Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Öregszem
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szép összeírás. Amit hozzátennék:
Olyat láttam már "high end" cuccban, hogy a CD korong tetejére egy fél kilós vas korongot raktak, hogy a lemez egyenetlenségeit kikorrigálják vele. Az is elfogadható, hogy a fej milyensége számít valamit, de viszont a burkolat anyaga hogy milyen fémből van, az még ott sem számított, nem is látok rá semmilyen értelmes magyarázatot.
A bejáratás viszont meg nem összekeverendő azzal, mikor megvárjuk a cuccok bemelegedését. Egy erősítő esetében azért várunk pár percet a "minőségi" zenehallgatás előtt, mert a félvezetők erősen hőfüggő alkatrészek (az áramerősítési tényezőjük), az erősítő alapáramának stabilizálódnia kell az üzemi hőmérsékleten, az alapáram beállító tranzisztor is a hűtőbordára van szerelve, így mindennek fel kell vennie az üzemi hőmérsékletét.
Csöves cuccoknál meg a csőnek szépen fel kell melegednie, ezt is érdemes megvárni mielőtt pl. a hangzását akarjuk megmutatni valakinek.DarthSun: sajnos hangfalat tervezni nagyon nehéz. Van egy pont ameddig lehet számolni a benne lévő legnagyobb hangszóró Tie-Small paramétereiből, van erre tervező program, de azon túl bejön egy adag ezotéria és a végeredmény vagy jó lesz, vagy nem.
Nem tudom a tüskét miként kell méretezni, én anno egyszerű panel tüskéket használtam erre, csak azok alá meg alátét dolog kell, mert belefúródnak mindenbe. Fölszeltem fabatkának seprű nyelet, de idővel azok is szétrepednek.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz PrinceHerceg #26 üzenetére
Őőőő, nekem is van cikkem egy DAC és egy csöves témában, de ezt nem én írtam.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Digitális rendszerben a jitter okoz problémákat: [link]. Szóval attól hogy valami digitális, még nem lesz tökéletes. Pl. egymáshoz közel menő vezetékek közötti áthallás is tud jitter problémákat okozni, nem mindig lehet optimálisan elrendezni a vezetékeket egy nyákon.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Elő kell adnod egy komplett USB-s eszközt a buszon, ez lehet egy mikrovezérlő, ennek van mondjuk I2S vagy "left/right justified" kimenete amire rámegy a DAC. Ezeknek a cuccoknak van tápja, van vezetékezése, stb, egy csomó olyan pont, ahol probléma lehet.
Ha meg módosul az adatfolyam ami a DAC-ba megy, ott a hiba jellegétől függően (azt most passzolom, hogy milyen kódolással megy át a pcm adat ?talán nyersen?, hirtelenjében erre most nem találtam információt) problémák adódhatnak elő, mert az I2S vonal csak egy irányú.
Egyébként az említett problémák egy részének megoldására találták ki azt, hogy az I2S vonal nagyfrekvenciás órajelét nem viszik el az eszközök között (hogy ne szórjon mint egy antenna), hanem azt a DAC chip magának a chipen belül állítja elő, ha beérkező adat kereteket kap.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az igen, megkérik az árát ezeknek. Viszont én nem tudok olyan módszerről amivel ilyesminek, vagy egy bútordarabnak a hatását bele lehetne venni egy amúgy sem 100%-ig tervezhető hangdoboz paramétereinek a számításába.
Ez megint az a kategória, hogy rárakod aztán vagy jól fog vele szólni ott abban a helyen, vagy nem.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Majd ha mutatsz rá valami számítási elvet, képletet, addig ezt nem tudom komolyan venni. Gondold végig, összeraksz egy valamilyen tartó tárgyat valamilyen anyagból, anyagokból, hogyan méred meg a paramétereit, és miket mérsz meg rajta?
Ezek nélkül maximum az "így jól szokott szólni" elv marad meg.Az ár meg nyilván aprópénz a hifiben, annak aki boltban veszi. Én többnyire építem a cuccaimat, ott pedig addig megyek el, amíg a befektetett összeg érezhető javulást okoz. Ez a 85k egy darab alátámasztásért már bőven nem az a kategória, otthoni átlag panel lakásban.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz #71562240 #111 üzenetére
Elbeszéltek egymás mellett. A mérhető paraméterek tényszerű dolgok, a "hangzás"-t meg megfogalmazni sem egyszerű, különösen hogy nem objektív dolog, még a hallgató lelki állapotától is függ...
azbest nyilván a mérhető részről beszélt, pl. egy frekvecniamenetről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest