Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Alfa, inkább omega az...
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kis Retro :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Murphistic
aktív tag
Kellemes hobbi és ráadásul még sok helyet sem foglal a gyűjtemény,amely remélhetőleg még gyarapodni fog a jövőben. Sajnos én csak egy név nélküli kínai 99 az 1-ben játékkal rendelkeztem, így jó volt olvasni a komolyabb eszközökről is.
A cikkhez annyit szeretnék írni,hogy nekem tetszett, bár egy kicsit rövidnek tűnt. Sok helyen vártam volna egy kicsit részletesebb leírást is, de lehet csak én vagyok telhetetlen .
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
nagyúr
Nekem is van DS, de nem működik és nem tudom miért.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
zazahoho
őstag
két gépet felismertem amivel anno még játszottam
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
RepeatSector
senior tag
Jó cuccok, amúgy ha a DS bent van akkor hol van a GBA???
Gyűjtögesd csak, és a végén azt veszed észre nem tudsz sehova leülni annyi minden van(tapasztalat)
amúgy keress meg priviben ha érdekel retro konzol vagy PC"The tail of the snake is in it's teeth tonight"
-
adamka16
őstag
az uccsóval én is rendelkezem, méghozzá két különböző alaplappal. fogalmam sincs a másik milyen, de azzal is működött prímán a cucc. a kártyabővítő pedig mint olyan nem létezett, csak egy érdekes alakú műanyag dísz volt. gondolom ebből fakadt a koppintás.
-
pschio
őstag
Nekem egy 8 bites Nintendóm van. Kurva nagy fless a 107-es TV-n Máriózni
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
Az Atari 2600 klón "Video Game" néven futott errefelé, sok ismerősnek volt
Amúgy az is meglepő, hogy némelyik zsebkonzolban egy Spectrum/TVC/C64, stb. tudása volt
Mutogatni való hater díszpinty
-
Boxi88
őstag
Szép gyűjtemény, nekem érdekes mód valahogy mind elkopott itthonról...
-
KG.
tag
Jó volt ez a kis visszatekintés , remélem lesz még fojtatása, PC-előtt rengeteg "sárgakazettás konzolt" használtamel, szép emlékek kisiskolás koromból!
Ha érdeklődsz valamelyik termékem iránt, írd le melyik hirdetésre hivatkozol!, nem vagyok gondolatolvasó hogy kitaláljam!
-
kenand
veterán
Nekem retro Macintosh gyűjteményem van
iMac G3
Power Mac G4 400Mhz
Mac mini G4 -
Dr. Romano
veterán
Nekem legelőször (a kvarc játékok korában ) egy Atari 2600 klónom volt. Jópár beépített játékkal. A piacon vettük anno és 2 darab joyt mellékeltek hozzá. De rühelltem az alap joyokat, kb. havonta eltört egy annyira silányak voltak. Így 1 évre rá vettünk egy normális 4 gombos mikrokapcsolós modellt, ami már jóval időtállóbb volt. A gép még megvan, de az adaptere halott és a fém karok sem az igaziak már.
Aztán jó sok évre rá jött a 8 bites éra; kaptam egy SMS 2-őt Sonic alapjátékkal. Na azzal éjjel nappal toltuk haverokkal (volt minden: Alien Storm, Golden Axe, Aerial Assault, Cyber Shinobi). Sajna a kazetták már nincsenek meg, de a konzol még igen
Ebben az időszakba álmom mindig egy Mega Drive volt. A szomszéd város kölcsönzőjéből hoztuk ki egyszer (hozzá Sonic 2 és 3) hát igen álleejtős volt a 16 bites graf és a pályák összetettsége is. Sajna Mega Drive-om soha nem volt
Persze ma már leszedhetném a hozzá készült összes játékot és futtathatnám őket emulátorral, de az már egyáltalán nem ugyanaz.Egyébként ezek voltak azok az idők, amikor megvettél egy játékot és bizony azzal voltál el egész évben, mert másikra már nem volt pénz. Ekkor világkorát élte a cserélgetés és a játék annyira többszöri végigjátszása, hogy a végén már a bugok keresésére mentünk rá
Jah az írás jó
[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Depression
veterán
Nekem eredeti atari 2600-asom is volt, annak a joystickját évekig hiányoltam az összes többihez.
Volt hozzá vagy 10 játékom is. Sajna költözés közben ellettek tűntetve (kukázva) ezek.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
geezer
aktív tag
Anno valamikor '90 körül kaptam meg az akkor vadállat Sega Master System-et. Egészen a PS1-ig (első kiadású!) ez volt A JÁTÉKGÉP otthon.
Azt a kevés játékot (összvissz talán 7-8 darab a végére) fejből nyomtam végig, hiba nélkül bármikor. -
Penyus
senior tag
En retro pc gyujtonek vallom magam, de becsuszott azert egy ket konzol is. Nekem van NES minden foldi joval, SNES ketto darab szinten ugy, Egy sega megadrive egy sega master system, meg vagy 3-4 ilyen 'sargakazis' nes klon, valamint jopar atrai 2600 klon. Meg a sargakazishoz egy nagy doboz kazi mindenfele kinai formedvennyel. Ja meg nehany klasszik kvarcjatek. Ja meg van egy playstation 1esem is. ott a legjobb moka a nintendo emulator cd
[ Szerkesztve ]
Retro is my religion -=- The past is my future -=- 80286 rulez!
-
]Phobos[
senior tag
Úúú, ha kilábalok a csődből, egy Game Boyt tuti felhajtok. Köszi a cikket!
Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!
-
Gbi82
tag
Egy kis történelem.
[link]
Én is imádom a régi konzolokat, 11 évesen piacos nintendo-val kezdtem,majd garázs játéktermekben nyomtam a Sega , Nintendo masinákat (óránként 120Ft-ért) , aztán sok év pc függés után PSP, PS2, Xbox360 fanatic lettem.
PSP-n természetesen csak a régi Snes, Sega, GBA játékokat tolom, másra nem is használom szinte.
Tavaly pedig valóra vált gyerekkori álmom egy saját Arcade játékgép (logout cikket is irtam róla akit érdekel a téma).[ Szerkesztve ]
"ha nincs ló ,jó a szamár is" (Chicolina)
-
$paceman
csendes tag
Sziasztok,köszi a sok hozzászólást,észrevételt
Tervben van egy következő cikk is,amelyben olyan gépekről fogok írni,amiket még nem sikerült beszereznem,pl.: NES,SNES,Master System,Turbografx,Atari Lynx stb.
Tényleg írhattam volna többet is a témáról,első körben ennyit sikerült,a későbbiekben jobban fogok igyekezni
A GBA-ról majd a következőkben lesz szó
Látom,sokan vagyunk még,akiket lázba hoz a téma
Folyamatosan dolgozni fogok a következő cikkekenT2288-> 3310-> C45-> 5510-> 3510i-> 6100-> Z520i-> K510i-> K550i-> N82-> iPhone 3G-> N97-> S8500 Wave-> N900-> WT19i & N- Gage
-
Zodicus
senior tag
Nekem csak egy ősi C16 van, de még működik.
-
banhammer
veterán
A Nintendo Game Boy Advance kimaradt.
Szerintem a maga idejében jó kis kézikonzol volt.\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
$paceman
csendes tag
-
lovag05
aktív tag
Hűha! Meg is jött a kedvem egy kis Sonic-hoz, elő is kapom a Megadrive 2-t...
So many demons, so little time...
-
$paceman
csendes tag
Igen,az tényleg csak egy díszelem viszont tényleg sok a hasonlóság a játékok közt,pl a pitfall nevű játék egy az egyben megtalálható ezen a klónon is
T2288-> 3310-> C45-> 5510-> 3510i-> 6100-> Z520i-> K510i-> K550i-> N82-> iPhone 3G-> N97-> S8500 Wave-> N900-> WT19i & N- Gage
-
dave666
aktív tag
Jó kis masinák, szép gyűjtemény
Tv játékom legalább 15 évesDave666
-
Motion_Blur
félisten
Az utolsó nekem is volt!
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
14adam
addikt
mennyit toltam az Atari 2600-al. Ezzel nőttem fel Kedvenc játékom ez volt
[ Szerkesztve ]
-
callmeakos
veterán
én a sárgakazettás segán nőttem fel. (valamiért mindenki nintedónak nevezte nem tudom miért ) a bátyámmal megőrültünk a battle cityért képesek voltunk 30 órát folyamatosan tolni hogy minél tovább jussunk persze amikor az 50. pályán egy ellenség kilőtte a sast akkor kaptunk agygörcsöt XD ááááá régi szép idők ^^
All→M8
-
RepeatSector
senior tag
válasz callmeakos #31 üzenetére
Akármit tettél a végén úgyis valaki kilőtte a sas-t
A pályaszerkesztő is nagyon jó volt benne, nálunk egyszer ebbe égett le a sárga kazis, túl sok üzemóra volt már benne és úgy gondolta meghal picit"The tail of the snake is in it's teeth tonight"
-
ch003067
addikt
Én is azon nőttem fel amúgy
Miért Nintendó? Háth az volt a neve nem ? -
ThePlayer
tag
Nekem van NESem meg GameBoyom is (csak nemtom hogy hol ) A NESt ráhúztam az LCD tv-re. vicces volt a Márió, mint a régi olasz horrorfilmek
A GameBoynak egy hátránya volt!Anno a Bazárból vettük hozzá a "kazettákat" 4-5-6ezerért!Akkor volt szerencsénk ha kaptunk ilyen: 99 az egyben kazettát amit istentuggya honnan szerzett be egy Győri srác.az 2500 Forint volt és a 99 játékból a fele ugyan az volt!vettem két peremet kétszázezerér'
-
pr05p3c
tag
Jó cikk, én is gyűjtögetnék, ha lenne rá felesleges pénzem Egyébként van valahol a garázsban 3db c64 (amiből 2 működik), 2 floppy drive, sok másolt és eredeti lemezzel, na meg lehet, hogy még a régi sárgakazettás is ott lapul valahol. Mostanában meg eléggé fáj a fogam egy dreamcast-ra, mert kellene a Shenmue első része(mondjuk szinte tökéletesen fut nullDC emuval, de úgy mégsem az igazi...).
Noxwill: talán azért, mert az összes ilyen gép egy famicom/nes klón, attól függetlenül, hogy éppen milyen burkolatot és márkát "adtak" neki a kínaiak. Egyébként meg inkább azért, mert ez a megnevezés terjedt el a témában erősen műveletlen emberek között. Nekem is egy megadrive 2 kinézetű sárgakazettás volt, ha jól emlékszem még a dobozán is ott virított a segaCD kiegészítő... Kicsit "viccesek" ezek a kínaiak...
[ Szerkesztve ]
-
Joe.36
addikt
Azok a régi szép idők....
A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /
-
Dr. Romano
veterán
A sárga kazettás cuccok nem Sega meg Nintendók voltak, hanem kínai klónok (jellemzően 8 bites konzolok)
Anno havernak is volt egy sárga kazis gépe (Terminator névre hallgatott). Nagy poén volt, hogy nem volt muszáj összekötni a TV-vel a gépet, hogy képet adjon. Elég volt a beépített antennát előhúzni és már kész is volt -a picit mákos- wireless kapcsolat[ Szerkesztve ]
-
RepeatSector
senior tag
válasz Dr. Romano #38 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe, és mindenki figyelmébe ezt az oldalt
LINK
Itt elég sok famiclone van"The tail of the snake is in it's teeth tonight"
-
Dr. Romano
veterán
válasz RepeatSector #39 üzenetére
Vao köszi, ez istenes. Most el leszek egy darabig, míg átnézem
-
-
rep3at
őstag
Jó kis időtöltés, szívesen kipróbálnék egyet a kis Nintendók közül, régen minden vágyam volt egy ilyen (sajnos nem kaptam).
Dr. Romano: Ilyennel én is játszottam, tök jó volt
[ Szerkesztve ]
Forward thinking. كرر
-
Ateszzero
őstag
Szép kis gyüjtemény. Nekem mindből volt egy, a gameboy kivételével. Kár hogy kidobtuk meg tönkrevágtuk őket tesómmal. Egy nintendóm viszont maradt ,egy pár sárga kazettával meg egy pár super nintendós szürke kazi.
Lehet megint elkezdem és a mostani x360-am már megtartom. Nem kér enni végülis.
20-30 év múlva biztos jó lesz újra elővenni.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
tobal
tag
Jó kis gyűjtemény. Nekem inkább retro számítógépeim vannak, mint retro konzolok: ZX Spectrum, Plus4, Amiga 500, egy Epson laptop (a büszkeségem ), és persze jónéhány C64, mindenféle kiegészítővel.
-
callmeakos
veterán
válasz Dr. Romano #38 üzenetére
háhááá ott a pisztoly is xD
Duck Hunt az valami atom volt. A köcsög blökivel együttAll→M8
-
Tutu7030
veterán
válasz callmeakos #47 üzenetére
A kacsavadászt öcsémmel a tv-nek háttal állva, pisztolyt váll fölött hátra tartva játszottuk a pegasus masinával.
Ilyesmi volt, csak a joy portok is elől voltak a fegyver port mellett.
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen monitort vegyek?
- Villanyszerelés
- Battlefield V
- Ukrajnai háború
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Politika
- Ebook szerkesztés, megosztás
- Óra topik
- Biztosan maradnak a hagyományos tápkonnektornál az ASRock új Arc VGA-i
- További aktív témák...
- Keychrone K3 Pro
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + RX 6800 16GB GDDR6! GAR/SZÁMLA/BESZÁMÍTÁS/INGYENFUTÁR!!!
- Új Lenovo 16 Flex5 WQXGA 2in1 Touch Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen5 8645HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 14 Slim5 WUXGA OLED Nano Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest