Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
beefjeez
senior tag
válasz Monya78 #14050 üzenetére
Már nagyon rég úgy állt kb. ahogy a tieden is, nem terjedt, pedig kapott már a végső napjaiban a teló
Sőt, egy ismerősömnek is ugyanez a jelenség volt a kijelzőn, azon is kb. 1 centinél megállt a dolog
Amúgy basszus, mennyire megelőzte korát kamerában ez a telefon...[ Szerkesztve ]
-
acsati
aktív tag
válasz benfolds #14053 üzenetére
Fuh hát én eddig teljesen meg vagyok vele elégedve. Tény, hogy kicsit keretes, de nem találtam erőben, árban jobb telefont nála. Mármint amit megengedhettem magamnak, abból ez volt a legtökéletesebb. El leszek szerintem ezzel is 2-3 évig, mint a Rayel voltam. Legalábbis nagyon remélem!
-
gulyasgergo
újonc
Sziasztok. Most került hozzám egy xperia ray. a helyzet a következő. Bármilyen szoftvert rakok rá, egyszerűen nem jut tovább a logónál. A szoftvert lecseréli vagy Sony vagy Sony Ericsson felirat fogad de a végeredmény ugyanaz. Próbáltam a 2011-es Xperiák javítása lap alapján megoldani a problémát de ugyanugy fennáll. Egyszerűen már nem jut eszembe semmi amivel meg lehetne oldani a problémát. Valaki tud esetleg segíteni?
-
csinibá
csendes tag
Sziasztok "telóguruk"!
Próbálnám a telefonom memóriáját bővíteni kicsit.
A fórumot "majdnem" végigolvasva a link2sd tűnt jó megoldásnak.
Minden ment is szépen, csak amikor linkelné a progit, mindig kidob egy üzenetet."Hiba Link2sd package invalid"
Nem tudjátok mitől lehet ez?
A gyári rom van rajta frissítve 4.0.4. re, és rootolva.
Előre is köszi, ha tudtok segíteni.
-
tomy86
addikt
válasz csinibá #14060 üzenetére
Ez link2sd hiba lesz. Úgy értem, hogy maga a link2sd-ben van a hiba. Ha hivatalos és nem "virágbolti" verzió, akkor próbáld meg a törlést, újratelepítést! Ha nem segít, akkor kérdezz rá az android alkalmazások topikban is, hátha ott több ötletet kapsz! Ha valamiért mégsem megy, akkor megpróbálhatod a foldermount progit is (nem használtam, de ezt is szokták ajánlani).
(#14061) Monya78: a link2sd jóval több mindent tud sd-re pakolni az általad említett progiknál. Nem csak az apk-t, hanem a dalvik cache-t, alkalmazás adatokat, lib fájlokat (pro verzió).
(#14059) gulyasgergo: nyitott a telefon bootloadere? Mivel próbálkoztál eddig (flashtool, pcc)?
[ Szerkesztve ]
-
csinibá
csendes tag
-
tomy86
addikt
válasz csinibá #14065 üzenetére
Én ext2 partícióval használom CM11 van a telefonon és azon az ext4-el állítólag voltak problémák, Így ext2-re formáztam. Így használom már egy éve gond nélkül Link2sd Pro-val.
A hibaüzenettel kapcsolatban több alkalmazásnál is írtak már hasonló problémát, hivatalosan (Playről) telepített alkalmazások esetén is.
Még azt kipróbálnám a helyedben, hogy ha a Playről telepíted (akár az ingyenes verziót), akkor is dob-e hibaüzenetet. Ha nem, akkor nézd meg, hogy az milyen verziószámú és próbálj meg olyat telepíteni. Ugyanis lehet az is, hogy az a verziószámú amit külső forrásból telepítettél, már nem működik ICS-en (kicsi az esély, de elképzelhető).
Ha a Playről telepített ingyenes verzió is hibaüzenetet dob, akkor kérdezz rá a korábban linkelt android alkalmazások topikba is. De ott ne reklámozd az "alternatív" forrásból beszerzett verziót! Engem nem zavar (nem vagyok álszent), de tiltott a fórumon a warez és akad jó pár önkéntes rendőr.[ Szerkesztve ]
-
LEFTHORSE1
őstag
Szevasztok, frisitettem 4.1-re , nem tudom mi ütött belém, reméltem egy kicsit jobb lesz töle, de nem , nagyon nagyon elromlott, a kamera egy hulladék lett (pedig milyen jó volt azelőtt) az albumokat csak egy kerek óra után töltötte be ... pfujjj rémálom mit csinált a Sony ebből a remek kis telóbol, valami módja van hogy visszategyem a gyári 2.1 -et ? vagy 2.3 -ban még mindig meg vannak azok a remek kamerabeállitások ? segitséég
Cseberből vederbe
-
tomy86
addikt
válasz LEFTHORSE1 #14067 üzenetére
Először is tisztázni kellene pár dolgot. 4.1-re hivatalosan nem frissíthettél, mert azt már nem adta ki a Sony erre a telefonra. Tehát, ha 4.1 van most rajta, akkor az custom rom. 2.1-et nem tudsz visszatenni, mert az sosem volt erre a telefonra. Emlékeim szerint (build 0.42-es) 2.3-al jött ki.
Downgradelni flashtoolal tudsz (itt találsz 2.3-as gyári romokat). -
LEFTHORSE1
őstag
-
tomy86
addikt
válasz LEFTHORSE1 #14069 üzenetére
Akkor, ahogy sejtettem 4.0.4-es ICS fut a telefonodon és nem 4.1-es JB.
Mint korábban is írtam, 2.1-et nem tudsz feltenni, mert az soha nem volt erre a telefonra. 2.3-at tudsz telepíteni flashtoolal.
Gyári romokat itt és itt találsz. Flashtool innen tölthető és így tudod telepíteni a kiválasztott firmwaret. Arról fogalmam sincs, hogy melyikben volt jó a kamera, mert soha nem érdekelt a kamera része a telefonnak.[ Szerkesztve ]
-
LEFTHORSE1
őstag
Ott tertok hogy tölteném le a flashtool-t, azon az oldalon nincs ilyen hogy previous releases, csak latest release 0.9.18.4. , akkor meg ugy-e három féle operációs rendszerre ajánlja, mindháromnál három webhelyről, rengeteg a csapda, felajánl két letöltési sebességet, az egyik fél perc alatt végezne, a másik kerek egy óra alatt, jó, az ingyenesre kattintok, visszaszámlál félpercet de semmiféle letöltés nem indul el .... phhhuuuu
Cseberből vederbe
-
LEFTHORSE1
őstag
tovább, átkattintok a másik letöltő oldalra, a torent, egy szemvillanás alatt megjelenik és el is tünik hogy letöltötte a flasht, a downloads mappába látom de a c meghajtón nyoma sincs..
Cseberből vederbe
-
LEFTHORSE1
őstag
Nos megvan a flash tool 0.9.18.4. windows .exe c/users/lefthorse/downloads ez azt jelenti hogy csak letöltve van ? vagy azt hogy telepitve is van ? semmit nem tudok ezzel kezdeni hiába dupla klikk vagy jobb klikk...
[ Szerkesztve ]
Cseberből vederbe
-
LEFTHORSE1
őstag
Közben letöltöttem a firmware romot, utánanéztem mi az a kitömörités, letöltöttem a winzip-et, ügyesen kicsomagolta, megvan a 378 KB ftf fájl, most már csak a flashtool kellene elinduljon ami jelenleg egy exe fájl és 15 KB-os, itt vagyok elekadva ...
Cseberből vederbe
-
LEFTHORSE1
őstag
No végre töltődik le a flashtool, kemény egy orája vánszorog a gépemre egy számkódot kellett megadjak, csak utána indult el a letöltés, eddig egyenesben vagyok
[ Szerkesztve ]
Cseberből vederbe
-
tomy86
addikt
válasz LEFTHORSE1 #14075 üzenetére
"378 KB ftf fájl"
Az hibás, mert kb. 180MB-nak kellene lennie az ftf fájlnak.
"flashtool kellene elinduljon ami jelenleg egy exe fájl és 15 KB-os"
Szintén hibás letöltés, mert a flashtool is (verziótól függően) 120-180 MB.A romot töltsd le innen (gyorsabban lejön és nem tömörített)!
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz LEFTHORSE1 #14078 üzenetére
"partially downloaded file"
Mert nem töltődött le a fájl teljesen.
Próbáld meg innen leszedni. -
LEFTHORSE1
őstag
Abban a flashtool ban már volt egy firmware, egy X10 V1 relock.ftf , azt kitöröltem és bemásoltam a ray romját, de a flashtoolban az inicializálást nem vette be ... közben néztem egy videót is a YT -on, ja és a flashtoolban nincs exe kiterjesztésü flashtool, csak úgy simán
[ Szerkesztve ]
Cseberből vederbe
-
LEFTHORSE1
őstag
Sikerült a flashelés, letöltöttem egy másik flashtoolt amelyben az inicializálás rendben volt, bemásoltam a firmware fájlt (ebben is volt X10-es) és csak követtem amit a flashtool kér, nagyon egyszerü volt és most ismét rendben van a telóm, sőt olyan gyors milyen még soha nem volt kösz a segitséget, sokat tanultam
Cseberből vederbe
-
Roija
csendes tag
Én Super Jelly Bean 8.0-t használok 5.4 fusion kernellel, nekem ez vált be. Persze link2sd szinte kötelező ma már egy ilyen kicsi belső memóriás telónál.
2011 óta használom a Ray-t, szinte a kezdetek óta, és mai napig teszi dolgát, és bár néhanapján röcög (ez a vas ma már vékony), de cserébe szép és még mindig nincs párja a piacon, szóval még marad egy ideig.
[ Szerkesztve ]
-
benfolds
őstag
úgy néz ki, hogy hamarosan lesz egy htc one-om (m7), úgyhogy lehet, hogy elpasszolom, vagy odaajándékozom valakinek a rayt. mivel szerintem egy átlagfelhasználó számára sokkal többet ér a gyorsaság, mint az a pár plusz szolgáltatás, amit az ICS nyújt a GB-hez képest, arra gondoltam, hogy visszateszem a GB-t (én azóta ICS-vel használtam, hogy kijött rá). Csak attól tartok, hogy hiába lesz rajta GB, a store-ból már csak a bazi nagy méretű, és sokkal nagyobb erőforrás igényű alkalmazásokat fogja tudni letölteni az új tulajdonos a store-ból, és annak anyázás lesz a vége...
amúgy számomra is nagyon meglepő, de szerintem a ray sokkal jobban szól a saját fülesével, mint unokahúgom htc rezoundja a hozzá kapott beats-szel vagy az iphone 4s-e ugyanazzal a beats-szel. kipróbáltam a beats-et a ray-en, és úgy is a ray+saját fülesre szavaztam, szóval lehet, hogy csak a beats a ludas, és nem kell azon aggódnom, hogy nem fog a htc one jól szólni a beats-szel. nekem fontos, hogy jó minőségben lehessen zenét hallgatni a telefonon, és ilyen szempontból nagyon meg vagyok elégedve a ray-jel, remélem, hogy nem lesz csalódás a one. -
SimonJanos
aktív tag
válasz benfolds #14086 üzenetére
Én most tesztelés (app, webdesign...) miatt beszereztem egy ilyet.
Egyáltalán nem idegen tőlem mivel "kis morcos" billentyűzetes társától, a mini pro-tól én bizony sosem váltam meg és phablet, iPhone mellett is 3 éve ott van a zsebemben - alapvetően azon írok, dolgozok (kivétel rajzolás).A lényeg: annak HW-e totál ue. (CPU, GPU, RAM, ROM),
a kisebb felbontás miatt picit fürgébb lehet (mint a ray)
de remekül megy rajta az ICS ha van root!!!
Ezenkívül root jogokkal CPU vezérlés ("kímélés"), "mély-alvó mód", igenis, bizonyos app-ok kilövése (!)...
"Ott is" (mini pro) sokan panaszkodtak az ICS-re, de én bizony 251 applikációval (teljes lista) is tudom tartani a 90-100 MB-os fennmaradó tárhelyet - ehhez persze rendszeres karbantartás kell (cache, "maradékok" törlése)!Egyelőre (itt: ray) meghagyom az GB-et: most tapasztalom ki hogy mennek-e az applikációim 2.3.4-en...(?!)
Eddig az alapok igen, de majd kíváncsi vagyok a továbbiakra.
Azt már el is felejtettem, hogy itt is lehet (a főképernyő alsó részére is) mappákba pakolni - így el fogok férni, szóval marad a GB egy ideig, de persze root-olom sürgősen[ Szerkesztve ]
stuffZ - értékelések stb.: https://prohardver.hu/tag/simonjanos.html
-
SimonJanos
aktív tag
-
Bandusek
tag
Melyik a legjobb,leggyorsabb ICS főzött rom?
-
SimonJanos
aktív tag
válasz SimonJanos #14087 üzenetére
Hasít gyári ICS, root-olva,
250 applikáció (kb. 5 játék) és 90-100 MB szabad helyem ugyanúgy van
mint Xperia mini pro-n.
Sőt, még gyorsabb is - nem tudom miért (HW ugyanaz de nagyobb kijelző ugye nagyobb teljesítményt kíván)A lényeg hogy sokszor nem érdemes az applikációt frissíteni (!) vagy a legfrissebb verziót* feltenni, ebben segít:
http://en.uptodown.com/android* gyors lista amit upgrade-eltem mert nem érdemes feltenni a legújabbat:
Google Maps (Térkép)
Youtube (töröltem a gyárit hogy az SD-re kerüljön, de amúgy az a verzió teljesen OK)
My Tracks
Google Translate
...
Evernote
Tumblr
...és így tovább!
[ Szerkesztve ]
stuffZ - értékelések stb.: https://prohardver.hu/tag/simonjanos.html
-
tomy86
addikt
válasz Bandusek #14089 üzenetére
Ha zárt bootloaderes telefonról van szó, akkor a gyári a legjobb, amit root után megszabadítasz a felesleges gyári programoktól és pl. link2sd használatával felszabadítasz helyet a telefon belső tárhelyén. Esetleg Greenify-al lehet korlátozni a háttérben futó appok mennyiségét. Gyári kernel mellet többet nem tudsz tenni a gyorsítás érdekében.
-
tomy86
addikt
válasz Bandusek #14092 üzenetére
Amelyiket nem használod
Én azóta nem használok GB-t, hogy kijött az ICS, úgyhogy már nem emlékszem, hogy az milyen volt. Sokak szerint a GB jobban bánt az akkuidővel. Szerintem meg a telepített appoktól jobban függ, mint a droid verziótól. Főleg azt kell megnézni, hogy mik futnak folyamatosan a háttérben. Amikre nincs szükség azt vagy törölni kell vagy ha egyébként használod, akkor pl. greenify-jal (ha jól emlékszem GB-n nem működik) automatikusan hibernálni, ha éppen nem használod. -
oncsi
őstag
Sajnos ma délután 15h-kor a RAY telom megadta magát egy kóbor bit-nek. Senki hozzá sem nyúlt, egyszer csak csippant egyet, és azóta csak a Sony feliratig jut el. Csináltam mindig mentést a recovery-vel.
Talán épp 1 hete.De felrakás után is marad a Sony felirat. De a Sony PC companion azt mondja rá, hogy sajnálja, de csak Sony Ericsson készülékeket tud javítani. Hónapok óta nem csináltam rajta semmi változtatást. Valakinek volna ötlete?Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
-
tomy86
addikt
Itt van amit én is használtam korábban, de szerintem más gond lesz, mert a neve alapján az is gyári lehet, amit korábban feltettél. Megpróbálhatod ezt a hibajavítást is. Elvileg nyitott bootloaderes telefonokon ota frissítés utáni hiba javítására van, de többen írták már, hogy zárt telefonoknál is működött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest