Hirdetés

2020. október 29., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Cifu


Cifu
nagyúr

Köszönjük a bemutatót, hasznos volt! :)

Viszont especiel nekem továbbra az ilyen okoskütyük működési ideje szokott kevés lenni. Sétáltatásnál nekem nem szokott elveszni a kutyusom (egy 80kg-os Moszkvai Őrkutya, már veterán korban jár), de ellenben arra hajlamos, hogy ha nyitva találja a kaput (pl. mert felújításnál a munkások nem csukják be rendesen), akkor kiszalad (izé... kicammog). Na ilyenkor lenne jó, mert egyfelől egy ilyen kütyü jelezheti, hogy elszökött, másfelől mert tudom, hogy merre keressem. De most napota levenni a nyakörvet és töltőre rakni, reggelente vissza... szóval azért ez így annyira nem kényelmes. Azzal együtt, hogy két hónapja még ezt is bevállaltam volna... :D

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2) strogov válasza Cifu (#1) üzenetére


strogov
aktív tag

"napota levenni a nyakörvet és töltőre rakni, reggelente vissza... szóval azért ez így annyira nem kényelmes"

Az állandó gps pozíció küldés elég sokat fogyaszt :( Ilyen kis méretbe meg nem lehet bedobni nagyobb akkut. Viszont millió szám vannak ilyen tracker-ek 10k alatt is.

Halál egyszerű cucc egyébként. Ha nagyon sok ideje van valakinek akkor egy nano arduino-val eljátszhat. Esetleg azzal lehetne növelni nagyban a készenlétet ha csak zónán kívül használná a sim-et, és/vagy az alap frissítést paramétereznénk.

(#3) ollie


ollie
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Az az 1 napi üzemidő megöli a terméket. A MyKi Watch-csal is ugyanez a probléma,

****

(#4) Azie válasza strogov (#2) üzenetére


Azie
őstag

egy kutya fél óra alatt mekkora távot tesz meg ha nincs megkattanva teljesen? Bőven elég lenne félóránként pingelni a gps-szel, az alapján már simán meg lehet találni egy kutyát. nem sporttracker kell ilyen célra, hanem egy céleszköz.

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#5) Bog válasza Azie (#4) üzenetére


Bog
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog (1)

Ha mozog az eb, akkor 10 percenként van lokáció ellenőrzés, különben óránként. Nagyjából, visszanéztem pár nap history-t.

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#6) Fecogame


Fecogame
veterán

DIGI-s SIM kártyával a net probléma meg is oldva :)

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#7) Depression válasza Fecogame (#6) üzenetére


Depression
veterán
LOGOUT blog

Csak ki ne fusson a lefedett területről :D

Egy nap, az vicc kategória. Azoknak jó, akik naponta párszor leviszik a bérházból a kutyát sétálni. Udvari kutya akkor fog elszökni, mikor éppen töltöd. Az sincs leírva, hogy mennyi idő, míg feltölt.

[ Szerkesztve ]

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott kotton. 'nem használható fel engedélyem nélkül, ebből póló lesz

(#8) Bog válasza Depression (#7) üzenetére


Bog
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog (1)

1 óra alatt simán megvan a töltés.

Most 84%-on van az akkumulátor, reggel 8-kor került rá az ebre. Azóta kétszer pingeltem meg a helyzetét.

[ Szerkesztve ]

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#9) AxBattler


AxBattler
félisten

tudja, hol van a kutya elásva ;]

Köszi a bemutatót! :)
Jó kis cucc, ha lenne ebem, biztos vennék neki hasonlókat!

"A CPU-k tekintetében pedig egészen vad irányt vett a magömlés a projektekben." by Abu85 ........................................... Cable management is for the weak! ..............................................

(#10) Neck válasza Bog (#5) üzenetére


Neck
addikt

Inkább ez az "aktivitás mérés" lehetne kikapcsolva, az, hogy mennyit ugrált a kutya, felesleges funkció, ehelyett lehetne hosszabb az üzemidő.

Mi2S / Redmi Note 3 Pro / Redmi Note 4 + Redmi 5 / Mi9T 128GB /MiBand / Piston 2 / Piston HD / 10000mAh + 20000 mAh Power Bank = Xiaomi Power User

(#11) F1DO


F1DO
senior tag

Sziasztok,

azt meg tudná valaki mondani hogy ez az eszköz milyen gyakran csinál pozíció lekérést?
illetve van benne geo fence funkció? (egy előre meghatározott körön kívülre kerül a tracker akkor jelzést küld)

A beépített csipogó - hangadó jó ötlet benne, az üzemidő viszont nagyon gáz és az ára is necces, a hangadáson kívül kb ilyen funkciójú, méretű, stb trackert 5-öd áron lehet már kapni.. (pl. alcatel tracker)

"Ha minden ésszerû lenne a földön, akkor nem is történne semmi érdekes..."

(#12) BomiBoogie


BomiBoogie
MODERÁTOR

A mi tacskónkon a Tractive GPS-e van. Az is kb. 1-2 napot bír, viszont a havi előfizetési díj "csak" 1390 HUF, és kicsit drágábban (vagy éves díjfizetéssel) nemzetközi a lefedettsége. Ennek tükrében a cikkben írt havidíj kicsit soknak tűnik.

(#13) Bog válasza BomiBoogie (#12) üzenetére


Bog
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog (1)

A Voda digitális jólét csomagja havi 990 HUF, EU roaminggal, 1 GB adattal. Az bőven elég egy ilyen izéhez. A Telekom MultiSIM 1000 HUF és a főkártya adatcsomagját használja, szintén EU roaminggal. Egyedül a Telenor szállt el az árakkal.

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#14) Dark Archon


Dark Archon
addikt

Mi fél nap kellett átéljük azt a gyomorszorító érzést. Hiába a tanítás, a 4-5 őz egy beagle-nek mindig érdekesebb lesz a hülye, kiabáló gazdánál. Szerencsére hazajött magától, hiába kerestük - az az érzés se semmi, mint tűt keresni a szénakazalban.

Na, de ezek után én is eldöntöttem, hogy nyomon követem. A Tractive-t választottuk, ~25eFt a készülék és két évre ~30eFt az előfizetés. A készülék 5 percenként ad jelet és 1-2 hétig is bőven bírja. Alkalmazásból lehet élő követésre tenni, bekapcsolni a fényt, ill. hangjelzést. Valós idejű követésnél persze jobban zabálja az "elemet". Van virtuális kerítés meg minden, jelez, ha merül az akku, stb.

BomiBoogie: 1-2 hetet akartál írni te is, nem? Nyilván attól függ, hány órát használja az ember naponta, én csak sétakor teszem rá.

[ Szerkesztve ]

Dark Archon | i5-8600 - RTX 2060 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN

(#15) Dark Archon


Dark Archon
addikt

ui.: most nézem, hogy ez a kütyü csak csepp és porálló. A Tractive-val úszni is lehet a kutyával, teljesen vízálló. Egy elveszett ebnél azért nem mindegy, hogy az első zápor vagy patak gallyra vágja-e a készüléket.

Dark Archon | i5-8600 - RTX 2060 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN

(#16) Kopi31415


Kopi31415
félisten

Lehet tudni, miért nem integrált töltő van bennük, hogy ne kelljen plusz kábel, meg a töltéssel foglalkozni? Mozgás során egész nap illene összeszednie annyit, amennyi kell a működéséhez.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#17) stellaz


stellaz
aktív tag

Nem leszek túl népszerű, de igazából nem lehet, hogy az lenne a megoldás, hogy senki nem engedi el a kutyáját?

Csak mert egy kutya egyrészt veszélyes lehet főleg gyerekekre. Tudom, ez nem bánt, aztán minden évben letépik pár gyerek arcát. Mert még egy szájkosarat sem hajlandóak feltenni.

A másik, hogy erdőben ha elmegy, mert érdekesebbek az őzek, akkor nem kell csodálkozni, ha a vadőr lelövi az ebet, teljes joggal. Ugyanis, ha a kutya űzi a vadat és nincs ott a gazdája, akkor bizony le lehet lőni. A kutya ragadozó állat, ezt tessenek megérteni.

Amúgy is, ha a kutya keményebb erdei terepen lelép, akkor aztán azt lehet keresni, ha mondjuk az épített úttól is km-ekre van és folyamatosan mozog. De így legalább még nyugodtabban engedik el a gazdák, a kutya pedig még gyakrabban fog elkóborolni.

Macskákról nem is beszélve milyen elképesztő környezeti károkat okoznak, madarakat, tojásokat, nyúlfikat összeszednek, ha meg mindent kiírttot otthon kap zabálni tonhalas gombás macska pástétomot.

(#18) merqree válasza stellaz (#17) üzenetére


merqree
senior tag

Tényleg nem lettél népszerű ;-)
Van kutyád amúgy? :-)

// Huawei Mate 10 Lite + Samsung Galaxy S10 // Panasonic X920 // Citizen CB0010-88E // Hyundai Tucson 2019 Travel 1.6 GDi // Sony KD55XF9005 //

(#19) stellaz válasza merqree (#18) üzenetére


stellaz
aktív tag

volt 10 évig :)

(#20) Cifu válasza stellaz (#17) üzenetére


Cifu
nagyúr

de igazából nem lehet, hogy az lenne a megoldás, hogy senki nem engedi el a kutyáját?

Nem.

Csak mert egy kutya egyrészt veszélyes lehet főleg gyerekekre. Tudom, ez nem bánt, aztán minden évben letépik pár gyerek arcát.

Autókkal is elütnek gyerekeket, tiltsuk be az autókat is. A vonatok is ütöttek már el embert, azokat is tiltsuk be.
Ugye mennyire abszurd?

Vannak felelőtlen gazdák, de ettől még nem opció a kollektív tiltás.

Mert még egy szájkosarat sem hajlandóak feltenni.

Nem, mert a szájkosár maximum tömegközlekedésen kötelező. De azt leszámítva a gazdája felelőssége.

A másik, hogy erdőben ha elmegy, mert érdekesebbek az őzek, akkor nem kell csodálkozni, ha a vadőr lelövi az ebet, teljes joggal. Ugyanis, ha a kutya űzi a vadat és nincs ott a gazdája, akkor bizony le lehet lőni.

Részigazságok. Bár erről a törvényi háttér nem túlságosan jó megfogalmazása is tehet. Maradjunk annyiban, hogy ha a vadász (nem csak a vadőr) lát egy vadat űző kutyát, és nem látja a gazdáját a közelben, akkor lelőheti. Utána aztán jöhet a bizonyítás és a pereskedés, mert maradjunk annyiban, hogy nem túl életszerű, hogy maximum pár másodperc alatt felfogja a helyzetet, meg tud győzödni arról, hogy a gazda nem valahol a háttérben lohol a kutyája után, majd még rá tud célozni a kutyára és el tudja sütni a fegyver.

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#21) ollie válasza Kopi31415 (#16) üzenetére


ollie
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Az a kevés, átalakított energia, semmire sem lenne elég.

****

(#22) Bog válasza stellaz (#17) üzenetére


Bog
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog (1)

Én eléggé átgondoltam ezt az erdőben sétálós dolgot, az én kutyám is egy őz után rohant el, aztán az egyik fejberúgta szépen, szerintem el is ájult, mert nem reagált a hívásra, aztán egy idő után pontosan arra a helyre tért vissza magától, ahonnan elrohant. Nyilván addigra már pont leforgattam a fejemben a filmet, hogy egy vadász lelőtte.
Szóval igen, azóta olyan erdőben, ahol vannak vadak (plusz vadász), nem engedem el, de szerencsére akár Budapesten belül is tudok olyan, alig ismert, nagy, egybefüggő területet, ahol ez nem fordulhat elő és el tudok kirándulgatni vele órákat.

De nem ez a lényeg. A lényeg, hogy a kutya kiszökik a kertből. Nem azért, mert a gazda hülye, hanem bármi egyéb megtörténhet, speciel a mudi olyat ugrik felfelé, hogy az megdöbbentő, más kutyák igen jól ásnak, de egy figyelmetlen szomszéd/postás/futár/villanyóra-leolvasó rosszul csukja be a kaput és cső. Arról nem is szólva, amikor a láncos póráz egyik fele a kezemben maradt, a másik felével meg vígan ügetett el a Csutka. Erre hogyan készüljek fel? (Egyébként véletlenül pont fel voltam készülve a képzéshez használt síppal, megfújtam és az eb instant visszajött, de ez pont szerencse.)

Szóval függetlenül mindattól, hogy igen, a felelős kutyatartás az elvárt magatartás, ez a gyakorlatban nem működik. Az viszont okvetlenül gigabónusz a cuccban, hogy tényleg rövid idő alatt rá lehet szoktatni a kutyát, hogy ha hallja a nyakörv sípolását, akkor az azt jelenti, hogy most azonnal meg tetszik fordulni és irány a gazdi. Mintha egy láthatatlan karom lenne, amivel meg tudom fogni a nyakörvét.

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#23) stellaz válasza Cifu (#20) üzenetére


stellaz
aktív tag

A kutyát nem engedheted el szájkosár nélkül, főleg nem a nagytestűeket, nem is értem ezt honnan vetted. Ez nem arról szól, ha hogy széttép valakit a kutya, akkor majd viseled a felelősséget, hanem arról, hogy a kutya ne marjon meg senkit. Olyan papírod neked sincs, hogy a kutyád 100% megbízható. Számos esetben találkozom nagytestű kutyával a gazdájától sok 10 méterre. Eddig szépen kértem számos gazdát, hogy fogja meg az erősebb kutyáját vagy tegyen rá szájkosarat, mikor ott volt a fiam is, de elküldtek a picsába, meg a nem bánt című sláger jött. Már ott tartok, hogy egyes helyekre nem szívesen megyek, vagy veszek valami gázsprayt az ilyen kutyák ellen.

Az értelmesebbek egyből megfogják, ha látják, hogy gyerekkel jön valaki, velük nincs is bajom, sőt, meg is köszönöm nekik.

Tiltásról senki nem beszélt, kutyatartói magatartásról annál inkább. Lehet kutyád, ki is viheted az erdőbe, de ne engedd elkóborolni a vadak nyugalma miatt és tegyél rá szájkosarat embertársaid nyugalma miatt.

Ha pedig a vadőr vagy a vadász lelövi a kutyádat, akkor jöhetsz itten bizonygatásokkal, meg pereskedéssel (amit jó eséllyel elbuksz), de Fifikét ez nem fogja visszahozni.

#22) Bog

ezt így el tudom fogadni, bár erre meg valóban nem egy túl kényelmes dolog a napi töltögetés

[ Szerkesztve ]

(#24) NorbixD válasza Bog (#22) üzenetére


NorbixD
tag

Az viszont okvetlenül gigabónusz a cuccban, hogy tényleg rövid idő alatt rá lehet szoktatni a kutyát, hogy ha hallja a nyakörv sípolását, akkor az azt jelenti, hogy most azonnal meg tetszik fordulni és irány a gazdi.

Szerinted az a gazda, akitől elfut a kutyus majd pont egy ilyen bonyolult feladatot lesz képes megtanítani a kutyának?

Okosóra, okostelefon, bluetoothos fejhalgató stb... így is elég sok naponta tölteni való cucc tartozik hozzá az életünkhöz. Most ehhez hozzácsapni még egy ilyen marhaságot is, abszurdom.
Néhány helyzetben látom értelmét, de az hogy valaki napi szintjen töltse és használja nem tartom reálisnak és az áráért már kapható egy belépőszintű xiaomi telefon is.

(#25) Cifu válasza stellaz (#23) üzenetére


Cifu
nagyúr

A kutyát nem engedheted el szájkosár nélkül, főleg nem a nagytestűeket, nem is értem ezt honnan vetted.

Kevered a szezont a fazonnal.

Közterületen szájkosarat használni közforgalmú közlekedési eszközön (kivéve vakvezető és a mozgáskorlátozottakat segítő kutyákat), illetve az állat jellemzően agresszív magatartásának ismerete esetén kell, vagy amennyiben a hatóság az ebet korábban egyedileg veszélyesnek minősítette. Szájkosárra önkormányzat nem kötelezhet.

Belterületnek minősülő közterületen (kivéve a kijelölt kutyafuttató helyeket) csak pórázon lehet kutyát vezetni. Kültereten nincs erre vonatkozó szabályzat.

Az értelmesebbek egyből megfogják, ha látják, hogy gyerekkel jön valaki, velük nincs is bajom, sőt, meg is köszönöm nekik.

Ember és ember között is van különbség. Viszont a szabályokhoz ennek semmi köze.

Ha pedig a vadőr vagy a vadász lelövi a kutyádat, akkor jöhetsz itten bizonygatásokkal, meg pereskedéssel (amit jó eséllyel elbuksz), de Fifikét ez nem fogja visszahozni.

Aham. Azért nem fogsz egy vadásztársaság beíró könyvében sem látni olyat, hogy gazdátlan kutyát vagy macskát lőttek ki? :)

Maradjunk annyiban, hogy a gyakorlat az, hogy kerülik ennek a megfelelő eljárását, mert abból baja lehet a vadőrnek/vadásznak és a vadásztársaságnak.

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#26) szebe válasza stellaz (#17) üzenetére


szebe
őstag

"Nem leszek túl népszerű, de igazából nem lehet, hogy az lenne a megoldás, hogy senki nem engedi el a kutyáját?"

Én a lakótelepen szeretem, amikor nem várja meg legalább az első kábelfektetést a gazdi, a blöki meg persze a lehető legtávolabb pakolja le a cuccot :) Olyankor már se esély, se akarat összeszedni, aztán persze a normálisabbak kapják érte az ívet...

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#27) stellaz válasza Cifu (#25) üzenetére


stellaz
aktív tag

Ha én lefújom, leütöm, lerúgom az elengedett kutyát, mert potenciálisan veszélyesnek ítéltem meg a helyzetet, akkor egy szavad nem lehet és a hatóságoknak is maximum hozzád lesz.

A beíró könyvbe azért nem lesz benne, mert nem akarnak szarakodni a marha agyú gazdákkal, akik utólag okoskodnak. A dögkúton vagy az erdőben megtalálod a hiányzó ebet. Ettől nyugodtabb leszel?

(#28) eclipse006 válasza AxBattler (#9) üzenetére


eclipse006
őstag

Megelőztél. Én is ezt akartam írni. :DDD

http://www.facebook.com/SzaboSandorPhotography

(#29) Cifu válasza stellaz (#27) üzenetére


Cifu
nagyúr

Ha én lefújom, leütöm, lerúgom az elengedett kutyát, mert potenciálisan veszélyesnek ítéltem meg a helyzetet, akkor egy szavad nem lehet és a hatóságoknak is maximum hozzád lesz.

Ezt előre nem fogja senki megmondani, se te, se én. Az adott szituációtól fogg függeni.
Éppen ezért ne akard előre megmondani, mi történne ilyen esetben, mert benne van az esély, hogy meglepődsz. Láttam ilyet, nem egyet, nem kettőt.

A beíró könyvbe azért nem lesz benne, mert nem akarnak szarakodni a marha agyú gazdákkal, akik utólag okoskodnak. A dögkúton vagy az erdőben megtalálod a hiányzó ebet. Ettől nyugodtabb leszel?

A probléma az, hogy leírtál valamit, én pedig leírtam mi a valóság.
Azt is leírtam, hogy ha a gazda valóban ott van, akkor mennyiben más a történet.
Ismét azt tudom csak mondani, hogy ez nem előre lezongorázott történet, és bizony adott esetben a vadász/vadőr is megütheti a bokáját.

Hiába akarod a magad világképét itt nagyon megmondani, amint ahogy a korábbi hsz.-eimben is rámutattam, alapjaiban hibás dolgokból indulsz ki. Innen kezdve pedig nem nagyottmondás lett belőle, hanem felesleges hangulatkeltés, amivel magadat járatod csak le...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#30) stellaz válasza Cifu (#29) üzenetére


stellaz
aktív tag

Semmi nagyot mondás nincs benne :) Ha a kutya szerintem veszélyes a gyerekre, akkor nem fogok azon gondolkozni, hogy a hatósági eljárásban majd mi lehet.
Hol írtam olyat, hogy ott a gazdája mikor lelövik? Ezt te költötted hozzá.

Nem inkább arról szól a dolog, hogy téged senki nem érdekel, te akkor is úgy és azt csinálsz, amit akarsz?

(#31) Cifu válasza stellaz (#30) üzenetére


Cifu
nagyúr

Semmi nagyot mondás nincs benne:

Ezek után azért idézzük fel, mit írtál:

...de igazából nem lehet, hogy az lenne a megoldás, hogy senki nem engedi el a kutyáját?

Hangulatkeltés? :F

Mert még egy szájkosarat sem hajlandóak feltenni.

Miért kellene? Leírtam, hogy a magyar jogszabályok szerint maximum tömegközelekedésen kell felrakni, illetve ha a hatóság erre kötelez, mert az adott kutya veszélyesnek van minősítve.

Hol írtam olyat, hogy ott a gazdája mikor lelövik? Ezt te költötted hozzá.

Leírtam, hogy a jogszabály szerint lelőheti. Amit hozzáfűztem, hogy korántsem olyan tiszta helyzet, mint ahogy azt az egymondatosodból kiolvasható. A gyakorlat meg teljesen más. Nem ok nélkül.

Nem inkább arról szól a dolog, hogy téged senki nem érdekel, te akkor is úgy és azt csinálsz, amit akarsz?

Kettőnk közül, amennyire látom, én vagyok jobban tisztában az érvényes jogszabályokkal, mégis azt feltételezed, hogy én nem követem őket? :DDD

Kettőnk közül te vagy az, aki folyamatosan hangoztatja, hogy te mit és hogyan fogsz csinálni.

Nem hinném, hogy engem bármi megszólás érhet, én jobbára az általad felhozott dolgokat kommentáltam, javítottam. De ez persze a saját véleményem...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#32) Bog válasza NorbixD (#24) üzenetére


Bog
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog (1)

Hát igazából ez tényleg pofonegyszerű gyakorlat, ha meghallja a hangot és odajön, akkor kap egy jutifalatot. Megcsinálod vele párszor, nyilván a kutya agyi képességeitől is függ, de gyorsan rögzül. Pár napja van a nyakán a cucc, de már összerakta a dolgot.

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#33) Flagstaff válasza stellaz (#27) üzenetére


Flagstaff
tag

A feleségem a kocsihoz akart kimenni, de a kutyánk az asszonyt félrelökve kirontott a kapun, mert hallotta hogy a keresztutcában jár a postás (már akkor is rühellték egymást). A postás volt olyan hülye hogy a kutya után rohanó nejem többszöri figyelmeztetése ellenére lefújta a kutyát. Elsőre csak figyelmeztető jelleggel, másodjára már a teljes doboz a kutyán landolt. Nos a történet úgy ért véget hogy a postás át kellett ugorjon egy kerítést ahol tudta hogy nincs kutya. Amúgy a sprayvel csak még inkább felpiszkált staffi valószínűleg igen csúnyán helyben hagyta volna. Egy agresszív nagytestű kutyával szemben agresszíven fellépni nem biztos hogy bölcs dolog, jó eséllyel nem jössz ki jól belőle. Az pedig ha félreérted a kutya viselkedését és a rossz reagálásod kivált egy tényleges agressziót a kutya részéről, akkor ezért ki lesz a hibás?
Azt az apróságot se feledd hogy bizonyos fajták (köznyelven harci kutyák) fájdalomküszöbe nagyon magas és fájdalom okozása csak arra jó hogy még durvábban támadjon. Ők halálig küzdenek, nem kérnek és nem adnak kegyelmet. Ütheted csákány nyelével is, nem fogja abbahagyni, sőt. Náluk a vagy te nem leszel vagy én az alap. Kérlek ezt gondold át mielőtt nekiállsz agresszíven fellépni a nagyobb testű kutyákkal szemben.
Ha egy gazda a kutyáját veszélytelennek ítéli meg a külvilág számára (a házunktól pár utcányira az ősellenség postást is leszarja) és ezt nem csak mondja hanem hosszú ideje figyeli az állat reakcióját az emberekre a külvilágra, a szocializációs folyamatot aktívan alakította, akkor talán el lehet hinni hogy akár egy nagytestű, nem túl jó hírű fajtájú kutyában is meg lehet bízni. Rengeteg sztorim lenne saját és idegen gyerekekkel, saját portán és közterületen. A mai napig kritikus szemmel nézem a viselkedését, pedig rengetegszer bizonyított és soha nem hibázott.
Ha úgy ítélem meg, behívom és pórázra teszem. Nem a kutyámban nem bízom, az emberek nem értik a kutyák jelzéseit.

(#34) Flagstaff válasza Bog (#32) üzenetére


Flagstaff
tag

Nálunk a gyakorlat az ember szem elöl nem tévesztésére a következő volt:
Amíg elég kicsi, még benne a félelem hogy elveszíti a falkavezért, de már kezdi játszani a süketet, akkor pár sikertelen behívást követően egyszerűen elbújtam. Úgy hogy én azért szemmel követhessem a kutyát, de ő a sokkal rosszabb látásával ne fedezzen fel egykönnyen. Pár perc után visítva rohangált fel-alá mikor rádöbbent hogy a falkavezér sehol. Ezt párszor eljátszottuk. Hagytam pánikolni, hagytam emészteni neki hogy a másik szemmel tartása nem az én feladatom a séta során. Azóta ha nem látom mert berohant cserkelni valamit a susnyába, csettegek neki és akárhol van rohan elő mert nem tudhatja hogy nem tűnök-e el a szeme elöl mint kölyökkorában. Megfelelő időben végzett megfelelő kondícionálás. Természetesen a dícséret a mai napig jár neki ezért. :-)

(#35) borbastomi válasza stellaz (#30) üzenetére


borbastomi
csendes tag

Ahogy én is lefújhatlak az utcán, ha veszélyesnek ítéllek... Azért gondold végig, mit írsz. Nem kapjuk elő a gázspray csak azért, mert egy sebhelyes arcú, 120 kg-os úriember szembe jön velünk az utcán, és megijedünk tőle (mert "szerintem veszélyes"). Az rendben van, ha tényleg támad, bár az emberrel szemben a kutyánál nagy eséllyel fordított hatást érsz el, ahogy már más is írta.

(#36) stellaz válasza Cifu (#31) üzenetére


stellaz
aktív tag

Ohhh ember! Nem csak azért kell rárakni a szájkosarat, mert az erdőben is kötelező vagy sem, hanem azért, hogy ne harapjon meg másokat. Érdekes, hogy itt N látsz szélesebb összefüggéseket

Ellenben jogszabály szerint a kutya lelőhető bizonyos esetekben. Érdekes, hogy itt már nem fekete fehéren látod a dolgokat.

Részemről befejeztem.

(#33) Flagstaff
Ha átgondolod, hogy ki tart nagytestű kutyát úgy, hogy nem tudja megakadályozni, hogy az kirontson, majd azt hiszi hogy bemondásra mindenki elhiszi, hogy barátkozni fut felé, akkor rájössz, hogy ki is a hülye ebben a történetben.

[ Szerkesztve ]

(#37) ollie válasza Flagstaff (#33) üzenetére


ollie
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Ne hogy már a postás hibája legyen, hogy védekezni próbált. A ti hibátok, hogy nem előztétek meg, hogy kironthasson a kutya. Mi van, ha megöli a postást?

****

(#38) haruspex válasza Flagstaff (#33) üzenetére


haruspex
tag

Remélem a kutyát azóta elaltatták, és te, vagy a feleséged meg a jár a bíroságra, gondatlan veszélyeztetés miatt esetleg mert megtámadott egy közfeladatot ellátó személyt.

És akkor talán eljutna az agyadig, hogy mi a hiba, mielőtt a dögöd tényleg megsebesít valakit, ne adj isten pl. egy bicikliző gyereket.

[ Szerkesztve ]

(#39) cog777


cog777
senior tag

Epitettem egy GPS tracker-t, ami remekul mukodik egy kolcsonkapott adat SIM kartyaval.
Vettem egy normal (daniai Lebara) SIM kartyat, viszont az nem mukodik.
PIN kodot elfogadja, GPRS kapcsolatot letrehozza, szerverrel felveszi a TCP kapcsolatot, majd amikor az adatot kuldene akkor error-t kuld vissza a 2G modul.

Ezek az IoT cuccok (marmint a modem) normal SIM-et nem fogadnak el, csak adat SIM-et?
Tudtok errol valamit?

[ Szerkesztve ]

HP Elitebook - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian

(#40) atike válasza stellaz (#17) üzenetére


atike
nagyúr

"de igazából nem lehet, hogy az lenne a megoldás, hogy senki nem engedi el a kutyáját?"

Kertes házban lakom, nem engedem el. De a két kutyám közül az egyik félős. Elég ha hangosan dörög az ég és máris nem tudja kínjában hova bújjon. A kutyaház nem jó, a garázs mögötti rés sokszor megfelel, esetleg ha van még bármi szűkebb hely akkor az csodás. De ha hirtelen nincs semmi jól bevált és megszokott búvóhely elérhető közelségben akkor próbál bármi áron kijutni és szaladni a vihar elől.... És hiába van rendben a kerítés, a kapu.... Ha totál berezel akkor előfordult már, hogy valahogy átmászik (nem láttuk még saját szemmel, de máshogy nem juthatott ki) és mehetünk utána az utcákat járva, hívogatva. Törpetacskó, ásni is szeret és mászni is...

Szóval gondolkodtam már én is valami hasonló megoldáson, de ez a cikkben szereplő kütyü lesz a befutó van egy olyan gyanúm...

"Tudom, ez nem bánt, aztán minden évben letépik pár gyerek arcát."

Nem semmi miket ki nem találsz... :U

Szerk:
olvastam a többi hozzászólásodat is - nem akarok mindenre külön reagálni... Csak egy észrevétel - remélem már nincs kutyád.... :U Totál nem kötözködésből írom, mindenkinek lehet véleménye (még jó :) ) bármilyen témáról is. Lehet eltérő ez másokétól, ez is nem kérdés... De amiket írsz itt a kutyákról.... Hát. Elég nagy általánosítást rendezel - negatív irányba... Vannak olyan részek amikkel amúgy egyet tudok érteni, de ez így egyben erős... :U

[ Szerkesztve ]

(#41) merqree válasza szebe (#26) üzenetére


merqree
senior tag

Ezt lehet fokozni azzal, hogy benézve egy-egy kutyás kertbe azt látom, hogy hegyekben áll a többnapos kutyaszar az udvarban...
Nem is értem ezt az igénytelenséget.

Kutyatartó vagyok, és mindig felháborodok a parasztokon. Ezek miatt gyűlölik sokan a kutyákat. Volt, hogy a házunk elé szart a kutya, utána mentem a gazdának, és felszedettem vele.
Lehetne még sok ilyen párhuzamot vonni, nekem a kedvencem a dohányos- nem dohányos. "Imádom", ahogy a cigifüst rám száll...

// Huawei Mate 10 Lite + Samsung Galaxy S10 // Panasonic X920 // Citizen CB0010-88E // Hyundai Tucson 2019 Travel 1.6 GDi // Sony KD55XF9005 //

(#42) merqree


merqree
senior tag

Egy kis jog: 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet
a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról

17. § (1) Belterület közterületén - kivéve az ebek futtatására kijelölt területet - ebet csak pórázon lehet vezetni. Közterületen ebet csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására képes.
(2) Közterületen az eb tulajdonosának biztosítania kell, hogy az eb sem más állatot, sem embert harapásával ne veszélyeztethessen.
(3) * Szájkosarat használni a (2) bekezdésben foglaltak végrehajtása érdekében - ha törvény, kormányrendelet vagy miniszteri rendelet a szájkosár használatát nem írja elő - kizárólag az egyed jellemzően agresszív magatartásának ismerete esetén kell.

// Huawei Mate 10 Lite + Samsung Galaxy S10 // Panasonic X920 // Citizen CB0010-88E // Hyundai Tucson 2019 Travel 1.6 GDi // Sony KD55XF9005 //

(#43) stellaz válasza merqree (#42) üzenetére


stellaz
aktív tag

("2) Közterületen az eb tulajdonosának biztosítania kell, hogy az eb sem más állatot, sem embert harapásával ne veszélyeztethessen."

Ennek hogyan felelsz meg szájkosár és póráz nélkül? Plusz még ha hajlamos is elkóborolni, erről szól a cikk ugyebár.

[ Szerkesztve ]

(#44) stellaz válasza atike (#40) üzenetére


stellaz
aktív tag

"
"Tudom, ez nem bánt, aztán minden évben letépik pár gyerek arcát."
Nem semmi miket ki nem találsz... "

Ezt csak 2019-ből szemezgetve.....

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/nagytestu-kutya-tamadott-meg-egy-haromeves-gyereket-koszegszerdahelyen/8dtg3cs

https://index.hu/belfold/2019/01/15/brutalis_kutyatamadas_13_eves_kisfiunak_esett_neki_3_pitbull/

[ Szerkesztve ]

(#45) Cifu válasza stellaz (#43) üzenetére


Cifu
nagyúr

Megint fordítva ülsz a lovon. Illetve eleve rossz lovon ülsz...

A jogszabály nem határozza meg, hogy a gazda hogyan teljesítse ezt, tehát ha kutyafuttatásra kijelölt területen el van engedve (belterületen ott lehet póráz nélkül, külterületen bárhol), akkor is az ő felelőssége, hogy ne veszélyeztessen senkit a kutyus.

Ha a kutya megtámad valakit, akkor eme jogszabály megszegése miatt lehet felelősségre vonni.

A linkjeiden megint csak röhögni lehet. Ha belinkelem, hogy hány embert ütöttek el autók az elmúlt héten, akkor pattoghatok, hogy tiltsák be az autókat? :DD

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#46) merqree válasza stellaz (#43) üzenetére


merqree
senior tag

Várj, nekem kell biztosítani, de a módszert rám bízza ;-)

// Huawei Mate 10 Lite + Samsung Galaxy S10 // Panasonic X920 // Citizen CB0010-88E // Hyundai Tucson 2019 Travel 1.6 GDi // Sony KD55XF9005 //

(#47) stellaz válasza Cifu (#45) üzenetére


stellaz
aktív tag

A te lovad pedig egyenes egy szamár.

Ja, ez a jogszabály pont jó a kutyafuttatókra, vadászkutyákra, terelő kutyákra, munkakutyákra, stb. De feltételez annyi intelligenciát a kutyatartóktól, hogy ha mondjuk egy sűrűn látogatott erdei ösvényen tartózkodik, akkor nem engedi el a kutyát, mert gyakorlatilag nem tudja megakadályozni, hogy mondjuk egy 3 éves kisgyereket leszedjen a bringájáról. De látom ehhez itt még sokaknak fel kell nőniük.

"A linkjeiden megint csak röhögni lehet." Erre nem tudok mit írni, sok mindent megmagyaráz veled kapcsolatban. Kicsit én szégyenlem magam miattad.

"Ha belinkelem, hogy hány embert ütöttek el autók az elmúlt héten, akkor pattoghatok, hogy tiltsák be az autókat?"
Tiltásól ugyan senki nem beszélt, de ezt erőlteted folyamatosan. Miért?
Ellenben elvárt felelős magatartásról beszélünk kutyák esetében, sőt, meg fogsz lepődni de a KRESZ is erről szól. Régen az autókra nem volt sebesség korlátozás, ma már van, tehát betiltották az ész nélküli száguldozást. Mégpedig a balesetek miatt. Szóval az analógiás még passzolna is.

Nem akarok személyeskedni (veled ellentétben), de te már trollként viselkedsz, nem értelmes vitapartnerként.

(#46) merqree

Azért kértem, írd le a módszeredet. Más is hagy tanuljon belőle. :)

[ Szerkesztve ]

(#48) haruspex válasza Cifu (#45) üzenetére


haruspex
tag

Mondjuk én pont a hozzád hasonlók miatt nem biztos, hogy engedném a kutyatartást. amikor fifike farokcsóválva megy oda egy nőhöz gyerekhez, bárkihez, aki szemmel láthatóan fél tőle, aztán az" áá nem bánt csak barátkozni akar", esetleg még röhögsz is rajta, meg jön a "de hülye ez". Aztán lehet csodálkozni, ha a kutya mégis megharapja, vagy csak annak a seggfejnek tartanak aki vagy. Plusz a kutya itthon legyen nagy "mer az jó". Mi baj lehet belőle. A pitbullt is jó a játszótéren a lakótelepen a gyerekek között az igazi sétáltatni.

Persze elméletileg szép dolog a kutyatartás, amíg mondjuk nem kell más emberekkel interakcióba kerülnie az állatnak, meg mondjuk a gazdi is normális mentalitású, ami 90%-ban már bukta. De mondjuk azt nekem senki ne magyarázza meg, hogy egy harci kutyát, vagy egy 60-80 kilós konkrétan agresszív állatot bármi indokolhat egy városi/falusi környezetben. (Nekem az említett moszkvai őrkutya is pont ez a kategória). Mondom ezt úgy, hogy nem félek a kutyáktól, és állatbarát is vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#49) stellaz válasza haruspex (#48) üzenetére


stellaz
aktív tag

Magyarországon az a mentalitás, hogy a kutya legyen ijesztő. Minél inkább, annál jobban dagadozik a büszkeségtől a gazda.
Haverom hazavitt egy rottweilert aki terrorban tartotta az egész környéket, volt, hogy kiszökött és úgy találták meg, hogy egy kerekesszékes ember mellett ült, aki már addigra félelmében kiesett székből és maga alá vizelt, de ott is rajta röhögtek, hogy hát úgyse bántotta.

(#50) Cifu válasza stellaz (#47) üzenetére


Cifu
nagyúr

Ja, ez a jogszabály pont jó a kutyafuttatókra, vadászkutyákra, terelő kutyákra, munkakutyákra, stb.

Ez a jogszabály vonatkozik mindenkire.

De feltételez annyi intelligenciát a kutyatartóktól, hogy ha mondjuk egy sűrűn látogatott erdei ösvényen tartózkodik, akkor nem engedi el a kutyát, mert gyakorlatilag nem tudja megakadályozni, hogy mondjuk egy 3 éves kisgyereket leszedjen a bringájáról.

Ahogy egy autó vezetőjétől is feltételez annyi intelligenciát, hogy nem üt el senkit. Ez volt a hasonlatom lényege, csak nem vagy képes megérteni.

Ha külterületen van az ösvény, simán elengedheti a kutyáját és nem kell szájkosárnak lennie. Ennyire egyszerű a történet.
Ha leszedi a 3 éves kisgyereket a bringáról, akkor ott pedig fel lehet jelenteni, és az idézet jogszabályok alapján büntetésre számíthat.

Szóval a felvetésed, hogy nem engedi el a kutyáját, pont, hogy ostobaság. Ha ő úgy ítéli meg, hogy nem jelent veszélyt, akkor megteheti. Az ő felelőssége. Neked pedig ebbe nincs beleszólási jogod. Maximum megkérheted, hogy legyen kedves visszahívni. Ha jó érzésű kutyatartó, akkor visszahívja...

De látom ehhez itt még sokaknak fel kell nőniük.

Neked kéne felnőni, és megérteni a jogszabályokat, meg azt, hogy azok nem a te érveid mellett vannak.

Tiltásól ugyan senki nem beszélt, de ezt erőlteted folyamatosan. Miért?

Ha valaki jogkövetően jár el, akkor egy szavad nem lehet.
Ha valakinek a kutyája megtámad valakit, akkor ott a tulaj felelőssége nem is kérdéses.
Szóval amivel a kezdetek óta itt próbálsz hangulatot kelteni (idézek: "de igazából nem lehet, hogy az lenne a megoldás, hogy senki nem engedi el a kutyáját?", "Mert még egy szájkosarat sem hajlandóak feltenni." és a többi), az az igazi trollkodás...

Nem akarok személyeskedni (veled ellentétben), de te már trollként viselkedsz, nem értelmes vitapartnerként.

Tehát egy kutya-nyomkövető tesztje alatt nekiállsz hangulatot kelteni (hogy nem kellene elengedni a kutyáját senkinek, vagy legalább szájkosarat kellene felraknijuk rá, illetve jössz azzal az indokkal, hogy hány kutyatámadás volt), és én vagyok a troll? :DDD

Értem...

Mondjuk én pont a hozzád hasonlók miatt nem biztos, hogy engedném a kutyatartást. amikor fifike farokcsóválva megy oda egy nőhöz gyerekhez, bárkihez, aki szemmel láthatóan fél tőle, aztán az" áá nem bánt csak barátkozni akar", esetleg még röhögsz is rajta, meg jön a "de hülye ez".

Szerencsére semmi befolyásod nincs ilyesmire a jelek szerint. :)
Amúgy örülök, hogy ilyen szép képet alakítottál ki, úgy, hogy a jelek szerint az ég egy adta világon semmi, de ismétlem, semmit sem tudsz rólam.

Ha esetleg érdekel a valóság (tudom, magasztos célok...), akkor azért jelzem, hogy én a kutyámat külterületnek minősülő területen szoktam séltáltani, és alapvetően ha emberek jönnek szembe, pórázra kötöm vagy a nyakörvét kézzel megfogva félreállok. Szóval nem férek bele a sztereotípiádba. Én kérek elnézést... :C

Viszont a hibás sztereotípiád miatt kialakult világképed meglehetősen irritál, ezért kommentálom a hozzászólásaidat, amint látod, alátámasztott tényekkel, jogszabályokkal. El kéne gondolkoznod ezek után, hogy akkor ki is a troll...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.