Hirdetés

2018. június 19., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) solfilo


solfilo
(PH! kedvence)

Töredelmesen beismerem, én is megvettem a 60 Ft-os SW kollekciót. Mondjuk eszembe nem jutott volna balhézni, ha mégsem kapom meg végül, hozzád hasonlóan én sem értem az ilyeneket.

[ Szerkesztve ]

solfilo

(#2) Gdi


Gdi
(senior tag)

Nemrég írt valaki itt a blogon hasonlót, hogy pár ezerért szétrendelte magát videokártyákkal több százezres értékben; és kérdezte, hogy akkor neki most mennyire van igaza ha követeli, miután a bolt nem teljesíti a rendelését?

A (használatból) értékcsökkent SW kollekciótokat meg megveszem mindkettőtöktől 40Ft-ért!
Majd egyeztessünk az átadásról :D*

*Ooo, most látom GooglePlay, akkor tárgytalan. Azt hittem valami dobozos relikviás izé.

[ Szerkesztve ]

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#3) szupermacs válasza Gdi (#2) üzenetére


szupermacs
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Innen is gratulálok neki. Rég rossz, ha már valaki ilyen módon keres önigazolást. Mivel kereskedelemben dolgozom, megtapasztalom, hogy milyen az, ha egy árat rosszul írok ki és az sokszor mivel jár (panaszkönyv, anyázás, stb.) és próbálok figyelni arra, hogy inkább figyelmeztessek ha helyben vagyok és megoldható, nem pedig kihasználni. De persze van az a pénz, ami üti a becsületet, ha az általad említett személyre gondolunk.

(#1) solfilo: Nem zavart volna, ha kikerül a "könyvtáramból" a film. Tisztában voltam vele, hogy nem annyiba kerül és megtehetnék, hogy elvegyék, ahogy régebben egy ingyen osztogatott PC játéknál is visszavették a nem tudom már melyik kliensen keresztül.

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

(#4) alcsa


alcsa
(senior tag)

En megertek oket is egyfelol, becsapottnak erzik magukat. De tegye fel a kezet aki eszrevette, es csak legyintett, hogy o, csak felreirtak az arat.

(#5) dabadab válasza alcsa (#4) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"De tegye fel a kezet aki eszrevette, es csak legyintett, hogy o, csak felreirtak az arat."

Én tulajdonképpen azt nem értem, hogy miért gondolja bárki is, hogy nem ez a default reakció.

Teljesen nyilvánvaló volt, hogy félreírták és hogy nem tisztességes ezzel trükközni.

DRM is theft

(#6) waccamár válasza alcsa (#4) üzenetére


waccamár
(fanatikus tag)

Miért érezné magát becsapottnak? :D Most jött ki a barlangból, és tényleg azt hitte, hogy egy iMac 6000 ft? Azt gondolta, hogy az üzlet profilt váltott, és egy for-profit vállalkozás helyett jótékonysági intézmény lett?
Volt egy hiba, megpróbálta kihasználni. Idáig semmi baj nincs a hozzáállással, valószínű én is dobtam volna egyet a kosaramba, hátha bejön. De ne háborogjon már aztán, hogy mégsem kapja meg. Ha egy 1millás mac ELÍRÁS miatt 900.000-ért lett volna fent, vagy 800ért, és megrendelem, AKKOR lehetne picsogni nyugodtan, hogy márpedig én az akciós áron kérem. De 6000-ért egyértelmű hiba.
Én is rendeltem anno egy 130k-s telót 13k-ért szolgáltató oldaláról. ÁSZF-ben az volt, hogy 72 órájuk van visszamondani a rendelést, nem mondták, sőt nem is szóltak semmit, hanem kihozták 13k-ért :)

(#7) Polllen válasza alcsa (#4) üzenetére


Polllen
(PH! nagyúr)

Láttam az árakat & nem rendeltem semmit. Feleslegesen nem opatom a boltokat.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#8) BaLee


BaLee
(PH! addikt)

Én anno két WD Red vinyót rendeltem egy olyan webshopból (nevükre már nem is emlékszem) ahol pár 1000Ft-al olcsóbb volt mint a legolcsóbb árgépes ár (33 vs 28 kb.). Mintha a netto árat tűntették volna fel bruttónak. Már azt a rendelésemet is törölték, pedig meggyőződésem, hogy nem jöttek volna ki így sem mínuszban. :) Pont ilyen vinyót akartam venni szóval nem nyerészkedni akartam, hanem kellett.

A gáz inább az volt, amikor teljesen hülyének próbáltak nézni, mert valami olyan választ kaptam, hogy a termék jelenleg nem beszerezhető így törölték a rendelésem. 1 nap múlva a termék visszakerült rendes áron. :D

A bejegyzésben említett elárazás nagyon nem ez a kategória, ilyenre én sem pazarolnék időt...

(#9) kovaszoskeny


kovaszoskeny
(senior tag)

Szégyen mennyi büdös suttyó proli van :(((
Be lehet próbálkozni de ez az utcalány hiszti...

[ Szerkesztve ]

Abe due dembella

(#10) alcsa válasza dabadab (#5) üzenetére


alcsa
(senior tag)

+ (#6) waccamár: ugyan, a mai világban az egység sugarú vásárlók, akik minden 1% kedvezményért tapossák egymást, ugrottak erre. És ezeket a vásárlókat nem lehet meggyőzni semmivel, hogy itt hiba történt, úgyis azt fogja hajtogatni, hogy ennyiért volt kiírva, ennyiért vettem.

(#7) Polllen: ezzel azt bizonyítod, hogy az eszét használni is képes vásárlók közé tartozol. (vagy nem vagy szerencse játékos :D )

[ Szerkesztve ]

(#11) Redneck


Redneck
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)

Tékozló homáron mennyi bejegyzés volt elírás miatt... Van ilyen, emberek írják be az árakat, előfordulnak hibák. Aki az irreális ár miatt képes hisztizni jó nagy barom. :DD

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#12) szebe


szebe
(őstag)

Máshol azt írták, hogy "a webáruház a megrendelést törölheti egészen addig, amíg a fogyasztót nem tájékoztatja arról, hogy a megrendelését teljesítette és az adott terméket számára megküldte vagy az átvehető az üzlethelyiségében vagy más helyen".
Ez a hiszti szánalmas.

Erről a pár évvel ezelőtti almás webshopos HP nyomtató esete jutott az eszembe.
Az alapáron ~33k-s nyomtató 7k-ért volt kint (eredeti ár ÁFA-ja). Valaki írt nekik, hogy hát ő se örülne ha a cége emiatt bukna sok pénzt, nézzetek rá. Ránéztek, visszajeleztek, hogy minden ok. Onnantól ötösével rendelték az emberek. Egészen addig, amíg kisöpörték az EU-s raktárkészletet belőle. Na akkor már feltűnt a hiba nekik is...

[ Szerkesztve ]

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#13) nemlehet válasza Redneck (#11) üzenetére


nemlehet
(őstag)

Mondjuk homáron elég sok bejegyzés ezzel kapcsolatban fekete péntek környékén született. Ott azért nem annyira tiszta a helyzet, mert kifejezetten az folyik a csapból, hogy 50-80-90% kedvezmény.

Amúgy ezekkel én is úgy vagyok, hogy egy próbát megér, kaptam már 1 forintért kábelt így :D Ha a vevőnek figyelni kell mindenre, meg betartani ilyen olyan amolyan feltételeket, akkor nem hat meg engem, hogy elírták az árat. Ő bajuk.

Nem akarom támadni a boltosokat, de azért amilyen trükközések mennek a garanciával és hogy bevett gyakorlat a vevő félretájékoztatása a jogaival kapcsolatban nem épp a megértést erősíti bennem.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#14) Chaser


Chaser
(Jómunkásember)

ezzel egy bibi van, visszaigazolták, kötelesek teljesíteni a rendelést
hogy ki hibázott? engem mint vásárlót nagyon nem érdekelne, keressék meg, vonják felelősségre ha akarják, nem az én dolgom
fogyvédnél lesz pár körük ha nem tévedek nagyot, aki polgári perre megy 99%-kal meg is fogja nyerni a 6000ft-os mac-et ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#15) sztanozs válasza Chaser (#14) üzenetére


sztanozs
(PH! addikt)

PTK
6:98. § [Feltűnő értékaránytalanság]
(1) Ha a szolgáltatás és az ellenszolgáltatás értéke között anélkül, hogy az egyik felet az ingyenes juttatás szándéka vezetné, a szerződés megkötésének időpontjában feltűnően nagy az aránytalanság, a sérelmet szenvedett fél a szerződést megtámadhatja. Nem támadhatja meg a szerződést az, aki a feltűnő értékaránytalanságot felismerhette vagy annak kockázatát vállalta.
(2) A felek az (1) bekezdésben megállapított megtámadási jogot - fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés kivételével - a szerződésben kizárhatják.

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#16) 66zio


66zio
(tag)

Nyilvánvaló, hogy elárazás történt, én se rendeltem amikor láttam, tudtam törölve lesz. Az éremnek viszont két oldala van. Egyfolytában mindig minden x@r-ért mutogat mindenki az ÁSZF-re. Ha itt tényleg visszaigazolták ( nem csak az automatikus email érkezett amire mindig védekezésképpen hivatkoznak) akkor igen is tessék kiküldeni. Unom már, hogy mindig minden a szolgáltatók javára van. Egy-két ilyen eset lenne amikor ki kellene küldeniük a megrendelt árut, higgyétek el lenne változás. Pl.: Ár frissítés csak két ember átnézése után lehetséges, vagy egy egyszerű program ami mondjuk 40%-os (vagy vannak okosabbak, kitalálják mennyi legyen) áresést nem engedélyez, csak ha ránéz valamelyik emberük. Biztos ezernyi megoldás lenne még, ezek csak most hirtelen jutottak eszembe. De persze, hogy nem tesznek semmit, mert sehogy se üthetik meg a bokájuk. Most abba ne menjünk bele, hogy ezt direkt vagy véletlenül csinálják a reklám miatt, mindenesetre kicsit fura, hogy majdnem minden hétre jut egy ilyen.

(#17) nemlehet válasza Chaser (#14) üzenetére


nemlehet
(őstag)

A törvényben lévő aránytalanság kikötés miatt nem hiszem, hogy ez simán nyerhető itthon.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#18) Redneck válasza nemlehet (#13) üzenetére


Redneck
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)

Ez igaz, olyankor nem tudhatja az ember, de itthon úgy tudom nem szoktak ilyen durva akciók lenni, legalábbis nagy darabszámban biztos nem. :N Tényleg nem tudom, nem fekete péntekezek.

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#19) mephi666


mephi666
(PH! kedvence)

szvsz inkább az a felháborító, amit a nintendo művelt a mini nes-el: kijött 20ezer körül, elkapkodták, nekem már nem jutott... ennyi is majdnem húzós érte, de féltucat olyan játék van rajta, amit pótolni akarok egyszer, erre a nagy sikerre tekintettel gyártottak még belőle és emeltek az árán: 60ezer körül meg is lehet kapni hazai webshopokban, ebayen meg 35ezer körül :( majdnem annyi itthon, mint egy utolsó generációs konzol...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#20) Chaser válasza nemlehet (#17) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

nem értek hozzá, én csak egy olcsó notebookot kerestem.... ( :
ha te hibázol, a másik oldalt nagyon nem érdekli mért történt, no, így vagyok ezzel én is, nem érdekel ki hibázott
de nem rendeltem volna meg, saját referenciájukat rombolják, személyi hiba volt

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#21) vimes


vimes
(senior tag)

A cikkből:

"A vásárló szerint azonban nevetséges technikai hibára hivatkozni, amikor megtévesztették a fogyasztókat.

Nem az én asztalom az emberek sértegetése látatlanban, de most komolyan, ez fogyatékos? :W
Technikai hiba = vásárlók tudatos megtévesztése :C gratulálok.

Btw. ez nem az első ilyen malőrje a boltnak. Haverom hasonló szituban rendelt videókártyát onnan, persze törölték a rendelést.

"Ole, ole, ole, ola, der FCK ist wieder da! Ole ole, ole ola, die roten Teufel sind ganz wunderbar." Let's go Bezte!

(#22) mr_ricsi válasza Chaser (#14) üzenetére


mr_ricsi
(PH! nagyúr)

"ezzel egy bibi van, visszaigazolták, kötelesek teljesíteni a rendelést"
Nem éppen! Amikor azt jelzik vissza, hogy a csomagot átadták kiszállításra, vagy a boltjukban átvehető, vagy amikor előreutaláshoz kiküldik a díjbekérőt, onnantól nem módosítható az ár. Ha korábban észreveszik a tévedést, akkor következmények nélkül törölhetik a megrendelést.

#15 sztanozs:
A"Nem támadhatja meg a szerződést az, aki a feltűnő értékaránytalanságot felismerhette", ez a boltra tökéletesen igaz, hiszen nekik tisztában kell lenni a termékük értékével, és az ellenértékét is ők tüntették fel, és a saját alkalmazottjuk fel is ismerhette volna az elírást.
De szerződés nem jön létre a kiszállítás megkezdéséig, tehát addig nincs is mit megtámadni.

[ Szerkesztve ]

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#23) icemad


icemad
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Nekem ezzel kapcsolatban, az jutott az eszembe, hogy ez mekkora ingyen reklám ennek a cégnek. Ma kb 5 helyen olvastam róla. Eddig azt sem tudtam, hogy van ilyen webshop.

Azért jó a Playboy magazin,mert megmutatja mire képes a Photoshop.

(#24) Tamás88


Tamás88
(őstag)
LOGOUT blog

Mert talán a törvény szerint mindig azon az áron kell eladni, amelyik a legolcsóbban van kiírva. Tehát ebben az esetben pl. hiába van kiírva a boltban 200k-ért, ha a weboldalon 6k van, akkor biza annyiért kell eladniuk. Mondjuk sosem vennék Apple terméket, mert anno a marketingjük (Apple vs Samsung) miatt undorítóak voltak, ahogy szabadalmi perek segítségével akartak nyerészkedni.

(#25) adalbert1 válasza mephi666 (#19) üzenetére


adalbert1
(PH! kedvence)

Szerintem ők sem gondolták, hogy ekkora siker lesz a NES mini - mindenesetre a kezdeti itthoni 20k-s nyitó ár után már 3xk-ra emelkedett, az már szerintem sok érte - ráadásul a második kontrollerek azóta sem érkeztek meg.

A Macbook Pro témához: ilyen mértékű kedvezménynél egyértelmű, hogy elírták, nem is tudom, hogy gondolta valaki komolyan, hogy megkapja ennyiért.

(#26) mephi666


mephi666
(PH! kedvence)

eszembe jutott ide a másik oldal: acéllal kereskedünk, történt hogy kolléga devizás partnernek véletlen huf/kg árat ütött be eur/kg helyett, aztán elsiklott a számla végösszege fölött, a partner pedig befogadta látatlanban és csak hetekkel később tűnt fel neki, hogy valami nem stimmel a végösszeggel... :D 24tonnás szállítmánynál azért nem mindegy, hogy pl 150 ft/kg, vagy 150 eur/kg... ennyi erővel köteles lett volna ő is kifizetni? :D

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#27) alcsa


alcsa
(senior tag)

Eközben egy tökéletes világban, az Apple főhadiszállásan:
- Uram, nem fogynak a laptopjaink, a partnereink hiába adják 6000 forintért a legjobban felszerelt modelleket, egyszerűen nem rendeli senki!
- Az nem lehet, ennél olcsóbban már nem adhatjuk! Nincs más megoldás, el kell adományoznunk a szegényeknek, ha egyáltalán elfogadják...

;]

[ Szerkesztve ]

(#28) dugo_ válasza Tamás88 (#24) üzenetére


dugo_
(PH! kedvence)

Nincs ilyen törvény. Amire te gondolsz, annak semmi köze ehhez az esethez.

[ Szerkesztve ]

Fórumtopikba illő kérdésekkel ne privátban keress.

(#29) Pubszon


Pubszon
(PH! kedvence)

Pár hónapja a PCX-en volt adatbázis probléma, rendeltem 11 VGA-t kb 100 ezer Ft összértékben, (3 GTX1080, 4 GTX1070 és 4 GTX 1060) de nem kaptam meg, bár nem is gondoltam komolyan... :D

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM550x...

(#30) dabadab válasza Tamás88 (#24) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Szerintem arra is van törvény, hogy tökre tilos visszaolvasni legalább pár hozzászólásnyit, mielőtt leírna az ember olyasvalamit, amit már többször is cáfoltak előtte.

DRM is theft

(#31) vhw válasza dabadab (#30) üzenetére


vhw
(PH! addikt)

Amit a törvény nem tilt... :))

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#32) mephi666 válasza adalbert1 (#25) üzenetére


mephi666
(PH! kedvence)

...ja de milyen üzletpolitika már, hogy csinálnak x példányban egy kicsit feltuningolt retrokonzolt és azonnal elvszik mind (gondolom bőven megvolt a hasznuk, amit vártak), ezen felbuzdulva gyártanak még és emelnek az áron, mert nagy a kereslet :D ...értem én, hogy profitorientált üzletpolitika, de vevő szemszögből a nintendo itt kicsit mélyebbre süllyedt a szememben (mondjuk ha az idén érkező snes minire jó játékok lesznek és 20k körül árazzák, mint első körben a nes-t, akkor előrendelek, az biztos)

ui: ha lehet ennek hinni, lesz itt castlevania, ff, mario, zelda, donkey kong... de egy nes mini akkor is jó lett volna, mert ott még jobban tetszett a játéklista :(

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#33) Agyturbina válasza sztanozs (#15) üzenetére


Agyturbina
(tag)
LOGOUT blog (1)

Ezt az idezetet ugye viccnek szantad? Mert akkor jot nevettem :)

Ugye hallotal mar a kozbeszerzesekrol :)

Kulonben meg Minden eleado(konkretan az importalotol a nagykeren at a kisboltig) beperelheto, hiszen a haszonkulcs az uzsorakamat kategoriaba tartozik, igy eleve az osszes termek adasvetele megtamadhato.

Szerintem

A Paradoxonban az a Szep, hogy paradoxon modon nem szep. Don't assume anything, because makes ASS U ME!

(#34) szupermacs válasza Tamás88 (#24) üzenetére


szupermacs
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez a tipikus házmester gondolkodás. Neki az jár, neki az kell ennyiért. Ha nem kapja meg, akkor megy a hiszti és sértve érzi magát az ember.
"Milyendologezmá'?! Nem kapommeg a mekbúkprót ennyiér'?! Na az annyukat nekik, a törvény engemet véd eznemigazmá'!!! Ilyenniccsen, hogy teknikai hiba. Ez direkt lett ennyiért kiírva, ennyiér' kell adnijuk!"
Szerintem simán el kell engedni ezt, nem kell komolyan venni. Senki nem lett átverve, senki nem lett megkárosítva. Mehet polgári perre, ha szeretne és próbára teheti magát.

(#4) alcsa: Érezheti magát bárhogy, de ne neki álljon már feljebb. :N

[ Szerkesztve ]

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

(#35) mephi666 válasza szupermacs (#34) üzenetére


mephi666
(PH! kedvence)

mellesleg minden valamire való webshopnak benne van az ászf-jében egy ehhez hasonló sor, amivel védeni tudják magukat: "A Weboldalon található információk jóhiszeműen kerültek felhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak, az információk pontosságáért, teljességéért Szolgáltató nem vállal felelősséget."

innentől kezdve ne sírjon a paraszt, ha nem akarják odaadni neki 1ft-ért a 100"-os 8k-s tv-t :DDD ha meg perre akar menni, majd jól kiröhögik

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#36) nemlehet válasza mephi666 (#26) üzenetére


nemlehet
(őstag)

Ha befogadta akkor igen köteles. Az, hogy ti jó fejek vagytok és úgy ítélitek meg, hogy jobban megéri kijavítani a hibát az egy dolog, de jogilag nem hiszem, hogy tehet valamit.

Azt kéne bizonyítania hogy ti direkt akartátok átverni és EUR-t írtatok a számlára. Bár ebben az esetben sem biztos, hogy tudna nyerni, mivel elvileg egy felelős átvételezte az árut és a számlát is elfogadták.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#37) elithun


elithun
(őstag)

Nincs lejjebb annál mikor ilyen helyzetben neked áll feljebb. :U

„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”

(#38) szupermacs válasza elithun (#37) üzenetére


szupermacs
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem nagyon.

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

(#39) Chaser válasza mr_ricsi (#22) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

igen, ezt hífvják visszaigazolásnak, nem kell futrának átadni, ha azt írják van az már visszaigazolás
onnantól kezdve én számítok rá
volt is már esetem, termékkódot cseréltek fel, 3 nap múlva sok telefonálgatás után kiderült benéztek valamit, igaz a tulajjal kellett beszélnem a végén de sikerült ideaadni a terméket igazolt áron ( : sztem nem halt bele abba a pár ezres buktába, 300e-s bünti fájóbb lett volna :d

mephi666 ászf-be azt ír amit akar, ha jogszabályba ütközik akkor semmis
pl bírhatja, hogy nem veszi vissza "nem tetszik" alapon a terméket, de a jogszabályt nem ő hozza és nem kívánságműsor

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#40) szupermacs válasza Chaser (#39) üzenetére


szupermacs
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha egy boltban kézi, matricás árazót használnak és egy termékre elfelejtik rányomni, akkor azt reklamálhatom, hogy ingyen elvihetem? Vagy ha kicserélem egy másik termék olcsóbb áras matricájára, akkor olcsóbban az enyém lehet? Ha az emberben van annyi, akkor bepróbálkozik, de nem háborodik fel, ha nem jön össze. Engem rohadtul nem érdekel, hogy a cég mennyit bukik egy elíráson, de emberek vagyunk. Legyen már annyi jó szándék bennünk, hogy nem rúgunk bele a másikba. Ha meg egyébként sem szorulunk rá arra a termékre, ha annyira olcsó is, fogjuk be és sétáljunk odébb.

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

(#41) sztanozs válasza szupermacs (#40) üzenetére


sztanozs
(PH! addikt)

Ja, kb olyan, mintha a az elöl menő teherautó platójáról (ténylegesen) leesne valami a lámpánál.
Az egyszeri ember kiszáll és elkezdi bepakolni a kocsijába és még neki áll feljebb, ha a fuvarozó szóni mer, hogy mégis mi a fenét képzel :D

[ Szerkesztve ]

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#42) Chaser válasza szupermacs (#40) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

azzal nincs baj, de tescoban volt olyan esetem más polcra rakta valaki a terméket, ahol hasonló megnevezésű feleannyiba került, gyanús volt, megnézettem, a kislány azt kérdezte fele áron elviszem-e? biztos elég szőrös voltam ((( :
ha nincs rajta ár jogzsabályban kb annyit jelent nem eladó:) legtöbb boltban meg eleve nincs is már cimke vagy nem férhetsz hozzá, viszont ha polcon veled szemben pult mögött ott virít egy gtx 1080 100-ért ami vmelyik 1060 ára lett volna _oda kell_ adniuk annyiért

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#43) oriic


oriic
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Amiota a roman EMAG kiszallitotta az elarazott, konkretan par fillerert vett muszaki cuccokat, jo nehanyan anyaznak ilyen eseteknel. Talan itthon is volt egy vagy ket ilyen eset, es ez mar sokakat felbatorit, hogy nekik jar az az elarazott cucc.

Live-Die-Respawn

(#44) doeeg


doeeg
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ma reggel a Balázsék rádióműsorában felhívtak az NFM szóvivőjét, és bár nem a konkrét ügyre (azt még vizsgálják), és nyilván nem hivatalosan (ellenben kissé ellentmondásosan) azt nyilatkozta, hogy kb. mindkét félnek igaza van.
A hölgy szerint pl. már a megrendelés visszaigazolásával létrejött a szerződés. Na most akkor vagy ő nem ismeri a megfelelő passzusokat, vagy van még olyan jogszabály, ami a vásárló javára felülírja ezt?

Szerinte a rendelés érvényes, mert a meghirdetett áron kötelesek odaadni a milliókért árult cuccot is (ezt így mondta, "árfeltüntetés szabályára" hivatkozva, ami így ráguglizva nekem gyanúsan nem vonatkozik netes vásárlásra, de mindegy), és a technikai hibára nem hivatkozhat a bolt, mert az ÁSZF-jükben nem definiáltak ilyen esetet (ezt már konkrétan ennél a webshopnál vizsgálták).

Viszont mivel nyilvánvaló tévedés esete áll fenn (példaként hozta a pár forintos H&M-es ruhákat amiket viszont kiküldtek, de ott nem volt arányaiban akkora az árkülönbség), és az eladó hivatkozhat a jelentős kárra ami érné őt, nagy fight lehetne belőle - ha a vásárlók panaszt tesznek, minden esetben eljárás fog indulni, lehetne végigverekedni a dolgot. De a nagy értékkülönbség miatt tényleg nem nyilvánvaló, hogy végül bármelyik vásárló kapna bármit.

Visszahallgatható youtube-on pl. (mobilról vagyok, nem tudok linkelni)

disclaimer: én sem tudok egyetérteni az ilyen ügyeken való hőbörgéssel

[ Szerkesztve ]

"Akinek takarják a szemét, elhiszi hogy szép a sötét, és ha mellé még ételt is kap, örökre sötét marad..." || "Nincs mentség a bűneimre, ne is keress szavakat, hisz, jó szándékkal indul útnak minden önző akarat." - Road

(#45) Chaser válasza doeeg (#44) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

ezeket én is így tudom, gondolom bíróság éppen dönthet másként, ez kirívó eset, akár veszélyeztetheti a cég fennállását, de ilyen jogszabályokkal usánkában repkednének a 6e-s mac-ek az biztos ( : / amennyiben nem, akkor az ügyvédi megkeresések:d /

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#46) joey04 válasza dabadab (#30) üzenetére


joey04
(PH! félisten)

már ezt is hiába írtad. csak beböfizett valami okosat aztán vissza se néz.

Bazinga!

(#47) customer114


customer114
(senior tag)

Volt ma téma a Rádió1 Reggeli Showba is. :D

(#48) szupermacs válasza customer114 (#47) üzenetére


szupermacs
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Olvasták a bejegyzésem. :DDD

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

(#49) blackrulz válasza szupermacs (#48) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)

Extra ponttert a 15-ost is ;]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#50) szupermacs válasza blackrulz (#49) üzenetére


szupermacs
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lemaradtam a műsorról, de tuti innen informálódnak. :DDD

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.