Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Lineage OS használat közben
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
A másik telefonoknál szerintem a CWM és TWRP sem biztosított teljes rendszermentést, pl. bootloader mentésre gondolok - hozzáteszem nem tudom, csak sejtem.
A CWM itt is menti a futó rendszert boot.img, recovery.img, system.tar, cahce.tar, data.tar formákban.
Nincs is ezzel gond.Amikor viszont valaki komolyabban kezdi böködni a rendszert - pl. átparticionálás -, na akkor szokott jól jönni a tényleg teljes rendszermentés.
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
kisspista
senior tag
Conflex Kft. a hivatalosan, magyar forgalmazó, s tőle vásárolják meg a viszonteladók!
A Vertis02 plushoz már a teljes firmware elérhető, mert kértem anno még tőlük, szóval a bátraknak lehet mókolni a szoftverrel, de szerintem te nem fogsz az új telefonnal kapásból, mert elveszted azonnal a garanciádat! Nem érdemes... -
v.attis
őstag
Jaj, hát annyira nem akarok mókolni. Én az ICS-el teljesen el voltam, csak kisebb hibát javítottam a build.prop-ban, konkrétan a wifi kikapcsolásakor mindig feljött egy ablak, hogy adatforgalom lesz generálva. Ezt egyetlen szó cseréjével lehetett orvosolni. Nem néztetek még bele, a hangerő gondot nem orvosolja valami javítás ebben a fájlban?
Nem akarok mókolni, a Huaweinél is a gyári rom volt a legjobb, ennél sem fogok cserélgetni. A frissítéseket felteszem, de csak azt amit az overmax ki ad. Igazság szerint a legtöbb fontos dolgot meg tudom oldani alkalmazásokkal melyeket lementettem, szóval már kipróbált appokról van szó. Nem ismerem a Jelly Bean-t, de ha lehet törölni fölösleges alkalmazásokat, akkor nekem még a root sem kell.
A huawei esetében a TWRP mentés az totális mentés volt, abszolut mindent mentett, még a wifi alap fw-jét is. Ha tégla lett a teló, de a twrp még bejött, akkor full formázás után is vissza tudtam állítani egy tökéletesen működő rendszert. Mondjuk azt a telefont rendesen mókoltam, volt, hogy napjába 3 romot tettem fel rá. Elegem lett belőle, csak egy megbízható telefon kell.
-
RBJ
addikt
/VErtis 02/
Nálam is elkezdődött a power gomb beragadás, szorulás.
És nem a szösz vagy kosz számlájára kell írni, mert én simitózáras zacsiban hordom egyenlőre így szennyeződés nuku. Szerintem típushiba lesz, gomb a baja, egy foss.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
v.attis
őstag
Ugye, hogy ugye! Mégiscsak jól fognak jönni az alternatív kijelző felébresztéses módszerek! Van olyan is amelyik a közelség érzékelőt használja ébresztésre. Asszem elkerülöm a bajt és keresgélek, próbálgatok.
Azért nézzétek már meg a menüket tüzetesen, annak idején az összes CM romban volt ilyen lehetőség, természetesen a JB-n alapulókban is. Biztos nem tették bele a gyári romba? Valami olyasmit keressetek, hogy "kijelző felébresztése hangerő gombokkal" vagy "Hangerő gombra ébredés".
Esetleg kisspista jelezhetné a gyártónak (vagy egyéb illetékesnek), hogy mivel gebasz van a power gombbal, kiadhatnának egy kis javítást, hogy a hangerő gombokkal is felébreszthessük a telót. Szerintem egy hozzáértőnek max 10 perc lenne elkészíteni. A Huaweihez egy 350KB-os zip fájllal ezt megoldották.
[ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
A gyártónak ezt még nem jelezték, s a forgalomban lévő telefonok elenyésző része nem rendelkezik ezzel a problémával. Én szedtem szét a gombot, nem fizikailag van baj vele, hanem a nyílása kezd el a zsírtól ragadni. Annyira parányi zsír is lerakódik, hogy nem vesszük észre, de kis megkapargatással orvosolható a probléma (ugyanez a helyzet az egér aljával is: használattól dzsuva alakul ki rajta, amitől az egér mozgatása pontatlan lesz, így szükség van időnként eltávolítani a koszt róla).
Kérdés már csak az, hogy ki küldi be csak ezért a telefont szervizbe, ha otthon is megoldható, viszont ez utóbbi garanciavesztéssel jár, hiszen kivülről nem, csak belülről szétszedve tisztítható meg a gomb környéke!
RBJ
Nálam előbb jelentkezett a probléma, viszont te sokkal többet nyüstölöd a telót, ezt nem is értem[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
válasz kisspista #756 üzenetére
Azért ez már nem véletlen egybe esés. És értelme sincs szervizeltetni emiatt. A gomb méretét kéne csökkenteni, mondjuk egy kis kapargatással, reszeléssel, de az meg milyen dolog már? Valami spray, amit befújunk oda és tisztít? Csak nem kéne oldjon semmit és nem kéne vezesse az áramot. Nem tudom, hogy az alkohol alkalmas lenne-e? Vagy fültisztítóval rácseppenteni egy picit és megmozgatni a gombot.
-
kisspista
senior tag
Esélytelen.. onnan el kell távolítani először a gombot. Bár egy kis féktisztító csodákra képes
Ilyen probléma a Veris-01-nél nem lesz,.mert ott kicsi a gomb útja, kicsi a koszolódás esélye, míg a Vertis02 Plusnál nagyobb a gomb, nagyobb a mozgási tér is...
[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
válasz kisspista #758 üzenetére
Akkor kerülni kell a gomb használatát, nincs mese. Lezárást képernyőről megoldom. Kioldásnál egyelőre csak alkalmazással tudom megoldani, viszont az meg eszik memóriát is, meg energy-t is. Mondjuk vannak kifejezetten kicsi igényűek. A legjobb mégis az lenne, ha tudná a rom alapból. Lehet, csak egy sort kell átírni egy fájlban és már tudná is a teló, csak én nem értek a rom szerkesztésekhez...
Build.prop, vagy system.prop fájlokat kéne átböngészni, lehet benne van, csak nincs engedélyezve.
[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
[link]
Ez a mókolt wifi s file. amivel fix lesz a mac cím.\data\nvram\APCFG\APRDEBed itt levő eredetit kell felülírni ezekkel.
Előtte azért ajánlott az eredeti másolatának elmentése.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
djhesa
csendes tag
Vertis-1
Helló!
Valakinek működik valamelyik iránytű a Vertis1-én?Vagy csak az én gépemmel van a bibi? -
kisspista
senior tag
válasz kisspista #767 üzenetére
Én pedig találtam egy megoldást a Power gomb problémára úgy néz ki. Használunk a cégünknél úgynevezett csúszó lakkot, amit az enyhén szoros/feszes közegekhez lehet használni, s mi is pont hasonló problémát oldunk meg vele itt... Ma találkoztam ezzel az anyaggal: egy vékony filmréteget képez a felületen, ahol oldja a festékréteget. Hőálló és tartós, ami nem rossz tulajdonság; a kérdés már csak az, hogy mit történik mondjuk pár hónap múlva....
Ha nálunk a cégnél beválik, akkor lekezelem a teló gombját is vele
[ Szerkesztve ]
-
kisspista
senior tag
válasz kisspista #768 üzenetére
Erről a speciális lakkról beszélek: OKS 571 csúszólakk
Egyelőre úgy néz ki, hogy jól muzsikál, szóval jó megoldás lehet a gomb problémára is
-
v.attis
őstag
Megjött a telefon. Viszont a dobozát már fel is repítettem a padlásra. Melyikbe kell tenni a sim-et? Melyik a fullos, 3G-s kártyanyílás?
-
RBJ
addikt
/ Vertis 02/
Mindkét nyílás az én próbáltam. De nálam is a felsőbe van.
Pedig igaz és szép minden megyen wifi téren. Igaz nem nagyon használom a netet csak ritkán leszedni valamit a google playről vagy viber hez.
Működik oszt jó van. Ha nem tetszik neked visszarakod a régit.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
v.attis
őstag
Frissítésnél hangerő fel gomb megnyomása közben kell gépre dugni? Meddig kell nyomva tartani?
Az első néhány másodperc után megáll a frissítés.[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
Na, ez nem csinál semmit. Be sem kapcsol, rom nem települ.
Szerk.:
Valami megindult, kivettem az aksit, majd vissza, most elindult a telepítés.[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
Olvasgatom a topikot és látom, hogy linkelve vannak külső oldalak, melyek asszem az xda-ra mutatnak egy mtk chip szerint nyitott topikra. Ezek szerint, ha bármire megoldást keresek, akkor segíthet az is, ha a megfelelő chip-re vonatkozik a javaslat? Nem kell az egész telefont nézni? Jó, persze nem nagyon mély belenyúlásra gondolok.
Ui. Nekem is működik az állandó MAC cím! Köszi!
-
v.attis
őstag
Na, úgy néz ki mindent sikerült belőni. Beállítottam a gps-t, tettem fel 4 gombos kioldó képernyőt, közelség érzékelővel oldom ki a kijelzőt és főképernyőn egy gommbal zárom le, tehát a power gombot nem használom.
Nekem a hangja még mindig csendes egy kicsit, pedig már mindent feltekertem a "rejtett menüben". Továbbá a LED fénye hihetetlenül halovány, ezen még gondolkodom, hogy meg kéne csinálni, mert a munkámból kifolyólag fotóznom kell elektronikai alkatrészeket. Valahol nem lehet adni még egy kis kakaót rá?
-
v.attis
őstag
válasz kisspista #792 üzenetére
Mintha a fókusz nem úgy működne, mint másik telefonnál. A Camera zoomFX- progival van lyan mód, hogy ráböksz a képre bárhol, oda fókuszál és exponál. Ezért lehet vele nagyon jó képeket készíteni. Viszont ezzel nem fókuszál, hanem csak exponál. Megjelenik a kis zöld kocka, ami azt mutatja, hogy fókuszál, de mégsem teszi ezt.
A mérnök menüben van vagy 4 féle beállítási lehetőség az autofókuszt illetően, jelenleg az auto-n van. Talán nem ez a nyerő? -
kisspista
senior tag
Pontosan: nem tudja az autofókuszt, erre csak a Vertis-01 és évfolyamtársai képesek. 720p-t tudja videóban a FINOM móddal, de annak a minősége hát elég gyenge. A Vertis 02 Plus az kimondotan egy jó telefon, de multimédiára, s pár dologra nem a legjobb választás. Vásárlás előtt mérlegelni kell, hogy mire is szeretnénk használni, milyen funkciók megléte fontos számunkra!
[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Aki gombot szeretne pucolni annak ajánlott a vertis 02.
[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
v.attis
őstag
Közelség érzékelővel ébresztem, nem gombbal. Valószínüleg enni fogja kicsit az aksit. Próba szerencse.
Auto screen on. Ramot alig fogyaszt és éjjelre ki lehet kapcsolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- iPhone topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- Nintendo Switch
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Projektor topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest