7"os mi2s2 sztem újra méltó lenne a lehetetlen küldetés címhez.DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Lordus
senior tag
válasz Alex kettő #19324 üzenetére
inkább, de én sajna az 5 alattit is kizártnak tartom...
DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
morfondőr
őstag
Üdv mindenkinek!
Tudnátok egy pár szavas leírást adni arról, hogy miként tudok egy régi android 4.4-es romról felfrissíteni a legújabb stabilra? Még a partíciók sincsenek össze vonva!
Előre is köszönöm!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Lordus
senior tag
válasz morfondőr #19326 üzenetére
hi,
Karavik forumtars leirasa:
1. Töltsd le a legfrissebb MiFlash-t, csomagold ki és telepítsd rendszergazdaként (ha volt előző verzió, akkor töröld): [link]
2. Töltsd le a legfrissebb china developer fastboot ROM-ot (.tgz) csomagold ki a C meghajtód (merevlemez) gyökerébe: [link]
3. Futtasd az MiFlash-t rendszergazdaként, klikk BROWSE és tallózd be a kicsomagolt fastboot mappát.
4. Indítsd el a telót fastboot módban (bekapcsolás a hangerő LE és POWER gombok nyomva tartásával).
5. Csatlakoztasd a telót USB kábellel PC-hez, várj pár másodpercet, amíg a driver feltelepül.
6. Klikk REFRESH gomb az MiFlash ablakban ahhoz, hogy felismerje a telót és megjelenjen a teló kódneve
7. Jelöld be FLASH ALL opciót az MiFlash ablak alsó sávjában.
8. Klikk FLASH gomb az MiFlash ablakban.
9. Várj sokat amíg a teló magától újraindul....
10. Töltsd le és másold fel a telóra a legújabb xiaomi.eu ROM-ot: [link]
10. Kapcsold ki a telefont és indítsd el a telót fastboot módban (bekapcsolás a hangerő LE és POWER gombok nyomva tartásával).
11. Töltsd le a legújabb twrp recovery-t Mi2S-hez és másold a twrp.img fájlt az ADB mappába*: [link]
12. ADB mappából nyiss parancsablakot: SHIFT+JOBB klikk és klikk a "parancsablak nyitása itt" lehetőségen
13. Alábbi ADB parancs futtatásával telepítsd fel twrp recoveryt:
fastboot flash recovery twrp.img
14. Alábbi ADB parancs futtatásával indítsd újra a telót recovery módban:
fastboot boot twrp.img
15. TWRP-ben pipáld ki "Never show this screen during boot again" és "Swipe to allow modification"
16. TWRP-ből telepítsd fel az előzőleg belső tárhelyre másolt xiaomi.eu ROM-ot
17. TWRP-ből nyomj factory resetet: wipe dalvik/art+wipe cache+wipe data (wipe internal storage opcionális).
18. Válaszd Reboot to system lehetőséget a teló indításához (sokáig tart az első indítás)
19. Következő heti frissítéseket elegendő egyszerűen updater appból telepíteni.
*MiFlash telepítése után ADB mappát itt találod: C:/Program Files(x86)/Xiaomi/MiPhone/Google/AndroidDIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
morfondőr
őstag
-
DrKapocs
őstag
válasz morfondőr #19328 üzenetére
Igen, összevonja.
Igen, a multiban van magyar nyelv és gaps. A globalban nincs magyar nyelv, gaps van.Az, hogy mit érdemes feltenni, arra mindenki mást mond. Kell magyar nyelv, nem kell, OTA fontos, nem fontos, stabil vagy dev romot szeretnél, stb. Ezt Neked kell tudni, hogy mi a fontos számodra.
[ Szerkesztve ]
-
Lordus
senior tag
válasz DrKapocs #19329 üzenetére
utana mar siman tudsz majd dev vagy globalt is felrakni, egyelore csak legyel tul a particio osszevonason...
ja, ha kell root, akkor dev ha jol tudom.DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
morfondőr
őstag
válasz DrKapocs #19329 üzenetére
Asszony használja a telefont, neki fontos a magyar nyelv és hogy a lehető legstabilabb legyen. Akkor nem aggódok a partíciók miatt, miflash-t ráeresztem és szerintem menni fog rá egy multi. Több Xiaomi van már a családban, szóval nem jelent ez sem problémát. Frissítés terén pedig nem aggódok, mert ha jól tudom már csak a miui 9-et fejlesztik, az meg Mi2-re több, mint egy hónap múlva fog érkezni. Esélytelen, hogy engedélyt kapjak megint egy újraflashelésre és teljes újrakonfigurálásra!
Köszi mindenkinek a segítséget!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
DrKapocs
őstag
válasz trebrona #19331 üzenetére
Igen, biztos. Az mi2s globalban nincs magyar nyelv. Furcsa (pl: Redmi 4 Prime, global stable, ugye abban van), de nincs.
morfondőr: akkor a Te romod egy multi stable. A 9 még jó ideig nem lesz elérhető, főleg, ha globalt, neadj' stabilt szeretnél. (Én azért majd egy china devet rápróbálok kíváncsiságból, ha megjelenik.)
[ Szerkesztve ]
-
Rawulf
őstag
válasz morfondőr #19332 üzenetére
Éppen pont ma frissítettem fel a jelenlegi legutolsó Miui8.3-as 7.5.25.-ös Xiaomi.EU firmware-re unokahúgom tartalék Mi2S telefonját.
Megjegyezném, hogy nem az övé az első olyan Mi2 telefon, aminél ez a művelet csak akkor sikerült, amikor már legyalultam a telefont szoftveresen. (Különben a TWRP hibákat dobál és nem megy fel a friss rom.)Szóval command parancssorban feltoltam rá a legutolsó stabil kínai fastboot romot, aztán lecseréltem a recovery-t a xiaomi.eu által az androidfilehost-ra linkelt februári TWRP-re (bár ahogy néztem, létezik már 3.1.1 májusi is a twrp.me másik helyen). ARIES TWRP fog kelleni!
TWRP recovery-be bootolva is fel lehet másolni a rom-ot a telefon belső tárhelyére, mert látni fogja az USB tárhelyet recovery módban is a windows-os számítógép, ha már fenn van az MTP driver.
Mondjuk én megszokásból a TWRP által létrehozott TWRP könyvtárba másoltam a zip fájl-os romot.
Wipe data, cache, dalvik cache hármas után pedig fel is ment szépen. A végén még opcionálisan megkérdezi, hogy akarjuk-e a SuperSU-t, azaz rootolás is meglegyen-e.Persze a nulladik lépés, hogy felteszed a szükséges drivereket a windows-nak. MiFlash program ezt elvégzi.
Ha Win8, 8.1 vagy 10-es operációs rendszered van, akkor persze a driver telepítés előtt speciális boolással ki kell kapcsolni az eszközillesztők aláírásának szükségességét, aztán egyesével le kell okézni a nem aláírt driverek-re feltett kérdéseket, miközben a miflash setup fut."Please state the nature of the medical emergency!"
-
egyedije
csendes tag
Üdv fórumtársak,
Van egy MI2-es telefonom kb. 4éves.
A napokban produkál olyan hibát,hogy ha elindítom rajta a mobilnetet vagy a wifit kikapcsol és nem is lehet visszakapcsolni. Illetve visszakapcsol de indulás után mikor bejönne a kezdőképernyő folyamatosan ujraindul.
Csak akkor indul el teljesen ha töltőre teszem. Az akkumlátor nincs fullra lemerülve.
Wipe data nem oldotta meg a problémát.
Full flash 0-ról miflash-el megvolt,ez sem hozott eredményt.
Lehet hogy az akksi adta meg magát?
Vagy hardveres gond lehet?
Járt már így valaki? -
egyedije
csendes tag
válasz Alex kettő #19337 üzenetére
Egen csak az nincs a közelemben.
Rendelni meg csak úgy nem akarok.
Hátha valaki tudja a tutit.Sputyi70 ?
[ Szerkesztve ]
-
egyedije
csendes tag
Sputyi70 barátomnak köszönhetöen kiderült ,hogy az akkumulátor adta meg magát.
Köszönöm! -
Lordus
senior tag
válasz DrKapocs #19343 üzenetére
én 2013 decemberében vettem a telefont, azóta az eredeti akksival üzemel a mai napig(!)
Azt vettem észre, hogy az "első" darabok elég jók voltak, faxa akksival, sokat bíró kijelzővel, stb...
A páromét később vettük, na ott már másabb a kijelző, hamarabb beszart a közelségérzékelő szenzor, az akksiról ne is beszéljünk...
a 4. van benne, mind "eredeti" és mind xarApropó: valakinek van híre, mikor kapjuk a miui9-et?
lassacskán (bár amíg működik, addig nem teszem le) eljön az idő, amikor új telefont kell vennem és nagyon jó lenne ezen tesztelni még a 9-es miuit...[ Szerkesztve ]
DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Lordus
senior tag
válasz trebrona #19345 üzenetére
már van is???
felraktad? milyen? stabil?
felrakásához kell valami extra?
kösziDIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest