Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfenstein-t monitoroztam másik programmal(NZXT CAM). Meglepően nem dolgozik sem a VGA sem a CPU. Utána olvastam és alapvetően lockolva van a játékban átvezetőknél 30-ra míg játék közben 60-ra. Ki lehet kapcsolni és csinálok új képeket meg véleményt a játékhoz.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
kovsol
titán
Megnéztem a cikk dátumát, de nem két éves.
May the Force be with you!
-
Igen és? Mit számít az, nem az a lényege, hogy a legújabb legpowerebb hardvert mutassa be hanem, hogy irányt mutasson azoknak akiknek véges a költségvetése, hogyha utánaolvasnak/utánajárnak akkor mennyit spórolhatnak ha nem mindent boltból vásárolnak össze és mégis mennyire lehet használható az amit így vesznek.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Fitzgerald
veterán
Én köszönöm. Amúgy látom pont a lényeget hagytam ki, ami az lett volna, amit leírtál.
Hogy a nem 1-2 szálra optimalizált játékokban gyakorlatilag nincs különbség egy 8320/8350 és az említett Intelek között.
JayzTwoCents csinált is erről egy összehasonlító videót anno, ha megtalálom majd linkelem. -
bul07
nagyúr
SSD téma
Pont Battlefield sorozatnál van rettentő nagy szerepe a pálya betöltésnek
Akinek előbb tölt be az választhat a járművek közül , aki lemarad az gyalogolhat mert nincs már járműÉs ez fokozottan igaz Battlefield 1-re
Mint aki játszott az Alphával állíthatom hogy se perc alatt elfogy az a pár tank meg repülő és lehet sétálni, hú de nagy öröm várni vagy 5-10percet hogy esélye legyen annak járműbe ülni akinek későn tölt be a pályaAmúgy jó kis gép bár Battlefield 1-et megvárnám hogy menyire is fogja bírni, mert elégé gépigényes lett
Az enyémet így használta, bár nálam egyenlőre a vga korlátozó tényező és lehet ezért pörgette ennyire a processzort(low grafika)Amúgy kíváncsi lennék egy ilyen képre hogy mégis menyire használja a gépedet a Battlefield 4 multi(Aida64 naplózás funkció)
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Ott igaz ez ahol nincs várakozás. Olyan szerverekre szoktam menni ahol például 5fő/team-nek minimum kell Ready státuszban lennie mielőtt indul a kör előtti visszaszámlálás és amíg az nem jár le addig a járművek sem spawnolnak és nem lehet beléjük születni. Általában max 2-3 ember tölt be előttem mapváltáskor így is de akkor még semmit nem lehet csinálni csak pipálni, hogy nekem Ok. Egyébként is inkább INF-es vagyok tehát nem hat meg ha szaladgálni kell. BF1 Alphához nem kaptam elérést így majd a BETA alapján kiderül. Emlékszem rád a BF1-es topikból, az az 1GB-os 560Ti nem a legjobb már. Az MSi Gaming 280X-hez képest 50% körüli a lemaradása.
Trial AIDA-tud ilyet?
-
-
Scrydhan
senior tag
válasz Fitzgerald #19 üzenetére
Milyen érzés tudni hogy létezik az rx 480 és gtx 1060?
2011: "Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük."
-
bul07
nagyúr
Én ahogy nézem erős vga limited van
Olyan 25-30% erőt benne hagysz a processzorbanGPU-nak a ventilátora hány százalékon és fordulaton pörgött, 75fok közelében.
Pont lemaradt a képrőlAmúgy a sok felesleges dolgot ki tudod venni a naplózásból és csak a fontos infók lesznek monitorozva.
Nekem folyamatos naplózás van, több évre visszamenőleg megvannak az adatok
(Mivel jegyi az indított programokat is több évre vissza tudom mikkor mit csináltam a gépel )[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Igen tudom, hogy VGA limitem van és pont ez a lényeg. Hisz nem kell erősebb/drágább processzor ezekhez a beállításokhoz, hogy 60fps felett tudjak játszani. Mondjuk egy 64fős szerveren jobban ki vannak használva a processzormagok, de nem igazán szeretek 32/48 főnél nagyobbra menni.
Ez a monitorozás engem annyira nem érdekel, kérésednek tettem csak eleget most. Játék alatt nézem néha a kihasználtságot meg a hőfokok miatt megy a Playclaw, na meg ha videót vagy screenshotot akarok csinálni, de ennyi.
GPU RPM: ~2600 GPU%: 54.
-
Fitzgerald
veterán
Mivel az általam játszott játékokban 10-20%-al gyorsabb a 390 mint a 480x, annyira nem szar hidd el.
1060-al meg nagyjából megegyezik a teljesítményük.
Egyébként amikor megvettem, akkor még nem lehetett tudni semmit egyikről sem.
De ha tudom hogy mikor jönnek, valószínűleg akkor sem vártam volna még hónapokat.
Fogyasztás meg nem izgat, azt az évi párszáz, 1-2 ezer forintot észre sem veszi az ember a számlán. -
oilver1
tag
Nagyon hasznos írás, köszönet érte a szerzőnek!
Azonban véleményem szerint fölösleges ebben a témában boncolgatni, hogy mi érné meg jobban. A mai használt és új hardverpiac változatosságát tekintve mindenki megtalálja a zsebéhez mért konfigurációt. Itt hatványozottan igaz az az elv, hogy ahol az igények és a pénztárca szabta korlát találkoznak, ott lesz megfelelő PC-d!
Én momentán úgy vagyok vele, hogy mindenből csak újat veszek, boltban. Lehet, hogy drágább, de van rá garancia. Igen, azok is bekrepálnak, de garanciaidőn belül odamehetek verni az asztalt. És ismerve az átlag Hardverapró hirdetőt (akinek nem inge, ne vegye magára, illetve tisztelet a kivételnek) nem sokat spórolnék, ha használtan vásárolnék. Annyit nem, amennyit az új alkatrész nyújtotta előnyök számítanak. Inkább spórolok hónapokig és nem megyek moziba meg sörözni haverokkal annyit, de aztán boldogan csomagolom ki az újszagú komponenst a szép új dobozábólAz alkohol nem válasz, de legalább a kérdéseket elfelejted!
-
Köszönöm.
Alapvetően vannak íratlan szabályok amikre érdemes odafigyelni ha használt dolgokat vesz az ember. Azért nem tértem ezekre ki mert nem akarok üzletet rontani senkinek, de privátban ettől függetlenül bárki kérheti a segítségemet. Ugyanez igaz az alkudozásra is. Volt egy táp amire keményen alkudtam, nem jutottunk dülőre végül és akkor úgy döntöttem marad a bolti, mert 1-2ezrest nem ér úgy, hogy se doboz/se garancia akármilyen márka is. A hardverek amiket vettem nagyrész rendes boltból valóak és van hozzájuk papíros garancia. Persze nem 2év hanem kevesebb, de ez egy olyan dolog, hogyha fontos akkor anélkül sarkon fordulok. A házhoz nincs ilyesmim, de haver mikor elhozta megnézte, kibontották és átnéztek mindent korrekt volt az eladó nagyon. Egy házon nem sok minden romolhat el amit én magam nem tudok megcsinálni. De cr33p fórumtárstól is olyan VGA-t kaptam amin látszott, hogy nem egy bagófüsttel teli szobában volt kicsapva az asztalra egy darab kartonpapírra és megkaptam hozzá a garanciapapírt szintén.
-
juhasz22
aktív tag
Procin, a RAM-on és a házon is lehetett volna még spórolni egyébként klassz gép lett.
iPhone SE (2020) --- Nintendo Switch™ OLED --- Sony PlayStation™ 4 Slim 500GB --- 55" LG C1 OLED
-
noPublicFG
senior tag
Alaplapot nem vennék már használtat (a negatív tapasztalatok miatt), viszont használt procival rengeteget lehet spórolni. Az talán az egyetlen alkatrész, ami nem romlik el. (A többihez viszonyítva.) Viszont én a proci hűtővel is "spórolok". Mivel egyáltalán nem tuningolok, így tökéletes a gyári.
A cikk, amilyen elánnal indult, olyan kérdőjeleket hagyott bennem. Valahogy nem találtam meg a "miért"-re a választ.
Ennek ellenére elismerésem, hogy összeszedted a gondolataid, és az eseményeket.[ Szerkesztve ]
plus ça change, plus c'est la même chose
-
Redneck
nagyúr
Cirka 190 papírért, nem rossz, bár az AMD-t nem erőltettem volna a helyedben.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
gtamate2
veterán
No offense, de Intellel jobban jártál volna.
Jobb teljesítmény, kevesebb fogyasztás mellett nem is került volna többe.
Addig rendben van hogy a BF jól skálázódik, viszont a szál teljesítményt is eléggé szereti.Ha azt vesszük alapul hogy az fx-eket általában 4.5-4.7-ig szokták húzni (ritka az 5ghz), addig az intel 2500k-t olyan 4.5 környékére.
Itt egy teszt hogy egy 780 ill 290x mellett mit is hoznak ezek a processzorok.
BF4
Illetve a 970 mellett: BF HardlineMás tesztet inkább nem is linkelek.
Egy 2500k 27-30k, Z-s lap pedig 20k használtan. Mellé mehet még a 970 (kis túlzással a 980 is).
Az fx-es konfigot viszont tény hogy kimaxoltad.
*Sn0w
-
Meg a monitoron és a tápon vagy a VGA-n is. Nem lowbudget volt a cikk lényege.
(#66) noPublicFG mi az amit hiányolsz? Kérdezz bátran.
(#68) gtamate2 persze mint írtam is, hogy ez nem konfig ajánlás lehet bármi mást használni. Nekem most ez jött. De régen volt i7-2600-am, azelőtt meg Q9300. Kipróbáltam az APU-t egy Trinity formájában.
[ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
Hangos dologgal nem igazan ertek veled egyet. Tudom nagyon reteg vagyok, de amit magamnak terveztem, oda ket sztereo analog erosito + 4 hangfal kerult, es azok ala kell egy jo hangkartya. Persze alaplapival is el lehet docogni, ha az embernek epp szerencseje van es a lap tervezesenel oda is figyeltek ra, es nem szed fel mindenfele zajt az egesz csak mire kijut a hang a gep hatuljan, de akkor is johet egy windows frissites, amitol az addig hasznalhato realtek hangkartyam egy hasznalhatatlan piaci gagyiva silanyult, de mindez egyeni szocproblem.
Abban egyetertek , hogy ar/ertek bajnok gamer PC-be nem feltetlenul kellene dedikalt hangkartyat venni, de elseg sok jo analog 5.1-es rendszert arul pl a Genius is teljesen vallalhato aron, es oda meg jol is johet.Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
GEIL
addikt
válasz -Skylake- #44 üzenetére
i3 + igp +ssd
i7 + GTX1080 + hdd
köszi...nekem az utóbbi bőven jó lesz...
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
ribizly
veterán
Jó kis írás, de én is kicsit többet vártam tőle. Igazából semmi komolyabb kivetnivalót nem tudok mondani, amit már előttem ne írtak volna le, inkább csak hiányérzetem maradt utána...
Én magam is elég sokat pörgetem a használt cuccokat, de eljutottam oda, hogy a CPU, ház, VGA, RAM négyesen kívül semmit sem vagyok hajlandó használtan venni, és ezeket még így is vagy ismerőstől vagy újonnan hardverapro-s komolyabb eladódtól bolti ár alatt, de minden esetben legalább egy év garanciával. Túl sok az önjelölt "tuning-mágus", én meg nem akarok szívni...
Arra lennénk kíváncsi, hogy mit tud ez a rendszer amúgy egy komolyabb VGA-val 1440p-ben újabb játékokkal (Doom, Division, Battlefield 1, ...). Ha esetleg lesz lehetőséged, akkor egy olyan tesztet megnéznék.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
ncc1701
veterán
A szó, amit keresel: mentés. Hiába veszel meg bármit, ha egy adat egy példányban van, az nincs biztonságban. Az az adat, amit csak 1 példányban tárolsz az (és bármennyire és téped a szád, h de) nem fontos adat. Legyen meg 2 lemezen, és egy pendriveon. Fényképeknek ez elég is.
-
Komolyabb VGA talán majd November környékén egy RX 480 képében, addig ha nem ad valaki kölcsön nem tudok ilyet. Doomot majd meg akarom venni de előbb a Deus Ex: Mankind Divided meg a BF1 van terítéken.
(#73) ncc1701 nem is mondtam, hogy kidobom a Samu HDD-t
[ Szerkesztve ]
-
strike-force
őstag
Hasonlo gepem van nekem is, 1920x1200-hoz a legtobb jatekban HIGH beallitashoz tokeletes. Ott van mar a 850 evo a fiokban, de nem volt meg idom migralni hdd-rol.
Illetve karacsonyra ujitok egy rx480-at es csokolom!21:9-en gondolkodom kovetkezo lepesnek, de ahhoz is erosebb vga kellene mar a mefnovekedett pixelszam miatt. Raer az meg!
Hasznald a gepet egeszseggel!
[ Szerkesztve ]
R7-5800X3D / 32GB / RTX3070 / POCO_F3 (8/256) / i12 64GB - Just realize it!
-
gbela
senior tag
Nem bírom ki, hogy ne szóljak hozzá az SSD témához. Én sem értettem nagyon sokáig mit pörögnek rajta az emberek, nem lesz jobb fps-em tőle. Aztán "új" gépbe azért már tettem, hát úristen. Azóta bárki akinek ajánlottam és végül vett egyet csak hálálkodik. Messze ez dob legnagyobbat bármilyen gép általános gyorsaságán. Értem az FPS érvet, de ha más miatt nem, mert elég sok tapasztat tag ajánlja én azt mondom tégy egy próbát egy jó árú használttal apróról, ha nem váltja be akkor elmegy ugyanannyiért. De hidd el nem akarsz majd ssd nélküli gépen élni többet
Am jó cikk! -
noPublicFG
senior tag
A legjobban talán úgy tudnám kifejezni magam, hogy hiányérzetem támadt a cikk olvasása után. Az első oldal kitűnően felvezet egy hosszabb blogot. Az első oldal utolsó bekezdése után valamiért arra gondoltam, hogy oldalanként kivesézel egy-egy alkatrészt. Kifejted az addigi tapasztalataid, illetve levezeted, megosztod velünk a megszerzésük történetét olvasmányos formában.
Konkrétan semmi "baj" a bloggal, személyesen mást vártam. Mondjuk azt, hogy a második oldal lesz egy tartalomjegyzék, vagy összesítés. Lehet túl sok novellát olvasok mostanában?
Viszont még egyszer ki kell emelnem, minden tisztelet érte , mert én például nem írtam eddig mást, csak hozzászólásokat.plus ça change, plus c'est la même chose
-
válasz noPublicFG #83 üzenetére
Eredetileg többet akartam írni, de nagyon hosszú lett volna. Így egy jól tagolt, könnyen emészthető formátumot kapott. A sok alkudozás meg keresgetés nem lett volna izgalmas. Melyik hardverről szeretnél többet megtudni?
-
sg22
senior tag
nekem tetszik a konfig, hasznalhato vas.
de en nem hogy le sem ulnek ele, de meg be sem kapcsolnek olyan gepet amiben nincsen SSD
what should I do about this?!
-
Ghoosty
őstag
Azért egyesek nagyon túlzásba esnek az SSD-vel kapcsolatban. Nekem is van, tényleg jó, de ha diákmelóból/ösztöndíjból kéne gépet vennem, tuti kispórolnám.
A cikkhez szólva, én is a házon és a tápon spóroltam volna. Pl táp XFX Pro 450w 15-16k ért lehet venni újonnan (Seasonic belsős). Igaz, nem moduláris. Házból pl Zalman Z3+ 12-13k újonnan. Kábelmanagement lehetne jobb, de megoldható szépre. A szellőzésével nem volt gondom.
Nekem ezek vannak már több mint 2 éve.
-
pomorski
őstag
Köszi ezt a frappáns bemutatót!
-
dr.nervus
tag
Az ilyen cikkeket szeretem a legjobban, és nagyon szuperül szemlélteti amit mindig mondok én is, hogy hiába 0 perces, amint megveszed érthetetlen értékvesztés éri az adott hardvert, ezért újszerű, alig használt, gari időn belüli hardverek érik meg a legjobban.. De ez csak szvsz.
Szumma: nagyon jó cikk volt, és tetszett is! Köszi. -
-
dgabor80
tag
válasz Fitzgerald #19 üzenetére
Mindenkepp keress meg vele ha eladod ;-)
„Nem kell megtenned, a túlélés nem kötelező.” W. E. Deming
-
jacint78
addikt
Én inkább vennék egy hangkártyát, mint valami puccos házat. Egy öreg kodegen házban is ugyanolyan jól megy a kompúter és olyat bárki tud szerezni ingyen valamelyik havertől, rokontól.
Ghoosty.
Még a műhelygépemben is SSD van, annyira más és annyival használhatóbb tőle egy öreg rocska gép is, hogy ki nem hagynám semmi pénzért. Ha nem lennének aránytalanul drágák az IDE-és SSD-ék még az öreg pentium M-es notimba is vennék egyet.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
Egy jól kialakított szélcsatornával és porszűrőkkel sokkal többet érsz. Rengeteg piszkos munkától kíméled meg magad. Egy régi lassúcska gépnél persze sokat dob az SSD, de azt nem is játékra használják leginkább. Az írás kifejezetten a játékra koncentrált.
-
jacint78
addikt
Most így 2 havonta odagurítom a gépet az ajtóba, kifújom a belőle a port, majd visszagurítom, ez kb 50 másodperces művelet, nincs ebben semmi piszkos munka. Játéknál pláne jól jön az SSD, megőrjítenek a töltőképernyők, meg a zakatolás, elsősorban a hang miatt használok SSD-t HDD csak szerverben van a szuterinban, ott zöröghetnek.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
Polllen
nagyúr
Az a lényeg, h működik
Amúgy én már többször gondolkodtam azon, h ház nélküli gépet állítok össze. Csak még nem jártam alaposan körül a témát, h érintésvédelmen kívül kell-e vmire figyelni. Pl tv alatti polcra bepakolok mindent, kap egy előlapot & kész
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest