Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dreta
tag
Sziasztok!
Tegnap tulajdonosa lettem én is ennek a csodaszép készüléknek. Az első probléma, hogy amit az "Értesítések alapértelmezett csengőhangjánál" beállítok, azt nem jegyzi meg, hanem még újraindítás után is az alap gyári csengéssel jelez. Mi lehet a megoldás?
Másik dolog, ti hol tudtátok beállítanni, hogy ne a vodafone tárcsázóját és üzenetkezelőjét használja?[ Szerkesztve ]
-
dreta
tag
Sziasztok!
Pár észrevétel néhány nap használat után: iszonyat csúszós az egész készülék, már várom hozzá a tokot, amit a voda boltban ígértek hozzá ("saját" márkás cucc, voda logós dobozban vannak a smartokhoz a tokok). Kb. 2 hét mire megjön a tok, jobb híján kivárom.
Második nap reggel megijesztett rendesen a ketyere, töltőtől leveszem, képernyőzárat feloldom, majd néhány színből álló, inverz kép fogad. Újraindítás óta nem produkálta.
Ami viszont többször is előfordult, hogy a kijelző bal oldala, kb 1 centis szélességben néha nem érzékel.
Remélem felhagy ezen szokásával.
Nekem nagyon zavaró, az értesítési sáv felét elfoglaló "Vodafone HU - vodafone HU" felirat. Egyáltalán nem lenne ott szükség rá.
A minimum hangerő nagyon hangos, a néma és az első lépcső közötti hangerőemelkedést legalább 2 vagy 3 felé még lehetne osztani.
A 2 főképernyőn kívül hol tudok még hozzáadni egyet? Sehol nem találom az opciót.
A menüben csak ABC elrendezés választható? Mert így az általam telepített alkalmazásokat "beszórja" a többi közé.
Egyelőre ezek jutottak eszembe, 2 és fél évig egy S4 Active-ot használtam, 4.2.2-vel. Amire sokan azt mondták mennyire elavult, nos most hogy 6.0.1-et használok, egyáltalán nem érzem az előrelépés ízét.
Persze a rendszer nagyon gyors, ami nagyon tetszik, a kidolgozása a telefonnak perfekt. Ja, még egy, a hangszóró lyukacskái szépen gyűjtik a piszkot. -
dreta
tag
Sziasztok! Kb, másfél hét használat után kezdek megbarátkozni vele. Kimondottan tetszik a készülék, gyors, nem indul újra, nem fagy le. A szoftveres puritánsága mindenképp értékelendő dolog, nem zabálják felesleges programok az akksit, mint pl egy samsungnál. Elég sokat játszom vele, tud is tőle melegedni szépen, főleg a hangerőszabályzó gomb feletti két centis rész. A tesztben két dolog szerintem nem állja meg a helyét:
" Néhány fotó, némi navigálás, pár perc levelezés, egy-két telefonhívás, és máris zuhannak lefelé a százalékok." Ez nem igaz, nagyon masszív akksija van. Az akksigyilkos játékokkal is sok óra kell neki, mire elér arra a szintre, hogy töltőért könyörögjön.
"Az ARMv8-as rendszerchip nyolcmagos processzorral bír, ebből négy darab Cortex-A53 pörög maximum 1,2 GHz-en, a másik 4 pedig Cortex A72, ezek 1,8 GHz-en vannak maximálva." Szerintem 4*1,4 és 4*1.8 a helyes adat.
Headset: a sajátja pár perc hallgatás után ment vissza a dobozába, nem próbáltam vele a rádiót, viszont samsung headsettel igen. A felvevő/letevő gomb indítja és megállítja a rádiót, és felfele lehet állítani a hangerőt a megfelelő gombbal, a lefele gombbal viszont nem hajlandó kommunikálni. Érdekes.
Annak a logikáját viszont egyáltalán nem értem, hogy ha beállítom az ujjlenyomat-olvasót, akkor miért kell mindenképp még hozzárendelni mintát vagy pint? Vagyis, ha éppen nem kívánom használni az ujjlenyomatos részt, akkor a feloldó gomb után mindenképp írogatni vagy rajzolgatni kell. Ez más ujjlenyomatos telefonoknál is így van?
Amúgy jó látni, hogy belendült kicsit a fórum. (: peace,love, unity, respect (: -
dreta
tag
Nem, a gps ki van kapcsolva. Nektek terhelésnél nem melegszik ott ahol írtam?
A múlt héten írtam a bal oldalon nem érzékel dolgot, azóta egyszer sem jelentkezett ez a dolog, úgy ahogy a néhány színből álló, inverz megjelenítés sem. Fene tudja mi lehetett az. Vagyis jótállásos problémát azóta sem produkált. koppkoppCpu-z-vel néztem, de az snapdragon 650nek látja, viszont az első négy procinál felmegy 1401 MHz-ig. Ezért is, meg több oldal szerint is 1,4 GHz-es a proci négy gyengébbik magja.
-
dreta
tag
Sziasztok!
Beleraktam egy 32GB-os Transcend microsdhc I class 10 1-et és belső tárhelyként szerettem volna megformázni, de ezt írta ki: "Ez a(z) SD-kártya lassúnak tűnik. Folytathatja a folyamatot, de az erre a helyre áthelyezett alkalmazások akadozhatnak, az adatátviteli műveletek pedig hosszú ideig tarthatnak. Gyorsabb SD-kártya használatával javulhat a teljesítmény."
Ezután mindenáron át akarta pakolni rá az alkalmazások adatait, de mondom minek, ha előbb pont ő mondta, hogy lassú?!? Úgyhogy maradtam a cserélhető adathordozónál.Másik dolog: nektek a mobil adat sebességével minden rendben van? Mert nálam hiába mutat H-t, H+-t vagy 4G-t, szinte használhatatlan az egész. Akár játék, akár weboldal, de még a saját Mobil Vodafone alkalmazásuk is csak "pörög-pörög", de nem hajlandóak normális sebességgel működni. Átkapcsolok wifire, aminek nevetséges sebessége van, azzal meg minden megy normálisan. Mi lehet a gond? A lefedettségi térképük szerint beltéri 4G van.
-
dreta
tag
válasz nickedez89 #551 üzenetére
Egyszer sikerült ha jól emlékszem 10mbitet mérni, de ami most van az egyenesen szörnyű. Nincs másik vodás készülék itthon, nem tudom megnézni másikban. Wifin nagyon is pattogós a kapcsolat, pedig csak 4/1 mbit a diginek hála. A sim kártya is új, a telefonnal együtt kaptam.
Az előző teló telenoros volt, ott a leggyengébb jellel is atomstabil és gyors volt a 4G. Azért is furcsállom ennél, hogy mennyire pocsék. -
dreta
tag
Sziasztok!
Egy kérés: ha lesz rá lehetőségetek, a 3DMark-ot telepítsétek fel és azon belül a Sling Shot ES 3.1-et futtassátok. Nagyon kíváncsi vagyok nálatok milyen eredmény születik. Köszi
-
dreta
tag
-
dreta
tag
válasz nickedez89 #564 üzenetére
Újraindítás után 889. Nincs ezzel gond (: . Természetesen csak kíváncsiságból futtattam le jónéhány benchmarkot. Mint már korábban említettem, a felhasználói élmény kifogástalan. Nem láttam még "elgondolkodni" a telefont. A fejlesztői beállítások rész még nincs megnyitva. Feleslegesen nem szeretnék ott babrálni.
-
dreta
tag
Erre érdemes lenne beruházni? Mert amit kaptunk hozzá az gyorstöltő, viszont nem quickcharge 3.0.
-
dreta
tag
válasz nickedez89 #572 üzenetére
1+1 év jótállás van rá. Az akksira csak az első 1 év vonatkozik.
-
dreta
tag
válasz nickedez89 #574 üzenetére
"A legtöbb gyártó a kötelező 1 éves jótálláson felül +1 év korlátozott gyártói jótállás ad a készülékekre. A Samsung és az LG telefonokra viszont csak 1 év jótállás van. A +1 év korlátozott gyártói jótállás csak a készülékre, a tartozékokra nem vonatkozik." - ez az infó jelenleg is a vodafone hazai oldalán olvasható.
Amit kaptam Jótállási jegyet, az meg ellentmond a fenti mondatoknak, ugyanis az LG és a Samsung is meg van jelölve az 1+1 éves résznél.
Ezek után remélem a miénket Alcatelnek veszik, ha esetleg probléma lenne vele a későbbiekben. (Ne legyen!)
-
dreta
tag
Hol tudom beállítani, hogy a screenshotokat a microsd-re mentse?
-
dreta
tag
Sziasztok!
Megrendeltem a fentebb linkelt quick charge 3.0-s töltőt. Amint megjön, beszámolok róla.
-
dreta
tag
Sziasztok!
Ma dél körül megkaptam az eustock.eu-ról rendelt Tronsmart WC1T hálózati töltőt, ami QuickCharge 3.0 kompatibilitással hirdeti magát. Nos elsőre hatalmas csalódás, ugyanis nem úgy teszi a dolgát, ahogy mindenhol hirdetik.
A saját weboldalukon is látszik a Supported Modelnél, hogy a mi telefonunk szerepel a felsorolásban.
A gyári töltőjével, vagyis amit a vodánál kaptunk hozzá, azzal 4%-ról 81%-ra 70 perc alatt töltött fel.
A Tronsmartnak 0ról 63%ra 60 perc kellett.Ha bárki tudná esetleg a megoldást a problémára, örömmel olvasnám.
Kíváncsi leszek az eustocktól mit reagálnak majd erre a problémámra.
-
dreta
tag
válasz nickedez89 #602 üzenetére
Sziasztok! Most is az új töltőt próbálom, de nem mutat változást a tegnapihoz képest. 50 perc alatt 56%-ot töltött. Tegnap jeleztem az eustock felé a problémát, a "garancia kérdés, fogyasztóvédelem" topicban részletesen leírtam mi történt eddig. Nagyon felháborít, hogy ehhez az átveréshez az eustock asszisztál és hülyének néz engem. Ráadásul itt van a cég "valakije" is a fórumon. Természetesen a hülyének nézés miatt is megyek tovább az NFH felé. Remélem a sz*rt is kiszedik majd ebből a kókler bandából. Soha többet eustock! Bele se merek gondolni, ha ott vettem volna a telefonom és netán elromlott volna, akkor milyen lenne a hozzáállásuk, ha egy 3000 forintos töltőnél már eljátszák a becsületüket.
-
dreta
tag
válasz oroszpeter_f #606 üzenetére
Sziasztok!
Az a galéria valóban lassan nyílik meg, a sajátomon nem tapasztalok ilyet. -
dreta
tag
Köszönöm a válaszokat zita79 és burnkow. Sajnos a hatvani vodafone bolt 24 napja képtelen biztosítani nekem 1 darab ilyen tokot. Tegnap még elmentem egy másik, 60 kilométerre levő voda boltba is, hátha. Nem jártam sikerrel. Persze iphone tok az volt 50 féle (hello kitty-s, kiskutyás stb.)
-
dreta
tag
Végre sikerült vennem egy harmadik voda boltban szilikontokot. Jó sokat kellett utána autókázni. Utolsó darab volt. Nem rossz, de inkább az s-line tokok jutnak róla eszembe minőségileg. Vagyis nem prémium minőség, inkább csak jó. Messze van a Samsung protective cover+ minőségétől. Mindenesetre örülök, hogy most már valamennyire védi valami.
-
dreta
tag
Sziasztok!
Azon kívül én sem fedeztem fel új dolgot, pedig kettőt nagyon reméltem ettől a frissítéstől. Nem lett dupla koppos feloldás, plusz továbbra sem működik a dobozon hirdetett Quick Charge 3.0. :/Off: oroszpeter, a vodánál milyen készüléket kaptál csereként?
-
dreta
tag
válasz nickedez89 #694 üzenetére
Beállítások -> Mobilhálózatok -> Preferált hálózattípus
Ha itt a 3G/2G van kiválasztva, akkor ez van az értesítési sávban: vodafone HU.
Ha a 4G/3G/2G, akkor ez: Vodafone HU - vo... -
dreta
tag
válasz nickedez89 #697 üzenetére
Sziasztok!
Másfél hónapja van meg a telefon, azóta nincs rajta fólia. Szeretem az üveget tapicskolni, a fólián valahogy nem úgy csúszik az ujj. Ha látom, hogy sok rajta az ujjlenyomat, akkor valami textilen végighúzom párszor és voilà. Szerintem jól bírja, bár az átlagnál jobban vigyázok rá. A használati szokásaink eltérhetnek, de a helyedben levenném ha ennyire zavar. -
dreta
tag
Igen, próbálgattam. Max akkor használom, ha valami filmnek kell egy kicsit felturbózni a hangját, de csakis a telefon hangszóróin. Fülesen, zenét hallgatva rettentően elmossa és torzítja a hangot. Zenéhez nem ajánlom. Jetaudio-t használok, ha muszáj belepiszkálni a hangzásba, ott a programon belül számos, finomabb beállítási lehetőség van.
-
dreta
tag
válasz Balogns1990 #716 üzenetére
Szia! Nem kérdés, a Platinum 7-t válaszd. Szerintem nem fogod megbánni.
Solad: A telefon bal oldalán levő gombra beállítod, hogy képernyőmentést csináljon és ennyi. Ettől egyszerűbbet, jobbat nem is lehetne kívánni. Az előző telefonomon hangerő+home gomb párossal lehetett, na ott volt, hogy nem sikerült. Ezen 2 variáció közül is választhatsz, a gombok nyomáspontja tökéletes, elég nehéz hibázni. Én meg még olyan telefont nem láttam, amin a gyorsbeállításoknál kellene babrálni egy screenshotért. Meg fogod szokni hamar (:
-
dreta
tag
Sziasztok!
Azt pont nem a vodafone-os hölgyike fogja megmondani, hogy azt te rendeltetésszerűen használtad vagy sem. Ha ennek a gyanúja fel is merülne, akkor azt bizonyítaniuk is kell. És azt nehéz lesz, pláne ha más külsérelmi nyom nincs a telefonon. Ha van rá lehetőséged, javaslom vidd el másik vodafone boltba, ahol kevésbé arrogánsak. -
dreta
tag
De hogy a néhány negatívum után egy kis pozitív is legyen itt a topicban: ma megérkezett külföldről a várva várt tok a telefonomra. Az átlátszó rész legalább 1 mm vastag, kemény műanyag, körben pedig nagyon jó minőségérzetű, kemény gumiszerűség. Kisebb kihívás volt rátenni, ez nem fog róla lejönni zsebben, mint a hazai voda boltban vásárolt ilyen-olyan minőségű szilikon verzió.
-
dreta
tag
válasz nickedez89 #750 üzenetére
Egy Angliában élő nagyon kedves ismerősöm rendelte meg magához innen:
Majd postázta nekem Magyarországra.
-
dreta
tag
válasz nickedez89 #752 üzenetére
Igen, kb annyi lehetett. Ajándékba kaptam.
-
dreta
tag
Sziasztok!
Jó nagy a csend, ezért csak halkan kérdezem. Mi lett azzal a 2 telefonnal, amelyeknél feljött a hátlap illetve a hangszóró "rács" ?
Nickedez89: hogy bírja a kijelző a strapát fólia nélkül? -
dreta
tag
válasz nickedez89 #798 üzenetére
Sziasztok! Már korábban említettem, akksira 1 év van.
-
dreta
tag
válasz nickedez89 #800 üzenetére
Pontosabban át sem veszik. Sajnos.
-
dreta
tag
válasz nickedez89 #804 üzenetére
Kellemes ünnepeket kívánok nektek!
(Csodálatos az a karácsonyfa ) -
-
dreta
tag
válasz nickedez89 #887 üzenetére
Sziasztok! Természetesen nem szoktam lemeríteni 0%-ra az akksit, mindössze a néhány rögzített teszt végett tettem. Ugyanis mind a Vodafone, mind a töltő gyártója a Tronsmart és az azt áruló Eustock is hazudik, megtévesztő módon állítja, hogy a telefon Quick Charge 3.0 képes. Az eustock.eu-n most is fellelhető "0-80%-ra 35 perc alatt feltöltődik", megközelítőleg sem teljesül. Ezek ellenére valóban gyors a töltés, de ez nem qc 3.0 sajnos. Ugyanez a töltő egy LG G5-t 75 perc alatt tölt fel 0-ról 100-ra.
-
dreta
tag
válasz #20221952 #909 üzenetére
Ez miatt biztosan nem kell otthagynod a telefonod. Ha egy tv távirányítója romlik el, akkor sem kell vinni a tv-t. Ne hagyd, hogy egy sz@rházi, vodafone-os dolgozó miatt a jótállásból eredő jogaid sérüljenek. Persze hogy könnyebb neki eladni valamit, mintsem megfelelően eljárni az ügyféllel.
-
dreta
tag
válasz Borrower #927 üzenetére
Szia! A kijelző a core prime-hoz képest egyenesen csodálatos lesz. Tokot szerezz be mindenképp hozzá, ha szeretnél rá vigyázni, mert baromira csúszik az egész. Jobb híján a gagyi, túlárazott vodafone-os szilikontokot. Én is samsungról váltottam, az elején hiányzott pár dolog, de hamar meg fogod szokni.
-
dreta
tag
Üdv!
Nagy valószínűséggel valaki nagyon berágott a készülékre, feltehetően a saját hibás darabjára. De akkor már legalább lenne saját gondolata is, mert az oldalon leírtak kb teljes egésze innen a fórumról van összeollózva. Még egy általam leírt mondat is benne van.
Már itt megmosolyogtam az írományt és komolyságát is vesztette erősen: "régebbi generációs Gorilla Glass adja, sajnos nincs megjelölve pontosan mikori". Ha nincs megjelölve pontosan mikori, akkor honnan tudja, hogy régebbi generációs? (:
A processzor továbbra is 4*1,8 és 4*1,4 gHz-en működik. Na de ennyit a kis butusról, nem kell végigolvasni sem a cikket. -
dreta
tag
válasz oroszpeter_f #1248 üzenetére
Sziasztok!
Na szép, kell neked mindent észrevenni. (:
Megnéztem, és igen szépen látszik a beégés, függőleges helyzetben az enyémen is. A háromszög, a kör és a négyzet is szépen kivehető fehér képnél.
Ezek szerint az enyém is meg fogja járni a szervizt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest