Hirdetés

2024. június 27., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14101) oncsi válasza tomy86 (#14100) üzenetére


oncsi
őstag

Semmi nerm jön össze.
évek ota leakarom cserélni, de mire?
Sonyban maradva egy kicsit nagyobb kijelző, kamera kb ilyen, és persze több RAM-al, És mégegy feltétel. Legyen OTG kompatibilis.
Tudtok ilyet?

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#14102) tomy86 válasza oncsi (#14101) üzenetére


tomy86
addikt

Z1c, Z3c

[ Szerkesztve ]

(#14103) oncsi válasza tomy86 (#14102) üzenetére


oncsi
őstag

Ezek nekem nem jönnek be. Nem mínőségi, vagy szolgáltatás szempontjából, ezekben valószínűleg jobbak (minőségben nem biztos) és el kell ismerni, hogy már eléggé elavult ez a teló. De a lényeg, hogy 50e alatt nincs olyan ami tetszene. + a Ray-hez van minden kiegészitőm (dokkoló, gyári autós tartó)
Így vettem egy másik Ray-t. Független, fóliás, szép.
Legalább kipróbálók rajta néhány ROM-ot. Valami jól megkopssztottat.

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#14104) oncsi válasza tomy86 (#14100) üzenetére


oncsi
őstag

kipróbálnék egy CM10-et (ha van). olyat ami pucolt, vagy pucolható. Lehet benne CPU frekit állítani, és témázható. Van ilyen? Ha van akkor kaphatnék egy Link-et hozzá (meg instrukciókat ha valami türkje van)
Köszönöm.

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#14105) tomy86 válasza oncsi (#14103) üzenetére


tomy86
addikt

"Sonyban maradva egy kicsit nagyobb kijelző, kamera kb ilyen, és persze több RAM-al, És mégegy feltétel. Legyen OTG kompatibilis."
Ezeknek a feltételeknek az a két telefon felel meg. 50 ezer alatt nincs normális telefon. Normálison azt értem, amit 2-3 évig használhatsz komolyabb kompromisszumok nélkül. Arról én már rég letettem, hogy jól is nézzen ki. Bár tavaly majdnem elcsábultam a T-s akciótól (Galaxy S4 LTE 50 ezerért), de az a Samu már tényleg baromi ronda (szerintem).

(#14106) oncsi válasza tomy86 (#14105) üzenetére


oncsi
őstag

És milyen Rom-ot javasolsz, most, hogy szabad a pálya (nyitott BL) Bár még a CWM-el küzdök :) ICS alatt

Ja és a minőségről annyit, hogy amit most vettem itt az aprón, az 2 éves múlt, (14e) és a hátlapot kivéve újnak nézném. még a töltöj is gyári fóliás. Az új hátlap meg 1400Ft a T szervizben (természetesen gyári).
Jobban örülök neki mintha 50-ért vettem volna egy mai Sony-t

[ Szerkesztve ]

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#14107) tomy86 válasza oncsi (#14106) üzenetére


tomy86
addikt

Én ezt a romot használom már több, mint egy éve. Greenify-jal és link2sd-vel megtámogatva. Hátrányai: bluetooth eszi az akkut (ez engem nem érint), nincs FM rádió, wifi-t néha eldobja, hangfelvétel nagyon halk. Az említett hátrányok tudtommal az összes JB és KK romnál megvannak.

[ Szerkesztve ]

(#14108) oncsi válasza tomy86 (#14107) üzenetére


oncsi
őstag

Egy működő recovery-t tudnál linkelni? mert a régivel nem megy.

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#14109) tomy86 válasza oncsi (#14108) üzenetére


tomy86
addikt

SE Tweak Installer 1.9
De, ha nyitott bootloaderre való romot telepítesz, akkor nem kell sem root, sem recovery. A custom kernelek tartalmazzák.

(#14110) oncsi válasza tomy86 (#14109) üzenetére


oncsi
őstag

Nyitott.
Akkor már csak egy olyan kernelt javasolj nekem légyszíves, ami ha lehet JB, CPU freki váltogtatható, jól kipucolható, de minden alap szolgáltatás megy rajta. Bocsi a sok kérdésért, de ez az első nyitott telefonom, amin volna értelme egy kis piszkálásnak.

Egyébként ez a SE Tweak nem megy nekem valamiért. Pedig ezzel tettem fel eredetileg is.

[ Szerkesztve ]

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#14111) tomy86 válasza oncsi (#14110) üzenetére


tomy86
addikt

JB-t maximum egy hétig használtam (abból is a LegacyXperiat) úgyhogy tapasztalatom még minimális sincs. Utána váltottam KK-ra, amit azóta is használok. Úgyhogy sajnos JB kapcsán marad az keresglés az xda-n.
Amennyire tudom a LegacyXperia romok azok, amik legkevésbé vannak telepakolva felesleges dolgokkal (itt megtalálod, hogy melyik verziónál mi működik és mi nem). De kipucolni bármit ki lehet, akár telepítés előtt is törölheted a romból a neked nem kellő programokat vagy mivel úgyis telepíteni kell gapps csomagot az abban levő updater-scriptbe is be lehet írni, hogy miket töröljön a romból.
Kernelt általában tartalmazzák a romok (ezeket ki kell másolni pc-re), jellemzően boot.img, vagy ha nem, akkor a rom oldalán ott vannak a javasolt kernelek. CPU freki a legtöbben húzható, de én sok hasznát nem láttam, úgyhogy én alapon használom.

Azt nem tudom, hogy a Tweak Installer miért nem működik. Régen én is azt használtam. Busybox telepítve van? NetFrameWork 3.5 vagy újabb van a gépeden?

[ Szerkesztve ]

(#14112) Roija válasza oncsi (#14106) üzenetére


Roija
csendes tag

JB custom rom esetén a Super Jelly Bean-t javaslom, ezt használom több mint egy éve és bevált. Természetesen tomy86 által említett link2sd + greenfy alapkellékek.

[ Szerkesztve ]

(#14113) oncsi válasza Roija (#14112) üzenetére


oncsi
őstag

Egyelőre ott tartok, hogy nem tudok rá CWM-et pakolni. Mikor az előzőt csináltam , mindent egy könyvtárba raktam ami a módósitásokhoz kellett. De ezekkel nem megy a CWM. Sőt a PC companion is csak azt hajtogatja, hogy ez nem Sony Ericcson telefon, igy sorry.
Ne nevesetek ki, de elakadtam. Adjatok légyszives egy komplet csomagot ami lentebb javasoltakhoz kell, mert már két napja nyüstölöm és nem jut tovább a CWM feltelepítésen.

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#14114) tomy86 válasza oncsi (#14113) üzenetére


tomy86
addikt

"Sőt a PC companion is csak azt hajtogatja, hogy ez nem Sony Ericcson telefon, igy sorry"
Nyitott bootloaderes telefonhoz ne is akarj PCC-t használni. Esélytelen, ahogy az ota frissítés sem ajánlott. Flashtoolal tegyél fel egy gyári ICS-t és azt rootold! Bár, mint korábban írtam, nyitott bootloaderre való romokhoz nem kell root, sem cwm.

(#14115) oncsi válasza tomy86 (#14114) üzenetére


oncsi
őstag

Elnézést, elmaradtam vele. Tehát nyitotthoz nem kell CWM sem root.
íííelnézést, nem azért kérem, hogy kvázi helyettem használd a keresőt, de most csak mobil net-em van. az meg nagyon fogy 24.e-i fordulónapig.
Szóval ami jó pont jó lenne az egy JB CM ? Abban állítható a freki?

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#14116) oncsi


oncsi
őstag

Érdekes ez a Ray telefon. Az enyém 3 éves volt. Kijelző csrre, kameracsere, alaplapcsere. De a kijelző már sosem lett olyan mint az eredeti.
Ez a mostani 2 éves.. csak a hátlapján va pár kisebb karc. (Lecseréltem, most tényleg mint az uj)
Gyönyörű, elegáns, nem hivalkodó. Kategoriáját tekintve belépő szinű, de mégls inkább középkazegória vasgy felső középkategória lenne, ha csak az anyagát néznénk. A belső az egyértemüen elavult. De miért nem lehet egy ilyen minőségű házban egy kellemes HW-t épiteni?

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#14117) tomy86 válasza oncsi (#14115) üzenetére


tomy86
addikt

Ha JB-t akarsz, akkor Roija által ajánlott Super Jelly Bean fusion kernelt használ, amiben, ha minden igaz állítható a CPU freki (bár nem tudom, hogy ez miért annyira fontos). Ha CM alapú romot akarsz, akkor a LegacyXperia is egy lehetőség, bár nem emlékszem, hogy a cpu húzható-e, de szerintem igen. Hivatalos CM rom erre a telefonra stabil verzióként a CM9 volt (ami ICS alapú). Hivatalos CM romok Rayre.

(#14118) tomy86 válasza oncsi (#14110) üzenetére


tomy86
addikt

Ma telepítettem a legújabb LegacyXperiat és ha már úgyis törölni kellett mindent, gondoltam kipróbálom a root és cwm telepítést. Letöltöttem a korábban linkelt Tweak Installert és hibátlanul telepítette a cwm recoveryt. Nem tudom mi lehetett a gond nálad. Amik kellenek: ismeretlen források, usb hibakeresés bekapcsolva, usb kapcsolódási mód adattárolásra állítva és persze adb driverek és busybox telepítve. Ráadásként a pc-n legalább NetFramework 3.5.

(#14119) oncsi válasza tomy86 (#14118) üzenetére


oncsi
őstag

Szia.
Köszönom, a segitséget, de csak kb. 1 hét múlva leszek otthon, akkor marad idő bütykölni. Addig gyári ics van rajta, mert kell használnom. :R

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#14120) benfolds


benfolds
őstag

tomy86, nincs neked (vagy másnak) régi play szolgáltatások app elmentve? azt hittem, hogy korábban azt is lementettem, mint a legtöbb appot, de mint kiderült mégsem, mert most, hogy töröltem helyet csináljak, nem tudok feltenni régebbit, csak a legújabbat, ami 32 mega, annyi helyem meg már nincs. talán egy korábbi, kisebb méretű verzióval is beérné, hogy youtube-ot meg hasonlókat használni tudjak.

(#14121) tomy86 válasza benfolds (#14120) üzenetére


tomy86
addikt

Csak a felhasználói appokat szoktam menteni, de az apkmirror.com-on van pár tucat verzió. A 4-es és 5-ös korai verziók 16 MB alatt vannak. Egyébként érdemes rendszeralkalmazásként telepíteni. Vagy, ha úgy van akkor a frissítéseit integrálni a rendszerbe és akkor nem a többi alkalmazás elől foglalja a helyet.

[ Szerkesztve ]

(#14122) benfolds válasza tomy86 (#14121) üzenetére


benfolds
őstag

köszi, megnézem!

(#14123) benfolds válasza tomy86 (#14121) üzenetére


benfolds
őstag

tomy, a te telefonodon melyik play szolgáltatások van? nagy nehezen feltettem a 6.6.0.3-at, áthelyeztem sd kártyára (rendszeralkalmazássá nem tudtam konvertálni, mert azt csak a fizetős titaniummal lehet, az enyém meg ingyenes verzió), de igen lassú (meg még mindig elég nagy).

(#14124) tomy86 válasza benfolds (#14123) üzenetére


tomy86
addikt

Jelenleg a legutolsó, 7.0.97-es verzió fut. De én KitKat-el (CM11) használom a telefont, ICS-nél lehet hogy erre már nem frissít.. Mérete: 36MB alkalmazás + 35MB adat. Biztos, hogy attól lassú a rendszer?

(#14125) benfolds válasza tomy86 (#14124) üzenetére


benfolds
őstag

hát, a szolgáltatások frissítése óta igen lassan lép be az áruházba, és a szolgáltatások megnyitására is hosszú másodperceket kell várni...

(#14126) tomy86 válasza benfolds (#14125) üzenetére


tomy86
addikt

A szolgáltatásokat soha nem te nyitod meg (a google különböző cuccaihoz kell), annak elemei folyamatosan futnak a háttérben (nálam most épp 3 példány). Nem lehet, hogy hiába tettél fel korábbi verziót, mert automatikusan frissült az újra? Nem lehet, hogy más lassítja a telefont?

(#14127) zhata


zhata
senior tag

Sajnos, szeretett kis Rayem felett nagyon eljárt már az idő. Komolyan gondolkodom a leváltásán. Egyre kevesebb programot tudok frissíteni.
A Samsung Galaxy Alphával szemezgetek. Szép is - Samuhoz képest persze -, sokat is tud. Újonnan már 100K alatt hozzá lehet jutni a kártyafüggetlenhez is.

(#14128) benfolds válasza tomy86 (#14126) üzenetére


benfolds
őstag

ez oké, de van egy ilyen, hogy google beállítások, ez csak akkor települ, ha felteszem a szolgáltatások appot. ennek a megnyitására gondoltam. egyébként az utoljára feltett verziót (ami nem a legfrissebb volt), még nem frissítette. a play store szokott magától frissülni, és az tényleg egyre lassabb. meg azt is észrevettem, hogy memóriakártyáról kicsit lassabban futnak az appok, és a mostani pakolgatásnál áttettem az utolsó, korábban a telefonon hagyott cuccokat is.

[ Szerkesztve ]

(#14129) tomy86 válasza benfolds (#14128) üzenetére


tomy86
addikt

"van egy ilyen, hogy google beállítások"
Én azt legfeljebb a rendszer újratelepítesekor szoktam megnézni és utána soha többet :)
"azt is észrevettem, hogy memóriakártyáról kicsit lassabban futnak az appok"
Ez is igaz, de tény, hogy alapból is lassú már ez a telefon. Én még most is együtt tudok vele élni különösebb kompromisszumok nélkül, de rendszeresen nézem (eddig eredménytelenül) a megjelenő telefonokat, hátha megtalálom az utódot.

(#14130) benfolds válasza tomy86 (#14129) üzenetére


benfolds
őstag

Na igen, akartam is mondani, hogy azért olyan különleges okát nem kell keresni ennek a telefonnak a lassúságanak. :)
Z3c? Jó drága mondjuk. Akkor vegyél valami kínait vagy motorolát.

(#14131) tomy86 válasza benfolds (#14130) üzenetére


tomy86
addikt

Eddig minden telefon elbukott nálam vagy a méret vagy az ár miatt (illetve tavaly az S4-et a külseje miatt nem vettem meg 50 ezerért a T-nél). Kínai nem érdekel (mármint amihez nincs itthon szerviz).

(#14132) Tomi_Ohl


Tomi_Ohl
veterán

Mint azt már többen tudhatjátok, a 2011-es Xperia sorozat összes tagjára elérhetővé vált az Android 5.0, CM12 és AOSP formájában (ez utóbbi a napokban frissülni fog 5.1-re). Ehhez át kell particionálni az SD-t, írtam is róla pár sort a blogomban. Ha esetleg valakit érdekelne, olvassa el. Meglepő, de még egy ilyen telefonon is egész gyors, ha jó SD-vel használjuk.

Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.

(#14133) zhata


zhata
senior tag

Sziasztok.
Megvettem a Samsung Galaxy Alphát.
Hogy milyen lesz, majd kiderül.
A kis Rayt megtartom másodkészüléknek, amíg lehet.
Köszönöm, hogy veletek lehettem.
:K

(#14134) zhata


zhata
senior tag

Mindenkinek köszönöm a Ray-ben és egyéb tett segítséget. :R

(#14135) tomy86 válasza zhata (#14133) üzenetére


tomy86
addikt

Szerintem jó választás, mind hardveresen, mind külsőre. Az új Samsungok végre nem úgy néznek ki, mint egy szappantartó 75-ből. :)

(#14136) benfolds válasza tomy86 (#14135) üzenetére


benfolds
őstag

ha esetleg látsz valami akciót, akkor jelzed itt? csak azért, mert nekem is hasonlóak a preferenciáim. :)

(#14137) tomy86 válasza benfolds (#14136) üzenetére


tomy86
addikt

Persze, de én már nagyjából beletörődtem, hogy meg kell várnom a következő "Black Fridayt" vagy karácsonyt. Úgyhogy gyorsan el is kezdtem "elszórni" a pénzt (új pc, lakásfelújítás, stb.). :) De azért figyelek, mert hátha valami csoda történik.

(#14138) benfolds válasza tomy86 (#14137) üzenetére


benfolds
őstag

optimista vagy, hogy bízol benne, hogy kibírja a telefon november-decemberig. :)
mondjuk tavaly kora ősszel nekem is azt mondták a szervizben, hogy az utolsókat rúgja a telefon hangchipje, és adjam el, de azóta csak két-három alkalommal fordult elő, hogy olyan szinten elhalkult a telefon hangja beszélgetéskor, hogy alig lehetett érteni. de fel vagyok rá készülve, hogy bármelyik nap el kell tőle búcsúznom. annyira már nem sajnálnám, be is lassult, amióta mindent a memóriakártyáról futtatok, csak hát igen, az a kérdés, hogy mi legyen helyette. vártam, hogy majd haverom felajánlja a htc one-ját (m7), de egyelőre túlságosan meg van vele elégedve, pedig az a telefon is már két éves. az sem az én malmomra hajtja a vizet, hogy a htc az m7-re is kihozta a napokban a legújabb frissítését (+ korábban a lollipopit is).
nem rossz ez az alpha, az ára is egész tűrhető (mondjuk azt a 100 ezret én is inkább másra költeném), viszont nekem designra még ez sem az igazi, a sony-k és a htc-k jobban tetszenek, sőt, szerintem már a huawei is szebb telefonokat csinál. amúgy jól érzékelem, hogy a szolgáltatók már nem a kedvező telefon árakkal akarják az ügyfeleket magukhoz csábítani? mintha tavaly ősszel gyorsult volna fel ez a folyamat. át akarok menni a vodafone-hoz, mert ugyanazért a pénzért sokkal többet lehet náluk beszélni, mint a telenornál, nézegettem is az m2 aqua-t, de mivel kilátásban volt a htc one, nem vettem meg. akkor 35-ért kínálták go csomag mellé, amikor utoljára néztem, akkor meg már 55 volt, de a telenornál is alig olcsóbbak már a telefonok a 3-5000 ft-os előfizetések mellé, mint kártyafüggetlenül. mondjuk engem nem zavar ez a tendencia, inkább a percdíjak legyenek alacsonyak, úgyis szívesebben veszek kártyafüggetlen telefont.

(#14139) tomy86 válasza benfolds (#14138) üzenetére


tomy86
addikt

"optimista vagy, hogy bízol benne, hogy kibírja a telefon november-decemberig"
Semmi baja nem volt eddig. Hibátlanul teszi a dolgát. Miért ne lennék optimista? :)
"nem rossz ez az alpha, az ára is egész tűrhető (mondjuk azt a 100 ezret én is inkább másra költeném)"
Nekem 100e egy telefonért bőven a tűréshatáron túl van. Egyszerűen nincs számomra akkora használati értéke.
"amúgy jól érzékelem, hogy a szolgáltatók már nem a kedvező telefon árakkal akarják az ügyfeleket magukhoz csábítani?"
A Telekom kb. három éve nem ad szinte semmilyen kedvezményt az árból 3-4000 Ft-os díjcsomagokra. 8-10 ezer/hó fölött lehet értékelhető kedvezményt találni. Az hogy mióta vagy náluk (hűségidő, arany, platina szint) pedig már régóta nem ér semmit. Olcsóbb díjcsomagnál az egyetlen előny a részletfizetési lehetőség, de az is inkább csak akkor, ha olyan telefont veszel náluk, amiket függetlenül árulnak (pl. Sony Z1c, z3c).
Többször néztem az elmúlt években a másik két szolgáltatót is, de hasonló tendenciát tapasztaltam.

(#14140) Tomi_Ohl


Tomi_Ohl
veterán

Xperia E4g-re nézzetek rá.

Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.

(#14141) tomy86 válasza Tomi_Ohl (#14140) üzenetére


tomy86
addikt

Nem tudom mennyért fogják itthon árulni, de 1GB rammal szerelt telefont nem igazán vennék már. De főleg a mérete miatt esik ki nálam. A szélessége nagyjából a Z3-é és annál vastagabb. Haverom z3-ját próbáltam és nagyon kényelmetlen volt.

(#14142) benfolds válasza Tomi_Ohl (#14140) üzenetére


benfolds
őstag

hát ezt nagyon a low budget kategóriára designolták, az utóbbi idők legcsúnyább sony telefonja. :(

nem szívesen vennék lg-t, de ár/érték arányban a spirit szerintem most az egyik legjobb. legalábbis abban a árkategóriában, ami nálam szóba jöhet.

[ Szerkesztve ]

(#14143) Tomi_Ohl


Tomi_Ohl
veterán

Hát a kis Ray után nehéz lesz kicsi de jó telefont találni. :D
Xperia Z1 Compact tűnne akkor jó választásnak, esetleg Saygus V2 (de annak most nem emlékszem a méretére, és igen egyedi a dizájna).

Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.

(#14144) Bandusek


Bandusek
tag

Melyik Ics alá a legenergiatakarékosabb kernel? Nyitott bootloaderem van.

(#14145) tomy86 válasza Bandusek (#14144) üzenetére


tomy86
addikt

Ne legyen igazam, de szerintem kicsi az esély, hogy erre választ kapsz. Sajnos kezd kihalni a topik, ráadásul korábban is elég kevés tapasztalatot olvastam itt ics alá készült custom kernelekről. Véleményem szerint az hogy egy rom mennyire energiatakarékos nem annyira kernel, mint a használt programok függvénye. Persze lehet, hogy tévedek, mivel sosem érdekelt különösebben az energiahasználat. Nálam az akku gyári ICS alatt is kb. annyira bírta, mint most KK-n.
Ha megy az angol, akkor az xda-n érdemes körülnézni és a véleményeket elolvasni a különböző romokról, kernelekről.

[ Szerkesztve ]

(#14146) La Magra


La Magra
tag

Eléggé elkoszolódott a Ray-em hangszórórácsa (nem a kihangosítóé, hanem a fenti). Szerintetek van rá esély, hogy házilag ki tudjam cserélni (ha mondjuk tudnék venni valahol), vagy ez mindenképp szervizes dolog lenne?

(#14147) tomy86 válasza La Magra (#14146) üzenetére


tomy86
addikt

Nem kell szerviz, gond nélkül cserélhető bármi házilag is. egy kis segítség

[ Szerkesztve ]

(#14148) La Magra válasza tomy86 (#14147) üzenetére


La Magra
tag

Yesss, köszi! Akkor már csak találnom kell valahol ilyet (bár lehet, egy sűrített levegős fújkálás is megoldja a dolgot)... :)

(#14149) oncsi


oncsi
őstag

Sziasztok.
Ésss müködik az IGO a Ray-en. Csak azért írom, mert az itthon lévő 2 Tab S, és Note készülékeken nem. :R

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#14150) benfolds válasza oncsi (#14149) üzenetére


benfolds
őstag

hogy bírtál feltenni egy 162 megás appot a rayre? :) és ekkora telefonra minek? :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.