Új hozzászólás Aktív témák

• blade zte

őstag

válasz Raysen623 #21 üzenetére

Nem érted. Mi(én biztos) nem annyira a start gombot hiányoljuk, hanem inkább az irányzatot. Azt az érzést, ami egy metro nélküli windowsból jön. A win 7-en jöttek a modern szoftveres technológiák, és egyben maradt az arany középúton, vagyis nem lett egyszerüsítve. Csak fejlettebb lett. Én pl. amikor egy win8-ra ránézek, komolyan azt tudom gondolni, hogy egy kiállításról egy interaktív információs tábla szoftverét rakták rá. Azok ilyen primitívek.

Nem tetszik az sem, hogy lépkedsz szépen a windowsban, az alkalmazásaid fele az egy programnak tekintett asztalon van, a többi meg külön egyképernyös program. Kell váltanod ezek között is, valamint mellé az asztalon is ügykörészned kell, ott már ablakokat. A beállítások fele az asztalon van, de a negyedéhez(ez tükrözi, mennyire egyszerüsítenek) át kell menned a metro felületre. A böngészöben sokat hülyéskedtem, hogy megpróbáljam kattintásra váltani a metrós, és az asztali formát, de ígyis random dönti el, hogy méltóztatik kedve megnyílni. Az érintöképernyöröl való gagyi portolás is feltünik, elég 1-2 kiírást megnézni, nomeg azt, hogy ki kell menni a képernyö legszélére/sarkára, hogy behozz egy menüt, amiböl választasz. Kérdem én, mi a büdös életnek, ha van egy fullhd nagy monitorom, amire ilyen menü minden ráférne?! Eleve ha behozod akkor olyan helypazarló.

A start gomb mizzériáról meg annyit, hogy eddig minden program jól látható volt az alsó minimális helyet foglaló tálcán. A start gombnál lehetett a gépet ki-be kapcsolni, keresni, megnyitni minden fontosabb dolgot.
    De most a tálcán van a programok pl. fele, miközben a többihez fel kell menned a felsö sarokba, és kibukkan a lista. A számítógép ki-be kapcsolása a másik oldalról hozható elö, ahol lehet kikapcsolni, 1-2 beállítást használni, ami régen 1 helyen volt, és megnyitni az (azthiszem) asztalra kijövö beállításokat. A beállítások másik része a metró felületböl érhetö el. A keresésnél meg meg kell nyitni egy teljesen új teljes képernyöt, tehát ha valamit nézel, közben nem kereshetsz, vagy csinálhatsz egy halom dolgot, amit eddig megtehettél.

És ezek a funkciók arra kellettek, hogy minden más funkció közül jópár átkerüljön metro felületre, de rohadt sok maradjon. Ehhez kellettek ilyen eszetlen áthidalások. Szimplán olyan, mintha 2 OS össze lenne hegesztve, 2 felülettel. Egy pozitívumot nem kínáló dual OS, ami 2 félkész OS-böl áll, egymást kiegészítve.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés