Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tarnagy
aktív tag
válasz cappa72 #1337 üzenetére
"...az átparticionálás során nem cserélted meg a belső/külső sd csatolási pontjait."
Nem ám! Azt sem tudom, hool kellett volna. A program annyira egyszerűnek tűnt...
Ellenben a ROM visszatétele közben csak a boot.img és a system.img lett visszarakva, az ebr-ekhez nem mertem nyúlni. Megpróbálom úgy, ahogyan írtad (ebr1-2, cache és data is).
Az nekem is eszembe jutott, hogy talán okosabb lett volna a 2,5 GB-ot választani a 2,77 helyettAz optimista szerint a lehető legjobb világban élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez igaz.
-
hevizms
addikt
válasz cappa72 #1345 üzenetére
Meglévő recovery esetén
Ha van már mtkdroidtools-os vagy bármi egyéb módon kreált vagy talált (gyári, kínai, stb...) recovery.img a birtokodban, ami biztosan a te készülékedhez való (vagy onnan származik), akkor nem kell végigszenvedned a parancssoros kínlódást, mehetsz egyenesen a FELTÖLTÉS leírási szekcióba.FELTÖLTÉS
A létező, vagy frissen készített recovery.img-t tedd fel valami publikus helyre. (pl. data.hu, dropbox, 4shared, ilyesmi) Természetesen ebből az img fájlból fogom tudni, hogy sikerült-e a mentés.
Ha sikeres, akkor jöhet a betyárkodás (hekkelés, hegesztés, _nem_ krekkelés!).
Ha igaz, akkor várhatod a válaszlinket.Bocsesz
Ezekből hámoztam ki hogy elég csak a recovery.imgSzóval ha van egy mentésem,akkor abban látom ezeket:
boot.img
recovery.img
firmware.info fájl.Viszont a build.prop fájlt nem.
Azt hol találom? -
ivatti10
aktív tag
válasz cappa72 #1350 üzenetére
Köszönöm! Jól gondolom, hogy a módosított recovery a felrakása után egy héttel nem okozhatja a mobil meghibásodását, max ott és akkor, amikor felrakom? Meghalt az Overmax Vertis You, de ez a recovery már egy hete fenn van. Most nem indul el, Factorymod sincs rajta.
ZTE nubia Z60 Ultra
-
-
aytukabozs
addikt
Helló Cappa! Egy CWM-met igényelnék
Telefon típus: Catee CT100 (whoah )
Gyári recovery: van, elérhető itt Google Drive Mappa
Telefon root: dolgozom rajta, lesz mire megjön a CWM
Íme a partíciókiosztás: dumchar_info fájl (ezt nemtom mi, de ha screenshot a blokktérképről jó helyette az is benne van a mappában)
A hozzá tartozó scatter file: ide raktam ua. a link mint fent
SD-ext igény: nemköszi előre is..
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
aytukabozs
addikt
-
include777
aktív tag
válasz cappa72 #1426 üzenetére
kép szerint:
<3e> gyári recovery>rom manager
>Na ezt felejtsd el MTK platformon.
>Mobileuncletools kell ide.
azzal sem volt hajlandó felmenni.
(mivel próbálkoztam már sokmidnennel a TWRP is felment, de azsenemse indult, de rom manager szerint akkor az volt fent.)>1.04-es frissítést, amit sp-vel kell felrakni. Abban a scatter nem a telefonhoz való.
>Nem biztos. Lehet, hogy jó, csak módosítottak rajta.
a gyári 1.0-ás romban ua. scatter volt, mint az általam kimentettemben.>Naaagy dícséret, hogy végre valaki MENT, mielőtt piszkálódik!
>Ezt nem viccnek, cikizésnek szántam. Tényleg .
Köszi, de elég sokat olvastam itt is és máshol is hogy első az legyen hogy 1 saját mentés, majd ennek visszaellenőrzése.>Ez - mint említettem - mostanában divatos...
>Esetleg ha a telefon töltőn volt úgy is próbáltad? Mert van olyan is, amikor töltés közben engedi a >gombkombinációt.
igen, nem hajlandó sem így sem úgy.
1.0 b@szik, power+vol up tölt majd restart |mobileuncle restart recovery 1.04-es system.img-vel elindul, 1.0-ással nem.>Na itt a helyzet.
>A boot és a system összetartozik.
>És itt van/lehet a kutya elásva (a feltételes mód fontos, mivel change logot nem írtál):
nem adtak hozzá van 1 rar, letöltöttem, kitömörítettem, manualt szintén. a manual a frissítéshez egy lengyel pdf, ami gyk azt tartalmazza, hogyan kell sp-vel flashelni.
(ott képekkel is illusztrálva hogy mit kell csinálni).>A boot.img kernelében vannak bedrótozva a partíciók. Ehhhez kell igazodnia a PMT-nek (partition >management table), ez miatt lehet más, sőt ebben az esetben másnak kell lennie a scatter file-nak.
ezt így már értem.>Ezt viszont csak firmware upgrade-del lehet feltenni, flesselve a preloader-t is. Ekkor a PMT is frissül (a __NODL_ előtag ellenére).
ez így ok.>További fontos dolog, hogy a recovery-ben is ugyanaz a kernel van (jó esetben és logikusan), mint a boot.img-ben, így azt is fontos frissíteni.
>Ami a recovery-t illeti, a recovery-ben lévő kernel is befolyásolja a recovery helyes működését, legyen az gyári 3e recovery, vagy egyéb módosított recovery.Ha zaklathatlak még egy két kérdéssel, mert vagy figyelmetlen voltam, vagy nem találtam rá megfelelő információt:
1. sp-nél mi a különbség a download és a firmware upgrade között ?
2. ha fw upgrade-et nyomok, de tégla lesz a teló, akkor a saját mentésemet alá tudom-e megent rakni sp-vel?
3. van-e különbség abd-n keresztüli flash és sp flash download között ?
mert adb-n kersztül is próbáltam de mégsenemse akarta frissíteni a recovery-t.
(hibát adott vissza)Köszönöm a segítséget.
keep calm and learn powershell
-
ksanc
őstag
válasz cappa72 #1428 üzenetére
Szia include777!
Csak kis kiegészítés:
Az 1.04-et csak firmware upgrade módban tudod felrakni.
Nem szokás gyárilag rootolni és CWM recovery-t tolni a telóra, szóval az már valami buhera, de mivel nem működik rendesen, felejtsd el.Az 1.04 hivatalos firmware ehhez a típushoz? Akkor tedd fel és Cappa gyárt hozzá neked recovery-t
A Firmware upgrade törli, átpartícionálja és formázza a flash-t, ergo mindent újra kell pakolni (de az nvram az IMEI adatokkal pl érintetlen marad!).
Ezért van, hogy ha kiveszed a pipát bárhonnan, átugrik download módba,kimarad a formázás és nem fog működni rendesen az új rom.
Az én W450-es telómnál is az újabb firmware-k más kiosztást használnak, nem kompatibilis a régivel. Csak Firmware upgrade módban lehet felrakni a régi telókra, ha máshogy próbálod, gond lesz.
És a régi kernelt használó recovery-k sem működnek az új rom-al, vagyis hiába hemzseg a net a recovery-ktől, kellett gyártani egy újat az új kernellel.3. van-e különbség abd-n keresztüli flash és sp flash download között ?
Elég sok. Mégis hogyan próbáltad adb-vel feltolni a recovery-t? Fastboot módban? Az nem fog menni.
Működő rendszer kell hozzá, normál módon. Lehet ugyan olyan recovery-t is mókolni, hogy az alatt is teljes értékűen tudod használni az adb-t, de itt nem erről van szó[ Szerkesztve ]
-
include777
aktív tag
válasz cappa72 #1428 üzenetére
Cappa72:
Átolvasva a Te és ksanc válaszát is rájöttem, hogy b@lfasz vok.(pedig komolyan igen sok minden elolvastam, próbáltam megérteni, de ezek szerint nem sikerült )
Gyári recovery van a telefonon, mind az alap 1.0-ás , mind a cég által kiadott 1.04-es frissítésben.
(kipróbáltam ma a a telefont a gyári 1.0 és 1.04-es fw-vel is.). Viszont semmilyen kombinációra nem hajlandó elindulni a recovery, csak mobileuncletools recovery reboot-al.
Mivel én gondolkodtam hülyén - úgy gondoltam hogy van 1 alap cwm ami majdnem minden telón megy <-- rossz gondolat - és a azokat próbáltam aplikációkkal, illetve sp flash tools-al download módban felrakni, de ezek nem jártak sikerrel.
Próbálkoztam adb fastboot -> fastboot flash recovery recovery.img-vel, ami addig eljutott hogy feltölti az img.t de utánna meg hibára futott.2-3. ha fw upgrade-et nyomok, de tégla lesz a teló, akkor a saját mentésemet alá tudom-e megent rakni sp-vel?
Ha a saját preloader-edet használod, akkor kicsi az esélye a téglásításnak.Mai tapasztalat. Elszállt pont fw upgrade preload frissítés közben a benti gépen, a telefont nem tudtam bekapcsolni, ha rádugtam a gépre akkor ismeretlen eszközként ismerte fel - előtte már frissítettem bent sp-vel, driverek fent voltak hibátlanul -, a driver hálistennek megvolt, mert a gyártó cég ezt is mellékelte , kézzel aláraktam a wines preloadert az ismeretlen eszköznek és úgy már ment a frissítés.
ksanc:1.04 gyárilag kiadott, a gyártó honlapjáról lett letöltve. de mint írtam fent, gyári recovery van benne, csak óriási fogalomzavarban szenvedtem|szenvedek.
Az 1.04 hivatalos firmware ehhez a típushoz? Akkor tedd fel és Cappa gyárt hozzá neked recovery-t
igaz, de csak ha elvállalja.annyira nem létszükség a cwm, csak az android valahol kimaradt az életemből, most meg egyre inkább érdekel és ez az ami miatt esetleg még sokat fogok kérdezni.A Firmware upgrade törli, átpartícionálja és formázza a flash-t, ergo mindent újra kell pakolni (de az nvram az IMEI adatokkal pl érintetlen marad!).
Ezért van, hogy ha kiveszed a pipát bárhonnan, átugrik download módba,kimarad a formázás és nem fog működni rendesen az új rom.
Az én W450-es telómnál is az újabb firmware-k más kiosztást használnak, nem kompatibilis a régivel. Csak Firmware upgrade módban lehet felrakni a régi telókra, ha máshogy próbálod, gond lesz.
És a régi kernelt használó recovery-k sem működnek az új rom-al, vagyis hiába hemzseg a net a recovery-ktől, kellett gyártani egy újat az új kernellel.értem.(gyári pdf download-ot írt a felrakáshoz, fw update-el simán minden probléma nélkül felkúszott az új rendszer, annyi hogy nem van benne magyar, írtam is a cégnek hogy ezt javítsák).
3. van-e különbség abd-n keresztüli flash és sp flash download között ?
Elég sok. Mégis hogyan próbáltad adb-vel feltolni a recovery-t? Fastboot módban? Az nem fog menni.
Működő rendszer kell hozzá, normál módon. Lehet ugyan olyan recovery-t is mókolni, hogy az alatt is teljes értékűen tudod használni az adb-t, de itt nem erről van szóadb fastboot mint fent írtam.
Akkor tovább kérdeznék.
Mivel a droid linux alapú, van-e értelme, vagy jobb-e, biztonságosabb-e a frissítése egy telefonnak linux alól ?Köszönöm a válaszokat, segítséget.
keep calm and learn powershell
-
pilaka
csendes tag
válasz cappa72 #1436 üzenetére
Szia!
Köszönöm.Feltettem , zöld OK. Azután power + hangerő fel , megjelenik a lenovo felirat és alul kis fehér betűkkel a " recovery mod és egy kis kettős nyil " ezután bárhogy engedem el a gombokat vagy bármit nyomok a telefonon, normál módban indul el....elrontok valamit , hogyan tovább?
Üdv. -
gzw222
csendes tag
válasz cappa72 #1442 üzenetére
Közben találtam egy CWM 5.0.5-ős recoveryt. Most az a gondom feltelepítem, működik. Azonban ha a MUT-ból, vagy a telefon menüjéből újra indítom recovery-ben akkor viszont már a gyári recovery indul el.
Ezzel tudnák csinálni valamit, hogy a CWM maradjon meg?!
Ebből vettem ki a CWM-et:[link]
Ez meg az oldal, ahol találtam : [link]
Köszi!
Bocs lemaradt, a MUT-ból telepítettem a recoveryt![ Szerkesztve ]
-
Szerzetes
csendes tag
válasz cappa72 #1445 üzenetére
Köszönöm mester.
Lenne egy másik kérdésem. Elephone P10 típusú készüléket szeretnék rootolni gyárilag rootolt volt de sikeresen unrootoltam a SuperSU alkalmazással azóta meg nem tudom visszatenni. Recovery a gyári van <3e>. Gyári rom megvan. Framaroot-al próbáltam nem működik.
Előre is köszönöm. -
Szerzetes
csendes tag
válasz cappa72 #1450 üzenetére
Szia Cappa72.
A SuperSU alkalmazáson belül a beállításoknál van egy olyan lehetőség hogy "Teljes unroot Állandó root eltávolítása" mivel kínai programmal volt rootolva és az ő nyelvüket nem értem gondoltam eltávolítom és meg rootolom valami érthetőbb nyelven "beszélő" programmal. Eltávolítás előtt MTKDroiddal mentést csináltam tehát meg van a mentés a telefonról. Lehet, hogy valamit nem kellet volna de régen foglalkoztam már ( tavaly decemberben) telefon rootolásal és igazából minden telefon más.
-
gixxergabi
senior tag
válasz cappa72 #1455 üzenetére
szép vers
szóval spflashtools readback. gondoltam akkor már lementem szépen sorban mindet...
az usrdata hosszát nem bírtam beírni, kevés volt a karakter, a nullát meg az x-et kivéve...
(scatter-ből másoltam kezdet és hossz)
pmtpool-nál pedig ezt írta: address or length not align
sebaj, kettő kimarad... aztán android mentése közben meg félúton hallom hogy lecsatlakozik a telefon és ez az üzenet fogad: http://www.kephost.com/images/2014/08/22/spflashiba.jpg
2x is próbáltam... lehet akksival együtt kéne megpróbálnom? (igen ha benne volt akkor lejött )
szóval az ezzel letöltött boot és recoveryt, és a scatter file van meg... -
kaszabzoli85
csendes tag
válasz cappa72 #1486 üzenetére
Teljesen igazad van,erröl a telóról van szó:http://www.fastcardtech.com/HDC-Galaxy-S5-G900F-EX-Octa-Core-Android-Phone.html
Probáltam mtk droid toolsal kiolvasni belöle a romot,de ott nem "világit" a backup gomb a telot viszont érzéleki.Ezután megprobáltam az sp backup toolal,a scattert betalloztam,amit a droid toolsal kiolvastam,és kikipáltam mindent,utána backup gomb,ott rányomtam az "add"-ra az utána ugy modositottam hogy a length érték a cache sorban található legyen.Nekem nem kinált fel read page onlyt,tehát azt nem tudtam választani.Ezután rányomtam a backupra és a kikapcsolt telot rádugtam,ugyis hogy volt benne akksi,meg hogy közbe raktam bele,és ugy is probáltam hogy hangerö- power és középsö gombal bekapcs,de egyik se volt jó.Driver elméletileg fenn van,bár lehet hogy nem a telohoz valót raktam fel?!Remélem nem hagytam ki semmit,bizok benne hogy tudtok segiteni.Elöre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
kaszabzoli85
csendes tag
válasz cappa72 #1486 üzenetére
Igazad volt,a win8 nem engedte müködni a drivert,de mostmár sikerült rootolni a telot.
Nem sokáig tudtam örülni a készüléknek,tegnap olyan szerencsétlenül esett le a földre,kb 40cmröl,hogy berepedt rajta az lcd,Az elölapi üvegnek semmi baja,de a panel megsérült.Valak tud segiteni,hogy honnan tudnék ehhez kijelzöt szerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen alaplapot vegyek?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- Politika
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest