Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1701) Kutykurutty7 válasza novinyul (#1700) üzenetére


Kutykurutty7
aktív tag

És azt a poént még nem is lőtték el a Meizus fiúk, hogy: "Ja... mi végig a kínai szoftverről beszéltünk, a globalt aztat nem frissíccsük! :DDD ". Tapasztalatból írom, hogy vannak annyira viccesek, hogy még ezt is el fogják sütni most is! Ráadásul van képük mindezt zárt bootloader mellett csinálni!

Tanítani kellene nekik, hogy:
"Hogyan csináljunk úgy szofveresen, mintha csinálnánk valamit és a sok bejelentgetés úgyis elviszi a show-t, lesznek majd a végén akiknek nem fog feltűnni, hogy eredetileg sem akartunk ám semmit frissíteni!"

Van egy olyan érzésem, hogy most már a 16th tulajok is (legalábbis azok, akik nem sz.rják le a szoftveres frissítés fontosságát) kezdik érezni, hogy miért utálják sokan a Meizut annak ellenére, hogy valóban remek telefonokat gyárt. :W

[ Szerkesztve ]

Életem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.

(#1702) novinyul válasza Kutykurutty7 (#1701) üzenetére


novinyul
veterán

Ekkora balfasz társulatot rég láttam :((( Aztán jött a csodálkozás hogy miért nem sikerült global szinten terjeszkedniük. Most meg visszatáncolnak oda ahonnan elkezdték az egészet!

Pixel 8Pro - Realme 9Pro Plus - Retro telefonok

(#1703) monti0222w válasza novinyul (#1702) üzenetére


monti0222w
addikt

Novinyúl: most miért csodálkozól ezen, tudtad ezt jól, csak bízni, reménykedni lehet hogy kap rá frissítést. Kár ezen dühöngeni, akár boszankodni! :)

(#1704) Kutykurutty7 válasza monti0222w (#1703) üzenetére


Kutykurutty7
aktív tag

Igazad van abban, hogy nem érdemes dühöngeni, vagy bosszankodni, mert azzal nem lesz jobb a helyzet.

Viszont, hogy Meizu tulajdonosként megint sokan csalódottak, az teljesen érthető, mert a Meizu valóban becsapja azokat, akik már megvásárolták a készülékeiket azzal, hogy frissítést ígérget-ígérget-hiteget-ígérget-hiteget, aztán pedig a UI-ukon valamit mókolnak (azt is csak a kínai verzión) és a megrökönyödött tulajoknak azt mondják, hogy ez volt a 'frissítés'! A 16th tulajdonosok is joggal várhatnák el, hogy a 2 éves flagship-jük kapjon már egy normális OS frissítést...

Vagy kommunikálják korrekten, hogy: "B..meg, ha megveszed a telefonomat, akkor kapsz egy minőségi hardvert jövőbeni szoftveres támogatás és frissítés nélkül!" és ne tegyenek úgy, mintha komoly energiát fektetnének a folyamatos frissítésekbe is! Évek óta visszaélnek azzal, hogy a normális gyártók az Android-os eszközeiknél (minél magasabb kategóriába tartozik annál inkább) frissítenek minimum 1, de inkább 2 fő verziót az OS-ből. A Meizu azt hazudja, azt a látszatot kelti, hogy ők is ezt csinálják... pedig egyértelműen nem!

[ Szerkesztve ]

Életem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.

(#1705) monti0222w válasza Kutykurutty7 (#1704) üzenetére


monti0222w
addikt

Igen joggal várhatnák el, ez vitathatatlan! Viszont amit a Meizu csinál lebegtetés az már évek óta így megy! Tudom, mivel M1 Note-tal kezdtem, majd Pro 6-om is volt, talán az első az országban aki megvette. :D
Most a 16s-en agyalok erősen. :K

(#1706) novinyul válasza monti0222w (#1703) üzenetére


novinyul
veterán

Nem azért dühöngök mert nem tudtam, hanem mert arról volt szó hogy, a flyme 8 Android 9 alapon lesz. Erre csak egy optikai tuning lesz, legalább akkor a security patch legyen friss. A 16th 1 éves telefon, még az Axon 7 is több frissítést kapott.

Pixel 8Pro - Realme 9Pro Plus - Retro telefonok

(#1707) feka0118


feka0118
tag

Ezt most őszintén kérdezem.
Mivel tud többet a droid 9 vagy 10 ami nem lenne benne a flymeos-ben?
Saját tapasztalatom alapján nem sok.
Számomra csak a biztonsági frissítések (patch)a fontosak meg a hiba javítások. Az új funkciókat szinte mindig beleintegrálják a rendszerbe.

(#1708) Kutykurutty7 válasza feka0118 (#1707) üzenetére


Kutykurutty7
aktív tag

Senki nem írta, hogy a 9, 10 stb. Android új funkciói hiányoznának neki.

Valóban a biztonsági frissítések miatt lenne a legfontosabb az Android frissítése. Egyrészt a Meizu a biztonsági patch-eket is szereti elbliccelni, ritkán adnak ki patch-eket és azok is a legtöbbször hiányosak. Ideiglenesen hozzáférhető volt egy program az Android store-ban, ami mutatta, hogy megfelel-e a telefon annak a biztonsági szintnek, aminek a security patch dátuma alapján kellene. Én leellenőriztem az én Meizu-mat, összehasonlítottam egy LG-vel és egy Sony-val... a Meizun elég ijesztő adatokat láttam a másik kettőhöz képest is. Ha a Meizu frissítene Androidot, akkor ezeket patche-eket sem tudná elsunnyogni.

A hibák javítása valóban egy másik fontos ok lenne...

És van még egy lényeges dolog. Már jártam úgy, hogy egy telefont azért kellett lecserélnem, mert a rajta futó Android verzió már régi volt egy számomra fontos programnak és erre hivatkozva az nem volt hajlandó futni (hasonlóan sz.r support-ot kapott a telefon, mint ami a Meizu-ra jellemző). Nagyon bosszantó helyzet, ha egy telefon teljesítménye még bőven elég lenne, csak a szoftvere nagyon régi...

Ha a fentiek egyike sem fontos Neked igazán, akkor örülj neki, hogy nem aggodalmaskodsz felesleges dolgokon, de fogadd el, hogy van akinek ezek fontosak lennének! :)

Életem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.

(#1709) feka0118 válasza Kutykurutty7 (#1708) üzenetére


feka0118
tag

Abszolút igazad van. Számomra is a biztonsági frissítések a fontosak,de az hogy melyik főverzió fut rajta, lényegtelen.(Itt is és más fórumokon is azért bosszankodnak főképp.) Csak hát ahogy azt írtad is a biztonsági frissítés sem valami fényes sajnos, finoman fogalmazva. Ezért már én is írtam a global fórumban, de válaszra sem méltattak. Viszont a 7 es főverzió óta attól nem kell félni hogy egy alkalmazás nem fog futni csak újabb verziókon, legalábbis a google ígérete alapján.
Én nem akarok senkibe sem belekötni, csak mindenki egyből a főverzió frissítésének hiánya miatt bosszankodik, pedig szerintem a biztonsági patch frissítés hiánya miatt kellene. Nagyon remélem a flyme 8 al ez meg fog változni. Valamint hogy az érkező Project Mainline-t, nem csak a 10 es droid és google telefonok élvezhetik majd, hanem a korábbi verziókrs is elérhetővé teszik. Bár lehet ez csak az én álmom marad. Kíváncsian várom a jövőt ezekkel kapcsolatban.😉

[ Szerkesztve ]

(#1710) Kutykurutty7 válasza feka0118 (#1709) üzenetére


Kutykurutty7
aktív tag

Erről eddig nem hallottam, hogy a 7-es verzió óta nem várható, hogy panaszkodjanak a programok a régi Androidra. Ha ez a gyakorlatban is működik, akkor valóban ki van pipálva az egyik legfontosabb pont az Android frissítés mellett!

