- GoodSpeed: Így lettem One-os FTTH-előfizető
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- total90: Microsoft, te drága…
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: A száz dolláros RTX 3060-as kártya tesztje (Jieshuo RTX 3060M 6GB)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: ChatGPT, Grok AI, Perplexity, Gemini - most akkor melyik éri meg?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szophiánye
csendes tag
Minden nap elélvezek a Római birodalomra... nem az a kérdés hány naponta mennyit gondolok rá, hanem hogy minden nap mennyit nem... csak amikor alszom, talán akkor pár órát nem gondolok rá, kivéve amikor arról is álmodom... csak Róma... aki kitalálta ezt a z egész eszelős baromságot, azzal megetetnék egy élő rómait...
-
Vladi
nagyúr
Múltkor beszélgettem a szomszéddal, hogy is fogalmazzak szépen mert szomszéd
, elég az hogy szerinte igazság csak a kurucinfón vanJött a Nagy Magyarország meg miegymással
Én mondtam hogy az már történelem, túl kell lépni rajta
Erre oda mondtam még neki hogy akkor az Olaszok jöhetnének mellüket veregetve hogy nekik joguk van a Dunán túlra mert a Római birodalomnak ott volt a határa(Meg Erdélyre is bár az rövid ideig 170évig volt az övék)
Erre már nem tudott mit mondani
Így van. VAlamint a kárpátokat és tiszát is odébtették. Vagynem.
-
UnA
Korrektor
Ezek után ma a következő cikkajánló érkezett: "Why Everyone’s Talking About the Roman Empire"
-
pusszycat
nagyúr
-
bkercso
nagyúr
-
UnA
Korrektor
-
Voloka
tag
, elég az hogy szerinte igazság csak a kurucinfón vanJött a Nagy Magyarország meg miegymással
Erre oda mondtam még neki hogy akkor az Olaszok jöhetnének mellüket veregetve hogy nekik joguk van a Dunán túlra mert a Római birodalomnak ott volt a határa(Meg Erdélyre is bár az rövid ideig 170évig volt az övék)
Igaz, az olaszoknak annyi közük van a római birodalomhoz, mint nekünk, a frank birodalomhoz! Tehát semmi!
-
pusszycat
nagyúr
Ha MO. épült volna a colosseum, már rég szétlopták volna.
-
westcoastog
veterán
Van egy dísztárgy colosseum a monitorom mellett.

-
7
addikt
-
Luck Dragon
támogató
-
nullpoint
őstag
-
törölt tag
Fuhuu mekkora királyság volt már ha valakinek volt CD írója, mostanra meg kb az ellenségemnek se kívánnám
. -
KISDUCK
addikt
Ha már utalások akkor gondolom erre sokan emlékeznek, de régen nekem sokáig nem ugrott be hogy miről is kapta a nevét, lévén angolul semmit sem tudtam azidőtájt, de meg kell hagyni ötletes névválasztás volt:
-
UnA
Korrektor
Augustus hónapban minden nap bekerül a néhai római császár a közbeszédbe (bár a többi hónap nevét is rómaiak adták, még ha nem is tulajdonnévből eredeztetve). Az gondolom legalább félig ér.
Aki napi szinten közlekedik valamelyik magyar városban (főleg Budapesten) az elég sok romanizáló épületet láthat, az építészeti hatás urbánus környezetben a legerősebb. A Hősök tere pl. ebből a szempontból elég megmosolyogtató hely, mert egy tagadhatatlanul római-stílusú szoborcsoportba helyezzük az elvileg kelet felől érkező honfoglaló őseinket, mint egy utólagos önigazolásként, hogy biztos örülne a táltos nagypapám, hogy olyan emlékművet kapott, mint a rómaiak. Ennél nagyobb képzavar aligha lehetne, de hát...Római Birodalom.Augustus hónapban minden nap bekerül a néhai római császár a közbeszédbe (bár a többi hónap nevét is rómaiak adták, még ha nem is tulajdonnévből eredeztetve).
Meg ugye ott van rögtön a híres Julius is

-
HussarF
addikt
-
Feketelaszlo
senior tag
Augustus hónapban minden nap bekerül a néhai római császár a közbeszédbe (bár a többi hónap nevét is rómaiak adták, még ha nem is tulajdonnévből eredeztetve). Az gondolom legalább félig ér.
Aki napi szinten közlekedik valamelyik magyar városban (főleg Budapesten) az elég sok romanizáló épületet láthat, az építészeti hatás urbánus környezetben a legerősebb. A Hősök tere pl. ebből a szempontból elég megmosolyogtató hely, mert egy tagadhatatlanul római-stílusú szoborcsoportba helyezzük az elvileg kelet felől érkező honfoglaló őseinket, mint egy utólagos önigazolásként, hogy biztos örülne a táltos nagypapám, hogy olyan emlékművet kapott, mint a rómaiak. Ennél nagyobb képzavar aligha lehetne, de hát...Római Birodalom. -
pusszycat
nagyúr
Én folyton csak a mamára gondolok.
-
7
addikt
-
bkercso
nagyúr
"Mit adtak nekünk a rómaiak?"
A máig fennálló Római birodalmat. Amikor már képtelenek voltak a gazdasági és katonai hatalmat megtartani, alkalmazkodtak a megváltozott körülményekhez.
Jelenleg legalább 1 milliárd ember tartozik a Római katolikus egyházhoz. Ők adják a keresztények felét. Ez azt is jelenti egyben, hogy a birodalmuk 50%-t vesztették el a múltban. De még mindig jelentős politikai és gazdasági erővel, ebből következően hatalmas befolyással rendelkeznek.Ezt adták nekünk.
+1 A címet olvasva gondoltam, hogy már vlk leírta.
Meg a folyamatos terjeszkedést, csak ma gazdasági növekedésnek hívjuk. Ezt is átadták. -
dellfanboy
őstag
mondjuk en az elmult par honapoban tobbet gondolok az okori gorogokre mint a romaiakra. foleg, hogy mukodhetett ott a demokracio, oktatas..
-
Hieronymus
veterán
"Mit adtak nekünk a rómaiak?"
A máig fennálló Római birodalmat. Amikor már képtelenek voltak a gazdasági és katonai hatalmat megtartani, alkalmazkodtak a megváltozott körülményekhez.
Jelenleg legalább 1 milliárd ember tartozik a Római katolikus egyházhoz. Ők adják a keresztények felét. Ez azt is jelenti egyben, hogy a birodalmuk 50%-t vesztették el a múltban. De még mindig jelentős politikai és gazdasági erővel, ebből következően hatalmas befolyással rendelkeznek.Ezt adták nekünk.
-
Shing
őstag
Néha tényleg. Amikor a ChatGPT láz beindult, arról faggattam első topicok között, hogy milyen volt, mi okozhatta a bukását, stb.

-
D1Rect
félisten
-
Szevam
senior tag
-
Sdi
addikt
Ugyan ezt szoktam felhozni a "nagy magyar" revizionistáknak.
-
Moki2
aktív tag
-
nullpoint
őstag
-
bul07
nagyúr
-
UnA
Korrektor
-
pozsoka
senior tag
Kb, mint a szexre.
-
pusszycat
nagyúr
Csak mikor meglátom a colosseum-ot. Vagy eszembe jut a lökött Néró. Vagy olyan filmet nézek.

-
KISDUCK
addikt
-
Klaus Duran
senior tag
Héten csak 2 videót láttam a témában.
Holly cow-t gyakrabban dobta fel.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
D1Rect
félisten
Általában naponta néhányszor, de vannak napok amik kimaradnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- MacBook Air M3 15 Újszerű/8GB/256ssd/2026.09.08.Apple gar/Akku 100% Eu Bill./p4988
- Apple Watch SE 3 Gen.40mm Használt/2027.06.04.Apple gar/Akku 100% p4987
- Iphone 17 256Gb kék fuggetlen
- Apple Watch 10 46mm 2027.01.01.Apple gar./Akku 100% p4985
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1 hónap gar/Akku 100%/p4984
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 6 Ultra 7 255U 32 GB DDR5 teljesen új, 0 perces, 2 év garanciával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 Yoga G3i I i5-1245U I 16GB I 512SSD I 13,3" WUXGA TOUCH I W11 I Gari
- BEZÁMÍTÁS! Asus NUC 13 Pro mini brand számítógép - i5 1340P 16GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe IGP
- Új Lenovo Yoga Slim 7i Laptop 14" -60% i5-11300H 16/512 Iris Xe 2,8K OLED (2880x1800) 90Hz 16.10
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával

, elég az hogy szerinte igazság csak a kurucinfón van

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)