Hirdetés

2019. november 21., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#116) Frawly válasza Dragon3000 (#115) üzenetére


Frawly
(őstag)

Nem, nem tudnak annyit. Csak azonos tányéron, annak is csak a külső szélén, azt is csak akkor, ha a fájlrendszer nem töredezett, ÉS szekvenciálisan írsz. Tehát csak néha, jobb esetben.

#112) worxland: még mindig nem kerek több minden abban, amit írsz. Először is 100 MB/sec-es átvitelű noname pendrive-ot még nem láttam. De 35-50 MB/secre belassuló SSD-t sem, még a legszutykosabbak is hoztak 70-100 MB/sec-et belassulás után. Másrészt meg nagyon csak a szekvenciális sebességet nézitek, és nem értitek, hogy ez nektek lehet fontos (és ilyenkor nem QLC-t kell venni), de az emberek többségének nem az.

Félreértés ne essék: én sem vagyok elégedett a mai SSD-kkel. A NAND egyre gyengébb rajtuk. De a régiekkel is volt probléma. Nálam pl. épp most van kifingóban egy MX300, pedig mindössze csak 3,1 TB írás van rajta, és még csak 2,2 éves. Igaz 3D TLC, de még régebbi fajta, megbízhatóbb, nagyobb nm-es készült, kisebb rétegszámú. És mégis nagyon keveset bírt, pedig nem planár TLC, nem QLC. Ráadásul nem is a vezérlő fárad rajta (ahogy a legtöbb SSD-n), hanem a NAND. A sebességével meg voltam elégedve, pedig nem volt sebességbajnok (200-300 MB/secra lassult be sustained write-nál), de tartósságra jóval többet vártam tőle, összességében csalódtam benne.

[ Szerkesztve ]

„Az Audacity egy kereszt-emelvény többsávos hangszerkesztő”

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.