Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) UnA


UnA
Korrektor

"... a Pathfinder (Úttörő? Helyes ez a fordítás?) cím ..."

Jobb lenne a Nyomkereső, mint Cooper utolsó mohikános sorozatának egyik könyvében a főhős (mellék)neve – ez eléggé egyértelmű utalás arra.

(#2) Wlac


Wlac
Ármester

Nagyjából egyetértek veled. Anno nagyon szerettem az első Mass Effectet, a 2-3 már nem jött be annyira, főleg az RPG elemek csökkentése miatt. Az Andromédát pont 2 hónapja fejeztem be PS4-en, miután évek óta ott pihent a könyvtáramban. Összességében bejött, de megértem azt is, hogy sokaknak miért nem tetszett.

Nekem igazából három nagy problémám volt vele:

- a harcrendszer PS4-en nem volt jó. Mivel a játék elég rosszul futott (sok volt a lassulás), ezért nehéz volt rendesen célozni, nagyon rá voltam kényszerítve a képességek használatára.

- az általad is említett élővilág változatlansága. Oké, hogy egy galaxis, de miért vannak ugyanazok a fajok az egymástól messze lévő bolygókon? Ezt jobban ki kellett volna dolgozni.

- a sok töltés. A Tempesttel való navigálás során nagyon zavart, hogy minden naprendszernél tölt a játék, főleg azért, mert ez sokszor nem volt indokolt. Vannak szinte teljesen üres rendszerek, ahol végképp nem értem, hogy mit kellett töltenie. Volt az a küldetés, amikor a fertőzött nőt kellett követnünk több rendszeren át. Itt nagyon zavaró volt az, hogy annyi időt töltöttem a töltő animációval, mint egy-egy galaxisban a szkenneléssel.

Összességében nem bántam meg, hogy végigjátszottam, de teljesen megértem, ha valaki húzta a száját az eredeti trilógia után. Neked is nagyon ajánlom, hogy próbálkozz meg vele, mert számos olyan dolog ott jobban meg van valósítva, amit itt kritikaként felhoztál. Az epikussága pedig összehasonlíthatatlan az Andromedával.

“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur

(#3) Ellia


Ellia
addikt

Tipikus problémája, hogy pont akkor készült el, mikor az EA elkezdte az UBi-t másolni az OW játékok tekintetében. Nagy világ, de igazából lélektelen az egész.

Azért Én élveztem anno, de valahogy ez messze nem ME játék ez, inkább egy űrös, kardozós, lövöldözős felfedezős egyveleg egy közepes storyval ami nem találja meg az egyéniségét (főleg a ME trilógia mellett).Ugyanúgy össze lett csapva sajnos, mint az Anthem.

Ha szereted a sci-fit, akkor javaslom az alap trilógiát, abból is a felújított verziót. Teljesen más játékot (játékokat) kapsz, de egy 3 részen átívelő történetet, ahol tényleg vannak lényeges döntések.

(#4) Lord Myn


Lord Myn
senior tag

Én megvettem újonnan, elkezdtem, de valahogy félbemaradt (nem volt olyan izgalmas, mint a trilógia), most pár év után gondoltam folytatom (pont végeztem megint a LE-vel), meg úgy hallottam a kezdeti bugokat is javították.
Erre a mikor betölteném a mentett állást (űrhajó), elindul és egyszer csak a kiesik a fickó az űrbe és nem lehet semmit csinálni.
Lehet elölről kellene kezdeni a játékot? (Már több mindenre gyanakodtam, annyi patch volt azóta, hogy már nem tudja kezelni a mentett állásomat vagy az a baj, hogy teljesen más már a VGA gépben? - 970-nel játszottam a játékot anno, most meg 3070 van a gépben).

"War does not determine who is right - only who is left."

(#5) N€T0X|N


N€T0X|N
őstag

Én szerettem, 0day vásárlás volt, nem bántam meg, végigtoltam már néhányszor. De a trilógiához nem tud felnőni, egész egyszerűen mindenben gyengébb (grafika nyilván kivétel), kivéve talán a harcrendszer tekintetében, amit már egészen eltoltak a pörgős akciózás felé és szerintem nagyon jól sikerült én a biotikát is szeretem, de ugye ott alap a kombózás, rá kell érezni és mocsok jó lesz. Volt egy felvetésed az epicnessről, na, az szerintem az eredetiben megvan. Itt tényleg csak nyomokban, a végjátékban talán. A Legendaryt nyilván szintén azonnal megvettem és azóta is multizok a régivel (mivel az újban nincs), az Andromeda multija nekem kevésbé tetszett, elég gyorsan ki is halt, nem tudom mostanában vannak-e játékosok. Sajnos így az Andromeda parkolópályán van egy ideje. Azt már lehet tudni, hogy egyelőre nem is folytatják (volt tervezett kiegészítője, csak az alapjáték kritikái után elkaszálták, ami elég sajnálatos, komplett fajok és a sztori fontos részei hiányoznak így), hanem a régi szálat veszi majd fel az új rész.

Sent from my keyBoard

(#6) elektrotank válasza UnA (#1) üzenetére


elektrotank
tag

Köszi, a nyomkereső tényleg jobban hangzik. :D

Többiek:
Igen, kifogom vinni a triológiát, de egyelőre még a Cyberpunk is várat magára és meglehet a Far Cry 6-l is teszek egy próbát.
Én sajnálom, ha nem folytatják, ugyanis mint írtam, sok benne a potenciál, kár lenne veszni hagyni. Másrészről, ha folytatják az eredetit, attól még azt is ugyanúgy elb*szhatják. De előtte még jön a Dragon Age, nem? :D Ha az is bukta lesz, mi lesz?
Harmadrészről a kritikák jogosak voltak (én így gondolom). Nem elkaszálni kéne, hanem kijavítani és törekedni arra, hogy a következő részre ilyen probléma ne legyen. Legfőképpen most, mert a Cyberpunk után eléggé kiélezett lett erre a gémer társadalom.
Ha a technikai bugokból alapvetően nincsen sok, szerintem az Andromeda egy sikeres játék lett volna. Legalább annyira, mint egy Far Cry. Azt se a történetekért vagy a dramaturgiáért, esetleg a váratlan fordulataiért szeretjük. Az Andromeda se lett erős történetben - de van pár elvarratlan szál, amit nem lenne rossz befejezni egyszer. De én azt mondom egyáltalán nem volt ez rossz egy triológia első részének. A puska por még van, csak be kell gyújtani. Feltéve, ha a következő pár éven belül lesz egyáltalán lehetősége, esélye a Bioware-nek egy feltételezett DA bukás után. És szerintem az EA nem fog még egy kiadós bukást "eltűrni". Szóval hajrá Bioware.

Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov

(#7) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Szia!

Ha tetszett a játék, akkor érdemes a ME1,2,3-at végigvinni, elvileg utólag genderesítették, de a régebbi verzióhoz is készült valami felújítás. Azok baromi jó játékok, én ezt az Andromedat félbehagytam, nem tetszettek a ronda karakterek és az egész olyan orpg farmolós érzetet adott. Nagyok a pályák, nincs annyi akció mint a másik három játékban ahol szűkebb területre be vagy szorítva ezer ellenféllel. A bossokat sem élveztem annyira. Azt hiszem 3 boss után hagytam abba, a 4.-et már nem csináltam meg, és azóta se néztem feléje. Ez már évekkel ezelőtt volt. Nem is kezdeném újra, mert nem akarom halálra unni magam. Az ME3-at ehhez képest már többször végigjátszottam, és mindig élveztem, de ahhoz érdemes képben lenni, és az első két részt is végigtolni. Nagy csalódás volt nekem ez a MEA, azóta nem is követem, hogy esetleg lesz e új rész vagy ilyesmi, mert már nem érdekel. Valószínűleg a fejlesztőgárda is tök más volt az első három résznél, és az okozta a kudarcot, illetve, hogy nem tudtak mit kezdeni ekkora open world-ös területtel.

Buliban hasznos! =]

(#8) N€T0X|N válasza elektrotank (#6) üzenetére


N€T0X|N
őstag

Az a baj, hogy igazából a ME:A-t nem fejezték be, így folytatni sem lehet érdemben a sztorit. Igazi EA-féle tahóság, hogy a kész történet egyes részeit DLC-ként akarták nekünk eladni (de legalább úgy talán kerekebb lenne). Nem csak elvarratlan szálak vannak, egész egyszerűen van, amit meg se csináltak. Végül sehogy. 1-1 utalás, hogy jaj, nem tudjuk mi van a Qaurian Ark-kal, azt' szevasz. Ilyen szempontból nagy a hiányérzet a régi játékosoknak.
Ha a trilógiát folytatják, ott stabil alapok vannak legalább, nem kell kvázi rebootolni és újra feltalálni semmit. Ettől még elronthatják, szerintem most nagyobb lehet a nyomás a készítőkön emiatt. Nekem még az airsoft felszerelésemen is N7 logo virít, úgyhogy én nagyon várom a következőt. :D

Sent from my keyBoard

(#9) elektrotank válasza inf3rno (#7) üzenetére


elektrotank
tag

Én még nem játszottam velük, de sokan szeretik. Mások most elsőbbséget élveznek, de fent van a listán. Új játékosként nem tudnám tiszta szívvel azt mondani, hogy szar. Ez egy jó játék, ennél nem több. Nem maradandó, de valami olyasmi, ami 100+ órára lekötött, tetszett a harcrendszer és néhány apróság. Nyilván más volt a csapat is mögötte. Én nem bántam meg, hogy végigvittem. Nem hiszem a trió végigjátszása változtat a véleményemen, max jobban képben leszek.

N€T0X|N: Elvileg van valami pletyka arról, hogy ebbe a generációba ki sem jön a Mass Effect... milyen lesz majd az új Dragon Age fogadtatása? Ha szar, azért megkérdőjelezném az új ME eljövetelét. Másrészről simán benne van a pakliban az új rész CP-szerű botránya. Nagy elvárások vannak (=nagy nyomás), a hardcore réteg meg csak a hardcore réteg (senki se vegye sértésnek :R ).
Illetve nagyon gonosz leszek, de inkább az új játékosokhoz kellene szólnia, nem feltétlen a régieket "kielégíteni". Mert 5-10 év múlva lehet ők már nem fognak billentyűzetet vagy kontrollert ragadni egy ilyen megjelenésért.
Plusz, egy ilyen, egyelőre még nagyon távoli, megjelenésnél érdemes lenne fontolóra venni a teljesen különálló sztorit vagy olyat, ami új játékosok számára sem okoz gondot (értem itt az utalások magyarázatát stb...) mert én szeretem a Witcher 3-t, de az első-két résszel nem is játszottam... és elő se venném csak emiatt (az elsőt próbáltam, de borzasztó a harcrendszere, ott hagytam... a 2. feltelepítve se volt soha, pedig mindkét rész meg van dobozosan). Tudom, szörnyű, de ez az én véleményem. A lényeg, hogy jó játék legyen és, hogy tartsuk alacsonyan az elvárásainkat. Így sok negatív élmény nem érhet, csak pozitív. ;]

Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov

(#10) N€T0X|N válasza elektrotank (#9) üzenetére


N€T0X|N
őstag

én szeretem a Witcher 3-t, de az első-két résszel nem is játszottam... és elő se venném csak emiatt (az elsőt próbáltam, de borzasztó a harcrendszere, ott hagytam... a 2. feltelepítve se volt soha, pedig mindkét rész meg van dobozosan)

Ezzel én is szó szerint ugyanígy vagyok. :D (Csak nem dobozban, hanem Steam-en vannak.)

ME-re vetítve, van igazság ebben, de attól még a HC rajongókat is kielégíthetik (azért halkan teszem hozzá, hogy sőt, mert az ME sokkal több már, mint az eredeti trilógia, meg ez a félkész folytatás, lásd pl. könyvek - nem olyan kicsi az a HC rajongó réteg szvsz), miközben csinálnak egy jó játékot. Szerintem nem üti a két dolog egymást. Ha van egy jó sztori meg jó karakterek, normálisan letesztelve kiadva, senki nem fogja húzni a száját. A ME:A nem tudom, hogy miért lett anyagi bukta, szerintem sem egy rossz játék. Nálam az 1.0 sem volt olyan bugos, mint amilyennek a sajtóban olvastam sokszor.
Mindegy, én a DA-t is várom, bár abból az első rész volt a legjobb, a második eléggé felejthető szvsz, a harmadik meg... Nagyon szép volt, jók voltak a karakterek, de a sztorit rengeteg mmorpg-szerű baromsággal hígították fel, ami húzza a játékidőt, érdemben nem tesz hozzá és elsőre talán elfedi, hogy igazából semmi érdekes nem történik.
Ezt játszották el a ME:A-val is (de legalább nincsenek 10-20 órás várkozást igénylő dolgok, csak néha olyan küldetések, hogy 4-5 bolygón kell átugrálni 1-1 mondatért, ami főleg az első verzióban, amikor nem lehetett skippelni, agyrém volt).
Jó lenne ezt az irányt elfelejteni mindkettőnél. Nem kell 60 óra játékidő, ha csinálnak neki 15-20-at, ami viszont végig élvezetes és nem az tölti ki, hogy az ember megőrül, hogyan találja meg az utolsó memory triggert (vagy mit, már nem tudom a pontos nevét), ami egy hegytetőn van és 3x körbejárja, mire megtalálja hozzá az utat. Miközben az egésznek semmi logikája nincs, hogy Alec hogyan oldotta meg, mi a jóisten aktiválja a sivatag kellős közepén ezeket a zárolt felvételeket.

Sent from my keyBoard

(#11) pandras83


pandras83
senior tag

"nem vesztem el, az út az én otthonom"

Cyberfuck Patchrunner

(#12) CPT.Pirk


CPT.Pirk
Jómunkásember

Mint játék, jó volt. Sok zavaró részlettel.

Viszont azóta van egy csomó mod, amikkel egy sokkal jobb játékot kapunk. Videók a témában: [link] [link]

Aki ma próbálná ki a játékot, már szerintem ne modok nélkül tegye. Megéri.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.