Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peethy
őstag
Igen, ez az, amire én magam sem tudok rájönni. Van egy webes bankszámlám, ami ugye hozzá van rendelve az eredetihez.. felhívtam a bankot, és kikérdeztem őket: elvileg nem jöhetnek rá a digitális számlaszámról az eredeti számlaszámra, nincs olyan, hogy visszavonja az utalást, belépni nem tudnak majd rá, tehát igazából semmire nem megy vele.
De igen, előre utalna, 3szoros árat Nem tudom, ő mit nyerne ezzel. -
Peethy
őstag
Akkor nagyon butának nézne Egyébként valószínű, hogy ez a Nancy Tonya fantázianév, mert van egy ilyen opera is, hogy Tonya And Nancy. Ráadásul facebookon sem találtam meg.
Tim82: ha tényleg ezzel próbálkozott, akkor legalább adtam neki egy kis melót a levelezéssel, de onnantól kezdve tényleg átlátszó lenne. Holnap-holnaputánig kiderül az igazság, majd frissítem a posztot
Luzso: felhívtam a bankot, azt mondták, hogy onnantól, hogy megérkezett a számlámra, nem lehet visszaemelni. Esetleg még tranzakció közben, ameddig nem írták jóvá (ezt is csak én gondolom), de az engem nem érdekel, addig úgysem küldenék semmit, ameddig nem látom a pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
Nem PayPallal akar fizetni, a levelek között láthatod, hogy Registered Post Office
bank transfer-t emleget, szerintem ez a rózsaszín csekkes átutalásnak felel meg. Különben is, egy virtuális számlaszámot kapott, amire ha megjön a pénz, azonnal utalom a valódira, tehát azon egy forint nem lesz, amit utalhatna magánakbaluka26: ez reális ötlet. De onnantól is elég átlátszó lenne.. meg talán sokra nem is menne vele, az SMS-visszajelzéses rendszer miatt még mindig nem tudna belépni.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz Neil Watts #12 üzenetére
A Londonban tartózkodásom annyira igaz, mint hogy a barátjának nemsokára születésnapja van De ha utalja az útiköltségem, szívesen elmegyek.
-
Peethy
őstag
válasz #43960832 #16 üzenetére
El is küldtem neki egy digitális számlaszámot. Ma reggel válaszolt, állítása szerint már utalt is, és majd jön a banki megerősítés. Szerintem valami hasonló lesz, mint amit baluka26 linkelt
dave666: gondoltam, ha már egyszer pénzt kap, valakivel dolgozzon is meg érte. Lehet, hogy majd kicsit dolgoztatom még.. ez mind semmi ahhoz a bloghoz képest, amit a cikk végén linkeltem be. Ő aztán kikészítette szegény nigériai fickót
-
Peethy
őstag
Jelenleg ott tart az ügy, hogy elvileg átutalta a pénzt, és nemsokára elküldi a papírt, ami igazolja ezt. Ha ilyen nem létező bankos papír lesz, akkor kapni fog hideget-meleget.. mert hülye azért nem vagyok
-
Peethy
őstag
-
Peethy
őstag
válasz enginev3.0 #49 üzenetére
Nem szeretném, ha a bejegyzésem alatt elmenne a beszélgetés ilyen irányba, tehát a halálbüntetés etikai kérdéseit kérlek ne itt vitassátok meg, mert meddő és felesleges dolog ezen vitázni.
BiP: abszolút igazad van. Írtam is a bejegyzés végén, hogy nagyon meglepődtem magamon, hogy mennyire képes elcsábulni az ember ilyen esetben. De nincs is mit csodálkozni rajta, a média folyton ezt nyomatja: mindenkivel lehetséges, és egyszer majd eljön életed nagy lehetősége és azt meg kell ragadnod, még ha kockázatos is.. ilyen világban élünk, és megmondom őszintén: szívesebben kapnék én is 80ezer forintot egy felelőtlen embertől, minthogy nyáron a melegben dolgozzak érte a barackosban
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
A történetnek vége! Olvassátok el, bár sok meglepetésre ne számítsatok
Motyi: köszönöm a részletes leírást, bele is raktam a hsz-edet a bejegyzésbe, hadd okosodjon valamivel mindenki
Hintalow: ezek nem egyéni próbálkozások, bűnszövetkezetként működik a rendszer. Indiában meg Kínában vannak olyanok, akik például kifejezetten a szöveges ellenőrző kódokat (amivel igazolod a neten, hogy valós személy van) töltik ki. Ha óránként ezret leírsz, akkor keresel 100forintot. Ezt csinálják, mert éhen halnának, akik meg felettük állnak, jól meggazdagodnak...
banhammer: a lényeg ott van, nem akarom szóról szóra, mert akkor senki nem olvassa végig.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
Igen, úgy tűnik kezdenek egyre kreatívabbak lenni. Én is arra számítottam, hogy adatokat, vagy pénzt akar, nekem is új volt, hogy valójában tényleg a terméket akarja, csak fizetés nélkül.
Nem, eddig még csak az ő nevét néztem meg, de most hogy mondtad, rákerestem: nincs találat. Egyébként pedig fontolgatom, hogy írjak-e a banknak (mert nyilván egy létező bank nevében írt, de hol hallottunk olyat, hogy egy Barclays Bank egy ilyen ocsmány levelet küld? alapból csak átírhatatlan PDF-et küldenek, nem tudom hol él ez a kék betűivel meg felkiáltójeleivel), hogy visszaélnek a nevükkel.
Nekem épp azért volt furcsa, hogy ennyire fizetni akar és nem is érdekli, hogy miért.. ja és lehetőleg minél többet, minél messzebbről, minél bizonytalanabb helyről
SZERK: nem írtam bele a cikkbe, mert én is csak most vettem észre, de a banki igazolólevél egy továbbított levél volt, amit Nancy továbbított és az elejére még odabiggyesztett egy ilyen sort: "Sorry for the late response, i was busy due to the nature of the work am doing.." ("Elnézést a késői válaszért, az általam végzett munkából adódóan elfoglalt voltam...")
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
A történetnek van folytatása, végül photoshopoltam neki egy feladóvevényt, mert írt egy regényt, hogy ő mennyire igazat beszél... ha gondoljátok, megírhatom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Politika
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Ukrajnai háború
- Renault, Dacia topik
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Opel topik
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- További aktív témák...
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs