Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Samsungnál a JJ sorozat (lesz) a 2 lemezes T166 széria.
[Szerkesztve]Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
dabadab
titán
válasz Johnny Cage #51 üzenetére
Suvitenek (P150-ben vannak gumin logatva, szoval az alap rezonancia tul sokat nem zavar).
(Meg szerintem a fejek is hangosabban kattognak, mint a jo oreg 120-as Barracuda V-ben (de ez mondjuk nem tul meglepo )DRM is theft
-
Johnny Cage
addikt
Mivel nekem fontos a zaj (ezért vettem P180-at), ezért egy kicsit tanácstalan lettem. A 40 gigás Seagate-emet a gumifelfogatásoknak is köszönhetően egyszerűen nem hallom. Fél méter távolságról nem tudom eldönteni, hogy tölt-e. Némileg csalódott lennék, ha a következő vinyóm zajosabb lenne, mert megszoktam a csendet.
-
Johnny Cage
addikt
...vagy várjak a 7200.11-es Seagate-ekre...
-
TeeJay
félisten
jók a képanyagok a vinyókról a végén
a két WD 400gigás vinyón már az újfajta picike nyák van ami a vinyó felé van fordítva szóval most már semmit nem lehet látni a chipből a vinyó alján
gondolom ezek már kevésbé fogyasztják az áramot meg kevés hőt termelnek
ilyen nyák van az új Seagate vinyók alján is és ott is a pdf-ben már jóval kisebb fogyasztást írnak
íme a fotó az 1tányéros 250gigás vékony Seagate aljáról --> [link]Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Johnny Cage #56 üzenetére
a 7200.11-es 500gigás az már az új generáció 2 tányérral szóval ha kapható lesz idehaza érdemes lesz megnézni megéri-e
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
arn
félisten
válasz Johnny Cage #55 üzenetére
az 500as wdt en nem hallom ki a hazbol. ilyen ujabb samum nem volt meg.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
redstar
csendes tag
Hello fLeSs!
Régen a Samsungoknak volt némi elég magas frekvenciás hangjuk, ami halk ugyan, de ha a ház nem nyeli el teljesen, akkor elég idegesítő. Mi a tapasztalat ez most is van még?
Pont egy tesztelt 500-as Seagatem van és az biza hangosabb mint a régi 160-as Samsungom. Az objektív tesztet látom, a te szubjektív véleményed alapján is halkabb a Samsung? -
nagyúr
Biztos.
A Seagate az egyik leghangosabb márka. Persze sok helyen nem ez a fontos.
Mellesleg az én két P80 160 gigás Samsungom is halkabb mint pl a P120 széria... szóval az új nem mindig jobb.
De a T166 télleg nagyon jó szerintem.Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
klambi
addikt
háháá ez nagyonjókor jött mert pont most akarom lecserélni a 120 as samumat 1 nagyobbra 400környékire...
köszi!"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
Dare2Live
félisten
jo teszt csak egy vmit nem értek: nálam a Samsung 500as HDDk melegszenek a legjobban. De tényleg csunyán le nem mértem de amikor ''lecsatolom'' öket nemtudom 20cmnél messzebb rakni öket mert szétég a kezem. Nálam a Samsunghoz képest mind a WD, mind a Seagette HDDk hüvösek.
hülye kérdés nemlehet vmi ellett irva vagy..?don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
TeeJay
félisten
lehet ezekről a vinyókról leszedett tetővel készített fotókat nézni valahol?
mert az érdekelne az új vinyókban mi van belül
Hitachi oldalán találtam ilyet de a többi gyártónál nem igazán volt fotóMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Allien
veterán
Érdekes számomra ez a teszt. Ami nekem lényeg, és a teszternek mellékes, de mondom, Nekem lényeg, az a játékok betöltési ideje. Ez single playerben tökmindegy, de bizonyos multis gammákban erőssen meghatározó! Az eddigi vinyóimat is ilyen tesztek alapján választottam, és rendszeres, hogy pl 9% külömbség van, akinek smafu. De nekem élet-halál kérdése (de minimum, hogy ÉN tudjak a helibe beszálni elsőnek)!
Nem, nem vagyok (nagyon) koczka!Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
-
Cyrin
addikt
nekem 500-as Samu van, és tényleg csöndesen működk.
-
veterán
válasz Johnny Cage #71 üzenetére
Én másképpen látom. A rezonancia nagyon nehezen szüntethető meg, főleg ha több vinyód van és nem postásgumin lógnak, a sípolás meg inkább pont olyan konstans süvítés a WD-k esetében mint amit a ventik légáramlata is kelt, szóval sztem egy átlagos házban teljesen elnyomja a halk ventik zaja is, míg a több vinyó esetén fellépő rezonacia általában ütemes mély búgást produkál, ami rohadt idegesítő tud lenni.
-
Allien
veterán
Igen, erre utaltam, csak a tesztelőnek ez nem egetverő külömbség, amiben persze részben igaza is van. Csak a sok kicsi százalékból elég sok összejöhet. Tudom, erre építettem a rendszeremet, az anyagi lehetősségeimhez képest. Mivel a WD 10000-s wincsijei jobbak lennének, de arra nem volt lém. De, ram, proci, wincsi, ez mond egy relative, de tesztekben olvasottak alapján ''válogatott'' darabok lettek. Csak, mondom, ezt a 9%-ot nem szabad lebecsülni! Pl, hogy konkrét legyek, Battlefield 2-ben rendszeressen elsők között léptem a hadszintérre. Ilyenkor eldönthettem, hogy repcsibe, vagy helibe akarok beszálni, és voltak, akik még csak éppen bekerültek, mikor én már felszálltam. A Battlefiled 2142-ben hasonló a helyzet. Az esetek 90%-ban én viszem el a gunshippet. Ez számomra fontos. Másnak meg hóttmindegy.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Zotya84
őstag
A teszt jó, viszont Seagateekről az utószóban írtakkal nem teljesen értek egyet, pont az előszóban leírtak miatt. Márpedig ez a megbízhatóság. Oké hogy kicsit lassú (ezt aláírom, a .10esből van 320-400-500G16Mom is), egy kicsit hangos is terhelés közben (ezt is aláírom, a 320nak volt egy idegesítő sípoló hangja, de ez három-négy hónap után megszűnt. A melegedésről annyit, hogy bár nem dT-t írok, de a vinyó hőmérséklet hűtés nélkül levett oldallap mellett (így nincs huzatban) a nagy melegben sem ment 50-52fok főlé smart szerint, feltett oldallal nyertem 5-6 fokot. ÚH én aszondom seagate.
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
őstag
Az a baj ezekkel a tesztekkel, hogy a legfontosabbat nem tudják mérni: a megbízhatóságot.
Én eléggé szeretek bíbelődni a gépemmel, volt idő, hogy 6 vinyó volt benne. Egy időben csak Samsungokat vásároltam, de miután 4, azaz négy db 160-as Samsungot kell 1-2 éven belül garanciában visszavinnem, már csak az 5 év garanciás WD-RE-ben bízom. (Bár még mindig van 2 Samsungom.)
A rokonoknak, haveroknak összerakott gépekben is hullottak a Samuk, most vagy ennyire peches mindenki, vagy a Samsungnak volt egy pár éve, amíg csak selejtet gyártott. Szóval csak óvatosan ezzel a Samsung rajongással, meglátjuk 2 év múlva, mennyi hullik el ezekből az 500 gigásokból.
Egyébként a Samsung szerintem is halkabb minden más vinyónál, még a WD-nél is.The Amiga, Born a Champion
-
Johnny Cage
addikt
Nekem ideiglenesen volt a saját Seagate-em mellett még 2 WD a házban, egy rekeszben. A P180-ról tudni kell, hogy gumifelfogatású minden, a csavarokat zselés alátétbe csavarod bele. Én még nem hallottam olyat, hogy rezonált. Viszont a légkavarás hangját meghallom (amióta ventis videokártyám van, hallom a különbséget, pedig Zalman hűtős).
-
Csokimester
csendes tag
Sziasztok!
Lehet hogy béna a kérdés (sőt tuti az) de nekem nem világos ez a hőmérséklet mérés. Az első hozzászólás pontosan erre vonatkozott, de a válasz csak ennyi volt hogy DeltaT van a grafikonokon. Elmagyarázná ezt nekem valaki? Amúgy nekem WD4000AAKS és Seagate Barracuda 7200.7 120Gb van, és mindkettő a Hard Disk Sentinel szerint nagyon nagy kánikulában többnapos használat mellett megy fel játék közben 42fokra. Ha hűvösebb van akkor 36 körül vannak. Nekem semmi bajom a hangjával, észre sem lehet venni csak néha a seek hangot, de azt meg sztem jobb ha hallom, mert Windows bácsinál sosem lehet tudni hogy csinál e valamit vagy éppen nem. -
senior tag
válasz Csokimester #85 üzenetére
a delta T tudtommal a hőmérsékletkülönbség szokik lenni.
azaz a kikapcsolt állapotban mért hőmérséklet és az üzemi állapotban mért hőmérséklet különbsége.tel: 7o-373-oo29 *** NO SMS!!! *** brit tudósok szerint 10 fogorvosból 8 az 2.
-
TeeJay
félisten
válasz Csokimester #85 üzenetére
detto ugyanilyen vinyóm van nekem is egy Chieftec LBX02 házban hűtés nélkül
nyáron a 40fokos melegben sem ment 36fok fölé a házamban a vinyó
ilyen hűvösebb időben meg télen általában 32-34fok hűtés nélkül!!!
szóval teljesen jó az
a deltaT meg különbséget jelent
le van írva biztos a teszt elején hogy pl 24fokban tesztelték
tehát a deltaT után megtudod mennyi volt a vinyó hőmérséklete
hozzáadod a tesztkörnyezet hőfokát és kész
szerintem ezt fizikából is tanulhattad annoMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Intelligencs #80 üzenetére
ha megbízhatóság tesztet szeretnél akkor egy tesztre úgy 3-5évet kellene várni
addig a tesztelők éjjel nappal egészévben járatnák illetve folyamatosan íratnának olvastatnának a vinyókkal egész évben
gondolom ezt megoldani lehetetlen meg értelmetlen is mert mire kiderül melyik széria megbízható már kapni se lehet azokat illetve lesznek sokkal újabbak javítottak meg fejlesztett darabok.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
senior tag
igazad van... az nem biztos hogy ugyanannyi mint a kikapcsolt állapotbeli.
de ugye nem tévedek, ha pontosítok: A környezeti hőmérséklet és a vinyó bekapcsolt állapotú hőmérséklete közti különbséget jelenti.tel: 7o-373-oo29 *** NO SMS!!! *** brit tudósok szerint 10 fogorvosból 8 az 2.
-
Borisz76
veterán
Pont most rendeltem 2 db 500Gb-os Samsungot.......Holnapra jön meg
Most este pedig olvastam a tesztet......ezek szerint jól választottam
Bár most is van a gépben 2 db 250Gb-os Samsung de eddig semmilyen gondom nem volt velük !
Remélem az új HDD-k is ilyen megbízhatóak lesznek......na majd az idő eldönti.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Male
nagyúr
A cikk elején: ''a többi gyártó által már jóval korábban alkalmazott TMR (Tunnel Magneto-Resistance) fejekkel lássa el a Spinpoint T133-as családot''
A T133-ban ők az MTJ-t akarták bevezetni, és tették is meg ezt a legnagyobb modell esetében. ( Magnetic Tunnel Junction: [link] ). Szóval nem egészen azt, amit a többiek, hanem annak egy mondhatni tovább fejlesztett változatát. -
Myers
senior tag
Én is seagate párti vagyok. Én már használtan is vettem sea-t, és soha egy sem ment tönkre.
A legrégebbi egy 60-as, az azóta bentvan a gépben. Akkor vettem, mikor még a 60-as volt a menő vinyó. 2000-ben? De pl ugyanez volt már másfél évig 24/7-ben letöltős gépben, szóval mindent kibír.
Tehát a megbízhatóság, akkor Sea.http://www.muszaj.hu/
-
MaSzKa
senior tag
most vettem Samsung 501LJ 500GB 7200 16MB Sata2
meglepődtem mikor a a HDtune 2.53-ba 82mb/s írt ki
a régi 400LD az 72MB/s tudott
neke már ez kb a 8. samsungom
mikor mindeki csak 1 év garit adott a merevlemezekre akkor kezdte a samsung a 3év garit egyedűlállóként adni azóta csak ezt veszem
Eddigi samsung merevlemezeim (régebben Quantum párti voltam):
Samsung 512MB
80 ata100
160 ata100
250 ata133
250 sata2
160 ata100
300 sata2 (ezzel volt 1 olyan baj hogy a sokathasznált mobilrackem kinyírta az egyik marvel chipet)
400 ata100
20 ata66
500 sata2
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- Gumi és felni topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mercedes topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Seagate ST10000VE0008-2P SATA3 10TB
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- 250gb / 1TB SSD-k / 3TB Red HDD
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 860 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest