2019. április 23., kedd

Gyorskeresés

6000 Ft-os Macbook Pro

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Olvasgattam a neten és szembe jött velem ez a cikk.

Nincs bajom azzal, ha valaki egy elírást az árban ki akar használni, mivel 60 forintért én is megvettem tavaly a SW Collectiont, de ha nem kapod meg, ne akarj már felháborodni. Talán csak én tartom szánalmasnak azt, ha egy ennyire egyértelmű hibát talál az ember egy webshopban és nem veszi tudomásul, hogy technikai baki? Miért van ekkora hamis igazságérzete az ilyen embernek? Miért járna neki ennyiért a termék (még ha jogilag tényleg meg is kaphatná)? Nem beismerni kellene, hogy igen, sz@rrágó voltam, olcsón akartam megvenni egy olyan terméket, amit sose tudnék kiperkálni, bevallom, hogy rossz dolog kihasználni az ilyet, de még rosszabb balhézni, ha nem kapom meg?

Hozzászólások

(#1) solfilo


solfilo
(PH! kedvence)

Töredelmesen beismerem, én is megvettem a 60 Ft-os SW kollekciót. Mondjuk eszembe nem jutott volna balhézni, ha mégsem kapom meg végül, hozzád hasonlóan én sem értem az ilyeneket.

[ Szerkesztve ]

solfilo

(#2) Gdi


Gdi
(senior tag)

Nemrég írt valaki itt a blogon hasonlót, hogy pár ezerért szétrendelte magát videokártyákkal több százezres értékben; és kérdezte, hogy akkor neki most mennyire van igaza ha követeli, miután a bolt nem teljesíti a rendelését?

A (használatból) értékcsökkent SW kollekciótokat meg megveszem mindkettőtöktől 40Ft-ért!
Majd egyeztessünk az átadásról :D*

*Ooo, most látom GooglePlay, akkor tárgytalan. Azt hittem valami dobozos relikviás izé.

[ Szerkesztve ]

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#3) szupermacs válasza Gdi (#2) üzenetére


szupermacs
(PH! kedvence)

Innen is gratulálok neki. Rég rossz, ha már valaki ilyen módon keres önigazolást. Mivel kereskedelemben dolgozom, megtapasztalom, hogy milyen az, ha egy árat rosszul írok ki és az sokszor mivel jár (panaszkönyv, anyázás, stb.) és próbálok figyelni arra, hogy inkább figyelmeztessek ha helyben vagyok és megoldható, nem pedig kihasználni. De persze van az a pénz, ami üti a becsületet, ha az általad említett személyre gondolunk.

(#1) solfilo: Nem zavart volna, ha kikerül a "könyvtáramból" a film. Tisztában voltam vele, hogy nem annyiba kerül és megtehetnék, hogy elvegyék, ahogy régebben egy ingyen osztogatott PC játéknál is visszavették a nem tudom már melyik kliensen keresztül.

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

(#4) alcsa


alcsa
(senior tag)

En megertek oket is egyfelol, becsapottnak erzik magukat. De tegye fel a kezet aki eszrevette, es csak legyintett, hogy o, csak felreirtak az arat.

(#5) dabadab válasza alcsa (#4) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"De tegye fel a kezet aki eszrevette, es csak legyintett, hogy o, csak felreirtak az arat."

Én tulajdonképpen azt nem értem, hogy miért gondolja bárki is, hogy nem ez a default reakció.

Teljesen nyilvánvaló volt, hogy félreírták és hogy nem tisztességes ezzel trükközni.

DRM is theft

(#6) waccamár válasza alcsa (#4) üzenetére


waccamár
(fanatikus tag)

Miért érezné magát becsapottnak? :D Most jött ki a barlangból, és tényleg azt hitte, hogy egy iMac 6000 ft? Azt gondolta, hogy az üzlet profilt váltott, és egy for-profit vállalkozás helyett jótékonysági intézmény lett?
Volt egy hiba, megpróbálta kihasználni. Idáig semmi baj nincs a hozzáállással, valószínű én is dobtam volna egyet a kosaramba, hátha bejön. De ne háborogjon már aztán, hogy mégsem kapja meg. Ha egy 1millás mac ELÍRÁS miatt 900.000-ért lett volna fent, vagy 800ért, és megrendelem, AKKOR lehetne picsogni nyugodtan, hogy márpedig én az akciós áron kérem. De 6000-ért egyértelmű hiba.
Én is rendeltem anno egy 130k-s telót 13k-ért szolgáltató oldaláról. ÁSZF-ben az volt, hogy 72 órájuk van visszamondani a rendelést, nem mondták, sőt nem is szóltak semmit, hanem kihozták 13k-ért :)

(#7) Polllen válasza alcsa (#4) üzenetére


Polllen
(PH! nagyúr)

Láttam az árakat & nem rendeltem semmit. Feleslegesen nem opatom a boltokat.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#8) BaLee


BaLee
(PH! addikt)

Én anno két WD Red vinyót rendeltem egy olyan webshopból (nevükre már nem is emlékszem) ahol pár 1000Ft-al olcsóbb volt mint a legolcsóbb árgépes ár (33 vs 28 kb.). Mintha a netto árat tűntették volna fel bruttónak. Már azt a rendelésemet is törölték, pedig meggyőződésem, hogy nem jöttek volna ki így sem mínuszban. :) Pont ilyen vinyót akartam venni szóval nem nyerészkedni akartam, hanem kellett.

A gáz inább az volt, amikor teljesen hülyének próbáltak nézni, mert valami olyan választ kaptam, hogy a termék jelenleg nem beszerezhető így törölték a rendelésem. 1 nap múlva a termék visszakerült rendes áron. :D

A bejegyzésben említett elárazás nagyon nem ez a kategória, ilyenre én sem pazarolnék időt...

(#9) kovaszoskeny


kovaszoskeny
(senior tag)

Szégyen mennyi büdös suttyó proli van :(((
Be lehet próbálkozni de ez az utcalány hiszti...

[ Szerkesztve ]

Abe due dembella

(#10) alcsa válasza dabadab (#5) üzenetére


alcsa
(senior tag)

+ (#6) waccamár: ugyan, a mai világban az egység sugarú vásárlók, akik minden 1% kedvezményért tapossák egymást, ugrottak erre. És ezeket a vásárlókat nem lehet meggyőzni semmivel, hogy itt hiba történt, úgyis azt fogja hajtogatni, hogy ennyiért volt kiírva, ennyiért vettem.

(#7) Polllen: ezzel azt bizonyítod, hogy az eszét használni is képes vásárlók közé tartozol. (vagy nem vagy szerencse játékos :D )

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.