Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabyka666
veterán
Üdv!
Tervezem egy Nokia N8 vételét, és lenne pár kérdésem.
Leszögezném, hogy eddig kizárólag Nokia telefonom volt, és nem is akarok márkát váltani. Elsősorban olyan emberek véleményére lennék kíváncsi, akik N8-at használnak. Érdekelne, hogy mennyire vagytok elégedettek/elégedetlenek a készülékkel, megéri-e az árát (60.000 forint környéke)? Csak őszintén...6 éve vettem egy Nokia 6230i-t a T-Mobile-nál ugyancsak 60.000 forintért, és a mai napig használom (az elő- és hátlap kivételével minden gyári rajta). Tökéletesen működik, de lassan megérett a cserére...ezért akarok váltani. Úgy vélem, ha kiadok 60.000 forintot egy telefonra, és újabb 6 évig teszi a dolgát nálam, akkor már megérte az árát.
Köszi a válaszokat előre is!
u.i.: Tehát nem arra vagyok kíváncsi, hogy olyan emberek fikázzák az N8-at, akiknek más márkájú telefonjuk van. Nem érdekel az Android, sem a Bada, sem semmi egyéb rendszer! Nem vagyok kíváncsi a Samsung, LG, vagy akármilyen telefonfanokra! Nokia érdekel!ű
MOD: Annyit még, hogy amennyiben a Nokia oldaláról letöltött softverrel frissítem a telót, akkor ugrik a T-Mobile-os garancia?
[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
válasz Assdak #14322 üzenetére
Köszönöm a gyors és korrekt választ. Akksi üzemideje nem probléma, a 6230i is olyan 3 napig húzza. 2 nappal is kiegyeznék adott esetben.
Juteszembe, USB-ről tölt? Nem találtam a tesztekben infót erről.
Amire én használnám: internet, zene, film, telefonálás, sms, pdf olvasgatás. Játékra abszolút nem.
Igazából a gyári szoftverek híve vagyok. Nem szeretem a szolgáltatói sw-ket. Nem a függetlenség miatt, hisz' úgyis csak a T-s simmel fogom használni.
A T-Mobile oldalán van hozzá frissítés, de egyből átirányít a Nokia oldalára. Szal' elvileg lefrissíthetem magam is, de ennek inkább utánakérdezek a T-nél.Mégegyszer köszi a választ!
A véleményeket a továbbiakban is várom, ne fogjátok vissza magatokat!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
válasz Assdak #14324 üzenetére
Igen, azokat megtaláltam. Nem probléma, mert valószínűleg át fogom konvertálni a filmeket "butább" minőségre, így nem húzza annyira az akksit. Egy 1,5 gigás filmből csinálok 700 mega körülit, azt biztosan elviszi.
-
csabyka666
veterán
válasz Sn00PiG #14332 üzenetére
Ez gondolom garivesztést is jelent...mert akkor nem fogok kísérletezni vele.
Amúgy mennyiért rakják rá a nokiások a gyári Nokia szoftvert? Ilyenkor már magam is tudom frissíteni, ha jön ki újabb?
-
csabyka666
veterán
válasz peugeotmate #14333 üzenetére
Elnézést kell, kérjek a Nokia 500 tulajoktól, de nekem az a telefon nem tetszik, eléggé gagyinak tűnik. A Nokia 700 is hasonló kategória, a C7 pedig a tudása alapján kevés.
Szóval marad az N8. Szerintem ez a típus nagyon elegáns, nem a tipikus "olcsó mobil" kategória.
-
csabyka666
veterán
válasz peugeotmate #14336 üzenetére
Igen, de az az igazság, hogy én ritkán veszek telefont, viszont akkor nem sajnálom rá a pénzt (persze bizonyos keretek között). Szóval nem vagyok az a típus, aki havonta cseréli. Igaz, nem is tehetem meg, de ha veszek valamit, akkor mindent a minőségnek rendelek alá - hosszútávra kell a teló.
Az N8 80-90.000 körül van most a Nokia-nál, a T-Mobile odaadja 60-ért 2 év hűséggel, szal' nekem teljesen jó lenne így.Bár Nokia-párti vagyok, azért azt is hozzá kell tennem, hogy a finn óriásnak is vannak nem épp' sikeres típusai...
-
csabyka666
veterán
válasz peugeotmate #14344 üzenetére
Az zsír! Ha ezzel a Phoneix dologgal frissítem az SW-t, akkor mi a helyzet a garival?
MOD: Magyarán házilag is lehet függetleníteni a telót? Ha pedig a T-s SW-t teszem vissza, akkor újra csak a T-s simeket kezeli?
Bocsi, új telókkal nem vagyok képben, ezért jöttem ide - hogy okosodjak.
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz attisx #14346 üzenetére
Tehát a nokiás SW annyit csinál, hogy teljesen legyalulja a telóról a T-s szoftot, szal' nem lesz T-s bejelentkezés, meg a T-s menüket megszünteti, de a teló ugyanúgy T-s simeket fogad? Jól gondolom? Ha igen, akkor így már értem, miért marad meg a gari.
A Phoenix-es mókával ezt meg tudom oldani "legálisan"?
-
csabyka666
veterán
válasz attisx #14348 üzenetére
Értem, amit mondasz. Ha az általad leírt módon használom a Phoenix-et, akkor a garira nézve mennyivel másabb, mintha egy szervizbe vinném el? Értem, hogy ha valami T-s garit akarok érvényesíteni, akkor visszateszem rá a T-s szoftot, de mégis...szeretném tudni.
A problémám az, hogy a környéken nincs Nokia márkaképviselet, utazni meg nem nagyon szeretnék...
El lehet rontani vele, vagy újra tudok próbálkozni?
MOD: közben megjött a válasz.
Az utolsó kérdésemmel kapcsolatban van tapasztalatod?
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz TaylorPro #14350 üzenetére
Nagyszerű! Még egy okkal több, hogy N8-at vegyek. Amint hazahozom, az első dolgom lesz, hogy nokiás SW-t tegyek rá. Egy verziószámot tudtok mondani? Ha a Nokia holnapján fent van, az is jó.
Köszi mindenkinek!
MOD: Most akkor mégsem tudom, mi van. Phoenix-el teszek rá egy szoftvert, ami nem T-s, de attól még a teló T-függő marad. Ha gariztatni akarom a T-nél, akkor visszateszem rá a T-s szoftvert, és annyi? Vagy most hogy jön ide a teló függetlensége?
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
Rendben, köszi a választ mindenkinek! Nekem az a lényeg, hogy a garancia ne vesszen el, de a T-s szoftver helyett legyen rajta gyári nokiás. Ha jól értem, a Phoenix-el ezt meg tudom oldani.
Köszi köszi!
-
csabyka666
veterán
válasz oggy71 #14364 üzenetére
Bocsi, de még mindig nem értem. Mit értesz az alatt, hogy független Belle? Szolgáltatófüggetlen, tehát letisztult Nokia szoftver? A teló ugyanúgy függő marad, ha ráteszik, nem?
Annyit még, hogy ha a Phoenix-el rakok rá egy gyári softot, attól még az OVI Suite a T-s szoftvert fogja rá visszatenni, mert az a bootloaderből olvassa ki, hogy hova tartozik a telefon?
-
csabyka666
veterán
Akkor én most teljesen összezavarodtam. Vegyük át újra...
Veszek egy Nokia N8-at a T-Mobile-nál. T-Mobile-os szoftver lesz rajta, a telefon (természetesen) T-Mobile függő lesz. Namármost, nekem nem tetszik a T-Mobile-s szoftver, ezért fogom a Phoenix-et, és ráteszem a legújabb gyári nokiás szoftvert. Az olvasottak alapján ez a bootloadert nem bántja, tehát a telefon ugyanúgy T-Mobile-s kártyákat fog csak elfogadni.
Eddig jól gondolom?Kérdésem, hogy amennyiben a T-Mobile-os garanciát akarom érvényesíteni, akkor célszerű visszatenni rá ugyebár a T-Mobile-s szoftvert. Elgondolásom szerint ez úgy működik, hogy az OVI Suite megnézi a bootloadert, és ez alapján letölti a legfrissebb T-Mobile-os szoftvert, majd rátölti a telefonra.
Ha rosszul gondolom, akkor mit gondolok rosszul?
Engem az érdekel, hogy ne a T-Mobile-os szoftver legyen a telefonon, de a garancia se vesszen el, valamint ne kelljen emiatt Nokia szervizbe futkosnom. Ez megoldható?
-
csabyka666
veterán
Ok, akkor marad a Phoenix-es megoldás. Felteszem rá a legfrissebb gyári nokiás szoftot, amint meglesz a teló.
Köszi!
-
-
csabyka666
veterán
Hát komolyan mondom, mindig sikerül elbizonytalanítani. Valaki tegyen már igazságot!
Ha a Phoenix-el lefrissítem nokiás (tehát nem T-s) szoftverre az N8-at, akkor hogyan tudom visszarakni a T-s szoftot? Persze, ha a garancia úgy is érvényes marad, hogy nem a T-Mobile-os szoftver van a telefonon, akkor nem probléma, de ha mégis vissza kéne tenni, akkor mi a teendő?
-
csabyka666
veterán
-
csabyka666
veterán
Jól van. Ha nem veszik a gari a Phoenix-es mókával, valamint nem is lehet elrontani, akkor tökéletesen megfelel nekem! Viszont nem értem, minek akkor ez a nagy körítés, meg a sok másik program...a függetlenítés miatt talán?
MOD: Bakker, mindenki mást mond!
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
Ok, értem, Phoenix. És a többi mire kell? Azok már hackek?
Off a kérdés...tudom.
-
csabyka666
veterán
Üdv!
Tegnap óta büszke tulajdonosa vagyok egy N8-nak. Pár kérdésem lenne.
1. Van ebben a telefonban valami fájlkezelő?
2. A kamera beállításait el lehet menteni? Le tudom némítani a kamerát?
3. Hogyan tudom kitenni például az Opera ikonját a főképernyőre?Egyelőre csak ezeket nem találtam meg.
Köszi!
-
csabyka666
veterán
A kameránál nem találtam lehetőséget saját mód beállítására. Valaki tudja, merre van?
-
csabyka666
veterán
válasz deka10 #14539 üzenetére
És hogy tudok idenavigálni, mert komolyan nem találom...
Ha már itt tartunk, némítani sem tudom a kamerát, csak a meglévő 4 hang közül tudok választani.
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
Üdv!
Szoftverfrissítésnél ezzel a hibával dobott vissza a Phoenix. A telefon ezután lefagyott, de szerencsére be tudtam kapcsolni. A gyári T-Mobile-os szoftver maradt rajta, nem változott semmi.
Találkozott már valaki hasonlóval? Ötlet?
-
csabyka666
veterán
Valaki erre: http://prohardver.hu/tema/re_nokia_n8_vajon_eleg_lesz-e/hsz_14544-14544.html/ ?
-
csabyka666
veterán
Üdv!
Erre valaki?
-
csabyka666
veterán
Köszi, de nem jó. Egy külföldi fórumon olvastam, hogy az egyik usernek ugyanez volt a problémája, és a "halott mód" sem oldotta meg. Ugyanúgy nem ment fel.
Egyéb ötlet?
Amúgy megint nem értem ezt a független Anna-s dolgot. Azt mondtátok, hogy a Nokia Care-ben ingyen felteszik, belepecsételnek a garipapírba, és kész. Szal' a T-s szoft helyett gyári Nokia-s lesz rajta, legálisan.
Erre most azt mondjátok, hogy a Nokia Care sem rakja fel, illetve felrakja, de ugrik a gari. Magyarán zsebbe megy a pénz.Hol az igazság?
Mellesleg nekem még mindig nem megy fel a 22.14-es Euro_3, de ha a garit ugrasztanám vele, akkor inkább marad a T-s szoftver, és majd a garancia lejárta után ráteszem a Nokiás (de még mindig hálózatfüggő) Anna-t.
Amit nem tud a T-s szoft: kamerahangot nem lehet kikapcsolni, "lélegző" mód nem működik...a többi hiányosságot még nem fedeztem fel.Valaki?
-
csabyka666
veterán
válasz peugeotmate #14630 üzenetére
A problémám ez. A dead módot azért nem próbáltam meg, mert - amint azt említettem - másnál sem oldotta meg a problémát, és nem akarom a telefont hazavágni.
A T-s szofttal annyi a bajom, hogy nem szeretem a szolgáltatói szoftvereket, mert azok már nem "szűz" verziók, legalábbis a Nokia által kiadotthoz képest.
A garancia viszont nekem fontos, szal' annyit nem nekem ér, hogy emiatt vesszen a gari. Ez sem egyértelmű nekem, mert valaki azt mondja, veszik, valaki azt, hogy nem.
Tehát mégegyszer: nem hekkelni akarom a telót, nem is szolgáltatófüggetlen telefont akarok, csupán egy letisztult, nokiás szoftvert, nempedig egy T-s verziót.
Ötlet? Azon kívül, hogy dead mód, illetve Nokia Care-es szoftverfrissítés...
-
csabyka666
veterán
válasz peugeotmate #14639 üzenetére
Lehet, hogy félreértettél. Én nem akarom, hogy a telefon független legyen, csupán gyári nokiás szoftvert akarok tenni rá, a T-Mobile-os helyett.
-
csabyka666
veterán
Üdv!
Beállítottam a gmail-es postafiókomat, értesít is frankón. Átállítottam a hálózatok prioritását úgy, hogy a T-Mobile-os net legyen az elsődleges.
Azt hol tudom beállítani, hogy mondjuk 30 percenként frissítsen, vagy csak akkor, amikor én mondom neki? Adatforgalom szempontjából nem érdekes, de ha állandóan frissít, akkor hamarabb lemerül az akksim...
Köszi!
-
csabyka666
veterán
Üdv!
Bepostolom újra, hátha van ötletetek. Phoenix-es flashelés alkalmával ezzel az üzenettel köszönt el a program. Dead mode sem segít.
Kérdésem: találkozott már valaki ezzel az üzenettel? Mi a megoldás?
Valamint miben tud többet a nokiás Anna, mint a T-Mobile-os Anna?
-
csabyka666
veterán
válasz b4zsi- #14716 üzenetére
Egy hete van meg a telefon, és eddig maximálisan meg vagyok vele elégedve.
A böngészésről annyit, hogy Opera Mobile 11, és nincs probléma.
-
csabyka666
veterán
A hívásnál csak nálam vannak ruszki betűk (is) a gombokon? Hogy lehet azt megszüntetni?
-
csabyka666
veterán
válasz peugeotmate #14721 üzenetére
A "Language set"-re gondolsz? Annak a verziója: 022.014.04.01. Más erre vonatkozót nem találtam ott...
-
csabyka666
veterán
válasz peugeotmate #14725 üzenetére
022.014 a SW verziója. Elvileg ez a legfrissebb Anna, szal' ez tök jó, de nekem csak annyi kéne, hogy ne T-s legyen fent, hanem gyári nokiás SW.
-
csabyka666
veterán
Hogyan tudom megnézni, hogy épp' mi használja a netet? Mostanában állandóan ott virít az "E" a hálózatnál, pedig nem fut semmi program a feladatkezelő szerint...
12 óra alatt 2 megás forgalmat generált, ami különösebben nem érdekel, csak rövidíti az akksi üzemidejét.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest