Hirdetés

2019. december 11., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) Francia91 válasza VaniliásRönk (#3) üzenetére


Francia91
(veterán)

Rosszul gondolod...
Nekem egy ThinkPad T500-as notim van, a belso helyen 120 GB-os SSD van, a DVD iro helyen az UltraBay foglalatban pedig egy 500 GB-os WD Scorpio Blue csucsul. Kell, mert arra van lementve az osszes driverem, szoftvereim telepitoi, es sok dokumentumom is q-a HDD-n van, amihez sokszor azonnal hozza kell fernem, nem erek ra olyanra, hogy akkor most keressem a kulsot, majd radugdossam a gepre...

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#52) Tomcat válasza Sanya (#47) üzenetére


Tomcat
(őstag)

Nos, nekem a 2,5"-es Hitachi 7200-as 500GB-os HDD-ből most kezdett el döglődni a harmadik. Szaporodnak a BS-ok és az áthelyezett területek. Az előző 2 is így nyúlt ki, egészen addig haldokoltak amíg a Windows nem kezdett el kék képernyőket dobálni olvashatatlan terület hibakódjával. Aztán mentés, lemezcsere, visszatöltés és mehet minden tovább ahogy addig.
Én összesen 12 db notiba raktam be a gyári 160-250-320 GB-os helyett az elmút pár év során kizárólag ezt a HDD-t, mert gyors volt megbízható. Viszont ezekből 3db meghibásodás véleményem szerint már jelentősnek tekinthető mennyiség.
Van egy olyan érzésem hogy a 7200 RPM-nek van némi köze a magasabb fokú degradálódáshoz, mert azok a notik amelyekben még mindig a gyári 500-750-GBos 5400-as meghajtók vannak hibátlanul üzemelnek sok éve gyártó cégtől függetlenül (Seagate, WD, Toshiba, Hitachi).

Azóta amiket újakra cserélek szinte kivétel nélkül Seagate bvagy Toshiba SSHD mind. :)

A 3,5" kategória gyártótól függetlenül viszont nálam is rosszabb megbízhatósággal szerepel, de azok szinte mind 7200-asok. Nálam is volt olyan hogy RAID-ben sorra potyogtak ki a lemezek amiket egy darabig pótoltam ugyanolyan típusokból mígnem rá kellett jönnöm hogy az egész széria hmm...használhatatlan ipari hulladék. Váltottam egy másik típusra és a probléma megszűnt, és az adatok is megmaradtak. :)
Az eredeti még Hitachi gyártású lemezek nálam is a megbízhatóság mintaképei. Sajnos hogy már nem lehet újakat vásárolni belőlük.

Tomcat

(#53) cheatergs válasza shteer (#39) üzenetére


cheatergs
(senior tag)

Terást akartam írni.

Mindig minden mindegy

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.