Hirdetés

2024. február 23., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Lalikiraly


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog (1)

Mennyire gyors? meg modern eszközök bt ilyesmi fut rajta?

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#2) DarthSun válasza Lalikiraly (#1) üzenetére


DarthSun
nagyúr

Sztem gyors. Boot idő normál, mert vinyóra telepítettem, majd a kisebbik Zen gépemben klónozom SSD- re. Ha már betöltött akkor csapkod rendesen, érthető is, XP 32GB rammal... :D .
BT- nemtom, de egész modern cuccokhoz is van driver a belső, és a külön hozzá ajánlott 30GB- os nagy pakkban. Ki kell próbálni. Én is ki fogom, mert a R1600AF- hez BT bill+egér lesz...ha kész lesz, már házban van, de hosszú set lesz, mert váltja a régebbi házi szervert.

(#3) Lalikiraly válasza DarthSun (#2) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog (1)

én is pont emaitt kérdezem. Mert van egy szerényebb asztali gépünk és nem adom el inkább házi server lesz belőle.

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#4) DarthSun válasza Lalikiraly (#3) üzenetére


DarthSun
nagyúr

És XP- t teszel rá ? Nálam a szerveren az XP csak kiegészítő retro opció lesz, ha éppen az kell átbootolok. Amúgy Win10 lesz ami fut 24/7- ben. Csak amiatt kombinálom hogy 1 gép legyen bekapcsolva a jövőben állandóra, a várható villanyszámla miatt már nem mindegy hogy 3 gép vs 1 gép(már korábban elkezdtem tervezni az 1 gép felállást, sejtettem hogy jön valami ilyesmi). A hosszú setup pedig : be kell szerelnem a külső driveokat is a házba + bekonfigolni az eredeti hálózati elérési utakat, hogy minden mehessen tovább. Emiatt szereztem be olyan házat, melybe 6 drive pakolható.

(#5) Lalikiraly válasza DarthSun (#4) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog (1)

hát megfordult a fejemben, ha más nem hekkelés céljából kipróbálom. bár az a gép a 11 et hivatalosan már nem támogatná, mégis frissített rá automatán :D 4 GB ram meg egy Celeron van benne, ráadás Lenovo brand gép. De kiválóan megy. Meglátom mi lesz a sorsa, igen most a rezsi miatt az embernek sok terve tovaszáll..

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#6) DarthSun válasza Lalikiraly (#5) üzenetére


DarthSun
nagyúr

Arra tuti hogy felmegy a moddolt XP, ha a videokártyájához van XP driver. GTX9xx vagy régebbi kártya kell, Radeonnál nem is tudom, de asszem a HD7xxx- nek van még XP drvere. A HD6850- nek biztosan, azt próbáltam, prímán fut XP alatt.

Rezsi : övön alul kaptuk a jobb horgot, és most könnyező szemmel nézzük vissza a választási ígéreteket :O :W

(#7) Penguin95 válasza DarthSun (#2) üzenetére


Penguin95
senior tag

Ha megkérdezhetem, ezt a driver csomagot hol szerezhetném be? Egy ideje már tervezem, hogy külön-külön felteszek korábbi rendszereket egy-egy SSD-re, de mivel Skylake alapú PC-ről van szó, így hivatalos driverek nem igazán vannak. Na meg amúgy sem árt, ha van egy ilyen csomagja az embernek.

(#8) Lalikiraly válasza Penguin95 (#7) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog (1)

Celeron J4000 asszem és intel uhd 600 van benne.

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#9) DarthSun válasza Penguin95 (#7) üzenetére


DarthSun
nagyúr

Linkeltem már az előző blogomhoz is. Nem vagyok én olyan irígy g**i, mint sok HOC- s, hogy titokban tartják a felderített dolgaikat mint a bűvészek :DD
No akkor, a retro topicban az egyik hozzászólásomban megtalálható : help/az általam szerkesztett kész ISO/kiegészítő csomagok, driverek, felderítés, linkek, történet. Tehát itt megtalálod, sikeres telepítést. Egy tapsot és meghajló smileyt kérek csak, hogy az egyedülálló fejlesztésemet megosztottam. Elég ritka még modern gépen az XP, főleg RyZenre szerkesztve.

(#10) DarthSun válasza Lalikiraly (#8) üzenetére


DarthSun
nagyúr

Arra próbálhatod, simán fel kell mennie.

(#11) Penguin95 válasza DarthSun (#9) üzenetére


Penguin95
senior tag

Ezer hála érte, azt hiszem ezzel el fogok szórakozni egy ideig. :R :C
Régen tonnaszámra gyártottam magamnak a telepítőket az nLite segítségével, azóta is hiányzik az a korszak. Még úgy is, hogy az esetek többségében valamit elb*sztam. :DDD Valószínűleg ez sem lesz könnyű menet, mivel ezen csodás platformon összesen 20 PCI-E sáv van, amiből 20 foglalt az SSD és a VGA miatt, de mivel utóbbi 10-es GTX, így muszáj leszek mellé tenni még egy 8600GT-t is. De hát ez is a móka része.

(#12) DarthSun válasza Penguin95 (#11) üzenetére


DarthSun
nagyúr

Sok sikert. Majd jelezz vissza légyszi hogy Nálad milyen eredménye lett a projectnek.

(#13) Penguin95 válasza DarthSun (#12) üzenetére


Penguin95
senior tag

Nálam teljes kudarc lett, rá kellett jönnöm, hogy ehhez már közel sincs idegem. Az alap ISO-t nem szerettem volna használni, mert angol (hiába beszélem a nyelvet, ki nem állhatom az angol nyelvű oprendszereket). Gondoltam úgyis van eltéve magyar MSDN és 2017-ig frissített SP3-as telepítő is, használom azokat. Igen ám, csak ez a nyomorult Patch Integrator annyit nem mondana, hogy hová kéri az ISO fájlt, vagy hogy legalább honnét olvassa. Mindegy, rájöttem, kicseréltem a csomagban lévővel, odaírtam a végére, hogy (Vanilla), indítom az integrálást... Nem találja a lemezképet. Vagy ötször megpróbáltam, végül átneveztem arra, ami az eredeti fájl neve is volt, így elfogadta. Aztán integrálásnál az AVX patch úgy döntött, hogy neki nem tetszik az alapon kívül egyik lemezkép sem, legyen az magyar, angol, MSDN, vagy frissített.

Én itt mondtam azt, hogy nem hiányzik már az a töménytelen szopás, amivel meg tudnám oldani ezt és a későbbiekben felmerülő további 1024 problémát (pl. a második VGA). Épp elég volt anno a 7-et UEFI, USB 3.0, és NVMe (vagy inkább Hynix PC300) kompatibilissá alakítani. XP meg majd lesz a régi, Phenom alapú gépen, ha egyszer előkotrom.

(#14) DarthSun válasza Penguin95 (#13) üzenetére


DarthSun
nagyúr

Én simán generáltam egy ISO- t a szerkesztővel, aztán belepakoltam nLite- al a Haswell ID- ket is, ráküldtem a Xeonra is, prímán műkszik. Egyedül a SpeedStepp nem megy. Az előző csak Haswellre szerkesztettel sem ment. BIOS set ok, mert Win10 alatt szabályoz, és megy a turbo is. XP alatt 2.6GHz allcoren megy folyamatosan.
Érdekes RyZennel szabályoz XP alatt is, pedig későbbi proci+lap. Most azon aggyolok hogy megoldjam ezt.

Mondanám hogy az általam szerkesztettről telepíts, felmegy Intel/AMD- re is, de Angol, engem nemzavar persze, pedig az Angol tudásom kb kettes alá, de Win alatt megértek minden oprendszeres szöveget.

A kétmonitoros konfigokkal is szépen megy az XP, ezen pld látszik, Radeon+nVidia, driverek fullra felpakolva, gond nélkül megférnek egymás mellett.

(#15) Lalikiraly válasza DarthSun (#14) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog (1)

A vicces az, hogy nekem úgy kb 2-3 közötti az angolom, az angol oprendszerbe még hamarabb megtalálok egy beállítást és mégis utálom...

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#16) DarthSun válasza Lalikiraly (#15) üzenetére


DarthSun
nagyúr

Értem, persze, minden ember más egyéniség, eltérő igényekkel :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.