Hirdetés

2022. május 21., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Általánosságban egyetértek veled, de...

"Sok ember utál már a hardveraprón, mert szétoffolva néhány szimpatikus ember hirdetését, meg szoktam védeni a korrekt eladási árakat korrekt termékeknél."

Nem hiszem, hogy a te feladatod lenne megszabni a meghirdetett cucc árát. Bár "jogosan" szólalsz meg, üzletrontás szaga van a dolognak.

"Hülye kérdések esetén szintén érdemes óvakodni a vevőtől. Lehet, hogy rosszindulat, lehet, hogy hozzá nem értés miatt értetlenkedik, de általában az ilyen vevők ennél tovább mennek, és vásárlás után hülye indokokkal visszakérik mégis a pénzüket. Például volt, aki azért, mert nem volt magyar nyelv a fényképezőgépemben, 5.000-et akart visszakérni az árából - mintha nem lenne mindenből piktogram vagy matematikai érték, nemzetközi rövidítés mellé írva... Végsősoron aki hülye valamihez, annak nemhogy jogod van nem eladni a terméket, de kötelességed megvédened önmagadat a további macerától, amit a másik hülyesége okoz."

Na, ez hosszú idézet, de nem tudtam megcsonkítani.
Hülyeségről, rosszindulatról beszélsz. Tényleg ilyen tulajdonságokkal rendelkezik az, aki bizonyára jogosan várja el, hogy legyen magyar menü a fényképezőgépben?
Amondó lennék, hogy hirdetésedben eleve fel kellett volna hívnod erre a fogyatékosságra az érdeklődők figyelmét. Lehet, hogy nem vagy a korrekt tájékoztatás híve?

"Az a gond a fizetési mód kérdésével, amit nem sok ember tud: egyes bankoknál vissza lehet vonni az összeget utalás után is, így nem bizonyító erejű az utalásról a képernyőfotó vagy akár bizonylat sem. Egyesek megértik ezt, mások nem - aki igen, az igazodni fog Hozzád, aki akadékoskodik, mehet a levesbe, mert akár csaló is lehet."

Megint csak hümmögök.
Igazad van, de ha megfordítom a dolgot, a vevő szerint te is lehetsz csaló, hiszen előre kéred a vételárat, aztán vagy lenyeled a lóvét, vagy sem. Bizonyára nem.
Hogy is szól az idevágó figyelmeztetés?
"A HardverAprón - ellentétben a Vaterával, Teszvesszel - nincs hitelesített ellenőrzése a személyes adatoknak, az előre utalás nem bevett szokás, hanem hatalmas felelőtlenség. Hülyeség, konkrétan. Eddig is mindenhol felhívtuk a figyelmet minden apróhirdetés alatt a szürke keretes boxban, mégis sokan úgy gondolják, hogy ez fölösleges elővigyázatosság, marhaság. Nem az! NE UTALJ ELŐRE! Nem tudjuk világosabban és érthetőbben mondani."

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#2) Earl_Muttley


Earl_Muttley
aktív tag
LOGOUT blog

Érdekes.
Az irás jól meg van fogalmazva, de:
-Ezek szerint én is ide tartoznék? Alkudtam, majd a teljes ajánlatom is el lett utasitva. (MPX200)

- Amúgy a kölcsönös nyereség a lényeg szerintem. Nekem is van üzletszabályzatom, DE lehet kivételt tenni.
Pl. volt egy vevőm, valahonnan vidékről, 200 km-ről. Nyugatiig kimentem, nem érdekelt hogy csak 3000 ft volt. Akinek van helyismerete az jön szépen ide Bp.XX-kerületébe, átveszi, ha bekapcsol tesztelgeti, stb.
- Alku: Nálam van. de csak emberi keretek (értéktől függően max. 500-4000 ft) között. Nemet mondani persze van jogom.

Ez a bejegyzés szerintem eléggé egyoldalú lett!
Eladók közül is van pár selejt, pl. most is van egy fekete pontos ügyem, mert átvertek...

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#3) Earl_Muttley


Earl_Muttley
aktív tag
LOGOUT blog

Kapunk erre választ? :F

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#4) insomnia válasza Earl_Muttley (#3) üzenetére


insomnia
tag

Az en en topicomat is offolja ez a srac, ugy latszik nincs jobb dolga...

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.