Hirdetés

2024. február 22., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10) proci985


proci985
MODERÁTOR

amire számíts: félév közben nagyon gyorsan beindulnak a dolgok. második héten számonkérés rendszeres (nálunk is ma van első két deadline). szóval tényleg hamar indulnak, mindenkinek érdeke a gyors haladás.

vizsgaidőszak egy-egy hét, elvileg félév két felé lesz bontva. előny, hogy gyorsan túlvan rajta az ember, nálunk meg félévente két - két tárgy van, szóval max 2 vizsga esik egy hétre, ami nem vészes. viszont előtte a 2-3 hetes időszak itt sem egyszerű, a sok darabból álló kurzusok miatt megeshet több leadás egymásracsúszása. viszont van séma, szóval érdemes tervezni az első héttől kezdve, úgy kevésbé lehetnek meglepetések. általában a kurzusok jól vannak dokumentálva, a pontszám pedig elég jól korrelál a befeketetendő munkával. vizsgákat három hétig javítják, ami jó, mert tanároknak van ideje rendesen átnézni. minden kérdést megválaszolva általában olyan 4-14 oldal közöltt mozognak részletesség/tárgy függvényében. számítsatok 3-5 órás monstre vizsgákra (csoki/étel, innivaló legyen, magyar-svéd biztosan és talán magyar-angol szótár használható... ha van vigyetek, kellemetlen, ha egy szó nem teljesen tiszta, és emiatt buknátok pontot), cserébe van idő kidolgozni és szépen tisztázni.

tanároknak van fogadóórája/drop in timeja. mailt általában rendszeresen nézik. sokat tudnak segíteni. ha valamit nem értetek, vagy bármi egyéb van, nyugodtan kérdezzetek/mondjátok, azért vannak ott. eléggé gyakorlatiasak általában. szóval a súlypontok lehet máshova esnek.

ja igen: ha azt mondják, hogy a séma szerinti időpontok a feladat abszolválására nem elegek, akkor készüljetek fel, hogy nem lesz gond a mit csináljunk hétvégén/esténként kérdés. félév vége felé kb többet voltam a debian laborban, mintt itthon.

más, kutyák: mindenki felszedi a kutyapiszkot:). és ez egy nagyon jó dolog. (nekünk is van kutyánk, mi is természetesen szedjük)

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.