Életem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.

(#1711) feka0118 válasza Kutykurutty7 (#1710) üzenetére


feka0118
tag

Kijavítanám magam, mert belekavarodtam a szám misztikába😀
Oreo-tól felfelé nem lesz gáz, mert addig a google alkamazásfrissítéssekel javítja/javítattja a fejlesztőkkel az esetleges hibákat.
Legalábbis ezt ígérik...
Majd a jövő megmutatja hogy ez valóban igaz is lesz e, vagy a google alkalmazásokra fog leszűkülni a valóságban.

(#1712) Kutykurutty7 válasza feka0118 (#1711) üzenetére


Kutykurutty7
aktív tag

Értem, semmi gond! :-)

Akkor rajtam nem segít ezek szerint a Google terve, mert nekem 7.0-ás Androidom van (Pro 6 Plus), de a 16th tulajoknak már jó lehet az Oreo-val.

Életem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.

(#1713) novinyul válasza feka0118 (#1711) üzenetére


novinyul
veterán

Valahogy most elment a bizodalmam a Meizu-s emberektől :((( Nem sok telefonjuk van, ráadásul a Flyme rendszer miatt nem lenne nehéz folyamatos frissítéseket kiadniuk. De mint ha extra fájdalom lenne foglalkozni a kiadott telefonokkal, annyira beleszarnak. Ennyit még az Elephone is tud szoftver frissítés terén, pedig azok igencsak Zs kategóriás telefonokat csinálnak.

Pixel 8Pro - Realme 9Pro Plus - Retro telefonok

(#1714) feka0118 válasza novinyul (#1713) üzenetére


feka0118
tag

Sajnos én is így gondolom 😥
A fő piacuk az anyaországuk és oroszország oda rendszeresn mennek a frissítések. Félek kevesen vagyunk Global felhasználók és ezért sem törődnek velünk eléggé. De ahogy azt te is írtad (ha jól emlékszem), ilyen hozzáállással több nem lesz, csak kevesebb.
Remélhetőleg ez változni fog, sajnos mióta van külön Global verziós telefonok, azóta erre várok😡😥.
De nem adom fel, mert szeretem a Meizu telefonokat és a FlymeOs-t is.😀

(#1715) novinyul válasza feka0118 (#1714) üzenetére


novinyul
veterán

Én most agyalok hogy mi legyen, felraktam eladásra a telefont, de nem mindenáron akarom eladni. Maga a telefon nagyon egyben van, de a Meizus seggfejek most fel.asztak rendesen. Van itthon MI 9T, SE is meg A2 lite, de jó kézbe venni a 16th :B

Pixel 8Pro - Realme 9Pro Plus - Retro telefonok

(#1716) arnoldito válasza feka0118 (#1714) üzenetére


arnoldito
senior tag

Csak azt nem értem, hogyan akarnak így Európában terjeszkedni. Mert ugye az a tervük. Elsőnek Ukrajnában jelentek meg, mert ha így belesz**nak stílusban nyomják, kár tolni a pénzt az itteni piacra. Pedig ha a Huawei kiesik, lesz rés amit be lehet tömni...

(#1717) monti0222w válasza novinyul (#1715) üzenetére


monti0222w
addikt

Emiatt felrakni! :N
Pedig várható volt a lép ésük, privibe majd tudsz írni Mi9T tapasztalatot?:)

(#1718) novinyul válasza monti0222w (#1717) üzenetére


novinyul
veterán

MI 9T nem rossz telefon, de rohadt nagy is meg nehéz. Kijelző szép, kamera Gcam porttal faxa, akkumulátor 6-7 óra kijelző időket hoz. Ráadásul neked a zene is fontos, szóval emiatt már ki is esett. Most az A3 fog jönni hozzám, abba elvileg van egy kis plusz segítség zenére. Anno az A1 okozott meglepetést, az is rohadt jó volt zenében.

Pixel 8Pro - Realme 9Pro Plus - Retro telefonok

(#1719) monti0222w válasza novinyul (#1718) üzenetére


monti0222w
addikt

Köszi szépen, akkor a Note 8 prohoz mit szólnál, az még nagyobb! Mikor hallottam róla felcsillant a szemem mert állítólag a hangja brutál jó lett. :K

(#1720) novinyul válasza monti0222w (#1719) üzenetére


novinyul
veterán

B20 nélkül lehet brutálisan jó, itthon nem lenne jó.

Pixel 8Pro - Realme 9Pro Plus - Retro telefonok

(#1721) monti0222w válasza novinyul (#1720) üzenetére


monti0222w
addikt

Lesz az is benne, csak nem az első körben.

(#1722) donszabo


donszabo
csendes tag

Tapasztalatok már olyat, hogy legdob a telefon a hálózatról beszélgetés közben? Mindkét SIM térereje nullára vált, és megszakad a vonal, majd pár másodperc után helyreáll. Naponta 2-3 alkalommal történik ez mostanában. Köze lehet ennek ahhoz hogy külföldön voltam és külföldi prepaid vodás SIMről neteztem a méregdrága roaming helyet? Meghülyülhet ettől a telefon? Köszönöm!

(#1723) novinyul válasza donszabo (#1722) üzenetére


novinyul
veterán

Elvileg a térerő problémának nem lehet köze a netezéshez, még ha az külföldön is volt. Lehetett hálózati hiba is, de ha folyamatosan csinálja, akkor előfordulhat hogy a telefon lett hibás.

Pixel 8Pro - Realme 9Pro Plus - Retro telefonok

(#1724) feka0118 válasza donszabo (#1722) üzenetére


feka0118
tag

Állítsd alapállapotba az APN beállításokat. Nekem az M6 note om csinált ilyet anno(vodafone simmel). Ez megoldotta.

(#1725) donszabo válasza feka0118 (#1724) üzenetére


donszabo
csendes tag

Köszi! Rányomtam a visszaállítás, majd az "APN frissítés online" gombra, és újraindítottam. Remélem megoldódik.

(#1726) novinyul válasza feka0118 (#1724) üzenetére


novinyul
veterán

Érdekes hiba :F

Pixel 8Pro - Realme 9Pro Plus - Retro telefonok

(#1727) donszabo válasza feka0118 (#1724) üzenetére


donszabo
csendes tag

Ma már nem rakoncátlankodott a teló, úgy néz ki bevált a tipped. :R Csak azt nem értem miért csinálta amikor a netet és a vonalat is már a másik SIMről vette a rencer itthon. A vízbül veszikia zokszigént teccikérteni.

(#1728) feka0118 válasza donszabo (#1727) üzenetére


feka0118
tag

Ennek örülök 😀
Arra hogy ezt miért csinálta, arra anno nem jöttem rá. Csak hogy megoldódott😀

(#1729) novinyul


novinyul
veterán

Na a flyme 8 only china rom lesz csak. Globalra basznak kiadni, hogy kapják be a kis sárgák :(((

Pixel 8Pro - Realme 9Pro Plus - Retro telefonok

(#1730) feka0118 válasza novinyul (#1729) üzenetére


feka0118
tag

Ne basz?!
Hol olvastad??

(#1731) novinyul válasza feka0118 (#1730) üzenetére


novinyul
veterán

[link]
Ez azért pofátlan húzás tőlük.

Pixel 8Pro - Realme 9Pro Plus - Retro telefonok

(#1732) feka0118 válasza novinyul (#1731) üzenetére


feka0118
tag

Hát ha ez tényleg igaz...🤬🤬🤬
Akkor marad a China rom amíg bírja a teló, mert én eladni nem tervezem.
Eddig is siralmas volt a Global support, lokális maradtam, de erre már tényleg nincsenek szavak😥😥

(#1733) Kutykurutty7


Kutykurutty7
aktív tag

Szomorú! :(((

Én jeleztem, hogy ezt a ("csak a kínait frissítjük, a globalról nem is beszéltünk") poént még egyszer meg fogják játszani. Az utóbbi időben ez szokott lenni a tervezett menetrend a Meizu frissítéseknél. Ők nagyon tudják, hogy a márka rajongókból hogyan csináljanak márka gyűlölőket...

Egyébként az oroszok is háborognak az utóbbi hónapokban, hogy ők sem számítanak már célpiacnak a Meizu számára, vagyis ők sem kapnak már olyan támogatást, mint korábban.

[ Szerkesztve ]

Életem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.

(#1734) novinyul válasza Kutykurutty7 (#1733) üzenetére


novinyul
veterán

Remélem hogy az oroszok miatt még is lesz global rom, már csak a 16S global meg 16S Pro miatt is. Ezek után ha ezt nem fogják megcsinálni, akkor mennek a levesbe Kínán kívül.

Pixel 8Pro - Realme 9Pro Plus - Retro telefonok

(#1735) monti0222w válasza Kutykurutty7 (#1733) üzenetére


monti0222w
addikt

Érthetetlen, ennyire nem foglalkozni a szoftverrel, a kínai szoftver sem pörög annyira mint más cégeké, és itt nem is a Xiaomit hoznám fel példaképp! Szomorú!
Pedig, simán bárkivel tudnák tartani a lépést ha a szoftverre nem szarnának rá!

(#1736) Kutykurutty7 válasza monti0222w (#1735) üzenetére


Kutykurutty7
aktív tag

Én úgy gondolom, hogy a legjobban akkor járnának, ha már nem akarnak a szoftverre komoly energiát fordítani, ha stock, vagy stock-közeli Androiddal adnák ki a készülékeiket, így sokkal kevesebb munkával tudnának frissíteni és szoftveres támogatást adni. Azoknál be is jöhet ez a taktika, akik fél év múlva (most csak írtam egy időtartamot, a lényeg, hogy gyorsan) úgyis lecserélik a telefonjukat és veszik a következőt, azok úgyis le..arják, hogy pl. a 2 éves telefonjukon 3 éves rendszer van.

De valamilyen hátsó szándék miatt utolsó körömszakadtáig ragaszkodnak a Flyme-szerű vastag "bőrükhöz" az Android felett és hazudoznak a felhasználóiknak, hitegetve őket, mintha valóban adnának komoly szoftveres támogatást.

Pro 6 Plus-szom van (sokszor leírtam már itt) és azért figyeltem a 16th fórumát, hogy lássam, meg meri-e játszani ugyanazt a szemét taktikát a 16th frissítésénél a Meizu, amit a Pro 6 Plus-nál megtett. Egyértelművé válik, hogy meg meri/merte és ki tudja meddig fogják még ezt csinálni... :F

[ Szerkesztve ]

Életem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.

(#1737) novinyul válasza Kutykurutty7 (#1736) üzenetére


novinyul
veterán

Addig még a Xiaomi és BBK csoport le nem nyomja teljesen. A szoftver miatt voltak eddig is szarban és lesznek is.

Pixel 8Pro - Realme 9Pro Plus - Retro telefonok

(#1738) Dr.NX


Dr.NX
addikt

Eustockon a Meizu 16th 6/64GB 64900 Ft, a 8/128GB 74900 Ft.
Akármennyire is nincs rá szoftveres támogatás, ez igen durva ár! (Aprón van tag aki 5e felárért megveszi és továbbadja).

Elfogadom a sütiket.

(#1739) novinyul válasza Dr.NX (#1738) üzenetére


novinyul
veterán

Sajnos csak cég vásárolhat náluk, de ennyiért ajándék. Sajnos nem vették az emberek, ez már az utolsó kiárusítás a Meizu telefonokból. Nem is lesz már többet itthoni garanciával Meizu :( Persze ezt a cég magának köszönheti :(((

Pixel 8Pro - Realme 9Pro Plus - Retro telefonok

(#1740) GhanBuri Ghan válasza novinyul (#1739) üzenetére


GhanBuri Ghan
őstag

Ez nem céges ár, azaz áfa nélküli?

(#1741) Dr.NX válasza GhanBuri Ghan (#1740) üzenetére


Dr.NX
addikt

De. Ezért írtam, hogy van aki segít a vásárlásban.

Elfogadom a sütiket.

(#1742) feka0118


feka0118
tag

Korábban valaki írta hogy Kinai romot használ. Megkérdezhetem hogy a lagutóbbi verzióban az android biztonsági frissítése mikoria frissült?
Köszi előre😉

[ Szerkesztve ]

(#1743) bjames válasza feka0118 (#1742) üzenetére


bjames
aktív tag

Igen, én 7.3-as kínai romot használok.
Android security patch 2019 marcius 1. Nem tolták túl.

Nekem is lenne kérdésem a többi kínai romoshoz:
- Működik nektek az értesítési led FB Messenger, Skype, Slack chat kliensekkel? Azt már sikerült elérnem, hogy megkapjam az értesítést. GMailel működik pl. a led is. Vannak még egyéb események ahol nem működik, de nem tesztelgettem mostanság.

Global romosoktól kérdezném ugyanezt, ill globálban van rendszer szintű éjszakai mód?

UI: Szeretem a telót összességében, de ahhoz nagyot kellene gurítania a Meizunak szoftveresen hogy legközelebbi vásárláskor is elgondolkodjak a Meizun.

[ Szerkesztve ]

(#1744) novinyul válasza bjames (#1743) üzenetére


novinyul
veterán

Én feladtam és kiszálltam a Meizu-ból :( Ez volt az utolsó telefon tőlük. Maradok Xiaomi vonalon, meg még körbe nézek az Axon vonalon.

Pixel 8Pro - Realme 9Pro Plus - Retro telefonok

(#1745) feka0118 válasza bjames (#1743) üzenetére


feka0118
tag

Rendszerszintű sötét mód az nincs. Értesítési led nálam hiba nélkül működik.A messenger fejek tűnnek el nekem gesztusvezérlés alatt, a legutóbbi alkalmazás frissítés óta😡

Márciusi, mint a global verzióé?! Augusztus 15.-én adták ki újra a 7.3A t ahol a leírásban biztosnági patch frissítés szerepel. Hát ez magyszerű😥
Gondolkodtam hogy kipróbálom a china rom ot, de így inkább hagyom.
Köszi a választ.

(#1746) bjames válasza feka0118 (#1745) üzenetére


bjames
aktív tag

És esetleg nem lehet a sötét módot engedélyezni a Settings/Flyme laboratory-ban?

(#1747) feka0118 válasza bjames (#1746) üzenetére


feka0118
tag

Többször próbáltam nem sikerült. Utána írták is global fórumon hogy 16th- nál nem lehet így bekapcsolni. Vagyis kapcsoló aktív lesz a legördülő sávban is, de nem csinál semmit. Ugyan azzal módszerrel a néhai M6 note omon elsőre működött. Ezért is adtam fel inkább☹️
Elég szomorú, hogy még ezt a funkciót sem kapta meg a global verzió és nem nagyon értem hogy miért nem...

(#1748) feka0118


feka0118
tag

Ma elstartolt a 8.9.9.24 beta Kímai verziója. Valaki esetleg próbálta hogy milyen? Csak Kinai és Angol nyelvvel tesztelhető valamint-tudom hogy hülye kérdés-, de google szolgáltatások benne vannak vagy külön kell telepíteni őket?

(#1749) bjames válasza feka0118 (#1748) üzenetére


bjames
aktív tag

Jó hosszú a change log. Azért én remélem mégiscsak lesz belőle globál is. Most meg kínain vagyok, de visszamennék globalra.
Google szolgáltatások tuti nincsenek benne ebben sem, minthogy az előző kínai verziókban sem.

(#1750) feka0118 válasza bjames (#1749) üzenetére


feka0118
tag

Remélem igazad lesz😀
A Meizu storból még mindig fel lehet telepíteni a google installer csomagtot?
Amúgy miért akarsz globalra visszatérni?
A Kínai rommal mi a baj?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.