Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blizzardking
őstag
válasz winnerb #1556 üzenetére
Telefonokba általában nem szoktak olyan érzékeny gps vevőt építeni mint a dedikált navigátor eszközökbe, elsősorban a fogyasztásra való tekintettel. Emiatt trükkös módszerekkel lehet segíteni a gps vevőt abban, hogy mihamarabb megfogja a pozíciót. Az agps (assisted gps) és az epo is ezt a célt szolgálja, némi hálózati forgalomért cserébe gyorsabban pozicionál a telefon. Ahogy olvasom itt, elég nagy a szórás a készülékeket tekintve, de mindenképp segít ha az agps és az epo is be van kapcsolva. Az epo még némi trükközést igényel, keress rá itt a topikban, volt már róla szó. Véleményem szerint mindenképp érdemes bekapcsolni őket. Hátránya nincs, legalábbis belföldön. Külföldön - mivel adatforgalommal jár - okozhat többlet kiadást.
Összefoglalva tehát az agps nem más, mint egy mankó a gps vevőnek. Nélküle is jó, de vele jobb."Az AGPS is be van kapcsolva, és még így is jónak tűnt" - ha ki lesz kapcsolva és még úgy is jónak tűnik, az az igazi
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
Szegény llax kivételével mindenkinek tuti vevő jutott.
Szerelmespáromnak GalaxyS2-je van, és általában egymás mellé téve a két készüléket a 750 elpics@'zza pontosságban és sebességben egyaránt. Neki 15-25m pontosságot mond, nekem meg 4,5-5 ugyanott.
Hozzá kell tennem a Samsung védelmében, hogy azzal messze nem foglalkoztam/tunk annyit mint a Lencsivel."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
"Ugy vagyok vele, ha valami tulnyomoreszt jol mukodik, akkor nem nyulok hozza..."
Jogos Engem jobbára a kiváncsiság hajt. Illetve hogy a lehető legtöbbet kihozzam belőle. Mi van ha egyszer gyorsan kell?winnerb:
Ha gyakran használod akkor hamar fog műholdat. Akkor van nagy különbség ha pár napig teljesen kikapcsolod, és utána akarod használni a helymeghatározást. Olyankor sokat jelent az agps vagy az epo.
Egyébként az epo beállításoknál ott van hogy meddig érvényes, utána le kell tölteni újra az epo adatokat."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
-
Blizzardking
őstag
válasz csimpekve #1622 üzenetére
Ne bonyolítsd, első módszer.
A Mobiluncle kiírja ha rootolt, ellenőrizd le hogy ott-e a zöld root felirat indulásnál a bal felső sarokban, és mehet a cwm. Arra figyelj hogy jó cwm-et tegyél rá.Ha elolvasod a második módszert, az is Mobileuncle-t használ. Maga az a tény hogy át tudtad nevezni a phone.apk-t, mutatja hogy rootolt a telód.
A DW contactot nem ismerem, de itt eléggé össze van hegesztve a kontakt menedzser, a hívás log és a tárcsázó meg az sms alkalmazás. Biztos a két kártya miatt. Egy sima tárcsázó app nem fogja felajánlani hogy melyik kártyáról indítson hívást vagy küldjön sms-t.
[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
Elég a sys.txt-t módosítani ahhoz hogy elinduljon más felbontású készülékeken? Ezzel nem voltam tisztában.
Csak mert a török verziónál (gondolom ezt vetted meg, mert ez csak 4597 Ft, szemben az izraeli 14116 Ft-tal) ezt írják:
Desteklenen ekran çözünürlükleri:
800x480, 720x1280 HD, 1080x1920 full HDmivel török nyelvtudásom nyilván nem közelíti meg a Tiédet, ráküldtem a google fordítót szégyenszemre, és ezt adta ki:
Başarsoft Turkey Térkép Jellemzők:
- A leginkább átfogó és aktuális Turkey Térkép
- 81 vidéki központok, 957 kerület központi tények navigációs adatok
- Török Köztársaság Észak-Ciprus, beleértve a
- Navigációs lefedettségi arány: 84%Lehet, hogy mi Észak-Ciprushoz tartozunk..? Mert a törökök mintha már elmentek volna innen, de még az oroszok is.
Tehát lógsz egy 960x540-es felbontással és egy Magyarország térkép beszerzési forrással ahogyan most állunk.
-
Blizzardking
őstag
"Ki mondta hogy én magyarországról beszélek, vagy írok?
Én csak azt mondtam hogy a sok okoskodó trollal ellentétben,
van legális működő IGO primo androidra. PONT"- De ezek szerint kimentél Törökországba kipróbálni?
Amúgy meg kezdesz kicsit agresszívan viselkedni. És ez nem tetszik.
Tekintettel arra, hogy eddigi hozzászólásaid 90%-ban vagy bezzegelések voltak, vagy súlyos személyeskedések. El kéne fogadni hogy vannak akik másképp használnak, másképp látnak dolgokat. És külön szólnék, hogy ha valakinek mondanivalód van, akkor legyen benned annyi kajak, hogy neki írod.
Továbbá felhívom a figyelmedet arra, hogy egy telefonban lévő gps vevőt nem csak autós navigációra lehet használni, kismillió felhasználási területe van, ami felett elegánsan átsiklottál. Szerinted annyi a megoldás, hogy tegyen fel az ember egy török IGO-t, Magyarország térkép nélkül és minden el van intézve. És aki nem így gondolja az ostoba troll. Gondold ezt át, mert lassan komolyan belecsúszol az általad annyiszor felemlegetett kategóriába. És azt hogy pont, azt akkor mondd, ha a másiknak is pont, nem vagy a pártfogó felügyelőm. Stimt?"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
válasz csimpekve #1755 üzenetére
Szia,
Az új tárcsázónak nagyon sok előnye van. Teljesen átfazonírozták, sokkal használhatóbb, minden jobban kézre áll. Kiemelném a fekvő gépelés mellett, hogy hívócsoportokhoz lehet külön csengőhangot beállítani, illetve lehet telefonszámokhoz előre hozzárendelni kártyát. Ha a call logból választasz egy nevet, azzal a számmal hívja amire bejött a hívás, ha a telefonkönyvből, akkor vagy azon amit megadtál ahhoz a számhoz, vagy megkérdezi hívás előtt melyik legyen. Ha elkezdesz beírni manuálisan egy számot, akkor találatokat ad ki a számra is, és nevekre is, amik az adott betűvel kezdődnek. Mintha helyesírás ellenőrzővel írnál sms-t egy régi nyomógombos telefonon, csak a számokat kell nyomni, és neveket is kiad. Marha praktikus.
Működik a nevet jobbra húzom tárcsáz, balra húzom sms-t ír funkció is.
Ha a telepített appok között megnézed a contact managert, olyan gombot találsz, hogy "uninstall updates". Nem próbáltam, de gondolom visszaállítja az eredetit.
Nehezen tudom elképzelni, hogy ha valaki ezt kipróbálta, vissza akarna állni. Minden jobb, kézreesőbb, átjárhatóbb, logikusabb benne.llax: köszi, tettem vele egy próbát.
[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
válasz csimpekve #1776 üzenetére
Megnéztem pontosan, és valóban csak kontakthoz lehet rendelni, azon belül számhoz nem. (Nekem ez így megfelelő).
Úgy tűnik a dialer nyomógombokat külön vették a call logtól, nem egymás fölött vannak mint régebben, hanem másik fülön. Viszont ha a dialerben elkezded begépelni a nevet, azt is kiadja.akosos: v2.4.321
a sima tárcsázóban ha a settingsben rányomsz arra hogy upgrade, erre frissíti magát."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
-
Blizzardking
őstag
Én nem pont erre gondoltam, nem így értettem amit írtam. Tudom milyen frusztráló mikor az ember beleütközik valami átláthatatlan falba. Én inkább arra céloztam, hogy ez voltaképp egy szakmai topic, és amíg valaki érzelmi kérdést csinál egy műszaki problémából, nem lehet érdemben választ adni.
Mindemellett - amennyire tudok - én szívesen segítenék. Ehhez némi nyitottságra lenne szükség Állat1 részéről."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
Jól kened
Feldobtad a topicot
Sikerült pont egy olyan típust kifognod, a mit a droid fanokon belül is azok vesznek, akik nem bírnak a seggükön ülni, és Európában be se vezették
Van egyébként Android topic, ezek a dolgok nem típusfüggőek.
Azt hogy hol vetted, azért kérdezgeti mindenki, mert az áruházak módosítgatják a romot, és mindenki azt gondolta, hogy erre könnyebben fogsz tudni válaszolni"Rájöttem h van az app store (google play) ahol le lehet tölteni launchereket (OS imitáció) amik közt van iOS is, csak valamiért nem működik minden funkciója tökéletesen" - ezen jót röhögtem, de látom már kezded megszokni.Olyan lehet most neked, mint hivatásos katonának az anarchista buliban. A beállításokon belül van olyan hogy "audio profile", és azon belül csendes, meg általános meg rezgős meg tököm tudja még mi, ott lehet az adott profilhoz csengőhangot választani. Ilyen profil b@szkuráló programot le is lehet tölteni, az annyival tud többet mint a gyári, hogy lehet pl. időzíteni, vagy eseményekhez kötni a profilok váltását. Természetesen csengőhangot is lehet benne álltígatni. Pl "My Profiles".
Látom a google maps közben összejött.
Memória takarítóról megoszlanak a vélemények, én nem használok, a droid is jól menedzseli a szabad memóriát, felesleges takarítgatni. Ami nem kell azt kilövi, ami meg kell, az úgyis újraindul ha a memóriamenedzser kivágja.
vírusölő "(komolyan néha az az érzésem h már irányítani akar ez a telefon )" - mutasd meg neki ki a főnök, különben teljesen a fejedre fog nőni és öntudatára ébred mint a skynet. Itt a topikban például van olyan, aki maga ébreszti a telefonját reggel, és nem fordítva Például ha teljesen lemerült, mutasd meg neki hol a töltő, de még ne dugd rá. Ha le is fényképezed a konnektort utolsó erejéből, azzal teljesen megalázod, és onnantól soha nem mer majd dirigálni!Fényképező; király a blöki Annak is ki lehet gyakni a hangját, de nem merjük leírni hogyan, mert félünk hogy azzal hatalmas lavinát zúdítanánk magunkra Majd ha még 2 hét múlva is meglesz, eláruljuk
Villogó led - annak nincs köze a hallójáratodhoz, ha valami közlendője van akkor villog. Ha lehúzod fölül a "mibajod fijam" sávot, ott irkálja hogy üzenet jött vagy naptári esemény stb. Ha mindet láttad, akkor abbahagyja a villogást. Van rajta egy közelségi érzékelő (nagyon halványan az is villog, nem tudom nem arra gondoltál-e), az azért van, hogy ha beszélsz, közben lesötétítse a kijelzőt.
Kb ezek voltak, + teamviewer, de azt még nem használtam androidon, úgyhogy azt passzolom.
Lehet, hogy ha nem vágod ki záros határidőn belül, utána unni fogod az ájfónt. Főleg ha vizet kap"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
Milyen színű az a "füledbe világító led"?
(röviden füLED )
Árat nem tudom, gondolom olyan 30-40 között. De csak tipp, sose voltam jó kereskedő
(Amúgy legjobb játék a világon: The room. Most olcsóbb is lett az első rész)."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
válasz minifoximaxi #1903 üzenetére
Egy aksira én is vevő lennék. Hátha csoportosan olcsóbb.
Meg lehet hogy egy hátlap se ártana...[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
válasz minifoximaxi #1908 üzenetére
Nekem bírja. Általában 2 nap, ha tutira akarok menni minden nap feltöltöm, de most pl szabin voltam és alig ment, így négy és fél napot bírt. Neked kiderült hogy ez volt-e a probléma? Az új akksival pöpec?
-
Blizzardking
őstag
válasz minifoximaxi #1910 üzenetére
Az sok. Nekem 95-97. Van hogy 93. Azt megfigyeltem, hogy 100-ról kb 90-ig elég gyorsan lemegy, és utána lelassul. 30-ról még tök sokat kibír a teljes offig.
-
Blizzardking
őstag
válasz minifoximaxi #1931 üzenetére
Lehet hogy valamelyik app ami frissíti magát, szarabb lett mint volt és ez okozza.
Tedd vissza az utolsó cwm mentésedet amivel elégedett voltál, és tiltsd le a playen az automatikus frissítést.
Ha akarod utána egyenként frissítgetheted őket, hogy kiderüljön melyik csinálja.
Hibakeresésnél mindig csak egy paraméteren szabad változtatni, úgyhogy ha az a cél hogy visszanyerd a kedvező állapotot, mindenképp egy olyanból indulj ki amit már kipróbáltál. Ha felteszed az Andrea romot, lehet hogy az is segít, de nem annyira célirányos mint a másik módszer. Viszont remek szórakozás"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
GravityBox-ban van beállítás a külső fénymennyiség és a hozzá kapcsolódó kijelző fényerő finomhangolására. A minimális fényerőt is kisebbre lehet venni mint a gyári. Nem próbáltam ki mert nekem nem kellett, de világosan emlékszem hogy 20 volt a minimális fényerő értéke és le lehetett menni 5-ig.
-
Blizzardking
őstag
A Gravity Box nem önmagában egy app, hanem egy beépülő modul. Maga az "app" ami az egészet összefogja, az un. Xposed keretrendszer. Ez alá lehet kismillió modult feltenni. Tehát először az Xposed-et kell letölteni, felinstallálni, ami ad egy Xposed installer nevű appot, de önmagában még semmit nem tudsz vele csinálni. Ebben az Xposed installerben lehet kezelni a különböző modulokat, hozzáadni, leszedni, ki/be kapcsolni tetszés szerint. Nekem 3 modul van bejáratva, a Bootmanager, amivel meg lehet határozni hogy mi ne induljon el automatikusan, az Xposed led control, amivel a visszajelző ledet lehet tweakelni (én ezzel oldottam meg hogy a naptáram tudja villogtatni ha valami esemény van), és a Gravity Box.
A Gravity Boxról pár szót bővebben; egy általános tweaker program, nagyon sokféle beállítási lehetőséggel. Órákig lehet vele szórakozni. Szekciókra van bontva lockscreen, státuszsor, kijelző, hang, bootolás stb, és komolyan át lehet vele szabni a telót. Én kiszedtem a státusz sorból az órát, és a többit átszíneztem egyformára.
[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
válasz glovasi #1996 üzenetére
Bocs a dupláért, csak nem volt nálam a füles. Én most egy Plantronics ML-18-ast használok, ötezer-pászáz Ft. volt. Előtte Nokia BH-108 volt. Az hogy megtalálja-e, az szerintem a bluetooth szabványon múlik, nem a típusán, ha tévednék majd valaki javítson ki. Mindenesetre ezzel soha nem volt gondom.
Ha a telefont néma üzemmódba teszem és össze van párosítva a fülessel, csak a headset csörög.
A kettő közül a Plantronics fényévekkel jobb, tudom ajánlani. Jól hallható, sokat bír az akksi, hamar feltöltődik, és tiszta érthető a hangja. Ennyi pénzért úgy érzem nagyon megérte, ráadásul a fülre akasztókája nem az az eltörős C betű alakú plasztik gagyiság mint sok olcsóbb fülhallgatón."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
Naponta több órát használok bluetooth-os headsetet, és sosincs ilyen problémám.
A mobil internet alaphelyzetben 2G-n szokott lenni, és már volt róla szó, hogy a 3G is tud eldobást kiváltani.
Minideal rom van rajta, az amivel jött. Szerintem mielőtt bármit veszel, próbáld ki 2G internet kapcsolattal (vagy kikapcsolva), mert ha túl sokat kell nyitogatni az ajtaját a vezetékes headset miatt, akkor az a vízállóság rovására fog menni. Mióta 2G-n van, az üzeneteimet ugyanúgy megkapom, és csak akkor rakom át 3G-re ha valamit le kell töltenem vagy komolyabban böngésznem, azóta ezek az eldobálások gyakorlatilag megszűntek. A bluetooth nekem sose kavart be, de lehet hogy csak mákom van."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
Sajnálom
Nyilván töltésnél ki kell nyitni az ajtót, de az 1-2 naponta egyszer van, ha pedig minden alkalommal vezetéket kéne beledugni amikor bluetooth fülessel párosítanám, az plusz napi 8-10 alkalom lenne. Tudom hogy ez szokásoktól is függ, nekem ilyen. Sajnálom hogy neked gáz van a bluetoothtal, komolyan."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
Lehet hogy lassan érdemes lenne csinálni egy táblázatot, hogy kinek mi a problémája, mikor/honnan vette a készüléket, és milyen rom van rajta. Már vagyunk annyian, hogy lehet statisztikának nevezni a dolgot.
Első körben a problémákat kéne összegyűjteni. Fejből kb ennyire emlékszem:- hálózat eldobás hívás kezdeményezéskor
- hálózat reboot bármikor váratlanul (emiatt kapcsolja ki mindenki csuklóból a pin kód kérést)
- hálózat eldobás bluetooth használatakor
- irreálisan kis üzemidő
- hangszóró nem szól
- néha random nem ébresztRomból pedig
- Etotalk
- Minideal
- Apeelme
- AndreaBele lehetne tenni a rádió img verzióját is, ki mit használ (én azt az egyet lecseréltem llax-félére)
Részemről akkor azt ikszelném be, hogy Minideal rom, hálózat reboot bármikor váratlanul ha 3G kapcsolaton van, pin kód kikapcsolással nem zavaró, 2G kapcsolattal hibátlan.
Ha összegeznem kéne hogy mennyire használható számomra, mondanám hogy teljesen, az üzemidő miatt úgyis 2G-n lenne 99%-ban.Olyan külön jól jönne, ha valaki hetekig használt többféle romot is, és megfigyelte hogyan viselkedik.
Érdemes összehozni egy ilyet..?
-
Blizzardking
őstag
válasz SanyiSay #2105 üzenetére
Ki tudnád próbálni úgy, hogy a mobilnet kapcsolat eleve 3G-n van, be van kapcsolva a bluetooth, össze is van párosítva, és arról a kártyáról indítasz egy hívást, amin a mobilnetre csatlakozik 3G-n? Másképp fogalmazva az 1. slotban lévő kártyáról?)
-
Blizzardking
őstag
válasz SanyiSay #2135 üzenetére
Csak ha van kedved, miattam ne rakd újra, én is ki akarom próbálni.
Guruknak:
jelenleg a vold.fstab így néz ki:dev_mount sdcard /storage/sdcard1 auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-msdc.1/mmc_host
dev_mount sdcard2 /storage/sdcard0 emmc@fat /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-msdc.0/mmc_hostAz rendben van hogy a külső SD karimat látja "SD card"-nak és a belső területet "Phone storage"-nak,
de a storage/sdcard0 a külső kari, és a storage/sdcard1 a beépített memória, amit fel szeretnék cserélni.
Azt gondolnám, hogy ha átírom erre:dev_mount sdcard /storage/sdcard0 auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-msdc.1/mmc_host
dev_mount sdcard2 /storage/sdcard1 emmc@fat /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-msdc.0/mmc_hostokés lesz.
Valaki elmagyarázhatná pár szóban, ha kérhetem, hogy melyik paraméter mit állít?
/storage/sdcard0
/storage/sdcard1
az az hogy a /root/storage alatt melyik lesz a belső memó és melyik a külső kártya,de az hogy melyikből lesz phone storage nevű és melyikből SD card az mitől függ? Nem az függ attól hogy
dev_mount sdcard vagy
dev_mount sdcard2 a sor eleje?[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
válasz SanyiSay #2138 üzenetére
Azt vettem észre, hogy minideal rom esetében ha átváltunk 2G/3G között, a rádió minden esetben újraindul.
Én is feltettem tegnap az andreát, és meglepődve láttam, hogy simán H+ jelzéssel tolja a netet, és közben nem indult újra a rádió. Csináltam egy gyors sebességtesztet, és látszott hogy a net maga rohadt lassú.
Belementem a mobilhálózatok beállításaiba, és azt választottam hogy fix 3G legyen a sebesség ne pedig 2G/3G, na erre rendesen fellépett 3G-re, újra is indult a rádió, ahogy a minideal rommal, és a net sebesség is oké volt. Viszont ilyenkor eldobta a hívást bluetootkor.Érdemes meggyőződni róla, hogy valóban 3G üzemmódban van a net kapcsolat, (akár egy sebsség méréssel), nem szabad bedőlni annak hogy H betű van odafent.
Délután felrakom az eggyel régebbi Andreát, csak megvárom a munkaidő végét
Ja, nekem a tárcsázó/smsező/címkezelő app nagyon nem jött be az Andreában, az valami fertelmes...
[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
válasz SanyiSay #2140 üzenetére
A 2G/3G beállításokat sokkal jobban lehet skálázni a Minideal romban, ott 5 féle opció van rá, ezek egyike hogy sosem lép fel 3G-re. Ilyenkor a hálózatot sem dobja el soha.
A jelzésekről itt egy rövid összefoglaló, a G és az E nem eldobós, a 3G, H és H+ necces. Pont hogy a H+ a leggyorsabb. Fogyasztás szempontjából az a jó, ha ugyanazt a vevőt használja mint a telefon, viszont ilyenkor megszakad a net kapcsolat ha hívnak. Ezek a G és az E (GPRS és EDGE) kapcsolatok. Ez pont jó a Minideal romban, hogy ha azt állítom be hogy 2G-n maradjon, minden üzenet és chat meg levél megjön, csak 16 órával tovább bírja szuflával.(Ha a fentiekben hiba van, kérem javítsa aki mélyebb ismeretekkel rendelkezik nálam, ezeket én csak a használat során bogarásztam össze.)
Jelenleg van egy 95%-ig belakott mentésem mindkét Andreával és a Minideallel, most nézegetem melyik maradjon véglegesen. Nagyban hozzájárul mindehhez, hogy feltettem a Waze navigációs appot, és ez folyamatos net kapcsolatot igényel. (Amúgy haláli, nagyon tetszik). Emiatt ha közben hívnak (ami nagyon gyakran előfordul vezetés közben bluetoothon), nem szerencsés ha kinyomja a hívót és újra jelentkezik a hálózatra.
Gravitybox mivel húzta ki a gyufát..?
[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
válasz SanyiSay #2147 üzenetére
"Nekem nem szakadt meg a kapcsolat a H+ al hívás közben. 1db SIM BT fülessel pont ezt teszteltem hogy simán tudtam neten böngézgetni. Szépen hozta az oldalakat."
De jó neked...
Rájöttem hogyan lehet Andrea rommal fixen letiltani a 3G kapcsolatot, hogy csak a 2G-t használja. Eléggé el van dugva, illetve a Minideal romhoz képest ketté van szedve a menü.
Settings-->More-->Mobile networks-->3G service alatt van egy olyan hogy enable 3G, és ahhoz lehet kiválasztani hogy melyik kártya legyen, vagy egyik se (offba kell tenni, és akkor megy 2G-n). Mivel ez a teló hardveresen csak a sim1-ben lévő kártyával tudja a 3G-t, csak erre van értelme alkalmazni. (azért kipróbáltam a másikra is )Fura ez az Andrea, már majdnem visszatettem a Minidealt, de úgy tűnik hogy a fogyasztásra igen kedvező hatással van.
-
Blizzardking
őstag
válasz SanyiSay #2150 üzenetére
Igen, felraktam és most(anában) próbálgatom. Talán pont Te írtad nemrég hogy milyen frankó.
Egyet nem tudok eldönteni, hogy mikor lockolom a telefont, olyan mintha a net kapcsolat is megszakadna, és mikor unlockolom, megjön 8 viber üzenet és 3 mail. Ezt eddig nem csinálta és ez így nem jó, a neten csüngjön folyamatosan. Még nem jöttem rá, hogy ez az Andrea miatt van, vagy a Lenovo power csinálja. Majd jól kifagyasztom oszt akkor kiderül :-D"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
válasz SanyiSay #2152 üzenetére
Igen, közben rájöttem.
Először feltettem az 1.1-est, utána az frissítette magát 1.3.5-re.
Az 1.1-ben volt egy olyan kapcsoló, hogy az egész netes dolgot ne b@sztassa, egyszerűen azt nem "póver menedzseli", de ebben is lehetett hozzáadni kivételeket. Az 1.3-ból ahogyan láttam ez a globális kapcsoló kimaradt, és ha nem adok hozzá kivételt, kilövi a net elérést mint a szart.
Visszatettem az 1.1-et
Most nekem a képernyős, proci órajeles, bluetooth-os és app kilövős (ésszel kivételezve) megtakarítások mennek, de a mobil nethez nem nyúl.Neked hogy lehet 2.5 mikor magától 1.3.5-re frissül..? És az 1.3 azt mondja magáról hogy nincs újabb..?
Nekem ez van fentAz 1.1 jobban paraméterezhető mint az 1.3, de valóban nincs benne az a mamafone mód. Mondjuk azt sose használnám, de rohadt vicces
[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
válasz SanyiSay #2160 üzenetére
Én szenvedtem ilyesmivel, csak a business calendarral. A megoldást az hozta meg, hogy xposed framework alatt van egy olyan modul, hogy Xposed LED control. Ezzel lehet konfigurálni hogy mi hogyan villogjon, és azok is megjavulnak tőle, amik nem is villogtak eleddig.
Tudom hogy utálod a GravityBoxot, de az Xposed attól még fent van?"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
válasz SanyiSay #2174 üzenetére
Led - Nem elég engedélyezni a led control modult, bele kell menni oda, hogy "configure colors per app", azaz programonként beállítani a színeket, és ott kiad egy hosszú listát mindarról akik elérhetik a ledet. Ott ki kell pipálni, és hozzárendelni a villogási módozatot. Ha az adott appra engedélyezed, (írja is) átveszi a led kezelést az alap app-félétől. Ha így csináltad akkor nem tudom. Tudom hogy már megoldódott, csak egy ötlet.
- afb: komolyan nyúzom az andrea féle romot, előtte komolyan nyúztam a minidealt. A szubjektív észrevételem hogy az andrea simább, "csúszósabb", gyorsabb működést tesz lehetővé, de már most mondom hogy nem fair az összehasonlítás, mert egy belakott minidealt hasonlítottam össze egy szűz andreával ( ), és a launcher is frissebb lett.
Másrészt az akku idő jobbnak tűnik az andreában, viszont akkor lenne itt is korrekt az összehasonlítás, ha teljesen lemeríteném a telót, és simán kiderülne mennyit bír. Lehet hogy az andreában csak meg van változtatva, hogy a különböző akku feszültségekhez más %-ot rendel. A minideal hamar lement 100-ról 85-80%-ig, viszont kibírt 2 napot. Az andrea előfordult hogy 11 órakor még 93%-on volt, és hétkor vettem le a töltőről. De mondom, lehet hogy ez csak a kijelzés moddolása, a beszéd az ha ugyanolyan használat mellett több óra után merül le teljesen.Összegezve, geekeknek (ki nem az aki kínából rendel belpiacos telót) ajánlott legalább egy próba, aki használja szimplán, annak tökmindegy.
mountolás témakörben van egy fontos különbség:
Alapból az andrea a külső SD-t állítja be SDcard0-nak, és erre dolgozik, a belső memóriát meg SDcard1-nek, aminek így nem tudom mi értelme van. Már rájöttem hogy lehet visszacserélni a megszokott kiosztásra, hogy a belső legyen az SDcard0 és a kártya az SDcard1.
A meteos féle partició összevonást még nem próbáltam, de így már érzésem szerint elő lehetne állítani a 2,77GB belső memória + SDcard0 nak felmountolt kártya kombót. Ez a minideal rommal simán ment többeknek is, arról nincs infóm hogy andreával átparticionálta-e valaki."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
válasz polgcsabi #2178 üzenetére
Nem foglalkoztam növeléssel. Pontosabban nem az volt a célom hogy összevonjak particiókat, ilyen módon növelve a belső tárhelyet, hanem az, hogy az SDcard0-t és az SDcard1-et felcseréljem.
Minideal romnál anno kipróbáltam az összevonós 2,77GB-ot, de az a kiosztás nem jött be.
A csere viszont sikerült."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
válasz tuzolto1981 #2199 üzenetére
Szia,
Használnál bluetooth-os fülhallgatót miközben fontos a nagy sebességű netkapcsolat, vagy elég addig a GPRS? Ragaszkodsz hozzá, hogy a sim kártyák pin kóddal legyenek védve?
Ha a válasz nem, nagyon jó telefon a 750 a minideal rommal. Ez a két gyerekbetegsége van, mindkettővel együtt lehet élni érzésem szerint, különösen ha az ember számít rá.
A másik versenyzőt nem ismerem. A kijelző mérete alapján nem gondolnám hogy egymás konkurenciájának szánták őket, biztos hogy hardverben a Lenovo rendesen helyben hagyja. Ami a vízállóságot, strapabírást illeti, rendben van. Néhány fórumtársnak a GPS kicsit bajos volt; volt akinek sikerült megjavítani szoftveres trükkökkel (ezeket valószínűleg te sem úszod meg, de kapsz segítséget). Nekem 7-15 másodperc alatt fixál ha már volt használva aznap, némi kihagyás után is egy percen belül. Mindenképp nézz szét a Samsung topikokban, úgyis mindenki elfogult
Nyilván a döntés a tiéd, de ha nekem most, a mostani ismereteim birtokában kéne döntenem a mostani telefonom és egy garantáltan hibátlanul működő Xcover2 között, gondolkodás nélkül a Lencsit választanám.Ami még megfontolandó ha kezdő Androidos vagy, hogy a Lenovot hivatalosan csak Kínába szánták. Nem bonyolult teljesen használhatóvá tenni a minideal rommal, nekem is azzal jött, de hazudnék ha azt mondanám, hogy minden azonnal működik rajta.
Még egy fontos, ha az ár is szempont, a Lenovora számold rá az áfát, hiába jön Kínából.
-
Blizzardking
őstag
Elkezdtem azzal foglalatoskodni, hogy a GravityBox segítségével beállítgassam az automatikus fényerőszabályzás karakterisztikáját. Ehhez letöltöttem egy "Light sensor" nevű appot, ami kiírja luxban, hogy mekkora a fénymennyiség. Ezek után ha bármilyen körülmények között sötétnek vagy túl élénknek találom a kijelzőt, nem kell mást tenni, mint megmérni hogy szerinte az hány lux, és ahhoz beállítani a gravitybox arra a lux.értékre vonatkozó rubrikájában, hogy mekkora legyen a háttérvilágítás.
obligat #2223 - én is így jártam, nekem is jobban bejött a TC, mostmár a root explorer fent sincs. PC-re 3 másodperc alatt csatlakozik, egyszerű és gyors.
SanyiSay - próbálgatom ezeket a különféle power menedzser appokat, a Lenovo Powerből amiket küldél a 2.5-öst, akkor volt egyszer olyan hogy Internet commander, meg Battery saver pro, de nem vagyok tőlük elájulva. Egyrészt kaotikus működést eredményez ha nincsenek tökéletesen beállítva (mit lőjön ki, mit ne, mit engedjen a netre, mikor mehet le deepsleepbe, mikor ne stb), másrészt én aksi időben semmi különbséget nem látok egyiknél se. Az a benyomásom, hogy az alap Android tök jól kezeli ezeket a dolgokat, és ha rásegítek valami külső appal, az csak szétzilálja, látható eredmény nélkül. De lehet hogy csak türelmetlen vagy béna vagyok hozzá.
-
Blizzardking
őstag
válasz ubyegon2 #2241 üzenetére
Megkaphatod a kiképzést itt.
Nem vagyok túl járatos a témában, amit kell kifizetek, ha nem zargatnak örülök.
Más;
Régebben volt fent egy CPU adjuster nevű program, amivel az órajelekkel lehet szórakozni.
Erre a telefonra 4 féle órajel között tud váltogatni, 1200, 988, 754 és 497 MHz, különböző feltételektől függően.
Kíváncsiságból csináltam egy AnTuTu sebességtesztet mind a négy órajelen. Ebben a sorrendben 13251, 11755, 9536 és 6779 lettek. Mivel nekem elég csillivilli launcher (Next Pro) van fent, és sokminden van rajta, használgattam úgy is, hogy érzésre hol a határ. Azt nem lehet észrevenni hogy 1200 vagy 988 MHz-en van a mindennapi használat mellett (nem játéknál), a 754-en már egy kicsit röcörög, de el tudom képzelni hogy egy egyszerűbb launcherrel ez is sima ügy. Ráadásul be lehet állítani hogy az általános működésen túl bizonyos appok elindításakor engedje 1,2 GHz-en. Ez (használattól függően) 5-6 óra üzemidőt jelenthet az én telefonomon az én felhasználói szokásaim mellett, azt anno lemértem. Magyarán ha valakinek 988 MHz-en megy, akkor is hozza egy S2 szintjét, többet bír az aksi, és ha játszani vagy navigálni akar, akkor észrevétlenül bekapcsolja a max teljesítményt. Egy darabig még próbálgatom. Sajnos a feszültség állítgatást a kernel nem támogatja, pedig abban is lenne fantázia.
Másik tanulság, hogy egy Huawei Y300 belépő slágertelefon szintjét a legalacsonyabb órajelen is megugorja. Egyszer megnézem hogy mit bír csak azon[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
válasz SanyiSay #2245 üzenetére
A lenovo power manager csak megmutatja hogy mi történik, de sem logot nem készít, sem beállítgatni nem tudod. Ellenben a CPU adjuster logolja hogy milyen frekvencián mennyi időt töltött a telefon. Ezzel ki lehet szűrni azt is, ha nem megy le mélyalvásba. Ezen felül nagyon pontosan be lehet állítani mikor milyen frekin menjen a processzor. Nem arra van amire a Lenovo power, de remekül kiegészíti.
Néha napokig nem használom a GPS-t, és ilyenkor elég sokáig tart míg összevakarja magát.
Azt vettem észre, hogy nem mindig használja az A-Gps adatait, már percek óta szenved pl a GPS test program, és nem lát semmit, de ha rányomok az "Agps frissítése" majd az "Agps újraindítása" gombra, 8-10 másodperc alatt megvan a fix. Kerestem valamit ami mindezt automatikusan megteszi, és találtam a playen egy "Agps Inj" nevű programot, amivel elképesztő eredményt lehet elérni. Gyakorlatilag bármikor bármennyi szünet - vagy kikapcsolt állapot - után max 10 másodperc alatt fixál. Annyit csinál, hogy ráerőszakolja az Agps adatait akármelyik appra amit kiválasztunk.
Figyelni kell rá, hogy az MTK chipsetre valót kell leszedni. Az egész egy 46KB-os kis vacak, és brutálisan hatékony. Ha már volt ilyenről szó, akkor bocsi, nekem új volt a dolog, és levitte a hajamat."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
Settings-->wireless&networks-->More (további beállítások)-->mobile networks (mobil hálózatok)-->3G service-->Enable3G = off
ettől még lesz neted, csak 2G, és nem dobja el a hálózatot.
Ha van fent gravitybox, azon van a quisk settingsben egy olyan csempe hogy 2G/3G, ugyanezt csinálja csak gyorsabban."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
Andreával is eldobja 3G-n. 2G-n sem Andreával sem Minideallel nem dobja el, legalábbis az enyém.
Csak más a metódus a két romban a 3G/2G váltásra.megott: Bocsánat, nem akartalak megsérteni. Andreánál azt tapasztaltam, hogy nem mindegy hogyan kapcsolja át az ember 2G-re, és ha az említett beállításban letiltja mindkét kártyán a 3G-t, az a tuti.
-
Blizzardking
őstag
válasz SanyiSay #2270 üzenetére
"Azzal persze lehetnek gondok hogy azok a rendszerfájlok telepített app-ok amik a megszüntetett particiokon vagy az SD-n vannak hiányozhatnak a rendszernek."
Átparticionálás után gyakorlatilag minden rendszer és adat megsemmisül a telefonon. Ezért kell előtte cwm mentés.
Lementi a system, data stb particiókat, utána a particionálás során a memóriaterület fizikai kiosztása teljesen megváltozik, így el se lehet indítani a telót. Ezért kell utána a megváltozott méretű területre visszaállítani cwm-ből a systemet és a datát. Visszaállítás során a cwm-et nem érdekli mekkora területre másolgat, visszamásolja a lementett tartalmat."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest