2024. február 23., péntek

Gyorskeresés

A Zen2-re is felmegy az XP

Írta: | Kulcsszavak: RyZen3800X . GTX770 . 6600GT . WinXP

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A nemrég moddolt XP telepítőm rövid próbája RyZen7 3800X- el ketyegő konfiggal. Csont nélkül felmegy erre is, hibátlan futás, full eszközkezelő.
Hasonlításképpen egy Win10 alatti run a GTX1650- el :

A blog az XP a RyZen-en bejegyzéshez kapcsolódik. Abban próbáltam először a Zenre optimalizált XP telepítőmet, akkor a R1600AF- el tutó konfiggal.
A modern Intelekhez is benne vannak a moddolt driverek, visszajelzések alapján azokra is felmegy.

Hozzászólások

(#1) Lalikiraly


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog (1)

Mennyire gyors? meg modern eszközök bt ilyesmi fut rajta?

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#2) DarthSun válasza Lalikiraly (#1) üzenetére


DarthSun
nagyúr

Sztem gyors. Boot idő normál, mert vinyóra telepítettem, majd a kisebbik Zen gépemben klónozom SSD- re. Ha már betöltött akkor csapkod rendesen, érthető is, XP 32GB rammal... :D .
BT- nemtom, de egész modern cuccokhoz is van driver a belső, és a külön hozzá ajánlott 30GB- os nagy pakkban. Ki kell próbálni. Én is ki fogom, mert a R1600AF- hez BT bill+egér lesz...ha kész lesz, már házban van, de hosszú set lesz, mert váltja a régebbi házi szervert.

(#3) Lalikiraly válasza DarthSun (#2) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog (1)

én is pont emaitt kérdezem. Mert van egy szerényebb asztali gépünk és nem adom el inkább házi server lesz belőle.

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#4) DarthSun válasza Lalikiraly (#3) üzenetére


DarthSun
nagyúr

És XP- t teszel rá ? Nálam a szerveren az XP csak kiegészítő retro opció lesz, ha éppen az kell átbootolok. Amúgy Win10 lesz ami fut 24/7- ben. Csak amiatt kombinálom hogy 1 gép legyen bekapcsolva a jövőben állandóra, a várható villanyszámla miatt már nem mindegy hogy 3 gép vs 1 gép(már korábban elkezdtem tervezni az 1 gép felállást, sejtettem hogy jön valami ilyesmi). A hosszú setup pedig : be kell szerelnem a külső driveokat is a házba + bekonfigolni az eredeti hálózati elérési utakat, hogy minden mehessen tovább. Emiatt szereztem be olyan házat, melybe 6 drive pakolható.

(#5) Lalikiraly válasza DarthSun (#4) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog (1)

hát megfordult a fejemben, ha más nem hekkelés céljából kipróbálom. bár az a gép a 11 et hivatalosan már nem támogatná, mégis frissített rá automatán :D 4 GB ram meg egy Celeron van benne, ráadás Lenovo brand gép. De kiválóan megy. Meglátom mi lesz a sorsa, igen most a rezsi miatt az embernek sok terve tovaszáll..

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#6) DarthSun válasza Lalikiraly (#5) üzenetére


DarthSun
nagyúr

Arra tuti hogy felmegy a moddolt XP, ha a videokártyájához van XP driver. GTX9xx vagy régebbi kártya kell, Radeonnál nem is tudom, de asszem a HD7xxx- nek van még XP drvere. A HD6850- nek biztosan, azt próbáltam, prímán fut XP alatt.

Rezsi : övön alul kaptuk a jobb horgot, és most könnyező szemmel nézzük vissza a választási ígéreteket :O :W

(#7) Penguin95 válasza DarthSun (#2) üzenetére


Penguin95
senior tag

Ha megkérdezhetem, ezt a driver csomagot hol szerezhetném be? Egy ideje már tervezem, hogy külön-külön felteszek korábbi rendszereket egy-egy SSD-re, de mivel Skylake alapú PC-ről van szó, így hivatalos driverek nem igazán vannak. Na meg amúgy sem árt, ha van egy ilyen csomagja az embernek.

(#8) Lalikiraly válasza Penguin95 (#7) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog (1)

Celeron J4000 asszem és intel uhd 600 van benne.

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#9) DarthSun válasza Penguin95 (#7) üzenetére


DarthSun
nagyúr

Linkeltem már az előző blogomhoz is. Nem vagyok én olyan irígy g**i, mint sok HOC- s, hogy titokban tartják a felderített dolgaikat mint a bűvészek :DD
No akkor, a retro topicban az egyik hozzászólásomban megtalálható : help/az általam szerkesztett kész ISO/kiegészítő csomagok, driverek, felderítés, linkek, történet. Tehát itt megtalálod, sikeres telepítést. Egy tapsot és meghajló smileyt kérek csak, hogy az egyedülálló fejlesztésemet megosztottam. Elég ritka még modern gépen az XP, főleg RyZenre szerkesztve.

(#10) DarthSun válasza Lalikiraly (#8) üzenetére


DarthSun
nagyúr

Arra próbálhatod, simán fel kell mennie.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.