Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Samus


Samus
addikt

Vettél volna rendes telefont. Az LG ma már nem nagyon tesz le értelmes készüléket az asztalra. Ahogy nézem, ez karcolta a 70k összeget. Ennyiért van Realme 8i, ami egy másik kategória, pár ezressel többért Redmi Note 10. Ezek mind 4/64GB, nem 3/32..., nem beszélve a combosabb SoC-ról. Nem gond, ha nem értesz hozzá, lehet kérdezni, van Melyik okostelefont vegyem topik.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#2) Jack Hunter válasza Samus (#1) üzenetére


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Sőt, az LG telefon oldalról meg is szűnt.Pont ezért vettük ezt akciósan 44-ért.Plusz ez volt kékben. :)

(#3) KISDUCK válasza Samus (#1) üzenetére


KISDUCK
addikt

"Az LG ma már nem nagyon tesz le értelmes készüléket az asztalra."

Az LG már befejezte a telefongyártást, nem vagyok benne biztos, de vagy 2020 vagy 2021-ben jelentették ezt be.

JackHunter:

Anrdoid-os telefonnál érdemes ramban a lehető legtöbbet valasztani, sajnos a 3GB nem túl időtálló. Telefonon nem szoktam játszani, de 6GB alá nem mennék így se.

(#4) Penguin95


Penguin95
senior tag

A múltkori tarifán átveszem. ;]

Persze ne vedd komolyan, csak vicceltem. Az LG sajnos évek óta csak gagyibbnál gagyibb telefonokat adott ki, míg 2021-ben be nem zárták a mobilos részleget. Már az én G4-em, és a V20-am is mutatta ennek jeleit, de ami utána jött, abban tényleg nem volt köszönet. Pedig a V20-at imádom, a mai napig nem láttam olyan telefont, ami egyszerre tudott volna mindent amit az tudott, csak hát voltak betegségei szép számmal.

Bár nem szeretek mások tárcájában turkálni, egy tanácsot adnék a korábbi írásaid alapján. Sose dönts vásárlásról vagy eladásról hirtelen felindulásból, mert ha nem ismered jól amit megvennél, ez lesz a vége. Inkább nézz utána alaposan, esetleg kérdezősködj, ha lehet, akkor tapizd meg (hölgyek esetén ezt vásárlás ismerkedés után ajánlom csak, nem jó dolog pépeset enni amíg összejön egy fogsorra való), és nézd meg a konkurenciát. Igaz, én alkalmi vétellel jutottam hozzá, de 10.000 forinttal többért vettem egy Xiaomi Mi 9T Pro-t idén januárban, mint amennyiért te vetted az LG-t. Persze nem új, de karc egy deka sem volt rajta, gyönyörű, nincs notch, és porig alázza hardveresen a hasonló árú telefonok többségét. Az egyetlen bajom a pirosas-pink színével van, de szerencsére a fekete tok megvéd attól, hogy túl sokan érdeklődjenek a szexuális irányultságomról a nyílt utcán. Sima 9T-t szerintem most is lehet találni 45 körül, ami több mint elég arra a felhasználásra amit leírtál.

Minden esetre remélem, hogy sikerül megbarátkozni az LG-vel is, és nem ez miatt fog valóban rossz kép kialakulni anyudban az okostelefonokról. És persze használja egészséggel.

(#5) Jack Hunter válasza KISDUCK (#3) üzenetére


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Úgy gondoltam, hogy kezdő telefonnak, a cikkben felsorolt célokra, bőven elég. A készülék valóban nem csúcskategóriás, ez tény. Bele lehetne kötni, hogy az IPS kijelző nem túl jó, a processzor teljesítménye, a grafikai egység manapság már röhejes, de ha a kiinduló pont egy legutoljára használt Alcatel 2053x akkor máris máshogy lehet tekinteni a készülékre. Ahhoz képest tűéles és hatalmas a kijelző, villámgyors a rendszer, fényévekkel jobb a kamera, és még internetezni, videotelefonálni is lehet vele, amit az előző telefon nem tudott, csak laptopról volt kivitelezhető. Arra tökéletes, hogy bevezesse a felhasználót az okostelefonok világába, és az abban rejlő lehetőségekbe. Valamint, pont az benne a jó, hogy annyira nem túl jó. Így, ha majd jön a másik, lesz összehasonlítási alap. Lesz mire rácsodálkozni. De addig, és ezt nem győzöm hangsúlyozni, amíg ez az ELSŐ okostelefon egy felhasználó kezében, a tudása tökéletesen elég a mindennapokhoz. Bár az igaz, hogy vannak benne hülye megoldások, de úgy gondolom, egy iLike, Blaupunkt, Navon vagy bármilyen zs kategóriához képest is sokkal jobb. Jöhet a szardobálás.

[ Szerkesztve ]

(#6) KISDUCK válasza Jack Hunter (#5) üzenetére


KISDUCK
addikt

Nincs itt szó "szardobalasról" csak sajnos az android appok szeretnek memóriát zabálni és kellemetlen tud lenni ha azért lassul be a telefon mert fogytán van a RAM.

(#7) Jack Hunter válasza Penguin95 (#4) üzenetére


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Stop. Mentségemre váljon, hogy nem én vettem a telefont. Abban teljes mértékben igazad van, hogy impulzusvásárló vagyok. Ez a telefon úgy jött, hogy kisétáltunk a Tescóból, és az üzletsoron volt egy telefonos stand. Apu elment, dobott egy sárgát, anyum meg nézelődött.Én pedig igyekeztem kihozni a helyzetből a legjobbat. Anyukámnak megtetszett egy kék Nokia, ami elég olcsó volt. Nem vagyok telefonguru, csak napi szinten olvasom a Mobilarénát, ezért sürgősen lebeszéltem róla.Ez az Lg volt még kékben, meg még egy valamilyen tízezres kacat.Én meg a három rossz közül igyekeztem a jobbik felé terelni. Mire apu visszajött, már kint volt a dobozából. Nagyon megtetszett anyumnak, apum igyekezett jó döntést hozni,és kikérte a véleményem.Én mondtam hogy legyen a Xiaomi mi 9- es, de az nem volt kékben, és jóval drágább volt, így ezt hoztuk el. Amúgy meg örülök, hogy olvasod a firkálásaimat, és mint látod, volt kitől tanulni az impulzusvásárlást. :) Valóban jó először megtapogatni,kipróbálni a dolgokat, és ha előbb írtad volna a nőkről szóló jótanácsodat, egy csomó szemüveget megspórolhattam volna. :DD

(#8) Jack Hunter válasza KISDUCK (#6) üzenetére


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Szerencsére ez a veszély nem áll fenn. Anyum egyelőre még azt sem tudja mi az app. Mivel eléggé kinőtt már abból a korosztályból hogy felelőtlenül használjon dolgokat, így nem tartom valószínűnek, hogy letöltene minden szart. Még nagyon új az élmény, így úgy használja mint a hímes tojást, nehogy elnyomjon valamit rajta. :)

(#9) Samus válasza Jack Hunter (#2) üzenetére


Samus
addikt

Ja, hogy színbeli megkötés is volt. Ne is mondd. Feleségemnek néztem telefont, neki pedig rettentő fontos volt, hogy fehér legyen. És 100k volt a lélektani határ. Meg jó kamera. Meg Xiaomi. Utóbbiról sikerült lebeszélnem, és nagy mákom volt, mert a Realme GT Master ára csak becsúszott 100k-ra pont, és abból van fehér. Ő kicsit hosszabb időre vesz telefont, a Redmi Note 4 is csak azért lett lecserélve, mert az akku már nagyon gyengusz volt.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#10) Penguin95 válasza Jack Hunter (#7) üzenetére


Penguin95
senior tag

Ezek szerint most a körülmények áldozata voltál. :D Így mondjuk érthető a dolog, de tapasztalataim szerint még ilyenkor is jobb kötni az ebet a karóhoz, sok fejfájástól kímélheti meg magát az ember.

Velem is volt olyan, hogy egy ügyfélnek kellett egy jó mozizós laptop (részemről ez paradoxon, de ezt kérték, ezt keresek). Találtam rengeteget, de ez ezért nem tetszik, az úgy át akarta verni, amaz nem hozta el ahová kérte... Végül az illető vett egy vödör sza... használatra korlátozottan alkalmas, a céljaira nem megfelelő gépet. Én meg ha már lealkudtam neki egyet, csak ő kihátrált az üzletből, elhoztam saját célra. Nekem most van egy hibátlan laposom, ő meg szenved azzal amit felindulásból vett. Csak ugye egy családtagnál ez másképp megy, hisz nála nem igen mondaná senki, hogy úgysem én szívok majd vele, szóval csináljon amit akar.

Egyébként ha nem vágja falhoz a hónap végéig, lehet megkedveli majd az okostelefonokat, és legközelebb már könnyebb lesz. Akkor már lehet azzal érvelni, hogy de ugye emlékszel, hogy az LG-n ezzel mennyit szenvedtél? Ezzel is úgy járnál.

(#11) UnA válasza Jack Hunter (#7) üzenetére


UnA
Korrektor

Nálunk két Nokia is van a családban, és sohasem volt velük gond - persze nem az olcsó, hanem a középkategóriás modellek. Szóval egyáltalán nem biztos, hogy rosszabb a Nokia, mint egy LG.

(#12) Tim82


Tim82
nagyúr

beállítások, kisegítő lehetőségek, hallás(!!!!) Villogó figyelmeztetések.

Hallod hogy villog a vakum???

Éppenséggel ez pont jó helyen van: kisegítő lehetőségek -> hallás (nyilván hallássérülteknek szóló menüpontokról van szó), és okkal van itt számukra egy olyan menüpont, hogy villogó figyelmeztetések.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#13) janeszgol válasza UnA (#11) üzenetére


janeszgol
félisten

+1

Tapasztalatból mondom, hogy a HMD Nokia a 100k alatti kategóriában (amiről most beszélünk) mindig jobb volt, mint az LG. Nekem is van K41s, én előfizuhoz vettem. Félre árazták, és 27 ezerért megvettem megjelenésekor. (A rendelésem leadása után rögtön felárazták 48 ezerre. De odaadta a cég annyiért, amennyiért megrendeltem.)
Mondjuk ma már mindegy, használtan bármelyik nap sokkal jobb telefon vehető még 30-40 ezer forintért is. Már nincs jelentősége ezeknek a P22 és társai SoC-szökevényeknek.
De 2 éve még nem volt ilyen jó a használt piac, akkor még volt jelentősége a belépő-, és alsókategóriának.

(#14) Armagedown


Armagedown
őstag

Ma már nem éri meg boltból vagy szolgáltatótól mobilt venni, 14 nap elállási jogod van, ha valami gond van vele, nem is érdemes 1 napot sem várni a visszaküldéssel.
Érdemes vásárlás előtt a Melyik okostelefont vegyem topikba benézni.
Mindig érdemes tájákozódni vásárlás előtt, mert igen nagy mennyiségü elektronikai hulladék van a piacon.

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#15) Adam289 válasza Penguin95 (#4) üzenetére


Adam289
csendes tag

Azért 2020-ban szerettél volna Te egy olyan gagyi telefont mint a V60 :))

(#16) Penguin95 válasza Adam289 (#15) üzenetére


Penguin95
senior tag

Őszintén? Nem szerettem volna. Akkoriban vettem a Redmi Note 8-am, ami néhány dologban ugyan rosszabb mint egy V60, viszont erre legalább volt szoftveres támogatás, és simán lehetett nyitni a bootloadert. A V20-nál megtapasztaltam, milyen a gyártóra hagyatkozni szoftver terén, és soha többé ilyet.

(#17) Adam289 válasza Penguin95 (#16) üzenetére


Adam289
csendes tag

V60 is nyitható, igényelni kellett az LG-től kulcsot...1 hete jött a frissítés, 3-4 havonta rendszeresen és a Wing-el egyetemben a 12 biztosan és talán a 13-as android is jön. Azért a két telefon nem egy kávéház semmilyen szinten, nem is érdemes összehasonlítani, de ezeket felhozni érvként nagy butaság. DAC, hangszórók, manual video recording, üzemidő, kijelző, dual screen, soc, 8gb ram, 8k cinematic video( ami valóban használható is nem csak kamu szöveg), ASMR, a mai napig top kategória. Sokszor kamera helyett az LG-t használom videózásra, a végeredmény laikusnak szinte fel sem tűnik.

(#18) Penguin95 válasza Adam289 (#17) üzenetére


Penguin95
senior tag

Nyitható, csak az nem mindegy, ami utána jön. Anno folyamatosan követtem a V20 XDA oldalát, hogy mikor jön egy olyan ROM vagy mod, ami mondjuk LineageOS alatt is működésre bírja az ESS 9218-at. Ez még akkor sem történt meg, mikor lecseréltem a telefont.

Persze maradhattam volna gyárin is, mert nem a rendszerrel volt gondom. Hanem azzal, hogy a V20 volt az első Android 7-es telefon, de már a 8-at is csak megkésve kapta meg, 9 pedig nem is jelent meg hozzá. Biztonsági frissítések terén szintén nem volt valami erős a felhozatal (talán kettőt ha kapott), én pedig itt köszöntem meg végleg az LG-nek a fantasztikus támogatást, mivel nem ezért hagytam ott a havi fizetésemet anno.

DAC, hangszórók, manual video recording, üzemidő, kijelző, dual screen, soc, 8gb ram, 8k cinematic video( ami valóban használható is nem csak kamu szöveg), ASMR, a mai napig top kategória. Sokszor kamera helyett az LG-t használom videózásra, a végeredmény laikusnak szinte fel sem tűnik.

Ha neked bevált, használd egészséggel. Nekem viszont nem kell:
- Bika SoC, mivel se nem játszom, se nem dolgozom a telefonnal. Még a Redmiben lévő Snapdragon 665 is tökéletesen kiszolgál.
- 8 GB RAM. Még a 4-nek sem érzem hátrányát, mivel én az az ember vagyok, aki rosszul van már akkor is, ha 4-nél több lap van megnyitva a böngészőben. Plusz kevés alkalmazást is használok, most van 54 a telefonomon úgy, hogy abban már benne van például a telefon, vagy a beállítások is.
- 8K videó. Bőven elég a 4K 60 FPS is arra, hogy egyszer-egyszer levideózzak valamit.
- Komoly beépített DAC. Utcán egy kemény 2500 forintos Panasonic RP HT-010 fejhallgatót használok (ne tévesszen meg az ára, szépen szól), otthon pedig ott az USB-s DAC, meg egy komolyabb fejhallgató.

Így is csak azért cseréltem le a Redmi Note 8-at, mert a V20 végleg kipurcant, és nem szeretek tartalék telefon nélkül maradni. Az már csak extra volt, hogy sikerült kifognom egy sokkal jobb telefont utódnak.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.