Hirdetés

2019. december 10., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) peterkeT


peterkeT
(nagyúr)

Ahogy a multiknál dolgozó művelt kollégák megjegyeznék (akiknek ott figyel a notebookjában a GSM kártya): fully right.

Persze nekik többnyire tökmindegy, hogy Pistike apukája mit vesz, sőt, vegyen csak meg minden olyasmit, amire amúgy nincs szüksége, ettől dübörög a gazdaság.

Jó cikk, gratula. Szélesebb körben el kellene terjeszteni*. Nem lehet a logout indulása kapcsán ilyesmiket kidobálni az index címoldalra pl?

* Úgy értem, aki egy számítástechnikai fórumon talál rá, az csak egyetérteni tud, akinek meg tényleg hasznos lenne, az itt nemigen jár. Kár pedig.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#2) Renwick


Renwick
(senior tag)

Szerintem nincs azzal semmi baj, ha a mobilszolgáltató, internetszolgáltató ilyen notis akciókat nyomat, csak ne ilyen pofátlan árszint mellett tennék.

Nemrég volt az it.newson egy hír arról, hogy az egyik tengerentúli kereskedelmi lánc 99 dodóért, azaz uszkve húszezer forintért (ami itt nálunk ugye az egyhavi törlesztőrészlet) árul egy egész baráti entry-level compaq notit, ha egy évre leszerződsz mellette valami ISP-vel.

A jelek szerint arrafelé ténylegesen versenyeznek egymással a multik...

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#3) peterkeT válasza Renwick (#2) üzenetére


peterkeT
(nagyúr)

Hova gondol a kolléga, itt annyiért telefont nem adnak, legfeljebb valami műanyag gagyit. Egy valamirevaló megbízható, üzleti mobiltelefon készülék még mindig 50-60e Ft. :(

No nem mintha a most akcijósan a matáv-csoportos mobilinternethez kínált FuSi Amilo Pro normális notebook lenne üzleti felhasználásra...

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#4) Polacheck válasza Renwick (#2) üzenetére


Polacheck
(HÁZIGAZDA)

Egy normál internet + noti kombinációra nem mondom azt, hogy ne. A hangsúly a mobilinternet és a laptop társításán van. Ez pedig nem alkalmas arra, hogy kiváltsa az otthoni netet. Főleg, a mai világban nem, ahol youtube folyik a csapból is. Egyszerűen havi 500 mega-1 giga nevetséges a netezéshez.
Ráadásul mindenhol csak a törlesztőrészletek látszanak, és a kezdőbefizetés. Arról nem szól a fáma, hogy a mobilinternet gyakorlatilag napjainkban is aranyáron van, és te egy ilyen csomagra írsz alá két évet.

A júzerek egyébként még mindíg nem látják, hogy a mobilinternet nem arra való, amire a vezetékes. Hm, újabb téma?

less qq more pewpew!

(#5) Renwick válasza Polacheck (#4) üzenetére


Renwick
(senior tag)

Bár ez off kicsit, de én a mobilinternet árát is horrornak tartom, ami részben megintcsak a valós versenyhelyzet hiányára vezethető vissza. Amíg vannak olyan szolgáltatók, akik WAP kampányt nyomnak 2006 végén, addig mondjuk nem is tudom mit várok. De legalább lenne mögötte tényleges engedmény, vagy tartalom. Vagy bármi, az előfizetők lehúzásán kívül. Ehh... :(((

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#6) Drótszamár válasza Renwick (#5) üzenetére


Drótszamár
(őstag)

Aprópó wap:

2,3 mega ~500 Ft-ért? ehhh.
10 kbyte-ra kerekítés? ehhh
Megszakadó kapcsolat (+ ilyenkor felfele kerekítés) ? ehhh
3g lefedettség? ehhh

És akkor innen kicsit ontopic:

Mit csinál az aki vesz ilyen notit, és nincs nála normális hálózat? Az szimplán megszívta? Ő csak keskeny sávot kap? Jobb is, legalább lassabban fogy el az 1 giga :(

Keresek Logitech C600 webkamerát. (o Y o)

(#7) ez_meg_emaz


ez_meg_emaz
(őstag)

Iszonyat jó kis cikk lett. Grat. :R :R És tényleg többre hivatott. Mármint az lenne jó ha olyan emberekhez jutna el akik ezt nem tudják.
Hát érdeklődve olvasom a hsz-eket továbbra is. Jó kis téma ez. :R

(#8) Jégkokó


Jégkokó
(veterán)

Azért a wap se olyan rossz dolog egyébbként , amikor van időm és éppen eszembe jut, akkor felmegyek elolvasni a híreket meg ilyesmi.Persze csak akor ha nem vagyok netközelben, de sajnos a 10kilobájtra való kerekítést kicsit szemétségnek tartom.
Habár sztem a tv ben reklámozott mobil internet csak kevés helyen érhető el még jelenleg, igy nem hiszem, hogy ha valaki megveszi és hazaviszi, hogy akkor ő most 1.5 megabittel fog tudni netezni

A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

(#9) Polacheck válasza ez_meg_emaz (#7) üzenetére


Polacheck
(HÁZIGAZDA)

Köszi. :)

Így utolólag azonban lehet, hogy a konklúzión kicsit finmítanék. Az írás mondanivalója az is akar lenni, hogy gondolkodjunk a vásárlás előtt. Ha nekünk valóban megéri valakinek a dolog, akkor ugorjon bele, de ne döntsünk az alternatívák ismerete, és a részletek áttekintése előtt, mert kőkeményen pórul járhatunk.

Lehet hogy ezt is beleírom, mert nem jön le egyértelműen.

less qq more pewpew!

(#10) erdoke


erdoke
(titán)

Apró probléma még, hogy pofátlanul hallgatnak arról, a reklámozott internet még sok nagyobb városban sem elérhető, nemhogy a várostól pár kilométerre. Tehát ha nem figyelsz, veszel egy egyébként méregdrága netelőfizetést, amit használni se tudsz majd. Viszont van egy laptopod, amit nem a saját igényeidnek és ízlésednek megfelelően választottál, hanem ez volt, osztjóvan.

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#11) Realradical


Realradical
(őstag)

Nomeg ne felejtsük el, hogy idáig a magamfajta emberke aki gépeket szerez be / ad el, megintcsak slamasztikába kerül emiatt... A sok 1bites user meg fogja venni méregdrágán az alsókategóriás laptopot is, mert adnak rá részletfizetési lehetőséget. Aztán marad nekem a szervíz... Ugyanez az Auchan által árult gépekre is igaz pl. eladják az szakértelem nélkül gagyi alkatrészekből összerakott gépeket, majd a vásárló felteszi a kérdést. Miért vegyem meg itt amikor ott megkapom 20k-val olcsóbban részletre... A számtech boltokkal lehet versenyezni, de egy inkorrekt eladóval nem lehet sajna... :(

Things that try to look like things often do look more like things than things

(#12) Akheron válasza Drótszamár (#6) üzenetére


Akheron
(senior tag)

Nem csak ezzel/ezekkel van probléma. Kabaré az egész világ manapság. Példának okáért az internetszolgáltatók sem képesek mondani egy korrekt összeget, amiért nekik megéri szolgáltatni, a felhasználónak meg kellőképp átlátható; ehelyett van egy irreális listaáruk, és folyton különféle akciókkal bohóckodnak.

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#13) Traptor


Traptor
(tag)

Akkor most álljon itt egy ellenvélemény:
Bizonyára az itt forgolódó emberek nagy többsége technoguru. Pontosan vágja, mit mivel kell összedugni, ki-kivel kompatibilis, hány megahertz, mennyi giga, és milyen raid, stb...

Könyörgöm: gondoljunk már bele, hogy nem csak ilyen emberek vannak. Nagyon sokan vannak akiket baromira nem érdekelnek ezek az infók. Sőt, inkább megzavarja őket...
Vannak akik azért vesznek laptopot, hogy használják. Megveszik, interneteznek, szöveget szerkesztenek és kész. Nem néznek bele, nem nyitogatják és eszükbe sem jut az Everest, 3DMark, stb.
Nekik talán nagyon is jó egy komplett csomag: bemegy, megveszi, beállítják neki, hazamegy és internetezik (mondjuk Budapesten ez nem gond).
Eddig mobil technológiával soha nem tapasztalt sebességgel internezhet.
(Sokaknak gondot okoz, hogy a városban járkálva rácsatlakozzanak egy-egy nyílt vagy éppen nem nyílt de nem is védett WIFI kapcsolatra)

Lehet, hogy nem sokan vannak azok, akikről én írok. De vannak, ismerek is néhányat.
Említette itt valaki, hogy csak a kezébe adják a dobozt és mehet haza. Akiket én ismerek, azoknak előtelepítették és beállították a rendszerét. Mindössze a felhasználónevet és jelszót kellett beírniuk.

Ezért szerintem, igenis jó kezdeményezés ez a laptop + 3G csomag.


.: Aláírás helye :.

(#14) ollie válasza Traptor (#13) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

Szerintem meg nincs igazad.

Az emberek többségénél azt tapasztaltam, hogy ha már vesznek gépet, vagy ők, vagy a gyerekek fognak is rajta játszani. És persze itt csodálkoznak azon, hogy a ''drága'' (mert néha csak ők gondolják drágának) gépen nem lehet új játékokkal játszani, mert sz@r a videokártya.

***

(#15) Szabtom válasza Traptor (#13) üzenetére


Szabtom
(senior tag)

Nagyon sokan vannak akiket baromira nem érdekelnek ezek az infók. Sőt, inkább megzavarja őket...
Vannak akik azért vesznek laptopot, hogy használják. Megveszik, interneteznek, szöveget szerkesztenek és kész. Nem néznek bele, nem nyitogatják és eszükbe sem jut az Everest, 3DMark, stb.


Az ilyenekre iparágat lehet alapozni. De legalábbis céget. Mert hogy aki eladja nekik a gépet az tuti, hogy magasról tojik az egyéni igényeire. És ez különben sem mentség. Aki nem ért hozzá és ócska kocsit vesz, aztán beleöli a pénzét, neadjisten meghal benne az úton, mát utólag hiába bánkódik, hogy ''miért nem néztem jobban utána''.

(#16) Digital


Digital
(addikt)

Hiánypótló írás :R

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

(#17) Nyugdíjas


Nyugdíjas
(nagyúr)

Grat! Nagyon jó írás,óriási! Valóban hiánypótló :R

Tényleg jó lenne,ha szélesebb körben is publikálódna a dolog. Én is a ''kereskedők''-höz tartozom,akik kénytelenek hosszasan magyarázni(és aztán általában feleslegesen,mert úgyis megveszik a gagyit a Metro-ban) az embernek,hogy hiba veszi meg azt ott egy 20-assal olcsóbban részletre,de mire kifizeti a részleteket(effektive addigra lesz az ''övé''),addigra milyen kategória lesz már az a gép,amit most(2007 elején) 256!!! mega RAM-al árulnak abban a bizonyos áruházban. Pfff :(

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#18) Merkjam


Merkjam
(csendes tag)

Egyébként nem olyan ritka az olyan ember akinek laptop és mobilinternet kell. Biztos van olyan ember aki az egész országból szeretne netezni. Konkrétan az autók mobil eredetiségvizsgálóinak is szüksége van erre. De télleg nem sűrű.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.