Hirdetés

2020. február 26., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Z_A_P


Z_A_P
(őstag)

[link]
Ki az az eszkombajn aki az asztalon tartja a PC-t, elfoglalva ezzel a felet? :Y Raadasul ez meg vilagit is, faszan zavaro lehet a monitor mellett...

Alpenföhn hutok kimaradtak az ajanlott leghutok kozul, nagyon jo ar/ertek.

[ Szerkesztve ]

OK

(#2) KROK640


KROK640
(tag)

Van ahol frankón felfér a PC az asztalra, csak ne világítson

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#3) vlevi válasza Z_A_P (#1) üzenetére


vlevi
(nagyúr)

Hát ezt tényleg nem bírnám elképzelni az én asztalomon.
De a cikk az megtetszett, el is rakom magamnak, mert nálam is tervben van (vagy inkább játszom a gondolattal) az ivy bridge csereje.

(#4) Sidorovich válasza Z_A_P (#1) üzenetére


Sidorovich
(aktív tag)

Pl. én, és szerintem még sokan mások. :U
A képen látható asztal is baromi jól néz ki szerintem, ma már rengeteg az igényes megjelenésű gépház, akár üveg oldallal és benne jól kinéző hardverekkel. Illetve ahogy KROK640 is mondta, vannak nagy asztalok is. :)

Persze nem az a fő funkciójuk, hogy jól nézzenek ki, de egy Ferrarinak is jól áll az üveg motorháztető és az, hogy lehet látni a technikát. :)

A világítás szintén ízlés kérdése, ki/be lehet kapcsolni, színt/fényerőt állítani. A divattal ellentétben én nem utálom.

[ Szerkesztve ]

(#5) Cucuska2 válasza Z_A_P (#1) üzenetére


Cucuska2
(őstag)

Én vettem egy m-ITX gépházat 10 éve, és azóta padlón van. Azóta elromlottak az előlapi portok, kicsit poros is, de amúgy egész jó állapotban van.
Viszont ha az asztalon tartanám, sokkal jobban hallanám a hangját.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#6) Astroboy válasza Z_A_P (#1) üzenetére


Astroboy
(senior tag)

A neve "asztali PC", nem értem mi a gond. ;]

(#7) dabadab válasza Z_A_P (#1) üzenetére


dabadab
(titán)

Érted, ha kiadsz egy csomó pénzt azért, hogy a géped belseje úgy nézzen ki, mint egy rádioaktív gyümölcssaláta, akkor látszódjon már :)

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#8) dugo_ válasza Z_A_P (#1) üzenetére


dugo_
(veterán)

Akinek nem foglalja el a felét és még dizájnelemnek is beillik. ;]

(#9) Astroboy válasza dugo_ (#8) üzenetére


Astroboy
(senior tag)

10000 porcica like this. :D

(#10) Bale_E válasza Z_A_P (#1) üzenetére


Bale_E
(őstag)

Nekem is ott van fent. Kevesebb kutyaszőr jut fel az asztalra így a gépbe is. És amúgy is szeretem nézni a ventilátorok forgását és a folyadék hullámzását :B

Cyberpunk 2077 - 2020/09/17 - "CDPR nem hazudott a megjelenési dátumról. Iszonyat rossz hasonlat. - sajnos de...

(#11) dugo_ válasza Astroboy (#9) üzenetére


dugo_
(veterán)

Kis félelmem nekem is, de passzív/félpasszív megoldással remélhetőleg csak a leülepedőt kell pucolni.

(#12) DeFranco


DeFranco
(nagyúr)

érdeklődéssel olvastam a cikket, de ha már az első lapon voltak hozzávetőleges árak, akkor jó lett volna ezt végig megtartani és az összesítő táblázatban is feltüntetni.

nyilván mindenki tudja használni az árgépet, de attól még viszonylag kis munkával hozzáadott volna az ajánló értékéhez.

(#13) adamssss

Hiánypótló cikk. Régóta vártunk rá de végül megkaptuk.

Köszönjük szépen. :R

(#14) dagonya válasza dabadab (#7) üzenetére


dagonya
(tag)

rgb csicsapicsát zárt házba rakni igazán punk

(#15) Synthwave válasza Z_A_P (#1) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Például én, pont így, és egyáltalán nem zavaró. Egy kicsit sem. Mondjuk nincs is ekkora díszkiválgítás, csak két LED szalag elrejtve a ház nem szem előtt lévő szegleteiben + a gyári alaplapi és VGA pislákolás, természetesen homogén színvilággal.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#16) palfitom


palfitom
(veterán)

Jó kis cikk lett, gratula!

The life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#17) hemaka


hemaka
(nagyúr)

Hiánypótló cikk, köszi.

"Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!"☀️

(#18) Csandi válasza Z_A_P (#1) üzenetére


Csandi
(csendes tag)

Kép

Itt az enyém. Izlések és pofonok. Én egyrészt nem kérdés, hogy az asztalra tegyem a gépet, ne a lábnál legyen a földön mint egy olcsó valami amibe ott belerughat az ember, másrészt az rgb-t is nagyon szeretem igy pláne az asztalra teszem, hogy lássam amire költöttem. Kicsit sem zavaró a monitor mellett, ennyi erővel maga a monitor is zavaró lenne, az is az arcodba világit :)) És ezzel nem vagyok egyedül, kapásból az összes ismerősöm ugyanigy csinálja, és még sokan mások is.

[ Szerkesztve ]

(#19) -Morrowind-


-Morrowind-
(senior tag)

Köszönöm a munkád. :)

Bardo Tödol --- Naraka --- A nézetek mindent felölelő hálója --- A létesülés gyökere

(#20) dabadab válasza Synthwave (#15) üzenetére


dabadab
(titán)

"nincs is ekkora díszkiválgítás, csak két LED szalag elrejtve a ház nem szem előtt lévő szegleteiben + a gyári alaplapi és VGA pislákolás"

Különbözőek vagyunk, nálam a "nincs díszkiválgítás" azt jelenti, hogy még a ház power és hdd ledjeit is lehúztam az alaplapról :)

DRM is theft

(#21) DJGABI


DJGABI
(addikt)

Régen szerettem az ilyen összeválogatós témákat olvasni, ez is jó cikk volt. Kiindulásnak tökéletes, hogy legyen valami elképzelése az embernek. Öröm látni hogy a Sandy még képviselteti magát. De ja, egyre inkább én is úgy érzem érik a 2600k cseréje (Z-s alaplapot sose sikerült beszereznem, ahogy a cikk is írja: mostmár meg se éri).

[ Szerkesztve ]

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#22) lsc


lsc
(nagyúr)

Jó cikk, teljesen korrekt.

Az élet kegyetlen .

(#23) pzske


pzske
(aktív tag)

Korrekt cikk!

A léghűtők közé [ezt] még beraknám!

Az élet 1 szar játék , de a grafikája nagyon ott van...

(#24) snecy20


snecy20
(veterán)

Látom az i5 4440 már nincs úgy ajánlva, mint egy pár évvel ezelőtt, amikor kb. boldog-boldogtalant afelé terelték az ajánlósban. :D

(#25) velizare válasza Astroboy (#9) üzenetére


velizare
(veterán)

nem olyan vészes az ilyen. ha van egy kis (táska)méretű, hordozható kompresszorod, akkor két perc alatt kifújod vele az erkélyen, vagy az udvaron.

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#26) Synthwave válasza dabadab (#20) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

*ekkora

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#27) secretgarden válasza dugo_ (#8) üzenetére


secretgarden
(tag)

Ez király! Tetszik! :-)

(#28) secretgarden


secretgarden
(tag)

Ha már igy feljott az asztal vs. fold kerdese... Miert nincsenek desktop PC stand-ek? Laptop stand-bol van kb par ezer eBayen meg sok szaz Amazonon, desktop PC stand-bol nulla...

(#29) Turcsika


Turcsika
(junior tag)

Köszi a cikket. Tanulságos.

(#30) Kopi31415


Kopi31415
(félisten)

Furcsa ez az X nem éri meg az árát, mert Y-t húzva már majdnem ott van olcsóbban mentalitás. Akkor X-et már nem lehet húzni, vagy mi van? Ugyanígy a teljesen rutin gyerekjátékként hangzó BIOS flashelés is.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#31) rovtiv3


rovtiv3
(tag)

Informatív, jó cikk. És nem csak a tartalma, a stílusa miatt is. Élvezet volt olvasni, ami azért is külön öröm, mert nem volt ez mindig így.

Már bocsánat...

(#32) siposz válasza secretgarden (#28) üzenetére


siposz
(junior tag)

Én mostanában az asztal alá felfüggesztős megoldásokat néztem, de abból se találtam igazán jót. Általában úgy kéne rögzíteni, hogy fúrjuk bele a tartót az asztallap aljába, az meg nem igazán tetszik.

[ Szerkesztve ]

(#33) Norb79 válasza siposz (#32) üzenetére


Norb79
(aktív tag)

Én csináltam a gépnek egy külön tálcát. Bútorlap, a négy oldalán 10 centi magas fal, hogy a bútorlapon megmaradjon, de csússzon el rajta, alá négy görgő, hogy odébb lehessen lökni, amikor porszívózás van, és még alul ki van fúrva az asztallap, ahol lefele nyomja ki a hőt a táp. Ezen van az asztal mellett, anyaggal mindennel nem volt egy tízes se. Színben passzol az asztalhoz.
Az asztalnak a hátuljára meg felfogattam egy dupla bútorlapot, ami kb 1 méterrel emelkedik az asztallap szintje fölé, így leválasztva a teret és arra van felfúrva a monitor. Így lett egy gémersarok a nappali sarkában úgy, hogy a gyerekek se lássanak bele a monitorba, ne is legyek háttal a többieknek, ha beszélnek hozzám közben, és mégse az asztalon legyen minden.

(#34) siposz válasza Norb79 (#33) üzenetére


siposz
(junior tag)

Görgős megoldások kaphatóak. A cél nálam, hogy semilyen kábel vagy gép ne legyen a földön, de ha nem jön össze, akkor marad a görgő. Borzalmasan felhalmozódik a dzsuva, ha nem lehet könnyen porszívózni.

(#35) Norb79 válasza siposz (#34) üzenetére


Norb79
(aktív tag)

Pont ezért választottam a görgőset, mert odébb lehet lökni és mehet a porszívózás.
A kész megoldások nem voltak megfelelőek, ezért olyan csináltattam, ami pont a gépház méretében van, hátul pont olyan magas a perem, hogy a kábelkimeneteket ne zavarja, az alja ott van megfúrva ahol a táp nyomja ki a levegőt, elég nagy görgő van alatta, hogy legyen is hova kinyomnia, ráadásul egyszínű az asztallal, és nem mellesleg, olcsóbb is volt sokkal, mint azok a kész termékek, amiket találtam és a fenti paramétereknek legalább a felét tudták. :)
Meg persze az egész jobban szellőzik így kirakva az asztal mellé, három oldalról levegőt kapva, és a nem "lélegző" oldal az az oldala valóban, nem a hátulja vagy az eleje, ahol levegőt kell kapnia. A ház ablakos, az ablak van az asztal felé, így nem is világít ki sehova, csak hogy rácsatlakozzak az anti-rgb vonalra is. :U
Na mindegy, csak egy ötlet volt. :)

(#36) secretgarden válasza siposz (#34) üzenetére


secretgarden
(tag)

En valami olyasmire gondoltam, hogy valami brutal kinezetu muanyag stand, amolyan step-pad modra tobb fokozatban allithato magassaggal, rubberized surface-cal hogy ne csuszkaljon rajta a gep, valami oldalan-szeleken vegifuto LED csikkal ami animaciokra kepes es programozhato, 1-2-3 halk cooling fan-nel, esetleg a fan-eken is LED-ekkel, es persze mindez rendes nagyuzemi kivitelezesben, nem barkacs modon. Szerintem lenne ra kereslet, mert azert van a vilagban "nehany" PC gamer, es ha ok kepesek kiadni egy gepert tobb szazezer forintot, akkor nemigaz hogy 2-3 tizezret nem adnak ki egy ilyenert ha amugy brutalul nez ki (kepzeld el mondjuk ennek a gamer PC-nek a hasonlo stilusu PC stand kiegeszitojet, gondolom atjon mire gondolok :-)

(#37) Timer


Timer
(őstag)

Hiánypótló a cikk témáját tekintve, ráadásképp tetszetős a stílusa is, le a kalappal!

(#38) siposz válasza Norb79 (#35) üzenetére


siposz
(junior tag)

Azért kösz a tipper, valami biztos lesz.

@(#36) secretgarden:
Hátőőőő én csak porszívózni akarok mindenhol, és hogy ne foglaljon helyet a gép az asztalon.

"gondolom atjon mire gondolok" Remélem irónia. :)

(#39) Csupingo


Csupingo
(addikt)

Nagyon jó lett a cikk, köszönet érte! Tetszik, hogy sok irányból körbejárja a témát és sok apró, de fontos dolgot is említ.

Mi a panasz? Víz alatt fullad? Értem. (Maksa) Eszkimó menyasszonya van, mit szórakozik itt? (Markos-Nádas)

(#40) Ribi válasza Norb79 (#35) üzenetére


Ribi
(nagyúr)

Én vettem 1 bútorlapot, rá 4 praktiker görgőt és csókolom. Ronda de működik :D

lsc: A cikk alapjában véve tök jó, nyilván bárki beleírhatná a neki mi nem tetszik részt, de felesleges, csak kötözködni lehetne.
Így marad az off topik :P

[ Szerkesztve ]

(#41) lsc


lsc
(nagyúr)

Azért jó lenne ha maradnánk a cikk témájánál, szerintem nem a "hova tegyük a gépet" a cikk témája. Igaz ezek is szakmai hsz-ek :(( .

Az élet kegyetlen .

(#42) nyakdam


nyakdam
(aktív tag)

Köszi a cikket! Tetszett a stílus. :R

(#43) gery14


gery14
(aktív tag)

Én a 1070 eket nem irnám le keményen áljak a sarat máig :D ;)

Galaxy S8+ OrchidGray/ Galaxy Note4/Galaxy-S7 Edge(2016)/Galaxy S5(2014)/LG3/GALAXY S4/GALAXY S3/GALAXY S2/GALAXY SPLUS/

(#44) Synthwave válasza Kopi31415 (#30) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Nincs ebben semmi furcsa. Ha egy kicsit is konyítasz a BIOS-hoz, netán még egy épkézláb hűtőd is van, semmi értelme az X-es Ryzeneknek. Maximum akkor, ha csak párezer (4-5k) forinttal kerülnek többe és kell a jobbfajta gyári hűtésük, mert nincs rá 3rd party megoldásod.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#45) Synthwave


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

A tetszésnyilvánításokért meg mindenkinek köszi. Jól esik olvasni az ilyesmit.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#46) Kopi31415 válasza Synthwave (#44) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

Vagy ha nem akarok vele szopni, időt elbaszni rá. Mert a szabadidőm sem ingyen van.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#47) dabadab válasza Kopi31415 (#30) üzenetére


dabadab
(titán)

A Ryzenek tulajdonképpen saját magukat tunningolják, egyértelműen hőlimitesek és a 3600 meg a 3600X ugyanolyan hűtővel gyakorlatilag ugyanazt tudja.

DRM is theft

(#48) zolomon17


zolomon17
(aktív tag)

Aki esetleg nem akar a számolgatással bajlódni, december környékén raktam össze, új alkatrészekből egy Ryzen 5 3600 + TUF X470 lap + 16 GB 3200MHz DDR4 + RTX 2070 Super konfigot ismerősnek. Ez itt a táblázatban a "korrekt" gép felső szegmense nagyjából.

346.000,- Ft volt az elemek összeára, ahogy írtam, minden bolti árral számolva.

OnePlus 6T + Nexus 9 + ASUS ROG STRIX GL502VS + ASUS Vivobook S14 S410UN

(#49) Trebron09


Trebron09
(senior tag)

Szerintetek egy GTX 980Ti használtan 55-65-ben vannak az mennyire éri meg? persze már gari egyikre sincs korukból adódóan.

- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -

(#50) BrezaJ


BrezaJ
(csendes tag)

A szükség nagy úr kategóriában elve az alábbi a konfigom van:
CPU Intel Xeon X5660 6C/12T 2,8-3,2 GHz
12 GB Triple Channel DDR3 1333MHz RAM
VGA XFX RX 470 8GB

Eddig minden játék FullHD 35+fps max grafikán stock orajeleken.
(Control, Jedi Fallen Order, Battlefront 2, Shadow of the Tomb Raider, Assassins Creek Origins ETA.)

A gép maga 30 ezer volt (xeon, 875w táp, 12giga ram, 500giga hdd) + 35 ezer a vga. Szerintem bomba jó ez ennyiért.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.