- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
8th
addikt
válasz
lomposfarkas #79 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
parandroid #162 üzenetére
De van ott felnőtt is mindig. Természetesen 99%-ban megbízhatunk a kutyában, de mindig lehet egy százalék, amikor vagy a gyerek, vagy a kutya eltér a megszokottól. Leginkább az ijedt állat/gyerek a veszélyes...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Hieronymus #160 üzenetére
A kutya büntetésének egyetlen módszer van. A kutyát hátán megragadva fel kell emelni és egy kicsit megrázni. Ekkor tudja, valamit elrontott.
Bullshit. A saját kutyáimra elég ránéznem, izgatott állapotban esetleg rájuk is szólok. (Ők vannak izgatott állapotban nem én...
)
Egyébként szépen hangzik ez a büntetési mód, azonban negyvenkilós női gazda és nyolcvankilós kutya esetén gyakorlatilag fizikailag lehetetlen. -
parandroid
félisten
válasz
philoxenia #109 üzenetére
"Gyereket nem hagyunk egyedül kutyával. Persze, mondjuk 8-10 éves korig."
Pedig láttál ilyet személyesen is. Sőt, csináltál pár képet is, ahol 5 gyerek zabálja a tárcsán sült húst, miközben 3 kutya kolbászol körülöttük.Fel akartam tölteni, de sajnos nem találtam olyan képet, amin a kutyák is rajta vannak. Nálunk rendszeresen tiszta óvoda volt, az összes szomszéd gyerekkel, ovis, iskolás barátokkal, ott játszottak a kutyák mellett, vagy a kutyákkal az udvaron. Sose zártuk el a kutyákat, a gyerekekkel együtt nőttek fel, a szó legszorosabb értelmében. Aki hozzánk jött, sose csinált belőle problémát, annyira természetes volt, hogy a kutyák jönnek-mennek körülöttünk, közöttünk.
p
-
törölt tag
válasz
philoxenia #153 üzenetére
Én is elég fura fejet vágok, amikor beszól egy másik kutyás, hogy "de nagy a szigor". Csak mert a kutya láb mellett sétál, és nem én vagyok sétáltatva a kutya által húzva...
-
válasz
philoxenia #145 üzenetére
A gazdának kell lennie a domináns személynek.
Vagy hogyan gondolod?A kutyatartó kötelessége, hogy felügyelje és irányítsa a kutyát.
Nyilván kell egy közös "nyelvet" találni a kutyával. Az életet megkönnyíti, ha a gazda ismeri kutya falkák rendjét és szokásait és figyelembe is veszi azt.
Az ember és a kutya egy csoportot alkot. Kommunikálnak egymással. Kialakult szabályai vannak ennek a csoportnak. A csoport tagjai között létezik kommunikáció. A kutya is próbálja közölni, ha szomjas vagy nagyon éhes. Jelzi, ha nagyon kellene elmennie a kisebb - nagyobb dolgait elvégezni. Nyilván a gazda is jelzi a saját elvárásait a kutyával szemben. Ezeket le kell kommunikálni, lehetőleg hatékonyan.
Tudni kell mikor akar támadni a kutya, hogy időben beavatkozhasson. Ha már elkezdte a támadást vagy játékot a kutya, a külső információra nem figyel.
A kutya szívesen tanul meg bármit. A tanulás elősegítése jutalom falatkákkal lehetséges.
A kutya büntetésének egyetlen módszer van. A kutyát hátán megragadva fel kell emelni és egy kicsit megrázni. Ekkor tudja, valamit elrontott.Az ember és a díszhal nem alkot csoportot. Nincs kommunikáció a két élőlény között.
Automata berendezéssel el lehetni látni a halat. A gazdája csak gyönyörködni tud a halban.Amúgy van/volt kutyád vagy csak elméleti szinten beszélgetünk a kutyatartásról?
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz
philoxenia #146 üzenetére
nincs amstaffom
-
mephi666
nagyúr
válasz
#72042496 #156 üzenetére
visszakanyarodva a topik témájához: kicsit elterjed ez a gyerekpóráz és több gyereket lehet látni majd a városban pórázon, mint kutyát
főleg, hogy itt is hasznosnak bizonyult, mert kicsit ment volna még az egyik balra aztán elüti a szabálytalanul átkelő rolleres, vagy biciklis...
-
mephi666
nagyúr
válasz
#72042496 #154 üzenetére
én ilyet élőben is láttam, hogy 3 gyereket terelgetnek pórázon
oké, hogy elsőre komikus, de belegondolva sokkal jobb, mintha a 3 gyerek szaladgálna 4felé...
-
törölt tag
válasz
buherton #151 üzenetére
"Ennél már csak az a rosszabb, hogy a kutya szót nyugodtan ki lehet cserélni gyerekre. Oké a póráz és egyebeket, ekkor ki kell hagyni
"
Nem feltétlenül. Nem akarok hozzáfűzni semmit, csak ha már előjött, akkor belinkeltem.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
buherton #151 üzenetére
A kutya sok embernél gyerekpótlék. Amúgy olyan elmélet is volt, hogy a kutya a farkashoz képest megrekedt gyerekkorban... Ismerek olyan embert, aki a kutyákhoz sokkal nagyobb empátiával viszonyul, mint a gyerekekhez...
Azonban az alapszitu, ahonnan a topik indul nem, a kutyákról szól, nem is a postásokról, hanem a kutyatartókról. Akik hajlamosak magukat "gazdi"-ként aposztrofálni, de ez csak egy elkerített helyen működik.
Amennyiben más emberekkel is kapcsolatba kerül az eb, máris a felelős kutyatartásról kell inkább beszélnünk. -
freeapro
senior tag
válasz
philoxenia #132 üzenetére
-
buherton
őstag
válasz
Gargouille #148 üzenetére
#148Gargouille és #149philoxenia.
Nem szeretnék a ló másik oldalára átesni sem. Szerintem nem lennék képes arra, amit bul07 is belinkelt. Egyszerűen azért, mert ilyenkor a megoldás keresése lenne az első vagyis ha valaki megsérül, akkor azonnal segíteni és akár a kórházba vinni a mi hamarabbi ellátásra.
A lányom láthatóan nem élte meg traumaként, mert azóta is nyit a kutyák felé. De az is biztos, hogy ha picit is komolyabb lett volna az incidens, akkor hívtam volna rendőrt.
Ennél már csak az a rosszabb, hogy a kutya szót nyugodtan ki lehet cserélni gyerekre. Oké a póráz és egyebeket, ekkor ki kell hagyni
, de a lényegen nem változtat, hogy a felnőttek egy kicsit sem figyelnek oda. Nincs bajom a kutyákkal, de néha azaz érzésem, hogy nagyobb szentként vannak kezelve, mint a gyerekek és ez zavar.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Elden Ring
- Mac vagy Windows? Az egér nem ugyanúgy működik… – Tech Percek #17
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- További aktív témák...
- Napi 1000 ft - tól BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest