Hirdetés

2019. november 21., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21) VaniliásRönk válasza Hieronymus (#18) üzenetére


VaniliásRönk
(nagyúr)

A gyártók rengeteg mindent ráírnak a termékeikre, de kérdés hogy ki az aki ezt ténylegesen ellenőrzi is. Az én tapasztalatom az általad sugalltaknak pont az ellentéte. (az egyetlen 3.5"-es HDD-m ami elpusztult pont egy WD Blue volt egyébként :U)

A load/unload cycle pedig azt jelenti, hogy hányszor tudja parkolópozícióba rakni a fejet, egy notebook HDD nyilván állandóan parkoltatni fogja a fejet, hogy ezzel is védje magát és az adatokat, de ettől nem lesz megbízhatóbb. Sőt, ennek ellenére lehet kevésbé megbízható attól függően hogy mennyivel "agresszívebb" a vezérlés. Ha kétszer annyit bír a mechanika, de háromszor gyakrabban parkol a fej, akkor nem kell matekzseninek lenned hogy kiszámold, így is kevesebb ideig fogja bírni.

A nagyobb gyorsulásértékek elviselésében pedig egyrészt annak is szerepe van, hogy fizikailag sokkal kisebb alkatrészekből van, másrészt ennek megint semmi köze ahhoz, hogy mennyi elhasználódást visel el mielőtt működésképtelenné válik. Tehát ez megint csak nem releváns.

Ugye desktop HDD-t nem fog senki notebookba rakni (talán még bacsis sem! :D), tehát annak hogy notebookban nyilván többet bírna egy 2.5"-es HDD sok jelentősége nincs. Ott SSD-kkel kell összevetni, azoktól meg mindenben kikap ami nem függ össze a kapacitással.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.