Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) rankesz


rankesz
veterán

Rakni kell rá egy TF3D-t és megvan a jó kezelhetőség.

Kő-Omniások most bizonyára szemmel ölnek :B Viszont én nem vagyok az a nagyon-üzleti felhasználó, meg az adatlapom is árulkodó, de ez van.

Amúgy a fika nagy részével marhára nem értek egyet, de ezt majd egy aktív Omniás kifejti, én mentem alunni.

[ Szerkesztve ]

(#2) domi007


domi007
őstag

Mondjuk ezt a stylus lehúzást annyira nem értem jogosnak, hiszen ez így lett megcsinálva, Koreában ez divatos, és sztem iganis lehet simán ujjal kezelni egy gépet.

Én a HTC Unim képernyőjét (ami ráadásul süllyesztett is!) simán nyomkodom hüvelykujjal
:DD

DOMy

"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik

(#3) elit_hun


elit_hun
őstag

Nem nagyon értek ezzel egyet, én elégé sokat nyomkodtam egy Omniát, és nekem határozottan jó véleményem van :)

jó tudom, nem kell mondani, szifon tulaj dikk! nekem nem lehet igazam ;]

hja, ha az embernek nincs szocialis kapcsolata, mindenkihez probal beszelni, ebbol lesznek az utcan motyogo oregasszonyok - meg a bloggerek ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶

(#4) Skynet258 válasza rankesz (#1) üzenetére


Skynet258
veterán

Először én is gondolkoztam: erre a bekezdésre ezt írom, azt a bekezdést azzal cáfolom... de közben rájöttem: mi a frásznak hirdetném én az igét, hisz mind mások vagyunk. Nem egyformák az igényeink, nem egyforma időd szánunk egy-egy probléma megoldására.
Ami az egyik embert zavarja, az a másikat nem, ami az egyik embernek örömet okoz egy bizonyos funkció kapcsán, az a másiknak nem. "Fikázós részt" (ahogy te nevezted) nem igazán találtam az írásban; csupán szimpla személyes észrevételeket. ;)

Lehet öregszem vagy mi a fene, de nem fogom megmagyarázni, hogy az 5 pontból minimum 4-el nem értek egyet/megvan rá a megoldás. "Kő-Omniás" nem vagyok, bár mint az aláírásom is árulkodik, szeretem a készüléket, és szeretek foglalkozni vele. :B
El kell fogadni, valakinek bejön az adott cucc, valakinek nem.
Mennyivel könnyebb lenne az élet, ha ezt minden területen így gondolnánk... :U

domi007:maradjunk annyiban, hogy ami Koreában jó, az nem nekünk való ;) A külső fityegős stylus tényleg baromság; az enyém a dobozban pihen. Mondjuk nem kevés időmbe tellett, amíg körbevettem magam olyan programokkal, amiknek nem kell a stylus. Én is jobban örülnék, ha normálisan, becsúsztatható lenne a pálca. Nem így van, ez van - de ettől még baromság, az biztos...

[ Szerkesztve ]

https://geekpulse.hu

(#5) Dare2Live válasza Skynet258 (#4) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

pontosan. ások vagyunk. Én meg úgy nagyjából egyetértek a leírtakkal.

Összel jön sok Symbianos csoda mint Omnia HD meg Es Nokiak , ősz-télen Nokia mameos PDA-telefonok és jövő ilyenkor itt a WM7, vmint addigra Androide is kikupálódik.... nagy, nagyon nagy fejlődés lesz nemsokára itt és akkor végre sokkal kissebb kompromisszum lesz az egyben-minden.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#6) Skynet258 válasza Dare2Live (#5) üzenetére


Skynet258
veterán

Igen, a gyártók végre felismerték, hogy az érintős telefonok tulajai között elég nagy sikernek örvendenek azok a programok, amiket egyszerűen, ujjal lehet kezelni - ha pedig ez kell a népnek, akkor akár ők is megcsinálhatnák ilyenre a kezelőfelületet gyárilag. A Samsungnál a widget cucc is egy ilyen lépés volt, más kérdés, hogy elcseszték. Mégpedig azzal, hogy nem bővíthető; adott pár alkalmazás, aztán ennyi. Testreszabhatónak nem mondanám, nem is használtam soha - ellenben az új Mobile Shell widget rendszere - szerintem egyszerű és nagyszerű. Jól néz ki, használható, szeretem.
Na ezt az irányt kéne követni gyárilag...

https://geekpulse.hu

(#7) D1Rect


D1Rect
félisten

Korrekt teszt, leírtad a véleményed. :R

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

(#8) kingabo


kingabo
őstag

Picit érdekes ez a pontozás: pl használat: dícséret, dícséret, dícséret, hopp egy hiba -> fekete pont. :U Nem volt szerencsém még ehhez a kütyühöz, de a htc-m nem_max_fényerőn is jól olvasható napos időben is, pedig védőfólia is van rajta. Viszont amiket eddig láttam winmos kütyük akkú ideje mind ilyen alacsony volt.

(#9) joey04


joey04
titán

nekem is van lehetőségem egy omniát nyomkodni viszonylag gyakran és nem vagyok tőle elájulva. anno sokat filóztam, hogy omnia vagy diamond legyen, és most is tartom, hogy a htc sokkal jobb (legalábbis nekem) más kérdés, hogy maga a wm sem jött be igazán de a htc kihozta belőle amit lehet. a kijelző meg harmatgyenge ebben a kategóriában

Ne baszogassák állami szinten az Apple, Google, Meta, MS cégeket!

(#10) parandroid


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Először is köszönöm az észrevételeket így reggelre kelve. Gyakorlatilag valamennyiőtök hozzászólásaiban foglaltakkal egyetértek. Annyival kiegészíteném az írást, hogy tesztnek úgy álltam neki, hogy csupa jót olvastam a készülékről. Amit hibaként hoztak fel neki, azt úgy éreztem, fogom tudni kezelni, engem majd biztosan nem zavar. A készülék rengeteg mindenben bizonyított, és jól szerepelt. Akadnak azonban olyan zavaró apróságok, amik miatt úgy éreztem, hogy nem, vagy csak hosszas beállítgatás, rengeteg utánaolvasás, kemény munka után tudnék vele együtt élni. Ez az oka a pontozásos rendszernek is. Elismerem, hogy nem fair a készülékkel szemben, de hiába közelíti valami szinte minden szempontból a tökéletest, ha pont a mindennapi használatban kényszerít számomra elfogadhatatlan kompromisszumokra.

Egy hete ilyenkor még szinte biztos voltam benne, hogy veszek egy Samsung Omniát. Mostanra, bár megbizonyosodhattam afelől, hogy nagyszerű telefon, mégis biztos vagyok benne, hogy nem. Erről szól a bejegyzés.

Érzésem szerint egy HTC sem kapott volna jobb kritikát, hiszen jónéhány pont eleve a WinMo-nak, illetve magának a konstrukciónak szól, az iPhonetól pedig szándékosan távol tartom magam, különösen azóta, amióta volt alkalmam egy egészen rövid kipróbálás szintjén találkozni vele. Egyelőre egy Nokia 5800 beszerzésén gondolkozom, de mindezek után ettől a készüléktől sem várok túl sokat (az anyaghasználat pl. nálam elsődleges pont, ez pedig egy teljesen műanyag telefon), ráadásul az iGo nem működne vele, tehát a PDA-t ez sem tudná kiváltani.

Érdeklődéssel várom viszont a gyártók új bejelentéseit, no és a Symbianre megírt iGo-t. :)

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#11) Tirexi


Tirexi
addikt

Ez a TOP írás amit 10 percig tart kimásolni akármelyik fórumról vagy mobil teszt oldalról???????? Amin én meg 4 napot dolgoztam azt meg kiröhögik????? Hát gratulálok.

Ja hogyha modi tölti fel az egyből TOP írás???? :C :C Ezt nem tudtam....

(#12) petymeg


petymeg
addikt

üdv!
úgy látszik a samsung nem tud olyan kijelzőt gyártani ami napsütésben jól látható. az omnia nem is tudom hányadik samu készülékem és jé tényleg, ezt is alig látom ragyogó napfényben.
a többi mínuszon túltettem magam, megoldottam. a stylus se kell már (aztse tudom hol van pr pill.) újjal tökéletesen kezelhető.

Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

(#13) Racecam válasza Tirexi (#11) üzenetére


Racecam
MODERÁTOR

Ez van. Nem én röhögtem ki. De ha azt hiszed, hogy a Logout a hibás, és a fórumozók, meg mindenki más, akkor töröld nyugodtan az írásodat és vidd el máshová, hátha ott megértőbbek lesznek. De erre azért ne vegyél mérget.

Az pedig, hogy egy írótársad "művét", legyen az moderátor, házigazda, lelkes újonc, vagy akárki, burkoltan lopásnak állítod be, Téged minősít.

Ez volt a válasz a teljesen OFF topic hozzászólásodra, a továbbiakban kíméld meg ezt a topicot az ilyen vagy ehhez hasonló kommentároktól!!

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#14) Gál István


Gál István
senior tag

Végre egy olyan írás ami nem tagadja a mindennapi használat során előforduló nehézségeket :R

(#15) kelzsoca válasza parandroid (#10) üzenetére


kelzsoca
félisten

"Egyelőre egy Nokia 5800 beszerzésén gondolkozom, de mindezek után ettől a készüléktől sem várok túl sokat (az anyaghasználat pl. nálam elsődleges pont, ez pedig egy teljesen műanyag telefon), ráadásul az iGo nem működne vele, tehát a PDA-t ez sem tudná kiváltani."

Nekem ilyen telefonom van, és az anyaghasználat valóban lehetne jobb is!
Létezik másik navigáció is: Garmin, ami tökéletesen megy a telefonon!
A Wifije erősebb mint az omniának, a ceruza elrejthető a hátlapban, akkumulátor tovább bírja, hátlap nem karcolódik össze, csúnya látvány az omnia ha karcos a hátlap, na és persze a fém előlapján is érdekesen néznek ki a karcok!
Hangzásban, képminőségben szerintem jobb a nokia megoldása!
a 240x400 pixel áll szemben a 640x360 pixel-el :)

A szifon meg egy agyonkorlátozott xar (még mielőtt vérpistikék erre a mondatra felkapnák a fejüket, igen meg tudnám venni, nem csak használtan)
:)

peterkeT

Ha kérdésed lenne a Nokia 5800-ás telefonnal kapcsolatban, nyugodtan keress fel MSN-en, vagy priviben!

[ Szerkesztve ]

https://vertigostore.eu

(#16) ^Clown


^Clown
veterán
LOGOUT blog

Én nem nyomogattam túl sokat az Omniát, de az első benyomásom határozottan pozitív volt. Ami leginkább feltűnt, az a gyorsasága. No meg a szépsége :)

(#17) cilo9


cilo9
aktív tag

Én is sokat filóztam az Omnian, mikor ilyen ár-kaliberű minden egybe cuccot készültem venni. Végül Diamondot vettem és utána volt alkalmam kipróbálni egy Omniát. A ceruza dolog az botrány. Ahogy skynet is mondta lehet Koreába menő de Európába nem ez való, és a Diamondból kiindulva szerintem jelenleg egy Winmo telefonhoz nem árt ha ott van a cerka, elrejtve, nem fityegve. Másik, az Omnia beharangozott egyedi felületén akadtam ki, semmi extra, widgeteket pakkolhatok ki. Nem ájultam el tőle, főleg nem bruttó 140k-ért, amikor még ennyibe került. Más kérdés, hogy a Diamond is kiborított kb 4 hónap után, ami részben köszönhető a WinMo rendszernek, de ott legalább a TouchFlo felület sok jó dolgot mutatott. Aztán a symbian se birta túl sokat nálam, de ez más kérdés.

Üdv, Cilo

(#18) blueMerle


blueMerle
veterán

olvasom itt a nagyokos hozzászólásokat, és a fejem egyfajta WTF alakot formál....

Milyen karcok? Minden telefon karcolódik a Vertutól kedzve az Omnián átt mindegyik. Ez használattól fugg, könyörgöm :U Az én Omniám gyári Samsung Omnia tokban van, egy gramm karc nincs rajta. Kapott valami olcsó fóliát és szevasztavasz, a kijelzö sem karcolódik. Az 5800-ám szintén minöségi tokban volt hordva, stylussal sosem kezeltem, hosszú körmöm sincs, mégis 2 hét után tele volt apró karcokkal a kijelzöje. Hozzá kell tennem akkoriban még nem volt hozzá semmiféle tartozék, nemhogy fólia.

Az írással nagyrészt egyetértek, az Omnia alapjában véve nem egy tökéletes telefon. Viszont egy hegesztett ROM a használaton iszonyat sokat dob, 5 perces munka, és nem kell hozzá agysebész diploma. A kijelzö olyan amilyen, nekem filmet nézni, navigálni, fényképeket nézegetni tökéletes, csak netezésnél érzem hogy ez bizony lehetne jobb is.

Ezt a ceruzásdit meg hagyjuk. Nekem ott pihen a dobozban, egyszer sem kellett a használatához, mindent lehet ujjal vezérelni rajta, és nincsenek apró pálcikáim.

Meg a tuchflo mánia...szintén 5 perc ezt rávarázsolni az omniára, pont. Ez nem plusz érv a HTC mellett.

Azt hiszem amennyiért vettem /280 eur/ megérte, tudom hogy más nem ennyiért jut hozzá, és bevallom öszintén többet én sem adtam volna érte.

[ Szerkesztve ]

(#19) cilo9 válasza blueMerle (#18) üzenetére


cilo9
aktív tag

Azért azt is vedd figyelembe, hogy nem mindenki tudja mi az a főzőtt-hegesztett ROM, meg egyik teló sajátosságait rávarászolni a másikra sem képes. Persze vélhetően, aki ilyen kaliberű készüléket vesz, az kicsit ismeri a technikai hátteret is, de ez szerintem messze nem természetes. Van aki megvesz x százezer pénzért egy omniát, vagy diamondot (sorolhatnám még) és csalódik mondjuk a speckó kezelő felületben, az nem fog nem hivatalos oldalalakon romot frissíteni meg satöbbi, mert nem ért hozzá. Nem azt kapta a pénzéért amit látott a reklámokban, amit elvárt és csalódik. Nem azt mondom hogy a HTC vagy az alma telefon, jobb mint az omnia, mindegyiknek meg van a maga hiányossága és erőssége. Az Omnia szerintem nagyon jó hardver (de az SPBshell akkor már használhatóbb mint a widgetes), de kezelőfelületben a TouchFLO többet nyújt. Messze nem tökéletes persze az sem!

Üdv, Cilo

(#20) joey04 válasza domi007 (#2) üzenetére


joey04
titán

Koreában ez divatos
És? ez nem egy kimondottan hazai piacra szánt készülék... az itteni szokásokat kellett volna figyelembe venni.

Ne baszogassák állami szinten az Apple, Google, Meta, MS cégeket!

(#21) Steven


Steven
addikt

Érintő kijelzőről csak annyit.. hogy:

amit ki próbáltam:

Iphone - full kezelhető szerintem az egyik legjobb.. tudás ár érték egy vicc...

Omnia - szerintem kezelhetetlen 2 óra használat után adtam vissza haveromnak hogy szar két hét mulva eladta a picsába:D

és amim van nokia 5800 őt a tudása ár érték aránya miatt választottam, és itt legalább a kijelző úgy müxik ahogy kell (bár nálam a elforgatásos moka nem jön itt be akkor is elfordul amikor nem kéne, túl érzékeny)

Nálam az omnia kijelzője se ceruzával se kézzel nem akarta az igazságot , az hogy az oldalán lifeg az meg kriminális...

Véleményem szerint nagyon elbasztak valamit...:D

Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile

(#22) ádyz válasza Steven (#21) üzenetére


ádyz
addikt

Be volt az a kijelző kalibrálva, rendesen?

(#23) Steven válasza ádyz (#22) üzenetére


Steven
addikt

remélem .. nemtom, én nem kalibráltam be ,haverom meg gondolom annyira nem hülye,hogy nem csinálta meg. Szerintem lassú is , a menüje is túl van spirázva ...valahogy iszonyat nem gyere be.... viszont nekem külsőre bejött... :K

[ Szerkesztve ]

Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile

(#24) Champipi


Champipi
senior tag

Májusban jön ki a Windows Mobile 6.5, és már most elérhető az SPB skin 3.0.

Ezen két tény miatt nem engedek az enyém árából sem. Megvettem 104 000 Ft-ért, most hirdetem 89 000 Ft-ért, de nem adom lejjebb, mert a Winmo 6.5 és az SPB 3.0, az rendbeteszi majd és amúgyis kezdem megszokni.

Ráadásul ha el is adom 89 000 Ft-ért, mi a szöszt vegyek helyette? Max egy új iPhone érdekelne majd, de addig ez a "legvillantósabb" mobil a piacon:

- böszme nagy kijelző :K
- emberek néznek: hűű ez az újjával telefonál :B
- jobb fényképező, mint az iPhone-ban :K
- szép skinek :K

Mi kell még? A többi telónak is mindig van valami baja, azok is ugyanolyan idegesítőek néha. Akkor meg inkább ez a jó kis villantós cucc. :K

(#25) Champipi válasza Steven (#21) üzenetére


Champipi
senior tag

én is majdnem eladtam szaré-húgyé, a vásárlást követő 2. napon, de feltettem SPB-t, és így már kezelhető, kezdem megszokni, de ehhez két hét kellett. Magam sem hittem, hogy megkedvelem. Az első pár napban falhoz tudtam volna toszni néha, most meg nem látok ennél jobbat a piacon... Most komolyan, melyik mobil jobb ennél?

Innov8? Kisebb a kijelzője, böngészésnél az hátrány. Meg nehézkesebb kezelni, mert nem érintős.

N85? Annak is van baja, ronda, recseg, stb...

Mi, az a mobil amelyik jobb ennél minden szempontból, és nincsenek idegesítő hülyeségei?

Én nem ismerek ilyet...

(#26) parandroid válasza Champipi (#25) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Én sem. Ezért is nem veszek inkább most semmit. :)

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#27) medium84


medium84
aktív tag

Szerintem neked egy 3210-es való.

(#28) Steven válasza Champipi (#25) üzenetére


Steven
addikt

hát nekem az 5800 volt a megfelelő választás
annyi hogy szarabb a kamerája mint az omniáé 5 helyett 3Megap. ... lényegében meg ua azt tudja , annyi hogy itt tökéletesen jól müxik az érintő kijelző, nem lóg a cerka hanem van helye , kézzel is és ceruzával is jól tudok vele írni és böngészni... (mellékessen ceruzát ritkán kell használni..)

windows mobilla meg annyi a gondom hogy sony X1 "állítólag"(ph-s teszt szerint baromira belassítja) pont ezért nem jó választás sajna pedig szívem szerint azt vettem volna...

Bár azóta lehet az is javult ,ki tudja X1 et sajna sosem használtam...

[ Szerkesztve ]

Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile

(#29) Mystic válasza parandroid (#26) üzenetére


Mystic
tag

Szerintem mindenki másképp ítéli meg ezeket a tulajdonságokat, viszont az biztos, hogy egy felsőkategóriás készüléknél nem mindegy mennyire felhasználóbarát. Mivel egy vagon pénzt elkérnek érte, akkor igenis legyen praktikus, könnyen kezelhető, tele jobbnál jobb megoldásokkal.

Ami nálam sokat nyom a latba: ha valamire azt mondják, hogy mobil eszköz, akkor legyen kellően erős az akkuja a rendes használathoz, a tulajdonosa valószínűleg nem csak gyönyörködni szeretne benne.

[ Szerkesztve ]

Az akasztott embert még az ág is húzza

(#30) kelzsoca válasza parandroid (#26) üzenetére


kelzsoca
félisten

Így legalább nem fogsz csalódni egy készülékben sem :C :C

https://vertigostore.eu

(#31) blueMerle válasza Steven (#28) üzenetére


blueMerle
veterán

Hagyd már ezt a tökéletes érintökijelzödet. Nem birod felfogni hogy a haverod telója volt rosszul kalibrálva? :W :W

[ Szerkesztve ]

(#32) Skynet258 válasza Steven (#28) üzenetére


Skynet258
veterán

Az X1 nem a Win Mobile miatt lassú :W Olvasd el inkább még egyszer azt a cikket...

https://geekpulse.hu

(#33) Dare2Live válasza Champipi (#24) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

biztos, hogy a 6.5 rámegy ésha igen nem lesz bugos?

Ez nem az x86 piac....

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#34) blueMerle válasza Dare2Live (#33) üzenetére


blueMerle
veterán

Most is rámegy, viszont még valóban bugos, amit evidens hogy javítani fognak.

(#35) parandroid válasza medium84 (#27) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Volt olyanom is. Szerettem. A formája pedig még mai szemmel is klasszikusan szép. De azért az E51 után nem hiszem, hogy ebbe az irányba mozdulnék el.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#36) coyote55


coyote55
őstag

Ezen a mondaton kiakadtam: "Ráadásul először töltő nélkül érkezett a készülék, USB-ről pedig csak akkor hajlandó tölteni, ha az akku nincs teljesen lemerülve."
Tipikus "human error, change user!" :W
Hogy lehet egy telefont kipróbálásra elfogadni töltő nélkül? Ja, a telefon nem kiabált a töltőért? Súlyos hiba! Mármint user error! ;] Jogos a fekete pont...a usernek! :P

Memento Mori!

(#37) tuskooo válasza coyote55 (#36) üzenetére


tuskooo
addikt

Oké, ez egy általam kimoderált személyeskedés volt. A lényegre térve: a gond az, h cseszik tölteni usbről, ha le van merülve.

(#38) sbazsi


sbazsi
veterán

Én is E51-ből ugrottam az Omniaba. Eleinte nem tetszett. Aztán találtam rá mindenféle programot, meg a szakmai topicban kaptam hozzá sok segítséget. De még így sem tetszett.
Leginkább a touch screen nem jött be, így végül eladtam. No meg az, hogyha feltettem egy kérdést a topicban a válasz nem az volt, hogy így-és-így, hanem vagy az, hogy nem lehet, vagy az, hogy xyz programmal. Kb fél évig nyüstöltem, próbáltam megszeretni, de nem sikerült. Végül eladtam (szerencsére nem buktam rajta)
Azóta is a jól bevált e51-et használom.

(#39) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

"Akkumulátor terén először komoly csalódást okozott a készülék"
Ezt sosenem fogom megérteni, hogy ez miért baj...
Ha beszélgetéssel kibír akár 1-1,5 napot, akkor már lehet az hogy esténként felteszed tölteni.
A mai sz*rokat meg úgysem érdemes lemeríteni, mert a Li-akármi akkuk nem szeretik, a fél töltöttségről töltés meg nem károsítja őket.

Nekem volt olyan R320 Ericssonom amin a legkisebb akku volt, másfél napig ment róla, de soha nem volt olyan bajom hogy lemerült volna napközben, mert esténként feltettem töltőre.
Persze röhejes hogy a mai telefonok még 1 hetet sem mennek egy akkuval, de hát valamit valamiért :)

Mutogatni való hater díszpinty

(#40) coyote55


coyote55
őstag

Nekem az egész írás ilyen hangulatot áraszt: "Muszájból kipróbálom, de úgysem fog tetszeni, tehát belekötök mindenbe. Ami jó, az természetes, piros pont nem jár érte, bezzeg..."
Kérdezem: ennek így mi értelme volt? :((( Ezzel csak a potenciális érdeklődők -vásárlók- kedvét veszed el! Nem akarom elhinni, hogy csupa-csupa rossz dolgot tapasztaltál :((( amit keményen pontoztál is.

[ Szerkesztve ]

Memento Mori!

(#41) parandroid válasza coyote55 (#40) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

A válasz az utolsó két hozzászólásodra: a cégünk kapott pár ilyen telefont kipróbálásra. Nekem nem volt muszáj kipróbálni, de már régóta szerettem volna egy ilyen készüléket. Venni. Ha már alkalom adódik, és amúgy is készülékcserét tervezek, akkor megragadtam azalkalmat, és kértem egyet magamnak. Töltő azért nem volt hozzá, mert ennek a konkrét példánynak a töltőjét az előző tesztelő elkeverte, három napra rá kaptam meg, mint a készüléket. A fekete pont nem ezért járt, hanem azért, mert marha nehéz hozzá töltőt találni. Öt Samsung telefon tulajt kérdeztem körbe a kollégák között, mire valakinek volt ilyen töltője. Közben letöltöttem a samsung töltős adatlapját, és azt kell mondjam, nem egyszerű a helyzet, ha az ember fia otthon felejti utazás előtt a töltőjét. Már nagyon régóta Nokia telefonom van, ezeknek kvázi sztenderd töltője van, elszoktam az ilyen töltővadászattól. Másrészt a telefon eleve úgy került hozzám, hogy "nem baj, ha nincs töltő, tölt az USB-ről is". Nem tette.

Az egész fekete pontos rendszerről, hiszen már felmerült korábban is: a telefonhoz nem objektíven álltam hozzá, hanem úgy, hogy eleve ilyet akartam, csak akkor már előtte ki is próbálom. Ebben a kezdő helyzetben ért az első pofon, majd a második, harmadik, és szép sorban. De ezt pontosan leírtam az írásban. Ahogyan azt is, hogy mindezek ellenére lenyűgözött a készülék, csak egyszerűen számomra túl sok kompromisszumot jelentene a használata, túlságosan magas áron. Ha a 110e forintos ár helyett 70e-t mutatna az árcimke, valószínűleg ki is egyeznék ezekben a kompromisszumokban. Így nekem ez ennyiért nem éri meg. Az egész cikk címe az is lehetett volna, hogy 'hogyan nem lett Omniám'. Így talán egyértelműbb lett volna a pontozás rendszere.

Nem azárt írtam, amit írtam, hogy bárki kedvét elvegyem a készüléktől. Azt dokumentáltam, hogy az én kedvem hogyan ment el tőle. Mindeközben próbáltam kiemelni, hogy ettől ez még egy fantasztikus telefon, csak én nem azt találtam meg benne, amit vártam. Még akkor sem, ha az én elvárásaim voltak túlzóak.

hcl: Az akku nemcsak nagyon gyorsan merül de nagyon lassan is tölt. Ismét csak a Nokia E51-et tudom felhozni, mert ezt használom nap mint nap, de az egy-másfél óra alatt akár maxra tölti magát, és ezért cserébe BT, WiFi és 3G nélkül 4-5 napig, azokkal 2-3 napig áll készenlétben. Ez sem sok, ráadásul adott a lehetőség, hogy az autóban is rátöltsek bármilyen készülékre, de a két nap nálam egyfajta lélektani határ. A PDA-val is az a legnagyobb problémám, hogy gyorsan merül, de az legalább viszonylag gyorsan fel is tölti magát.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#42) coyote55 válasza parandroid (#41) üzenetére


coyote55
őstag

A címcsere jól hangzik, így már érthetőbb a dolog...

Memento Mori!

(#43) kelzsoca válasza parandroid (#41) üzenetére


kelzsoca
félisten

Ha a 110e forintos ár helyett 70e-t mutatna az árcímke, valószínűleg ki is egyeznék ezekben a kompromisszumokban.

Ezzel le is írtál minden lényeges dolgot :)

https://vertigostore.eu

(#44) sbazsi válasza parandroid (#41) üzenetére


sbazsi
veterán

Nokia E51-et tudom felhozni, mert ezt használom nap mint nap, de az egy-másfél óra alatt akár maxra tölti magát, és ezért cserébe BT, WiFi és 3G nélkül 4-5 napig, azokkal 2-3 napig áll készenlétben.

Milyen soft-tal? Nekem max 2 napot bír ki, igaz éjjel nem kapcsolom ki. nem beszélek sokat, és amióta megy a wifi is (igaz utóbbi wap helyett) azóta még ennyit sem.

(#45) kingabo válasza hcl (#39) üzenetére


kingabo
őstag

Akkor mesélek: nekem egy htc-m van, egyetemre menet és hazajövet zenét hallgatok rajta. (2*45-50 perc) Egyetemen wifin netezek lyukas órában (1h) és mire hazaérek 30% alatt az akkú. És akkor még nem telefonáltam senkivel, nem tévedtem el gyalog a városban...

(#46) rankesz


rankesz
veterán

...Az akku nemcsak nagyon gyorsan merül de nagyon lassan is tölt....
Másrészt a telefon eleve úgy került hozzám, hogy "nem baj, ha nincs töltő, tölt az USB-ről is". Nem tette....

A Touch HD-m is marha lassan tölt USB-ről, hálózati töltővel meg pikkpakk, 1-2 óra alatt púpos az akksi.

Dare2Live: "biztos, hogy a 6.5 rámegy ésha igen nem lesz bugos?

Ez nem az x86 piac...."

Igen, Biztos hogy rámegy. Általában a winmobile népszerű példányai mögött igen nagyszámú lelkes félprofi felhasználóbázis áll, akik nagyon komoly Romokkal igen szépen további funkciókat képesek adni a készülékeknek. Megint csak a saját PDA-mat tudnám felhozni(nyilván azt követem). A hetente megjelenő főzött ROM-ok közül mér most jónéhány 6.5 alapü, a "nevesebb" cookerek is sorban állnak át a 6.5ös ROM-ok főzésére.

Champipi: "Ráadásul ha el is adom 89 000 Ft-ért, mi a szöszt vegyek helyette? Max egy új iPhone érdekelne majd, de addig ez a "legvillantósabb" mobil a piacon:

- böszme nagy kijelző :K
- emberek néznek: hűű ez az újjával telefonál :B
- jobb fényképező, mint az iPhone-ban :K
- szép skinek :K

Hát a kijelző terén: Omnia 3.2" 400x320 <vs> Touch HD 3.8" 800x480
emberek néznek: hűű ez az újjával telefonál :B - villanás
jobb fényképező, mint az iPhone-ban :K - ez tény, de nem kiemelkedő az 5 MP ma már
szép skinek :K - láttál te már "rendesen "belakott touchflo 3d-s mobilt?

Ezek alapján te egyértelműen arcoskodni vetted a telefont, de ha ez kell akkor a HD-m eladó számodra...:K

kingabo: nem mindegy milyen htc... diának pl legendásan gyenge az akksija.

(#47) parandroid válasza sbazsi (#44) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

"Milyen soft-tal?"

Nemrég frissítettem a 100.valamennyiről a legfrissebb 300.34.56-ra. Full gyári szoftver, mindenféle módosítás nélkül, még csak kiegészítő programok sincsenek most telepítve a telefonra, csak egy fullscreen caller. Egy Operát még azért feltolok majd rá, az volt az előző verzión is, meg valami biliárd játék. :U Ja, meg a Nokia Maps van naprakészre frissítve, de ezek gondolom nem sok vizet zavarnak.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#48) sbazsi válasza parandroid (#47) üzenetére


sbazsi
veterán

nekem is 100-as soft van, és egyre jobban érik a frissítés. :U

(#49) erdoke


erdoke
titán

Egy ROM frissítés ráfért volna a ketyerére, és az akksi egyébként is úgy 3-4 hét után talál magára. Annak ellenére, hogy a Samsung (angol) ROM supportja simán veri a HTC-ét, az Omniára nagyon gyorsan kiváló főzött ROM-ok jelentek meg, és azóta is sok folyamatosan frissül.
A kijelző felbontásán és fényerején kívül (amivel a legtöbb ember szerint simán együtt lehet élni), a többi hiányosság egyszerűen orvosolható.

Aki szereti bütykölgetni, csiszolgatni a ketyeréit szoftveresen, annak a WinMo sokkal több lehetőséget biztosít mint bármi más. Aki meg nem akar ezzel foglalkozni, és a dobozból egy jól működő csili-vili telókát akar előhúzni, vegyen szifont.

A legjobb aláírás a héten

(#50) kingabo válasza rankesz (#46) üzenetére


kingabo
őstag

kingabo: nem mindegy milyen htc... diának pl legendásan gyenge az akksija.

Kaiser 1350mAh-s akkú. Már rendszeresítve van a táskámban egy usb kábel, géptermi gyakon meg töltődik ha kell. :DDD

Nem értem ezt az arcoskodást a telefonnal. Ha valaki rossz emberek elött arcoskodik, lehet hamar gazdát cserél a cucc, aztán... Bár a szifon örület óta nem annyira feltünő, hogy valaki ppc-t nyomogat.

szerk: fennt miért nem egy az off?

[ Módosította: parandroid ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.