Hirdetés

2024. április 13., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) creation


creation
senior tag

Elgondolkodtató...

Most mi vagyunk a Peremvidék... Csak kérdés, hogy felnőttünk e a problémához és megtehetjük e, hogy teljes mértékben és lojálisan tudjuk kezelni. :((( :U

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#2) #51736960


#51736960
törölt tag

"20-50 halott" - ez aztán a pontos tájékoztatás...

egyébként kezd elegem lenni abból, hogy ebben az országban már mindenkit pátyolgatunk és segítünk, légkondicionált tranzitzónák, roma felzárkóztatás, holokauszt emlékközpont és még ki tudja mi, csak épp az egyszerű adófizető magyar paraszttal nem foglalkozik senki :U

(#3) Eastman válasza #51736960 (#2) üzenetére


Eastman
őstag

http://www.krone.at/Nachrichten/Bis_zu_50_Fluechtlinge_in_Schlepper-Lkw_erstickt-Asyl-Tragoedie_auf_A4-Story-469222

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#4) Realradical


Realradical
őstag

A lengyel-magyar barátságot is sokan emlegetik, mégis fogalmuk sincs, hogy a II. világháborúban a hitleri Németországgal szembemenve menekültek ezreit fogadtuk be. Ez erősített egy óriásit a két ország modern kori kapcsolatán.

Ez egy olyan "befektetés" ami később térül meg, illetve egy egész ország vizsgázik emberségből.

Ha esetleg elindulna egy román-szlovák támadás amivel "vissza" akarják majd venni a területet ami Budapest körül húzódik, akkor pont a legnagyobb "ki a menekültekkel" felszólalók fognak a legjobban felháborodni amikor lezárják előttük az osztrák határt.

Things that try to look like things often do look more like things than things

(#5) Feketelaszlo


Feketelaszlo
senior tag

Volt már ilyen, még a '80-as, '90-es évek Magyarországán, Győr közelében azt hiszem az 19-es úton. Kb. ugyanez a sztori - kamionba zárva távoli népek (afgánok? törökök? fene se emlékszik), de a csempészek megijedtek, hogy valaki követi őket. Valójában nem követte őket senki, sőt, a kutyát nem érdekelte a napokig az út mentén parkoló teherautó, idővel a bűz csapta meg az arra járók orrát, amiatt nyitották fel a hatóságok a rakteret. Sajnos mivel régi történet, hiteles webes forrást nem találtam, ha valaki többre emlékszik, nyugodtan írja meg.

(#6) RexMaximus


RexMaximus
aktív tag

Segiteni? Igen. Nemzetkozi osszefogassal rendet teremteni, hogy ujraepithessek hazajukat.

Sokan felvetik 56-os parhuzamot. Egy dolgon siklanak at. Feher, kereszteny multu orszagok voltak a celallomasok. Emiatt hasonlo ertekrendek, konnyu beilleszkedes. Nyugati orszagoknal lathatjuk mi az eredmenye mas esetben.

(#7) Kolondrum


Kolondrum
félisten

Én még nem érzem, mert nem pesten vagyok, de amikor láttam párat pesten meg itt is a buszon kicsit fura volt. Az biztos, hogy ebből baj lesz. Kim jon un nem szórakozna ha értitek. Oda nem menne be senki.

(#8) RexMaximus válasza Kolondrum (#7) üzenetére


RexMaximus
aktív tag

Onnan inkabb kimenni akarnak :)

(#9) finest


finest
őstag

Szerencsétlen áldozatok. R.I.P.

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#10) #65675776 válasza Kolondrum (#7) üzenetére


#65675776
törölt tag

Oda azért nem megy senki, mert a hadseregen kívül kb senkinek sincs értelmes mennyiségű kaja. Észak-Korea emiatt nem célország, sokkal inkább kiinduló pont. Csak onnan nem kell messzire menekülni, a déliek tárt karokkal várják őket.

Szóval nagyon rossz párhuzamot dobtál fel.

