Hirdetés

2020. október 19., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) orbano


orbano
(félisten)

szia! még nem olvastam végig, de gondoltam jelzek egy hibát.

"a könyvben megossza"

megosztja, a megossza a felszólító mód (vagyis az az ossza meg, ebben a szövegkörnyezetben).

bocs a belepofátlankodásért :B

[ Szerkesztve ]

A vér nem válik VAZZE!™

(#2) nightmare13


nightmare13
(senior tag)

Nos, nekem nagyon tetszett az írás, ezt leszögezhetem :) Persze hibák vannak benne, de hát emberek vagyunk, a hibák tesznek tökéletessé minket!

Nagyon tetszik a stílus, az magávalragadó volt! Illetve a történet is megfogta elmém, már most agyalok, hogy folytatódhatott, de remélem nem találom el, mert szeretném olvasni a folytatást is :D

Üdv: Bálint
:R:R:R

WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!

(#3) Nordic


Nordic
(Közösségépítő)

orbano: thx hogy szóltál...esküszöm ha 5x nem néztem át egyszer se :W , de végülis több szem többet lát :D szóval no problem :R

nightmare13: köszönöm szépen. Ha lesz rá igény akkor folytathatom...(legalább lesz valami motivációm, hogy lejavítsam az egészet :U).

ha véletlen eltalálod a folytatást nem baj :D legalább tudom hogy nem túl bonyolult a történet (kiszámítható), es akkor írhatom át az egészet :DDD

[ Szerkesztve ]

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#4) Vakegérke

Bár nem az én világom, tetszik. Folytasd csak. :K

Hirtelenjében két hiba.
"...katonákat az értékes rakomány visszaszerzéséért..."

"Orrában égett hüs szagát érezte..."
Hús lesz az szerintem.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#5) Nordic válasza Vakegérke (#4) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

thx... :R

hibák javítva :U :)

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#6) aram01 válasza Nordic (#5) üzenetére


aram01
(nagyúr)

engem annyira lekötött az olvasmány hogy nem is figyeltem a hibákat frankó lett ne hagyd abba! ;)

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#7) Nordic válasza aram01 (#6) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

köszi :)
én úgy tekintem hogy a hibák azért vannak hogy mások észrevegyék és kijavítsam őket:D több szem többet lát :U

[ Szerkesztve ]

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#8) 30z.Samu


30z.Samu
(nagyúr)

Folytatást, folytatást, folytatást! :R

Sic Parvis Magna

(#9) orionstar


orionstar
(csendes tag)

Alapvetően tetszett, hibát a művedben keveset találtam, a bevezetőről ne beszéljünk! :)

A prológus eleje számomra nagyon kusza, szinte érthetetlen, túl sok információ hiányzik, ez esetben az in medias res nem jön be (vagy talán a szövegkohézió hiánya a problémám?), a folytatás már jobban tetszik és a barlangos résztől már teljesen ott van. :)

Gratulálok a művedhez, a kitartásodhoz, ahhoz amilyen eltökélt voltál és vagy! Tudom, nekem nem lenne erőm megírni egy grandiózus művet! :) Így tovább! Várom a folytatást! ;)

[ Szerkesztve ]

"...szeretem ha a világ jó néha kell már egy emberi szó..."

(#10) Nordic


Nordic
(Közösségépítő)

30z.samu:meglesz.kösz. ;)

orionstar:köszönöm. az "in medias res"-ről csak annyit mondanék, hogy talán azért nem jött be, mert a végén kezdtem a művet :U (micsoda hülye ötlet mi?), és fokozatosan épül fel a cselekmény egészen eddig a pillanatig...Szándékosan nem akartam túl sok információt közölni, hisz lehet hogy azzal lőnék le jó pár poént... :)

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#11) akasp


akasp
(senior tag)

nagyon jóó :) a folytatást nagyon várom :) am ha valami igazán érdekes akkor nem is figyelek a hibákra :B

(#12) Nordic válasza akasp (#11) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

kosz. :R 21en penteken jon a kov resz... :)

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#13) Polemius


Polemius
(aktív tag)

Engedelmeddel pár sorhoz kicsit hozzányúltam:

"Ebben a pillanatban, mikor minden elszabadult Talynán, minden emberi érzés megfakult, egy tanonc éppen a következő vizsgájára készült, hogy teljesüljenek álmai és beléphessen a varázslók rendjébe.
Ahogy korábban mindig, most is kikészítette kellékeit egy asztalra: varázskönyvét, üvegcséit, tekercseit. Az előtte lévő kőasztalon egy teljesen lecsupaszított férfi holtteste feküdt. A nő mellett mestere állt, aki némán követte diákja minden mozdulatát. Mozdulatlanul figyelt, akár egy kőszobor, csak mellkasának egyenletes mozgása árulta el róla, hogy életben van.
A diák az asztalra támaszkodott és a kőlap rendkívüli hidege átjárta egész testét. Próbálta kizárni gondolataiból mestere jelenlétét. Mikor érezte, hogy ez nem sikerül – talán mestere akarta így – inkább a feladatára koncentrált.
Mutatóujjával végigsimította az asztal szélét, miközben lassan körbejárt és végigmérte az előtte fekvő élettelen testet. Szemével kereste a testen azt a pontot, ahol munkához láthat."

Néhány általános jó tanács (bár mindenhol ezeket fogod kapni körülbelül :) ):
- Legfontosabb, hogy a(z építő jellegű) kritikákat hallgasd meg, és gondolkozz is el rajtuk. Még akkor is, ha adott esetben rosszul esik, mert nem érzed jogosnak, vagy nyersen fogalmazták meg.
- Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni. Írj. Bármit, voltaképp. Fórumbejegyzést, blogot, feljegyzést magadnak, ötleteket, párbeszéd-töredékeket, ami eszedbe jut. Ami értelmes önmagában, bátran mutasd meg másoknak és kérd ki a véleményüket (lásd az előző pont)
- Olvasni, olvasni, olvasni. Ezzel a bevezetőd alapján nincs probléma. :) Ám ha kissé odafigyelsz apróságokra, az hasznodra lehet. Értem ez alatt az adott írás szerkezetét, mind az egész felépítését tekintve, mind a kisebb részekét.
- Érdemes mindent kis idő elteltével újra és újra elolvasni. Másként látod amit írtál.
- Mondatszerkezetek. Itt-ott észrevehető, hogy megtörik a mondatok szerkezete. A szórenddel pl. sokféle hatás elérhető, nem mindegy mit akarsz hangsúlyozni. Az alany-állítmány sorrendje is fontos. Az, hogy a szóismétléseket el akarod kerülni, vagy további információt közölni az jó, csak ha például a tanítványt egyszer diákként, egyszer nőként említed, ez nem árt, ha egymáshoz közel áll, és természetes módon kapcsolódik össze. Elkerülendő, hogy összezavarja az olvasót.
- Sokszor a rövidebb több. Nem kell túlmagyarázni, vagy túlzásba esni leírások, jellemzések során.
- Helyesírás. Jó a helyesírásod (ami ma sajnos korántsem általános), ugyanakkor nincs olyan ember, akinek ne lenne hasznára egy helyesírási szabályzat, vagy egy helyesírás kézikönyv. :) Saját tapasztalat, hogy bár úgy tartottam jó a helyesírásom, mégis mióta komolyan szükségem van rá, gyakran szembesülök a hiányosságaimmal (szerencsére ezért találták ki a nyelvi szerkesztőt meg a nyelvi lektort :) ).

A tartalomra nem térnék ki, így is hosszúra sikerült a hozzászólásom. Remélem nem gázoltam az önérzetedbe vele. :)

[ Szerkesztve ]

(#14) Nordic válasza Polemius (#13) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

Köszönöm a tanácsokat, mindig szívesen fogadtam mindenféle kritikát(legyen az rossz vagy jó), hisz a rosszakból sokat lehet tanulni, a jók pedig tovább ösztönöznek, lendületet adnak.

Magam is hasonló módon szoktam írni: megírom, aztán 1-2-hét elteltével újra elolvasom, és tökéletesítem, de ez egy hosszabb terjedelmű műnél(mint amilyen ez- kb 120 oldal),muszáj volt az egészet megírni. Először úgyis csak a nyers változat születik meg, aztán formálódik a mű teljessé, egésszé.

Egyáltalán nem baj,hogy kicsit belenyúltál...nálam talán kicsit tudatosan sikerült ilyenre, hisz amikor ezt írtam fogalmam se volt arról hogy más is olvasni fogja, csak magamat szórakoztattam vele, és nekem tetszett. :U Mivel nem egyformák az emberek mindenkinek más tetszik. Sok olyan könyv megfordult az én kezemben is, amit legszívesebben én is máshogy írtam volna(legalábbis bizonyos részeket)...
Nem mondom sokat kell még tanulnom...ezért olvasok rendszeresen. Írni is szoktam, csak nem éppen jók ezek a novellák, egyszerűen nem tudok röviden elmesélni egy történetet. Talán majd egyszer sikerül.

Azt az egyet nem érzem problémának, hogy egyszer nőnek egyszer diáknak említem, hisz tulajdonképpen mindkettő igaz rá, bár az lehet hogy csak nekem triviális... :U

Viszont azt tényleg nem sikerült eldöntenem a kommented alapján, hogy tetszett-e az írás vagy nem? :F (nem baj ha nem csak a kíváncsiságom nem hagy nyugodni:DDD )

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.