Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy chili topic. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- MárkaLánc
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
col
addikt
válasz Gál István #1677 üzenetére
Személyesen nem nagyon tudunk találkozni, távolság...
De amennyi az én tapasztalatom, azt leírom.
A többiek is biztos.. így, vagy úgyA főoldal elég jól testreszabható, 2 téma közül egy mozdulattal is tudsz váltani, és ha ebben megfelelő dolgokat állítasz be, akkor van egy "magán", meg egy "céges" azonnal.
A multitaskolás nem erőssége, de bizonyos határok között lehet több programot is egyszerre.
Az üzenetkezeléssel nekem nincs gondom, a beépített keresője elég jól tud keresni szinte mindenben, programok, file-k, névjegyek, sms, stb.
Az új fw-hez is jár a QuickOffice és az Adobe.. persze nem egy laptop kategória, de lehet vele szerkeszteni, olvasni ilyen file-kat.
A copy-paste megy gond nélkül.
Ébresztővel semmi gond, több eseményt alkalmat is beállíthatsz.
A Wlannal nekem gondom nem volt, korrektül használja és egyszerűen stabilan csatlakozik, nemcsak itthon, de bárhol...
A névjegyzék is szokásos Nokia, nem nagy szám, de amire kell arra elég. Külön-külön csengőhangot is tudsz nevekhez rendelni, de csoportokat is létrehozhatsz.
A hívásfogadás és korlátozás alapban beépített szolgáltatás, sms-el tudsz reagálni is.(Emellett elég sok ilyen program szerezhető be, ami hívásrögzítő, hívás és sms korlátozás, üzenetrögzítő, naptár, az alapképernyőre is vannak nagyon jók, Mondhatnám vannak, kötelező kényelmi szoftverek és darabok hozzá )
Sok sikert és minél több véleményt és jó döntést neked.
Üdv[ Szerkesztve ]
Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)
-
col
addikt
válasz Gál István #1679 üzenetére
Ez csak egy vélemény és én sokak szempontjából nem vagyok ilyen Nokia témában kompetens
-
col
addikt
válasz Gál István #1683 üzenetére
Az aktív képernyő funkciót kiválasztva jelzi a naptári eseményeket.
-
col
addikt
válasz Gál István #1681 üzenetére
Gyakorlatilag a szabványos névjegybejegyzéseket kezeli. Importálhatóak, ha ki is tudod menteni olyan formátumban.
A korábbi másolásos dologgal sem lehet elvileg gond, még nem próbáltam ezt konkrétan, de képes rá.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Gál István #1679 üzenetére
Multitask-ban speciel nagyon gyenge a készülék, de tényleg, minden túlzás nélkül. Mondjuk arra, amire Te használnád ("benne vagyok egy office-ban copy/paste, irány az sms és beilleszt") még simán elmegy, viszont két, memóriaigényesebb alkalmazás alatt simán összecsinálja magát a telefon, sőt, néha önmagában a böngésző alatt is. Amit Te elvársz tőle, azt - ha nem is mint kés a vajban, de - szerintem simán hozza.
Az office-alkalmazásokkal az lesz a fő probléma, hogy kicsit a kijelző, ezért vagy nagyon apró betűméretet állítasz be és mütyürkézel, vagy scrollozol ész nélkül. Szerintem dokumentumot (akár Excel, akár Word) szerkeszteni nagyon körülményes vele, ehhez nagyon ajánlott lenne az érintőképernyő normális mérettel, anélkül csak mazochistáknak ajánlanám, olvasásra még elmegy, bár az Excel már ilyen szinten is problémás. Adobe .pdf-ek közül egy csomó variánst nem kezel (megnyitja, de nem látsz belőle semmit), ezt jó, ha tudod.
A többi általad kérdezett dologgal komolyabb gond nincs, bár szerintem a névjegyáthelyezés nem fog menni, max. ha .csv kiterjesztésű backup-ot tudsz csinálni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
szige
tag
válasz Gál István #1677 üzenetére
Na, akkor én is leírom a tapasztalataimat, kiegészítésképp.
A főoldalnál én spec a módváltást nem is használom, így is kifér minden szükséges a képernyőre. Nekem két e-mail van beállítva, ezért egy sor naptárnak és egy sor feladatoknak van már csak hely (plusz keresés), így ha egynél több feladat van, akkor csak azt írja, hogy "X teendő függőben", és ha ráklikkelsz, akkor jönnek be a feladatok. Nekem az tetszik, nagyon egyszerűen lehet új feladatot rögzíteni, vagy készre jelenteni.
Nekem a multitasking semmi gondot nem okoz, igaz zenét nem hallgatok rajta. De pl skype + fényképezés elment, amin mondjuk én is nagyon meglepődtem.
Kereső szerintem kiváló.
Office-ban egyetértek DM-Fan-nel, túl kicsi a képernyő, hogy érdemben használd. Van olyan helyzet, hogy gyorsan bele kell olvasni valamibe, akár még ppt-be is, erre ok, pár szót még bele is lehet írni, de ennél többhöz túl kicsi a 2,36 col. Nekem a pdf-el ugyanakkor nem volt még gondom, minden megnyílik rendben.
Copy/paste is ok, bár nekem elsőre nem volt logikus, hogyan kell a gombokat nyomni, de ha megszokod, akkor már nincs gond. Annyi van, hogy ha standard (ariel) word fájlból másolsz pl. emailbe, akkor igen érdekesen fog kinézni az eltérő betűtítpus és -méret miatt. De egy telefonszámot, címet, nevet gond nélkül lehet másolni.
Ébresztő kifogástalan (nem úgy, mint egyes android modellekben , wlan szintúgy.
Gyorsaság hmmm, de erről már értekeztünk kicsit fentebb.
Ja, hangerővel kapcsolatban még annyi, hogy én most főleg skype-ot használok rajta, mivel külföldön vagyok, és azzal kifejezetten hangos, még utcán is inkább fél hangerőre veszem, hogy ne üvöltse szét a fülem.
[ Szerkesztve ]
-
col
addikt
válasz Gál István #1707 üzenetére
Én is rendszeresen használom a névjegy mappát, az sms-eket (írok-olvasok), email-t is sokat írok olvasok telefonon, rendszeresen használom a böngészőt is (Opera Minit), emellett wapos programokat (időjárás, néha még a Youtube-ot is, stb)... nekem nem voltak még ilyen rémes fagyások. Igazából még egyszer sem fordult elő, hogy lefagyott, vagy újraindult volna. Olyan meg pláne nem, hogy bármire csak az aksi kivétel lett volna a megoldás.
Komolyan kezdem azt hinni, hogy az én telefonom nem is E72-es, hiába van az ráírva. Mert az itteni E72-es "problémákat" nekem nem produkálja.Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)
-
col
addikt
válasz Gál István #1709 üzenetére
Nekem a legfrissebb T-mobilos fw van fent, az 51-es, de a régebbivel sem volt gondom, kivéve az Ovi maps előző verzióját.
-
col
addikt
válasz Gál István #1711 üzenetére
Semmi extra, szöveg kijelölése majd CTRL C utána CTRL V
[ Szerkesztve ]
-
col
addikt
válasz Gál István #1713 üzenetére
igen itt is be lehet állítani az állandó nagybetűt, vagy számokat beírás módban...
-
Falconmaster
tag
válasz Gál István #1713 üzenetére
a shift és a sym gombok is két módban működnek, egykezes gépelésnél shift/symlenyom-felenged, gomblenyom és nagybetű/szimbólum (szám, stb) fog megjelenni, illetve kétkezes gépelésnél tarthatod lenyomva s ekkor végig úgy fog írni, amíg fel nem engeded, szóval teljesen intuitívan, helyesen működik ezzel nem lesz gond.
(sőt kétszeres egyszeri lenyomásra válthats caps lock/sym-lock módba, azaz csaknagybetűs/csakszámosszimbólumos módra, amit újabb kétszeri lenyomással tudsz kikapcsolni)
nekem nagyon bejött a querty, már nem váltanék vissza hagyományos billre...
by Flaki™
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Gál István #1707 üzenetére
A fagyás nem általános, nekem eddig talán kétszer fordult elő három hónap alatt, félreértettél, nem ez a fő problémám vele, hanem a sebessége - már amennyiben ezt lehet annak csúfolni. Márpedig ez nem egyedi probléma, több ismerősöm E52-ese/E72-ese is volt a kezemben a saját E72-mön felül és mindegyiknél tapasztalom, függetlenül attól, hogy melyik firmware van rajta. Persze bizonyára van, akinek ez nem tűnik fel, mert zömében csak Nokiát használ, de akinek volt már tapasztalata más gyártó okostelefonjával, az bizony sűrűn fogja a fejét verni a falba, mert így jön ki igazán a különbség egy jól optimalizált rendszer és egy nem igazán jól kiegyensúlyozott között. Egy szóval tudnám jellemezni: lomha. Sokszor előfordult eleinte, hogy azt hittem, hogy nem nyomtam meg elég határozottan a gombot, mert nem történt semmi, ezért rányomtam még egyszer, mire azt láttam, hogy egy másodperccel később megnyílt az alkalmazás, majd be is záródott, ugyanis vette az első jelzésem is, csak nagyon dolgozott az igény megoldásán, a második nyomásra pedig ugye kilépett belőle. Mára már megszoktam, hogy van egy "holtideje" a készüléknek, amivel számolni kell, ez nagyjából olyan 2 másodperc gombnyomástól a megvalósulásig. Engem ez felettébb idegesít, korábbi telefonjaimnál nem voltam ehhez szokva. Persze aki elfogult, az úgysem ismeri be ezt soha.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Gál István #1717 üzenetére
Pont az a bajom, hogy nemcsak a boot utáni első megnyitáskor viselkednek így az alkalmazások (ezzel még ki tudnék békülni), hanem későbbi megnyitásokkor is. A boot közbeni/utáni "sebesség" külön megér egy misét, erről már beszéltem.
Az előbb például megintcsak volt egy érdekesség - már nem először és nemcsak nálam: miután befejeztem a hívást, "letettem" a másik felet, a képernyőn még mindig az "Xy hív" felirat villogott, ami a hívás fogadása előtt megjelenik, majd a letételt követő 10 másodpercig még mindig ez volt látható (holott hívás közben mennie kéne a percszámlálónak, a hívás végén pedig a "Hívás befejezve" feliratnak és a hívásidő kijelzésének kellene látszódnia. Na, ezzel szemben még 10 másodperccel a hívás vége után is az "Xy hív" villogó feliratot bambultam, majd ez eltűnt és utána minden a legnagyobb rendben volt. Ugyanerre panaszkodik egyik barátom is az E52-jével kapcsolatban. Pedig ha valami, akkor ez egy nagyon alap dolog, semmi extra, ezt egy 5 eFt-os telefon is simán megoldja. Ráadásul a hívott félhez se külön névjegybeli adatok, se fénykép nem volt társítva, ami galibát okozhatott volna.
Szóval általánosságban azt tudom mondani, hogy a leginkább megbízható és gyors okostelefonokat nem a Nokia gyártja. Amennyire jók és megbízhatók az olcsó/alsó középkategóriás telefonjai, annyira nem azok a felső középkategóriás/prémium telefonjai, ár/érték arányban nem nevezhetők etalonnak sajnos, erre a saját káromon kellett rájöjjek, több Nokia okostelefon után. A név nagy úr, elsődlegesen az mozgatja a Nokiát manapság. Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy ha van lehetőséged, akkor kérj kölcsön valakitől egy E72-t és használd egy hétig, mielőtt leteszed a voksod mellette. Ha nekem lett volna módom erre, akkor nem biztos, hogy ezt a modellt választottam volna, annak ellenére, hogy design-ra és anyagminőségre nagyon rendben van és alapvetően (kisebb hiányosságoktól eltekintve) a főbb funkciói is kielégítenének, ha azok stabilan és tökéletesen működnének, minden apró malőr nélkül. De ez utóbbi miatt nem vagyok felhőtlenül boldog E72 tulaj.
Get Moded!
-
szige
tag
válasz Gál István #1711 üzenetére
Asszem az én voltam. Azt értettem alatta, hogy el kell kezdeni kijelölni a másolni kívánt szöveget, majd a kijelölés végén, de shift-et fel nem engedve meg kell nyomni a bal választógombot, ami ilyenkor "Másolás" névre hallgat. De igaza van col-nak, megy úgy is, hogy kijelölöd, elengeded a shiftet és ctrl+c. Abban nem vagyok biztos, hogy ez mindenhol működik, de most a névjegyek között gyorsan kipróbáltam, ott ment.
Kis/nagybetű váltás szerintem jól kezelhető.
Mint már írtam, lassulás nekem csak e-mailírás közben szokott előjönni, nem is mindig, de az igaz, hogy ez is baromi idegesítő.
Szerintem én is androidod vennék már helyette. de olyan készüléket még nem találtam, amire le is cserélném. Nekem kell a qwerty, olyan meg egyelőre kevés van.
-
Falconmaster
tag
válasz Gál István #1723 üzenetére
Hát akkor már inkább E5. Ami szvsz randa, meg úgy amúgy sem ér az E72 nyomába se (ami meg is látszik az árazásán).
Viszont bezzeg megkapta a 256 mega ramot meg a frissített FP2-t. röhej.by Flaki™
-
Ricardo
titán
válasz Gál István #1723 üzenetére
C3? Semmiképpen nem vennék. Ha bejön, akkor E63. Az tulajdonképpen nem más mint a C3 symbianos változata.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest