Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
válasz E.Kaufmann #17 üzenetére
M3-on ingázok rendszeresen, és pár éve feltűnt h. Eger/Füzesabony környékén szokott lenni ugrás a rádió1 műsorában jópár mádodperces részek kimaradnak az éppen játszott zeneszámban. Akkor ez az automatikus (RDS?) frekvenviaváltás miatt van, ill. h. a 2 frekvencián menő műsor között sokmásodperces gagyi szétcsúszás van?
-
-
ricsip
addikt
Az az óránkénti 1 percnyi traffic info kalapszart nem ér: szemlézik bp-en 1-2 nagyobb dugós eseményből, meg még mucsajröcsögén felborult 1 teherautó, oszt pont. Autópálya infó kb. akkor van már mikor Hatvantól Aszódig áll a sor, te meg a közepén. Horvátoknál már 20 évvel ezelőtt is volt autópálya infó, mikor mentünk az adriára.
-
-
ricsip
addikt
válasz plömplöm #105 üzenetére
Pontosan, a kulcsszó TMC. Na az Magyarországon kb. szintén egy hatalmas lófasz. Volt egy kocsim pár éve, beépített gyári navigációval (asszem Igo alapú custom valami volt). Ahhoz volt TMC licensz (mert persze ezzel is lehet szopatni a gyári navigációt vásárló hülyéket, h. országonként lehet licenszelni a TMC-t jó pénzért, ha nincs licensz, nem fogja értelmezni az adott országban a TMC üzeneteket, hiába tudja maga a rendszer a fícsört). Naszóval, Mo.-n ez a csodás TMC kb. arra volt alkalmas, h. a fix, 2-3 éves fővárosi gigafelújítások (Margit híd lezárás 2-3 évre emlékszik még vki?) benne voltak, meg a nagyobb 2-3 belvárosi lezárás, olyat meg hogy percrekész dugóinfó, felejtsd el barátom!
Aztán elmentem Prágába, és az autópályán volt valami baleset, már előtte 10 perccel szólt, h. akkor itt most terelés lesz lefelé, és mikor odaértem valóban arrafelé volt a terelés, amerre kellett. Aztán mutatta h. hol fog visszaengedni pár km-el arrébb ismét az autópályára. Ez ment még a Szlovákoknál is asszem, aztán mikor átértem Pozsony mellett vissza Mo.-re, az egész ismét elkussolt, és belefutottam az első dugóba még az autópályán. Miközben a navi szerint minden zöld szipi-szuper volt. Szóval a TMC is csak addig ér valamit, amíg ki van építve a mögöttes infrastruktúra, ÉS ott ül a központban Józsi aki kiküldi az update-ket amint történik valami a nagy autóúthálózaton, akár Bp-en akár vidéken.
-
-
ricsip
addikt
válasz johnywalker #137 üzenetére
1) Elég sótlan cikk, kb. a lényeg nem lett kifejtve, hogy miért is politikai téma a digitális rádiózás? Ha mehet a kormáynpárti agymosás M1-M2-M3 az FM-sávban, miért nem mehetne a DAB sávban ugyanúgy? Ilyen erővel a földfelszíni TV sugárzást se rakták volna át 2013-ban DVB-T-re.
2) Az indexet kik írják mióta mindenki kilépett onnan 1-2 hónapja?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Pro 16" - 2019, 6 mag i7 16/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
- iPhone 14 Pro Max 1TB! Karcmentes! Üvegfólia! Apple Számla!
- Macbook Pro 14" - 2024 gyártás, M3 Pro, 36GB/1TERA, 18 ciklus, Apple garancia
- Macbook Pro 14" - 2023, M2 Pro, 16/512GB, 98% akku, garancia
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest