Hirdetés

2023. február 8., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8) csaba951 válasza darál0w (#7) üzenetére


csaba951
addikt

>nem túlzás egy kicsit 1,6 milliárd forint?

Nem. Amerikában ilyen magasak a kártérítések. A repülőgép szerencsétlenségek áldozatainak hozzátartózói kb. 5 millió USD kártérítést kapnak. Itt meg ugye lehet jönni azzal is, hogy a lány eszméleténél volt amikor vízbe fulladt, így az "elvárhatónál" sokkal nagyobb szenvedést kellett átélnie a halálakor. Ez nyilván pluszpénz.

Ebből egyébként le fog jönni a perköltség, meg az ügyvédi költség, és persze ne feledkezzünk meg a Magyar Államról sem. Bár ez utóbbi adóterhei elkerülhetőek, ha még az USA-ban adóznak a pénz után. Ki kell számolni pontosan, hogy melyik ország adótörvényei szerint kell kevesebbet fizetniük.

Szóval konkrétan a hozzátartozók a pénz 25-35 százalékát fogják megkapni. Így máris nem annyira sok az az összeg. Pont az volt a pofátlanság, hogy elsőre ki akarták szúrni a szemüket egy 2 millió USD-s kártérítéssel, amikor tudták, hogy a "sztenderd" kártérítési pénz ennek a többszöröse! Így legalább kb. annyi pénzt kaptak amennyit egy USA polgár halála után kaptak volna a hozzátartozók. És ez szerintem jó.

Egyébként nem kell a céget sajnálni, ezt a biztosító fogja kifizetni.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.