RexMaximus: Az azonos, vagy legalábbis hasonló kultúra nem garantál semmit. Lásd a palesztínok, akiket úgymond támogatnak arab testvéreik, csak ne hozzájuk menyjenek. Jordániából pl tokkal-vonóval kiutasították az összeset. A legnagyobb befogadó meg Izrael volt és Libanon. Mind a két ország bánja már. A nagy testvéreik meg nem igazán erőltetik meg magukat, hogy befogadják őket, sőt. Az egyiptomiak is azért ellenezték leginkább a kerítést, majd falat a Gázai-övezet körül, mert így tőlük nem tudnak hova menni a palesztinok, így maradnak.

[ Szerkesztve ]

(#11) varga.tamas válasza RexMaximus (#6) üzenetére


varga.tamas
tag

No meg azt is, hogy aki anno disszidált az azért ment mert itt elég rossz volt a helyzet rájuk nézve.
Mig a mostani helyzetben tényleg rengetegen jönnek azért mert "miért ne". Majd utána itt akar letelepedni és dolgozni.

Továbbá egyre jobban kezdik követelni a jogaikat. Értitek, a befogadó közösségből akarják kihúzni a legtöbbet. Ellátják őket, felruházzák (németországban még alanyi jogon járó "zsebpénzt" is kapnak!), fedélt adnak nekik és az a háal hogy kukát gyújtogatnak.

Olaszországban már kupacba dobálják a kaját, mert nem izlik nekik (amit ingyen kaptak és nem ám valami szart!). Nálunk meg a májkonzervet (amit te és én 100 Ft-ért vehetünk meg a Tescoban) 10-20 forintokért árulják az út szélén.

Röszkén azért kellett tegnap a droidoknak megfújkodni őket gázspayvel, mert nem tetszett nekik, hogy fénykép készül róluk és ujjlenyomatot vesznek.

Továbbá:
Amikor te utazol külföldre egy rakás oltást be kell zsebelned. Őket meg szinte számolatlanul hagyjuk bejönni. Persze orvosi ellátást kapnak, mig egy nyamvadt csípőprotézisre éveket kell várnod, a rendelők és kórházak omladoznak, az orvosok kivándorolnak... Abból a pármiliárból esetleg fel lehetne újitani vidéki kórházakat, amit ezekre költünk géz és steril cucc ...stb formájában

Ne akarja azt nekem bemesélni senki, hogy a most ideköltöző millió menekült majd a háború lezárultával fogja magát és hazaköltözik.... Majd 50 év múlva nagyot fog nézni Európa és a nyugati lbierális demokráciák, hogy nem tudnak mit kezdeni a helyzettel, amikor megduplázódnak. Ez már most is elkezdődött, Londonban már van olyan kerület ahol angolok nem is laknak, csak a bevándorlók. De aki nem hiszi nyugodtan keressen rá a "No Go Zone"-ra Párizsban. Persze ez megvan nálunk is (Diószeghy utca, Hős utca pl), de itt legalább magyarul fognak megbicskázni.

A nagy liberálisoknak akik otthonról verik a mellüket, hogy ne legyünk kirekesztőek, azoknak ajánlom, hogy menjenek már el az egyik este a körútra. Amikor ott groupolnak 4-5 fős csoportokban a "nem fehérek" (mindegy hogy arab vagy afrikai) koránt sem a biztonságérzetemet erősiti. Még a szemük sem áll jól, méregetnek, susmorognak. Persze őt szegényt üldözik a hazájában és egyből 2000 km-et költözik alrébb, nem csak 300-at a szomszéd országba.

Ide igenis bevándorolnak a "menekültség" álcája alatt, hogy aztán itt dolgozzon. NEM!

[ Szerkesztve ]

127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1

(#12) Hieronymus


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Azt gondolom nem lehet párhuzamot vonni az 56-os magyar és mai - több régiót érintő - bevándorlási hullám között.

Azért az más helyzet, hogy az idén több mint egy Magyarországnyi menekült érkezik Európába, mint egy rövid időszakban néhány (tíz) ezer menekült egy adott országba.
(Bajorországban, az idén még 800 ezer menekült érkezésével számolnak. A menekülttábor valóban tábor. Egy sátorban 300 menekült fér el. Szükségben 350-ig tölthető túl egy sátor.)

Másrészt, idiótaság egy szállítójárműben halálra kínozni a menekülteket. Ha baj van, az első kútnál szélnek lehet ereszteni őket. A hatóság majd össze szedi a menekülteket.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#13) RexMaximus válasza #65675776 (#10) üzenetére


RexMaximus
aktív tag

Nalunk megis mukodott. Feher kereszteny orszagokbol, feher kereszteny orszagokba menekulokre altalaban asszimilálódtak. Olyannyira, hogy mar a masodik generacio (harmadik mar szinte biztos) se ismeri szulei hazajat, nyelvet.

Ezert irtam megoldaskent nemzetkozi osszefogassal rendet tenni. (mas kierdes miert nem ez torteni, hanem az ami)

Nyugati orszagokban viszont mar lassan harmadik generacios bevandorlo leszarmazodtak is kulon kozosegekbe tomorulnek. A szocialis rendszerukkel mindmaig rengetegen visszaelnek. Akkor valjak magukat a befogado orszag fiainak ha ep valamit kapni szeretnenek. Ezzel uj, addig isemertlen belso feszultsegek szulettek - orszagon belul.

No, nem mindenki, de elegen. Aranyuk eddig is novekedett az "oslakosokkal" szemben.

Amit a tersegre irsz - en is igy tudom. Sot Izraelben eleg nagy az ellenallas. Azzal ervelnek, hogy ha befogadnak es lesz mondjuk egymillio menekult akkor az mar nem zsido alam lesz. Ha be is kerulnek, nem fognak munkat kapni es akik kapcsolatba lepnek veluk sokan megvetik. El is kerulik sokan oket.

Bar az is elgondolkodtato (nyugati ujsagirok fel fel emlitik) hogy ezekbol az orszagokbol, ahol naponta par dollar az atlagber, hogy tudnak ennyien, ekkora utat finanszirozni. Ok celorszagig akar par tizezer dollart irnak amit a csempeszeknek fizetnek. Az sokszor meg nekunk is sok. Mibol?

(#14) Madara-san válasza varga.tamas (#11) üzenetére


Madara-san
tag

Egyetértek. Ráadásul, a "nagy liberálisok" szerint is, rasszista csak fehér, középkorú, heteró férfi lehet. Nyilván, csakis... :((

Kábelek, tartozékok konzolokhoz + egyéb: http://hardverapro.hu/tag/madara-san

(#15) Feketelaszlo válasza Hieronymus (#12) üzenetére


Feketelaszlo
senior tag

Ez a szélnek eresztés nem annyira jó ötlet, ha nem elégedett a kuncsaft (márpedig mikor megtudja, hogy nem sikerült megérkezni az álomutazás céljához és még a pénz sem jár vissza, lehet, hogy nem lesz az), akkor miután összeszedték a rend őrei első dolga lesz feldobni a csempészt. Egy rendszám, egy átlagnál picit pontosabb személyleírás, vagy csak egy beszélgetésekből gyakran hallott név már elég lehet.

(#13) RexMaximus: Háznak, autónak, földnek ott is van értéke, ami ha nyomott áron, is de pénzzé tehető. A gyakran felemlegetett okostelefonokból és ékszerekből ítélve nem is a kapirgáló földműves fizet be ilyen szolgáltatásokra, hanem vagy a balkáni, aki nem is menekült és nem is annyira szegény, vagy azok, akiknek tényleg félni valójuk van az ISIS-től, mert saját környezetükben gazdagok, s mint tudjuk a gazdag az kulák akit el kell ítélni (á la szovjet és magyar történelem, kb. ott is hasonló megy most).

Különben ha a magyar hatóságok ennyire jeleskednek (sic) az embercsempészek lefülelésében, akkor szinte biztos, hogy a kábítószer, lopott áru, ne adj isten fegyver csempészet is virágzik. Kiváncsi vagyok, az mikor fogja kiverni a biztosítékot valakinél. Nem akarok ilyen szörnyű hír alatt a saját ügyes-bajos kis belügyeinkkel előhuzakodni, de pl. az autólopással kapcsolatos bűnügyek felderítettségi mutatója kemény 7%-os. Nyílván a szerb, román vagy ukrán határon senkinek sem szoktak feltünni gyanús autók és autóalkatrészek. Ha minden ilyen ügyben csak egy kicsit is olajozottabban és hatékonyabban működne a magyar gépezet, lehet, hogy azt a teherautót még itthon félreállítják és azok az emberek még élnének.

(#16) bitpork


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Azt nem értem honnan veszik itt egyesek a bátorságot leírni amit nem tudnak csak találgatnak (ti h nem a háború elől menekülnek - rossz hír, mert különben túlnyomó többségük szíriai) :U
Persze minden a ballibsi oldal hibája. Valahol igaz is , mert olvasva az ilyen hozzászólásokat rá kell jönni, hogy az oktatás politika tökéletes csőd volt.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#17) Mongkut válasza Kolondrum (#7) üzenetére


Mongkut
újonc

Oda se ki, se be nem megy senki, de Dél várja az összes északi menekültet. Rossz példa.

varga.tamas - A menekültek túlnyomó része szír, Szíriában tudod mi megy jelenleg?

[ Szerkesztve ]

(#19) proci985


proci985
MODERÁTOR

erre is jelenleg ez fo hir online ujsagokban.

Feketelaszlo: 94 ha jol emlekszem.

--

kozerthetoseg kedveert: a topik a tema miatt moderatori figyelem alatt all, impresszum nelkuli konteooldalakat pedig ne linkeljetek hangulatkelteni.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#20) tigipuf válasza Mongkut (#17) üzenetére


tigipuf
senior tag

Úgy tudom a németek külön eljárás alá akarják vonni a szíriaiakat.Délutáni kormányszóvivőibe belekattintottam,állítólag nagyon valószínű,hogy a magukat szíriainak vallók nagy része nem is az,csak ugye ez a tuti regisztrációkor mivel ott sajnos háború van.Egyébként nagyon érdekesnek találom,hogy háború elől menekülteknek meglepő módon rögtön németországig kell szaladni.Mondjuk én ha nálunk lőnének rám ,biztos megelégednék az első biztonságos ország elérésével.A milliókat bezsebelő embercsempész maffiák,a háttérben a menekülteket mozgató szervezetek meg a többi érdekes témát,a beszivárgó IÁ tagok, stb,sokáig lehetne boncolgatni.

[ Szerkesztve ]

"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."

(#21) RexMaximus válasza Feketelaszlo (#15) üzenetére


RexMaximus
aktív tag

Ahol szegenyseg van, ott a foldek, ingosagok erteke is alacsony.

Ahol bizonytalan a jovo, gyakorlatilag nulla. Mi a biztositek arra, hogy tulajdonosi jogait gyakorolni tudja a vasarlo?

A szamok tukreben, velemenyem szerint ez az erv nem megalapozott.

(#22) FF23 válasza proci985 (#19) üzenetére


FF23
senior tag

Akkor miért nem csak azt törölted?

Ez egy fordítás volt. Az oszrák Direkt Magazin oldalán megtalálható az eredeti is.

[ Szerkesztve ]

Postázós üzenetekre nem válaszolok. Sajnálom...RT-AX58U v1

(#23) Mongkut válasza proci985 (#19) üzenetére


Mongkut
újonc

'95

(#24) Feketelaszlo válasza Mongkut (#23) üzenetére


Feketelaszlo
senior tag

Köszi, és proci985-nek is, azt hiszem ez az eset volt az.

(#25) proci985 válasza FF23 (#22) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

annyira megtalalhato eredetiben, hogy a google ki se dobja. kieg: nem stimmelt a neve, kozben megtalaltam, de hivatkozasi alapkent nem tekintenek ra.

nincs impresszum + hangulatkeltes -> semmi helye nincs itt a forumon hivatkozasi alapkent.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#26) Воланд válasza varga.tamas (#11) üzenetére


Воланд
titán

azert arra kivancsi lennek, hogy azok kozul, akik a kamionban megfulladtak hanyan indultak el ugy a hazajukbol, hogy "miert ne"...

"Abból a pármiliárból esetleg fel lehetne újitani vidéki kórházakat, amit ezekre költünk géz és steril cucc ...stb formájában"

egyreszt a magyar egeszsegugy evtizedek ota szar es a mostani kormany sem tett eddig semmit annak erdekeben, hogy ez ne igy legyen, csak latszatintezkedesek vannak. masreszt az a "par milliard" nem fogja rendbe tenni az egeszsegugyet, ellenben nagy reszet az eu adja. szoval nem, nem a menekultek miatt nincsenek felujitva a korhazak.

a plakatok arabol, a keritesbol, sot, a sok felesleges stadionbol (hetente dolnek meg a negativ nezoszam rekordok) hany lelegezteto gepet lehetett volna venni? csak hogy a demagogia talajan maradjunk.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#27) zolka95


zolka95
őstag

Mi van ha ez az egész meg van tervezve?
Sok európai országban erősödik a jobboldal. Lehet hogy ezzel nég inkább hatni akarnak az emberekre?

Lehet háborút akar szítani valaki(k)?
Vona Gábor többször ellátogatott Oroszországba, Putyinnal beszélt. Azt pletykálták támogatja Vonát és más európai ország jobboldali pártját is.
Ezzel tönkre teheti az Európai Uniót. Bár nem tudom tényleg ezt akarná-e, de azt igen, hogy nincs velük jó viszonyban.

Túl sok ez a tragikus bevándorló támadás. Az MTVA oldalán olvastam egy cikket és volt egy videós interjú is. Egy magyar csaj bliccelt és a wc-be bújt el, úgy utazott. Bejött hozzá egy néger bevándorló és megerőszakolta. Azért nem kiabált, mert félt, hogy elkapja az ellenőr és valamiért nagyon fontos volt eljutnia ahova akart, tehát hagyta magát, de azért feljelentette meg a tv-be is beszélt.
Arca persze ki volt takarva még a hangja is lehet el volt torzítva. Keressetek rá. Annyira látszik a hírből, hogy csak gyűlöletkeltés miatt van. (Nem vagy libsi, sőt...)

A másikat facebookon láttam. Egy nem annyira ismert modellt megtámadott 25 (vagy mennyi?) néger és szétverték az arcát, kint volt a képe. Később kiírja a csaj, hogy amúgy mind egyetemista. Nehezen hiszem el, hogy annyi négert felbőszített annyira, hogy úgy szétverjék, ráadásul egyetemisták. Ez szerintem kamu. Csak annyit mondott, hogy több néger. Látszott a poszton más nem is fontos csak, hogy néger meg egyetemisták stb. Meg is lett a hatása. Jöttek a gyűlölködő kommentek.

[moderálva] nekem az az érzésem ez az egész meg van tervezve. Valaminek az előszele ez.

A jövőben kevésbé rasszista megfogalmazással ha kérhetem.

[ Módosította: koxx ]

Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?

(#28) FF23 válasza proci985 (#25) üzenetére


FF23
senior tag

---

Linket kiszedtem. Nincs impresszum, hangulatkelt, semmi keresnivaloja itt a forumon. Csak azert mert osztrak, attol meg ugyanugy egy nap alatt osszedobhato oldal ismeretlen szerkesztokkel es megkerdojelezheto tartalommal.

[ Módosította: proci985 ]

Postázós üzenetekre nem válaszolok. Sajnálom...RT-AX58U v1

(#29) f(x)=exp(x) válasza varga.tamas (#11) üzenetére


f(x)=exp(x)
őstag

Egy felmérés. Link.
Gondolom ez se jó.

[ Szerkesztve ]

(#31) koxx válasza gabyka (#30) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Na jó, ezt most fejezzétek be!

Bezár a bazár, elég volt, kezd nagyon átmenni politikai irányba/rasszizmusba.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.