2022. szeptember 28., szerda

Gyorskeresés

Vesekő

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Évek óta küzdök vesekövekkel, és az utóbbi időszak elég termékenyre sikerült. Az elmúlt 5 évben volt 10 - 12 kövem, aki tudja milyen a vesegörcs, annak nem mondom, aki nem tudja, annak csak annyit mondok, hogy a szülési fájdalomhoz hasonlítják.

Beszéltem egyszer egy 3 gyerekes anyukával az urulógiai ambulancián, ő is akkor görcsölt, és azt mondta, adjanak neki egy 4. gyereket, most átmegy a szülészetre, és megszüli, csak múljon el már ez a fájdalom. Hát ... ha ő mondja, hogy rosszabb, akkor neki elhiszem.

Ha megindul egy kő, akkor vénásan szoktak injekciókat adni, többfélét is, de igazából nem szokott segíteni; akármilyen koktélt is nyomnak belém. Van még itthon többféle tabletta is /cataflam, buscopan forte, "lórugás" kúp/ de ezek még annyira se használnak, mint az injekció.

Júliusban volt legutóbb egy 7 mm - es, azzal 3 napig kínlódtam, mire kijött, akkor 1 darabot láttak; tegnap megint rosszul lettem, bementem a kórházba, most egy 6 mm - es van úton, és van még 2-3 darab mindkét vesében.

Hiába diétáztam, nem ettem tejtermékeket /kalcium oxalát - ból van a kő/, és mégis termelődnek újra, és újra ... nem mondják az orvosok, hogy ne egyek ezt meg azt, mert szerintük hajlam. Ami igaz is lehet, mert mindkét szülői ágon voltak a nagyszülőknél kő problémák, vesekő, epekő egyformán.

Epekövem 26 évesen volt 1 darab, de akkora volt, hogy csak az epehólyaggal együtt tudták kioperálni ... szóval epés megjegyzéseket én már nem tudok tenni.

Igazából megelőzésre annyit ajánlottak, hogy szedjek magne B6 - ot, meg rowatinexet, és ennyi ...

Ha esetlegesen van valakinek tapasztalata az ügyben, esetleg a megelőzésben, a kövek képződésének megakadályozásában tud valami okosat mondani, az ne tartsa magában, mert most már meg fogok őszülni attól, hogy 2 havonta görcsölök napokig, mire egy ilyen kijön.

Hozzászólások

(#1) sith7


sith7
nagyúr

Ja, és már undorom van a teáktól, meg sörtől is :W

(#2) EczkE válasza sith7 (#1) üzenetére


EczkE
addikt

Sörtől? :Y :(

Asszem mindenféleképpen!

(#3) sith7 válasza EczkE (#2) üzenetére


sith7
nagyúr

Igen, mert görcs esetén inni kell nagyon sokat, ha kell , ha nem ... ez alatt értsd napi 6 -8 liter ... volt, hogy 10 liter is lemegy ilyenkor, sör + tea

Már magától az ivástól is undorom van :((

(#4) Cucuska2


Cucuska2
őstag

kalcium oxalált - kalcium-oxalát

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#5) EczkE válasza sith7 (#3) üzenetére


EczkE
addikt

Így már értem. :(

Asszem mindenféleképpen!

(#6) sith7 válasza Cucuska2 (#4) üzenetére


sith7
nagyúr

módosítva, köszönöm :R

(#7) Jhonny06


Jhonny06
veterán

A műtét az egyetlen olyan út, ami ténylegesen segít, apámat pár éve műtötték, ugyanez volt. Elviselhetetlen fájdalom, normál táplálkozásról kb. lemondhatsz és még sorolhatnám.

(#8) sith7 válasza Jhonny06 (#7) üzenetére


sith7
nagyúr

Elviselhetetlen fájdalom, normál táplálkozásról kb. lemondhatsz

Igen, ez ismerős :(((

Milyen jellegű műtétet csináltak édesapádnál ?
Megszűnt azóta a kőtermelés nála ?

(#9) Dluinet


Dluinet
nagyúr

Úgy tudom hormonok is szerepet játszanak a vesekő képződésben.

szerk:

meg is van: "Mellékpajzsmirigy túlműködés, amikor a parathormon fokozott termelődése miatt a csontok elmésztelenednek, törékennyé válnak, és vesekő keletkezik."

[ Szerkesztve ]

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#10) 8th


8th
őstag

Átérzem a helyzeted. Az édesanyámnak szokott úgy ~3évente újra és újra veseköve lenni. Szerencsére műteni eddig még sosem kellett de azt a több napon át tartó szenvedést amíg távozik senkinek sem kívánom. Viccen kívül még a haragosaimnak se :( .

Hüje malyom ...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.