Hirdetés

2022. augusztus 10., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [sith7:] Vesekő

Hozzászólások

(#19) Norbi27


Norbi27
aktív tag

Nekem is volt kb. 8 évvel ezelőtt. Egyik délelőtt úgy elkezdett szúrni az oldalam, hogy se ülni, se feküdni nem tudtam a fájdalomtól. Fogalmam sem volt, hogy mi ez. Anyám kihívta a háziorvosunkat, ő a tünetek alapján rögtön tudta, hogy vesekő. Adott egy fájdalomcsillapítót és beküldött az urológiára. Ott azt mondták, hogy be kell feküdni. Infúziót fogok kapni és nagyon sok folyadékot kell inni. 3 napig nem történt semmi, de a 3. nap úgy elkezdett fájni ismét, hogy alig bírtam ki. Ekkor a doki adott egy vénás injekciót, amitől 1-2 perc alatt teljesen elmúlt a fájdalom. De úgy döntött, hogy nem várunk tovább, másnap reggel megműtött. Endoszkópos eljárással a húgycsövön keresztül kiszedte a követ. Mivel elaltattak, nem éreztem semmit. Másnap mehettem haza.
Aztán havonta kellett járni ellenőrzésre. Az első 2 alkalommal nem volt semmi gond, majd a 3. vagy 4. vizsgálat kimutatta, hogy a másik oldalon is van. Ennél semmi fájdalmat nem éreztem ,de a doki azt mondta, hogy szét kell robbantani. Ettől jobban féltem mint a műtéttől, mert többen mondták, hogy szinte ugyanolyan fájdalmas a kőzúzás mint mikor maga a kő okoz fájdalmat. Aztán végül is a zúzás előtt kaptam egy vénás injekciót és a doki megnyugtatott, hogy neki is van veseköve és eddig már 12-szer zúzták neki. Azt nem mondom, hogy kellemes volt, de ki lehetett bírni.
Kérdeztem a dokit, hogy mitől alakul ki, és mit csináljak, hogy megelőzzem. Nekem akkor volt kb. 20 kiló súlyfeleslegem és sok szénsavas üdítőt ittam. Erre azt mondta, hogy egyik sem tesz jót neki, de pontosan senki sem tudja megmondani, hogy mitől alakul ki. Ő nem iszik szénsavasat és semmi súlyfeleslege nincs, mégis rendszeresen előjön neki. Javasolta a sok folyadékot, azon belül is a sört és a rendszeres testmozgást, ill a Rovatinexet. A sört nem szeretem, de azóta napi 1,5-2 üveg szénsavmentes ásványvizet iszok, szénsavas üdítőt csak nagyon ritkán.
Aztán pár évvel később egy üzemorvosi vizsgálaton elmondtam az orvosnak. Ő azt mondta, hogy a Rovatinex nem ér semmit, igyak fekete retek cseppet. Évente 2-3 alkalommal, mikor eszembe jut lenyomok egy kúrát. Gyógyszertárban, recept nélkül, ill. bioboltban lehet kapni. Nem tudom, hogy ér-e valamit, lehet, hogy e nélkül sem jött volna elő. Ellenőrzésen már évek óta nem voltam, a zúzás óta nem volt semmi panaszom. Remélem már nem is lesz, mert azt a fájdalmat még az ellenségemnek sem kívánom.

Boccs, hogy ilyen hosszúra sikerült

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [sith7:] Vesekő
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.