Eddig a cpu-k miatt kellett lapot cserélni, most majd a ramok miatt. Egyre rövidebb a kifutási idő. Én maradok a ddr3 nál a négyet kihagyom.
A temetők a nagy népsűrűség ellenére a legmagányosabb helyek a világon. John Ajvide Lindqvist: Élőhalottak!
Eddig a cpu-k miatt kellett lapot cserélni, most majd a ramok miatt. Egyre rövidebb a kifutási idő. Én maradok a ddr3 nál a négyet kihagyom.
A temetők a nagy népsűrűség ellenére a legmagányosabb helyek a világon. John Ajvide Lindqvist: Élőhalottak!
Mi akadálya volt annak, hogy az ún. DDR5 helyett nem a most DDR6-nak nevezett technón dolgoztak?
DDR5-ös memóriát villantott az SK Hynix.
A vállalat szerint a DDR5-ös memória kevesebb energiát használ, miközben gyorsabb,
mint a ma ismert DDR4-es memória. Sajnos egyelőre várnia kell annak,
aki máris fejest ugrana a DDR5 világába. Az SK Hynix szerint előreláthatólag,
csak 2020-ban vagy azután indulhat meg a sorozatgyártás.
Még ez sincs a piacon....
Ja, erről nekem is eszembe jutott egy tavaly áprilisi cikk.
Az AMD már elkezdte a Zen 5 tervezését
Bakker, aztán még a Zen3-at sem nyomták le a torkunkon... Micsoda banda...
[ Szerkesztve ]
DDR4-es platformba már nem nagyon érdemes fektetni.
Nem hát!! Két évig simán el lehet lenni telón is
2050ben meg jön a DDR14!! Én spec azt várom meg
[ Szerkesztve ]
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
Teljesen reális 2020-22 a DDR5-nek. Addigra már a PCIe4 is erőltetett fejlesztés lesz.
(#5) akosf : Mindenkinek azt lehet lenyomi a torkán, amire beáldoz, v. foglalkozik vele.
[ Szerkesztve ]
El! A f@szbook megy azon is! Többre meg már nem is nagyon van igény!
Ez annyira örökzöld egy mondat, csak igazából teljesen szubjektív.
#2 Addig eladják az elázott, szennyezett, mobilokba felvásárolt, de leginkább csak a raktárban felhalmozott és ott rohadó DDR4-et.
Üdv.: Zsolt
És ismét jönnek majd a megszokott újdonságok:
- Kisebb energiafogyasztás (0.1V-al kevesebb)
- Kétszeres sávszélesség
- Magasabb késletetési értékek
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
Emberek. A memoriak fejlesztésében benne vagyok.állithatom ez régen sem volt másként. minden tech cég igyekszik 2_3 lépéssel előbbre gondolkodni. Az nvidia is ezt teszi. Papiron beszarás hol járnak. Az intel cpu tervezésés esetében ez nem igaz. jelenleg ott nagy a káosz. Csak marketingel elfedik. Az amd ben a 4_5 szériat tervezi agyban... Kis érdekesség. Mikor megjelent anno a pentium 3. Akkoriban a p4 már dokumentáltan teszt példányban létezett. A mérete mivel a gyártás technika nem volt még elég méretesre sikerült. De ennek ez a helyes menete. Kurva sok sok kisérletezgetés
[ Szerkesztve ]
Én meg leragadtam valahol a DDR2 és DDR3 szintjén
It's time to kick ass and chew bubble gum. And I'm all out of gum.
Akkor idén még bevásárolok 32GB DDR4 -et,Majd 2022 -ben a DDR5 -öt és DDR6 -ot majd csak 2025-2026 -ban.
Tele vagyok!!!
Ezt a K+F-et nem szokták sokan érteni és éljenzik a kínai másolókat. Több generációval, esetleg több technológiával előrébb terveznek. Mindig. Aztán az persze finomodhat, változhat, mire éles lesz.
Én se értem miért kell meglepődni azon, hogy évekkel a megjelenése előtt már dolgoznak egy olyan technológián, aminek a kifejlesztéséhez évek kellenek. Az lenne a meglepő, ha nem így lenne. A DDR5-ön nyilván régebb óta dolgoznak, előrébb járnak vele. Ha eleve a DDR6 által képviselt szintet célozták volna meg következő lépésnek, akkor se lenne kész hamarabb, de addig bevételt se látnának a köztes szint eredményeiből.
És ezzel más gyártók is így vannak, ezért a következő szabvány is a "köztes" szintre, a DDR5-re van becélozva. Önmaguk tökönlövése lenne, ha a szabványt nem támogatnák, inkább kizárólag egy nem létező szabványú memóriát árulnának.
Az ipar értelmes nagyságú lépésekben halad. Reális célokat tűznek ki. Nem csak az számít, hogy lehetséges-e egyáltalán megcsinálni, hanem az is, hogy ez mennyi ideig fog tartani.
[ Szerkesztve ]
Jöhet a DDR5 5500Mhz környékén C15-15-15-35 -el.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
Jöhet a DDR6 12 ghz cl9-el
Jaja, csak mire elérnék azt a szintet addigra már jön a DDR7, és inkább átmenti oda a 12gh CL9-et, csak mondjuk ott már CL12-re jön ki.
Azt hiszem én is kihagyom a DDR4 szintet, kiegészítem a 8Gb-ot 16-ra, így vígan el leszek még egy darabig.
Ez is ugyanolyan alaplapi órajelekkel, csak nagyobb szorzókkal fog működni? Meddig lehet ebben az irányban ésszerűen elmenni?
Nekem is 16GB DDR3 van az i7 6700 mellett, de nem érzem a hiányát a DDR4-nek. Platformváltásig marad is így, ahogy van. Azt meg nem mostanában tervezem.
MacBook Air 2018, iPhone 11 Pro Max 256GB Space Gray
Én is azt hittem kifogom tudni hagyni a DDR4-et... Aztán jött a 4+ mag igény.
https://steamcommunity.com/id/lemusz/
Van 6 magos, DDR3-as platform.
Csak azért is belekötsz az emberbe, pedig érted hogy értettem. A 4+ mag mainstream hódítása 2017/18-ban jött el igazán. Akkor meg már nem igazán építhettél új platformot ddr3-ra.
Egyébként Phenom x6 1055-re is fájt annak idején a fogam, de csak x3 440 lett belőle. Ma már egyiket se bírnám használni gamer gépben...
[ Szerkesztve ]
https://steamcommunity.com/id/lemusz/
Ha kevés a 4 mag, akkor valóban nincs sok választása az embernek. Szerencsére nekem bőven elég.
Nekem muszáj volt váltani a Ryzen5 miatt.
Tele vagyok!!!
Valakinek feltűnt, hogyan kúsznak lefele a memória "chiplet"-ek a csatlakozó fele, és közben a lábak távolsága is egyre csökken mint a csipen mint a láb-csatlakozó távolság.
Sokat agyaltam miként kezelik ekkora frekvencián a parazita kapacitásokat?
Tudom tervezéssel, de azért maga a csatlakozó egy igen képlékeny dolog erről az oldalról.
,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradox módon nem szép.............,
Én is szemezek már egy ideje a 6-8 magos Ryzen-ekkel, de szerencsére eddig mindig meg tudtam győzni magam, hogy felesleges pénzkidobás lenne egy teljes platformváltás.
DDR3-at használok Xeon 8/16-al, nincs hiányérzetem a DDR4 iránt, nekem így volt legolcsóbb és erős konfigot építenem ami kb i7 7700-al felel meg.
Már ha az még ma erősnek számít!
[ Szerkesztve ]
:)
Kína jelenleg többet fordít K+F-re, mint a USA.
A lopás pedig ökumenikus, ha lehet így fogalmazni. Ámerika tudományos fejlődése nagyon sokat köszönhet a megnyert világháború kapcsán eltulajdonított német (és más) javaktól sőt, tudósoktól. Azellőtt sem volt másként. A gyarmatosító birodalmak a rabolt vagyonból és erőforrásokból gyarapodtak, élősködtek az őslakosokon stb. Az erősebb/gátlástalanabb/okosabb legyűri a gyengébbet.
Ami megtévesztő lehet, hogy nem feltétlenül nemzetekről/népekről van szó. Napjainkban egye inkább vállalatok, holdingok testesítik meg a "birodalmakat".