Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
NGyuri
aktív tag
hát akkor viszont megkapja a 600MHz-es procit is?
A kamerája ugyanaz a full fókuszos, amit nem igazán dicsérnek.Más:
Igen egyre jobban a Symbis új Samuk, de a tulajok (nekem is volt egy i8510-en) panaszkodnak még arra, hogy nem olyan stabil az op rendszer, mint a Nokiákon. Azért azt lássuk be, hogy a Samu egyenlőre még csak másol (N95->i8510 csak jobb kamera, N79->i7110) és inkább az összerakás minőségében és a felhasznált anyagokban (nem egyszerű műanyagok, hanem fém) veri a Nokiákat.hm, volt már minden Nokia S40, S60, iPhone, WinMo, na meg android és cégesként BB...
-
ben11
őstag
Hát én könnyen lehet hogy erre cserélem majd az e51emet..Hasonló dizájn és most a kijelző sem tűnik aránytalanul picinek..Az innovációt meg lesz*rom..
-
footy
addikt
Nekem olyan mintha az E75 alól kiütötték volna a qwerty-t.
Amúgy tetszetős... -
shteer
titán
kell kell kell!!!!!!!!
szerintem jónak tűnik..
-
Jadro
veterán
És emiatt szép vékony. Nem mindenkinek kell qwerty. Az tény hogy túl sok innováció nincs benne, de mivel az E széria most nagyon eltalált, egyelőre nem is kell bele szerintem. Csak legyen mindenféle verzió. Sima, csúszkás, qwerty, stb. Így mindenki megtalálja a neki megfelelőt.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
LaMotta
aktív tag
Na, ez kell majd nekem ! Végre valami jó kis telefon, értelmes paraméterekkel, specifikációkkal ...
-
aronocs
tag
Jol latom, hogy 3.5-es jack kerult a tetejere?
Ha nem, nekem az sem baj. Most valoban ez a legeselyesebb E51 utan. (Majd ha annyi lesz, mint az E51, amikor megvettem)Aut inveniam viam aut faciam.
-
addikt
Jó teló annak akinek nem kell nagy kijelző.Bár én jobban örülnék egy legalább 5800 nagyságú kijelzőnek,mert filmet már lehet rajta nézni.Cserébe legalább olcsó
-
Mamuska
őstag
Azért lehetne egy touch pro kialakítású, oldalra kicsúsztatható qwerty-s, nagy kijelzős, minőségi e szériás tella. Akkor az üzleti dolgok mellett, multimédiára is sokkal alkalmasabb. Sok embert megnyernének vele az biztos.
Jadro Lehetne még bőven fejlődni, csak hát nem akarnak a nokiánál. Nem baj samsung majd megcsinálja, úgy is 100x innovatívabb cég, majd ha a nyakukban loholnak az eladásokkal akkor majd néznek.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Mamuska
őstag
Értem én, hogy kevés újdonságot lehet kitalálni, de jelenleg aki ilyen kialakítású telefont szeretne, egyedül win-es telefont tud választani. Lesz egy darab n97 valamikor azt kész, nincs is választék, az i8910 samsungon meg nincsen bill., ezért az sem tetszik. Na meg hát az a takony műanyag amiből készült az n97, és pofátlanul magas áron akarják az emberre sózni.
-
Joe bácsi
őstag
Pöpec, de azok a funkció és hívás kezelő gombok..... túl apróak. Tényleg körömmel lehet csak majd kezelni.
Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
rekid
addikt
Hmm. asszem tuti ez lesz a kovetkezö telefonom ha normális árban érkezik. pontosan azzal több ami kimaradt az e51 ből.. nagyobb kijelző esetleg GPS... vékony elegáns. tekintve hogy e51 el tökéletesen elégedett vagyok így kényelmi/öregedési szempontbol tuti jo valasztas lehet az uj később.
egyebkent nemhinnem hogy nagyobb proci szukseges egy telefonba... tekintve hogy az e51ben levő is gyorsan megbizhatóan teljesít..
Nekem a legnagyobb innováció az ha tökéletesen és megbízhatóan működik egy telefon legalább 3 évig rendszeres használat mellett... (nemsok telefon képes rá manapság..sajnos...)Gyáva népnek nincs hazája!
-
őstag
[ Szerkesztve ]
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Szabeszka
aktív tag
Ha multimédiás telefont akarsz, akkor ne az Eseries között keresgélj, az üzleti felhasználóknak van. Egyébként ha meg oldalra csúszós qwerty-s eseries-t akarsz, vegyél e75-t.
Nekem E71em van és mindenféle multimédiás dologra tudom használni, nem tudom, hogy hogyan lehet egy telefon ennél multimédiásabb. A megapixel növelés nem számít bele.On the road again
-
Mamuska
őstag
válasz Szabeszka #72 üzenetére
Nem olvastad el rendesen amit írtam. Nagy érintőkijelzős, kicsúsztatható qwerty bill.-es telefon, minőségi házban, na ez az igazi üzleti vonal, ez még közel sem multimédiás telefon, de persze arra is jobb a nagy kijelző miatt. Az e75-öt hagyjuk nem nagy szám, marha kicsi kijelző, ráadásul nem is érintős. 3"-os kijelző alatt már nem veszek telefont+qwerty, ezt eddig csak win-es, és android telefon tudja, a communikator vonal meg nem tetszik. Azt írtam, hogy az üzleti dolgok mellett, multimédiára is alkalmasabb lenne. Off-lást abbahagyom, remélem más el tudja olvasni amit írtam.
-
veterán
Gyorsan én is leírom, hogy OFF vége, nehogy vége legyen
Valóban az N97 lesz ilyen szempontból az egyetlen készülékük, ami az eddigiek alapján nem feltétlenül lesz a minőség császára. De ahogy mondtad, ha ők nem, majd más készít ilyen modellt.
OFF vége?
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
NGyuri
aktív tag
Hogy mit lehetne még fejleszteni?
pl. megérdemelné az E-széria is az AM-OLED kijelzőt (ami pl. az N85-nek van), meg mondjuk az 5Mpx-es kamerát, esetleg a transzmittert.
Ami dicséretes, hogy végre microusb-n tölt.
hm, volt már minden Nokia S40, S60, iPhone, WinMo, na meg android és cégesként BB...
-
(An)Dante
őstag
Hehe, milyen jó, hogy a Forum Nokia a fekete E52 képeit mutogatja..
Amúgy a 600 MHz-es proci logikus lépés, mert csak az új platformmal lehet tisztességes üzemidőt elérni.Ez a telefon egy belépő üzleti modell, épp ezért az E5x sorszámot kapta. QWERTY csúszka és nagy érintőkijelző egyelőre csak az Nseries modellek között van, illetve tipitapi nélkül ott a kissé korosodó E90.
Ne arról írj amiről azt hallottad, hogy...
-
(An)Dante
őstag
Nem hiszem, hogy az FM-adó üzleti funkció lenne, vagy a gigapixeles kamera.
Egy Esreies telefon legyen:
* elegáns, kényelmes, minőségi termék
* jó átviteli funkciókkal (HSPA, WLAN, Bluetooth)
* szervezővel (Word, Excel, PowerPoint, PDF)
* jó email klienssel, mely vállalati levelezőrendszereket is kezel (Exchange, Lotus)
* VPN (vállalati belső hálózat) eléréssel
* GPS modullal
* ultrahosszú üzemidővel
* ár függvényében nagy kijelzővel és QWERTY gombsorral VAGY ultrakompakt méretbenNe arról írj amiről azt hallottad, hogy...
-
dddd4
tag
Január óta nem voltam fenn! Vegre normális mobil! Mint az E51. Sokkal jobb mint az a sok szar ami mostanság megjelent
-
sbazsi
veterán
egyébként szépen egyesével "csöpögnek" a funkciók...
e50+wifi=e51+gps=e52
jó nyilván nem csak ennyi de ... -
ByB
addikt
Hip-hip hurrá! Végre a Nokia is rálépett az SE útjára, már csak a marketingesek beszélnek innovációról, a fejlesztők nem... Valahol megértem a dolgot, nem lehet a végtelenségig növelni a tempót, durrant az innovációs lufi, de egy komoly szemléletváltás ráférne a Nokia-ra is...
E51 és E52 között alig van különbség, miért váltson a felhasználó? Ráadásul az E52, E55 és E75 teljesen ugyanaz, nem kell nagy jós tehetség, jönni fog az E67 is hamarosan...
-
blueMerle
veterán
E51 és E52 között alig van különbség
Általában egyetértek Veled, de most nem.Beépítésre került a GPS vevő, így nincs szükség egy külsö modulra navigációhoz. Ez nem apróság. Tudom hogy ettől ez még nem egy teljes értékü navi, de arra hogy megtalálj valamit nagyon gyorsan és hirtelen, megfelel. És akkor nem beszélve a gyalogos navigálásról, ahol egy külsö modullal megintcsak macerás a helyzet.
A 3.2 megapixeles kamera valóban a mókusvakítás része. E51-ről nem érdemes váltani szerintem se, ellenben egy régebbi vagy más modellről miértisne lehetne? Miért kell egy utódnál mindjárt azt feltételezni hogy azt a gyártó az elődök tulajdonosainak szánja, holott ez egyáltalán nincs így. Dolgoztam a Nokia marketing osztályán, valószinüleg tudom miről beszélek.
Innováció terén pedig lenne hova fejlödnie a gyártónak, ez tény. Az N97 nem egy giga cucc. Ellenben egy középkategóriás üzleti modellnél nem tudom elképzelni milyen plusz innovációt szeretnél még?
E52, E55 és E75
Naés? Most ez komolyan gondot jelent hogy van választék?
[ Szerkesztve ]
-
-
blueMerle
veterán
válasz Joe bácsi #87 üzenetére
A készenléti idő nagyon sok mindentől függ. Beszédidő, bóklászás a menüben, wifi, BT, és befolyásolja a térerő is, továbbá az is hogy milyen hálózatra csatlakozunk.
Nálam egy N95 is elketyeg 3 napig, másnál fél napig sem húzza. Egyszerüen túl sok minden befolyásolja az akksit ahhoz, hogy ki lehessen jelenteni: ezért vagy azért bírja xy-nak tovább.
-
(An)Dante
őstag
Nyilván lesz fekete E52 is, de arra még várni kell. Először csak az ezüst és arany változat jelenik meg. A Nokia jól tudja mit csinál: a fekete modellek általában sokkal népszerűbbek, így a pár hónapos késéssel piacra dobott cucc ismét nagy keresletet tud generálni. Gyakorlatilag minden fontosabb modellből később jelent meg a fekete variáns, legutóbb ugye az E63 bukkant fel ebben az árnyalatban.
E51 vs. E52 vita. Nem akarok kötekedni, de az Eseries E52 igen sokat fejlődött az elődhöz képest és ez nem csupán a GPS belepakolásárát jelenti:
E51: 115 x 47 x 12 mm, 100 g
E52: 116 x 49 x 9,9 mm, 98 gE51: QVGA 2"-es kijelző
E52: QVGA 2,4"-es kijelző + gravitációs szenzorE51: 2 MP kamera
E52: 3,2 MP kamera + LED, VGA videó, kamera gomb, előlapi kameraE51: Symbian OS v9.2 + S60 3rd Edition FP1 + hangerő gombok
E52: Symbian OS v9.3 + S60 3rd Edition FP2 (3 szoftgomb) + hangerő gombokE51: HSDPA 3,6 Mbps
E52: HSDPA 10,2 Mbps + HSUPA 2 Mbps (feltöltés)E51: 369 MHz CPU, 1050 MAh akksi (4,4 óra beszélgetés)
E52: 600 MHz CPU, 1500 MAh akksi (8 óra beszélgetés) + USB töltés!!E51: 2,5 mm kimenet
E52: 3,5 mm kimenet + külön audio codec (40 óra lejátszás)E51: Flash Lite 2.0, FM rádió
E52: Flash Lite 3.0 (Flash videó), RDS FM rádióE51: H.263, H.264/AVC, MPEG4, RealVideo
E52: H.263, H.264/AVC, MPEG4, RealVideo, WMV, Flash VideoE51: miniUSB, WLAN, IrDA
E52: microUSB (tölt is!), WLANE51: Csak külső GPS
E52: Beépített GPS + digitális iránytű + Nokia Maps 3.0[ Szerkesztve ]
Ne arról írj amiről azt hallottad, hogy...
-
Joe bácsi
őstag
válasz blueMerle #88 üzenetére
Wifizek minden nap. Csak GSM hálón vok. Naponta játszok 5-10 percet. A térerő majdnem mindig fullon van.
Az N95-met is így használom és az elmegy 3 napot vígan, de akkor is van még 2 csík.Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
AMD Power
titán
Nekem ez a teló nagyon bejön. Remélem méltó utódja lesz az E51-nek.
-
dddd4
tag
Hol fogják gyártani? Már ezt is Romániában, mint az 5130-at? Nem mintha bajom lenne vele, sőt. Az is európai ország, ugyanaz aminőség. Egyébként hol van Romániában a gyár?
-
Hennet
aktív tag
Ha nem lesz nagyon ellszállva az ára (Nokiánál szokás), akk sztem lehet olyan sikere mint az E51-nek.
Csini kis utód."Ööü... Én meg már azt hittem, hogy mivan, pedig mégsem."
-
Joe bácsi
őstag
Estére sose kapcsolom ki. Hetente egyszer-kétszer kikapcsolva töltöm fel és ennyi. Mindkét telónál a legújabb sw!
De a régi sw-ekkel is ugyan ilyen jól bírták.[ Szerkesztve ]
Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
sbazsi
veterán
válasz Joe bácsi #98 üzenetére
hmm. nekem 100-as software van, és most hogy sokat használom a wifit, eléggé keveset bírja. tegnap konkrétan estére lemerült. pedig minden éjjel töltöm. igaz futva maradt 2 gmail app, és talán a nimbuzz
E52-ről van vmi infó, hogy mikor, és mennyiért lesz kapható? főleg az érdekel, hogy a Vodafone-nál "hogyér adják"
-
blueMerle
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest